עוגיות בריאות

עוגיות הן דבר שתמיד כיף לנשנש, בכל שעה של היום . עוגיות בריאות זה בכלל תענוג כי על הדרך הרווחנו גם רכיבים בריאים.

בדרך כלל מתכוני העוגיות שלי כוללים חמאה, סוכר לבן ועוד רכיבים שהעולם המודרני מנסה לשכנע אותנו לצמצם בצריכתם, דבר שמוביל למלחמה פנימית תמידית בין הרצון להתפנק לבין הרצון לאכול בריא.

אז הנה מתכון קצת יותר בריא לעוגיות נפלאות שהבריאות אינה גורעת דבר מטעמן. העוגיות קלות להכנה ואפשר גם לרתום את הילדים לעזרה בהכנות ובמיוחד בגלגול העוגיות.

חומרים:

150 גר' חמאה רכה
100 גר' שמן קוקוס (אם אין – ניתן להחליף בחמאה ואז להשתמש ב 250 גרם חמאה)
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
כוס דחוסה (240 גר') סוכר חום (מהסוג הכהה והדביק)
2 ביצים (עדיף בטמפרטורת החדר)
חצי כפית מלח
כפית תמצית וניל
150 גר' (כוס וחצי) שיבולת שועל דקה (קוואקר)
150 גר' (2 כוסות) שיבולת שועל
*ניתן להכין רק מאחד מסוגי השיבולת שועל, לדאוג שיהיו סהכ 3 כוסות – 300 גר'
2 כוסות – 280 גר' קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פקאנים קצוצים (או כל אגוז אחר)
1 כוס פצפוצי שוקולד (מומלץ חלב אבל אפשר גם מריר)
*ניתן להחליף את פצפוצי השוקולד בחמוציות או צימוקים.

ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה (הוו השטוח) מערבלים חמאה, שני סוגי סוכר מלח ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת ומערבלים עד שהתערובת בהירה וקרמית.
מוסיפים קוואקר ושיבולת שועל עד שהם נטמעים בתערובת.

IMG_20141030_100854
מוסיפים קמח, סודה לשתיה ואבקת אפיה ומערבלים עד שהקמח נטמע בתערובת (להזהר לא לערבל יותר מדי).
מוסיפים פקאנים ופצפוצי שוקולד ומערבלים מעט עד לפיזור אחיד שלהם בתערובת.

מחממים תנור לחום 160 מעלות.

יוצרים כדורים בקוטר של כ 4 ס"מ (הכי נוח עם כף קפיצית, אם אין – אפשר בידיים או עם 2 כפות), ומניחים על תבנית במרחק של כמה סנטימטרים (העוגיות תופחות מעט).

אם רוצים אפשר לפזר מעל מעט מפצפוצי השוקולד או החמוציות כדי שיראו אותן.

IMG_20141030_101208
אופים במשך כ- 12-15 דקות עד שהעוגיות מעט שחומות בשוליים – לא לחכות שישחימו במרכז כי אז העוגיות יהיו יבשות. המטרה היא עוגיות שבמרכז יהיו רכות יותר. העוגיות יהיו מעט רכות בסוף האפיה וזה בסדר. הן יתמצקו כשיתקררו.

למי שאוהב עוגיות פריכות יותר ניתן לאפות מעט יותר.

IMG_20141030_101353

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

 

עוגיות בריאות

Servings 80 עוגיות

מצרכים:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם שמן קוקוס אפשר 250 גרם חמאה במקום חמאה ושמן קוקוס
  • 150 גרם סוכר לבן 3/4 כוס
  • 240 גרם סוכר חום דביק כוס דחוסה
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • כפית סודה לשתיה
  • 150 גרם קוואקר (שיבולת שועל דקה) כוס וחצי
  • 150 גרם שיבולת שועל כוס וחצי
  • 3/4 כוס אגוזים קצוצים
  • כוס פצפוצי שוקולד או חמוציות

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל 160 מעלות
  • בקערת המיקסר מעבדים עם וו גיטרה את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח והוניל עד לקבלת קרם אחיד
  • מוסיפים את הביצים, אחת אחת ומערבבים בין כל הוספה
  • מוסיפים שיבולת שועל וקוואקר ומערבבים
  • מוסיפים קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה ומערבבים בעדינות עד שהקמח נטמע בתערובת
  • מוסיפים אגוזים ופצפוצי שוקולד או חמוציות ומערבבים קלות עד שהם מפוזרים באחידות בתערובת
  • בעזרת כף קפיצית או כף רגילה יוצרים כדורים ומניחים על התבניות במרווחים ביניהם
  • אופים בכל פעם 2 תבניות במשך כ 12 דקות עד להשחמה. העוגיות יהיו מעט רכות וזה בסדר.
  • מצננים מעט לפני ההגשה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

‏27 תגובות

  1. ilana ב- 13 בינואר 2015 בשעה 21:14

    150 גרם חמאה ו3/4 כוס סוכר זה לא עוגיות בריאות,מצטערת

  2. ורד ב- 14 בינואר 2015 בשעה 11:54

    איך הופכים לפרווה?ובלי מרגרינה או מחמאה..?

    • hahppykitchen1 ב- 14 בינואר 2015 בשעה 20:25

      המתכון מפרט איך הופכים לפרווה בלי מרגרינה ונגזרותיה. ההסבר מופיע בסוף המתכון

      • טל ב- 14 בינואר 2015 בשעה 21:36

        אני לא מוצאת איך אני הופכת לפרווה אשמח לעזרה תודה

        • hahppykitchen1 ב- 16 בינואר 2015 בשעה 18:44

          תציצי בסוף המתכון בבלוג – מתחת להצעות למליות

      • בר ב- 20 בינואר 2021 בשעה 9:32

        אני גם לא מוצאת את הפירוט לפרווה. הסצכלתי כבר 4 פעמים

  3. Dana ב- 19 בינואר 2015 בשעה 6:45

    מנסה בדקות אלה..
    במתכון לא מופיע מתי מוסיפים את שמן הקוקוס- הנחתי שיחד עם החמאה..
    ויתרתי על הסוכר הלבן ועל 50 גר חמאה ופינקתי העוד קצת שמן קוקוס וסוכר חום במקום, בכל זאת- בריאות..

    הכמויות של השיבולת שועל לא עוקבות- רשום 250 ו150 או סהכ 350.. הלכתי לפי כמות הכוסות שציינת..

    ולקינוח עשיתי חצי קמח לבן וחצי מלא, שוב- בשם הבריאות..
    מקווה שיצא מוצלח 🙂

    • Dana ב- 19 בינואר 2015 בשעה 7:09

      אה ובנוסף לא מובן אם להשתמש בסודה לשתיה או אבקת אפיה- ברשימת הרכיבים רשום כך ובהוראות ההכנה אחרת..

      • hahppykitchen1 ב- 19 בינואר 2015 בשעה 20:00

        תודה על המשוב. מייד בודקת ומתקנת

    • hahppykitchen1 ב- 19 בינואר 2015 בשעה 20:01

      תודה על המשוב. אני מייד מתקנת את ההוראות. את שמן הקוקוס אכן הוספתי יחד עם החמאה. לגבי שיבולת השועל – כתבתי שבסך הכל צריך להיות במתכון 350 גר' (אולם חילקתי לשיבולת שועל שלמה ולקוואקר ומכאן המספרים)
      ספרי לי איך יצא 🙂

  4. זיוה עוז ב- 30 בינואר 2015 בשעה 12:08

    שמתי במלית אגוזי מלך טחונים במקום קוקוס.המלית נראית נוזלית מה לעשות

    • hahppykitchen1 ב- 30 בינואר 2015 בשעה 13:14

      הי זיוה, אני מניחה שהתכוונת למתכון של צמת השמרים וזו התייחסותי:
      בעקרון מלית הקוקוס אינה מתאימה להמרה למלית אגוזים (יש מלית אגוזים בסוף המתכון) אפשר לנסות להציל על ידי הוספת 2 כפות קמח או קורנפלור ואם עדיין נוזלי הייתי מוסיפה ביצה. בנוסף, תשאירי את המלית במקרר, שתתגבש קצת ושהאגוזים יספחו מעט מהנוזלים.
      אם התכוונת למתכון של העוגיות, אז אפשר לקרר את התערובת במקרר לפני שיוצרים ממנה כדורים לעוגיות.

  5. מגי ב- 29 ביוני 2015 בשעה 20:48

    היי, במצרכים כתוב סודה לשתיה אך בהוראות הכנה כתוב אבקת אפייה
    אז למה הכוונה? הכנתי בעבר את העוגיות המדהימות האלה
    רק שלא זוכרת מה שמתי.
    תודה.

    • hahppykitchen1 ב- 30 ביוני 2015 בשעה 10:43

      הי מגי, תיקנתי את המתכון. אני משתמשת גם בסודה לשתיה וגם באבקת אפיה במתכון ואז הן תופחות יפה.

  6. מיטל לוי ב- 11 באוקטובר 2015 בשעה 18:04

    עוגיות מעולות!!

  7. רותם ב- 20 במרץ 2017 בשעה 14:32

    וואי אני ממש מקווה שמהירות התגובה פה היא סופר מהירה.
    התחלתי להכין ובאמצע גיליתי שיש לי רק 100 גרם שיבולת שועל. במה אפשר להחליף את זה ?
    האם בקמח מלא אפשרי ?
    ( הכי לא מתאים לי המזווה שלי תמיד מלא בספרים..)

  8. רותי ב- 25 ביולי 2017 בשעה 16:13

    העוגיות מעולות מעולות!!!!! ויצאה כמות מאוד יפה.
    שאלתי: אפשר להקפיא אותן?
    בא לי לשמור לבתי שתגיע רק בשבוע הבא הביתה.
    היא תמות עליהן!!

    • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2017 בשעה 19:13

      תודה רותי
      האמת שמעולם לא הקפאתי עוגיות, כך שאני לא יודעת איך הן מפשירות.
      אבל… נראה לי שאם מדובר בשבוע, העוגיות יישמרו הטב בקופסה סגרה במקרר.

  9. הדר ב- 3 בפברואר 2019 בשעה 8:15

    היי רות. נראה מעולה אני רוצה לנסות להכין . השאלה אם אפשר להכין ללא מיקסר וזה יצא דומה או שאת לא ממליצה בלי? אין לי.מחפשת מתכונים ללא מיקסר שיצאו מושלמים

    • שמח במטבח ב- 9 בפברואר 2019 בשעה 20:44

      הי הדר
      את המתכון הזה אפשר להכין בלי מיקסר ואז לערבב את החמאה עם הסוכר ידנית ואחר כך להוסיף את הביצים אחת אחת. זה פשוט טיפה יותר מאמץ בידיים אבל לא משהו שהוא נורא קשה

  10. קייטי ב- 4 בפברואר 2019 בשעה 20:06

    היי רותי,

    העוגיות נראות נהדרות! במה אפשר להמיר את האגוזים?
    בגלל אלרגיה…

    תודה!

    • שמח במטבח ב- 9 בפברואר 2019 בשעה 20:42

      אין בעיה להכין גם בלי אגוזים

  11. אביגיל ב- 10 בינואר 2021 בשעה 18:02

    רות את פשוט קוסמת!!!

  12. יסכה ב- 25 באוקטובר 2021 בשעה 16:06

    היי
    האם אפשר להכין עם שמן?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 27 באוקטובר 2021 בשעה 13:47

      לא. המתכון בנוי על הרכב של חמאה או מרגרינה ודומיה. ולדעתי גם יותר טעים על בסיס חמאה.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *