עוגיות דאבל שוקולד וקורנפלקס – Afghan Cookies

עוגיות שוקולד הן עוגיות אהובות מאוד אצלנו בבית, ולכן אני תמיד שמחה להתוודע למתכונים חדשים שישלבו את המתוק המתוק הזה. הפעם אני רוצה להכיר לכם מתכון ניו זילנדי של עוגיות שוקולד פריכות במיוחד, בזכות מרכיב סודי שנכנס אליהן – קורנפלקס (!!) עם ציפוי שוקולד מבריק וחצי פקאן לקישוט. לעוגיות האלה קוראים בניו זילנד אפגן קוקיס Afghan cookies.

איך הגעתי אליהן?? אתם בטח תוהים, אם כך, התבקשתי להכין מתכון לקינוח ניו זילנדי בהשראת יין חדש שהגיע לארץ מניו זילנד בשם מאד האוס . מדובר ביין מסוג סוביניון בלאן, לבן, עדין, פירותי ותכלס (וזה הכי חשוב בעיני) טעים! מאוד מרענן ומאוד קייצי.

אז התחלתי לחפש קינוחים אופייניים לניו זילנד וגיליתי עולם שלם של קינוחים (ואני מבטיחה שעוד תראו פה כמה בבלוג) הידעתם למשל שפבלובה נחשבת לקינוח ניו זילנדי??? וכשנתקלתי בעוגיות הללו, עם השם הכל כך מוזר (אפגן) הסתקרנתי והתחלתי לחפור.

ואז גיליתי שאין לעוגיות כל קשר לאפגניסטן. ואפילו לא כל כך ידוע מה מקור השם. חלק אומרים שזה בגלל שהעוגיות דומות להרים באפגניסטן, חלק אומרים שהן דומות לדמות אפגנית: הפנים הן העוגיות, השיער הוא הציפוי, והאגוז הוא הטורבן שלראשם (לכו תבינו.. 🙂 ). בכל מקרה אלה עוגיות שוקולד נפלאות ששילוב המרקמים שלהן עובד מצויין. גם ההכנה די קלה וילדים ישמחו לסייע ולגלגל עוגיות.

עוגיות דאבל שוקולד וקורנפלקס

החומרים (ל 24 עוגיות):

לעוגיות:

200 גר' חמאה רכה
100 גר' (חצי כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
175 גר' (כוס ורבע) קמח לבן
24 גר' (2 כפות) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
כפית אבקת אפיה
60 גר' (כוס וחצי) קורנפלקס

לציפוי ולקישוט:

2 כפות מים
25 גר' (כ- 2 כפות) סוכר לבן
25 גר' חמאה
100 גר' (שקית) אבקת סוכר
18 גר' (כף וחצי) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
– יתכן שיהיה צריך להוסיף עוד טיפה מים לפי הצורך
24 אגוזי פקאן (אפשר גם אגוזי מלך)

ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה ואבקת הקקאו ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.

מרסקים מעט את הקורנפלקס (הכי קל למעוך בשקית קשיחה), מוסיפים לתערובת ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ 2 ס"מ (הכי נוח עם כף קפיצית) ומניחים בתבנית. מועכים מעט את החלק העליון.

אופים בטמפרטורה של 170 מעלות במשך 10 דקות ומניחים לעוגיות להצטנן.

ציפוי:

ממיסים בקלחת/במיקרו את החמאה הסוכר ו2 כפות המים. לקערה נפרדת מנפים את אבקת הסוכר ואבקת הקקאו. מוסיפים לתערובת הסוכר והקקאו את הנוזל שהתקבל ומערבבים.

במידת הצורך מוסיפים מעט מים לדילול התערובת. צריכה להתקבל תערובת דלילה אבל לא נוזלית, כזו שתתקשה על העוגיות כשיוצקים אותה עליהן.

כשהעוגיות הצטננו יוצקים על כל עוגיה כחצי כפית מהציפוי ומאפשרים לו לנזול מעט על העוגיה.

מקשטים בחצי פקאן ומניחים לציפוי להתייצב ולהתייבש מעט.

בתיאבון!!

ואמנם השילוב הקלאסי הוא עוגיות עם חלב/קפה, אבל ברוח הקיץ נראה לי שעוגיות השוקולד הניו זילנדיות הללו הולכות לא רע גם עם כוס יין לבן ניו זילנדי צונן (מאד האוס כמובן) לצידן 🙂

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

המתכון פותח בשיתוף שקד.

 

‏8 תגובות

  1. דבי ב- 10 ביולי 2019 בשעה 6:12

    בוקר אור!

    שווה לעשות בפרווה, יצא טעים?

    עם שמן קוקוס?

    אם השמן הפך לנוזלי, זה משנה?

    תודה לך!

    • שמח במטבח ב- 10 ביולי 2019 בשעה 16:09

      תודה דבי
      שווה גם בפרווה. ממליצה על נטורינה או שמן קוקוס. אם משתמשים בשמן קוקוס אפשר להשתמש גם בנוזלי רק שימי 80% מכמות החמאה.
      בהצלחה 🙂

  2. איריס ב- 10 ביולי 2019 בשעה 10:12

    יהיה טעים גם בלי הציפוי או שזה הכרחי?

  3. דבי ב- 11 ביולי 2019 בשעה 11:28

    זו שוב אני וכבר באמצע העבודה. יצאו עוגיות מהתנור שמתפוררות בנגיעה (עדיין חמות).

    מה כדאי להוסיף לשארית העיסה, קמח?

    עוד דבר, בטעות ערבבתי את כל חומרי הציפוי יחד, לכן שמתי מעט מים בסיר והוספתי את התערובת לאט לאט. היא לא מאד חלקה, יש מה לעשות?

    הרבה תודה!

  4. דבי ב- 11 ביולי 2019 בשעה 12:13

    בלית ברירה אני מוסיפה עוד קמח.
    אגב שמתי את שארית העיסה במקרר והיא מאד התקשתה.
    העוגיה לבד אמורה להיות מעט מרירה?
    תודה!

  5. דבי ב- 11 ביולי 2019 בשעה 14:00

    עוגיות מעולות ומרקמם מיוחד!

    עדייו אשמח לקבל ממך תשובות לשאלותי כדי לדעת לפעם הבאה, תודה!

  6. דבי ב- 17 ביולי 2019 בשעה 13:21

    מאד מחכה לתשובות שלך כדי שאוכל להכין שנית, תודה!

השאר תגובה