עוגיות בריאות

IMG_20141030_102117

עוגיות הן דבר שתמיד כיף לנשנש, בכל שעה של היום. בדרך כלל מתכוני העוגיות שלי כוללים חמאה, סוכר לבן ועוד רכיבים שהעולם המודרני מנסה לשכנע אותנו לצמצם בצריכתם, דבר שמוביל למלחמה פנימית תמידית בין הרצון להתפנק לבין הרצון לאכול בריא.

אז הנה מתכון קצת יותר בריא לעוגיות נפלאות שהבריאות אינה גורעת דבר מטעמן. העוגיות קלות להכנה ואפשר גם לרתום את הילדים לעזרה בהכנות ובמיוחד בגלגול העוגיות.

חומרים
150 גר' חמאה רכה
100 גר' שמן קוקוס (אם אין – ניתן להחליף בחמאה)
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
כוס דחוסה (240 גר') סוכר חום (מהסוג הכהה והדביק)
2 ביצים (עדיף בטמפרטורת החדר)
חצי כפית מלח
כפית תמצית וניל
150 גר' (כוס וחצי) שיבולת שועל דקה (קוואקר)
200 גר' (2 כוסות) שיבולת שועל
*ניתן להכין רק מאחד מסוגי השיבולת שועל, לדאוג שיהיו סהכ 3.5 כוסות – 350 גר'
2 כוסות – 280 גר' קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פקאנים קצוצים (או כל אגוז אחר)
1 כוס פצפוצי שוקולד (מומלץ חלב אבל אפשר גם מריר)
*ניתן להחליף את פצפוצי השוקולד בחמוציות או צימוקים.

ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (הוו השטוח) מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר.
מוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת ומערבלים עד שהתערובת בהירה וקרמית).
מוסיפים מלח, תמצית וניל ושיבולת שועל עד שהתערובת אחידה.

IMG_20141030_100854
מוסיפים קמח, סודה לשתיה ואבקת אפיה ומערבלים עד שהקמח נטמע בתערובת (להזהר לא לערבל יותר מדי).
מוסיפים פקאנים ופצפוצי שוקולד ומערבלים מעט עד לפיזור אחיד שלהם בתערובת.
מחממים תנור לחום 160 מעלות.
יוצרים כדורים בקוטר של כ 2 ס"מ (הכי נוח עם כף קפיצית, אם אין – אפשר בידיים או עם 2 כפות), ומניחים על תבנית במרחק של כמה סנטימטרים (העוגיות תופחות מעט).
IMG_20141030_101208
אופים במשך כ- 12-15 דקות עד שהעוגיות מעט שחומות בשוליים – לא לחכות שישחימו במרכז כי אז העוגיות יהיו יבשות. המטרה היא עוגיות שבמרכז יהיו רכות יותר.
למי שאוהב עוגיות פריכות יותר ניתן לאפות מעט יותר.
IMG_20141030_101353

‏18 תגובות

  1. ilana ב- 13 בינואר 2015 בשעה 21:14

    150 גרם חמאה ו3/4 כוס סוכר זה לא עוגיות בריאות,מצטערת

  2. ורד ב- 14 בינואר 2015 בשעה 11:54

    איך הופכים לפרווה?ובלי מרגרינה או מחמאה..?

    • hahppykitchen1 ב- 14 בינואר 2015 בשעה 20:25

      המתכון מפרט איך הופכים לפרווה בלי מרגרינה ונגזרותיה. ההסבר מופיע בסוף המתכון

      • טל ב- 14 בינואר 2015 בשעה 21:36

        אני לא מוצאת איך אני הופכת לפרווה אשמח לעזרה תודה

        • hahppykitchen1 ב- 16 בינואר 2015 בשעה 18:44

          תציצי בסוף המתכון בבלוג – מתחת להצעות למליות

  3. Dana ב- 19 בינואר 2015 בשעה 6:45

    מנסה בדקות אלה..
    במתכון לא מופיע מתי מוסיפים את שמן הקוקוס- הנחתי שיחד עם החמאה..
    ויתרתי על הסוכר הלבן ועל 50 גר חמאה ופינקתי העוד קצת שמן קוקוס וסוכר חום במקום, בכל זאת- בריאות..

    הכמויות של השיבולת שועל לא עוקבות- רשום 250 ו150 או סהכ 350.. הלכתי לפי כמות הכוסות שציינת..

    ולקינוח עשיתי חצי קמח לבן וחצי מלא, שוב- בשם הבריאות..
    מקווה שיצא מוצלח 🙂

    • Dana ב- 19 בינואר 2015 בשעה 7:09

      אה ובנוסף לא מובן אם להשתמש בסודה לשתיה או אבקת אפיה- ברשימת הרכיבים רשום כך ובהוראות ההכנה אחרת..

      • hahppykitchen1 ב- 19 בינואר 2015 בשעה 20:00

        תודה על המשוב. מייד בודקת ומתקנת

    • hahppykitchen1 ב- 19 בינואר 2015 בשעה 20:01

      תודה על המשוב. אני מייד מתקנת את ההוראות. את שמן הקוקוס אכן הוספתי יחד עם החמאה. לגבי שיבולת השועל – כתבתי שבסך הכל צריך להיות במתכון 350 גר' (אולם חילקתי לשיבולת שועל שלמה ולקוואקר ומכאן המספרים)
      ספרי לי איך יצא 🙂

  4. זיוה עוז ב- 30 בינואר 2015 בשעה 12:08

    שמתי במלית אגוזי מלך טחונים במקום קוקוס.המלית נראית נוזלית מה לעשות

    • hahppykitchen1 ב- 30 בינואר 2015 בשעה 13:14

      הי זיוה, אני מניחה שהתכוונת למתכון של צמת השמרים וזו התייחסותי:
      בעקרון מלית הקוקוס אינה מתאימה להמרה למלית אגוזים (יש מלית אגוזים בסוף המתכון) אפשר לנסות להציל על ידי הוספת 2 כפות קמח או קורנפלור ואם עדיין נוזלי הייתי מוסיפה ביצה. בנוסף, תשאירי את המלית במקרר, שתתגבש קצת ושהאגוזים יספחו מעט מהנוזלים.
      אם התכוונת למתכון של העוגיות, אז אפשר לקרר את התערובת במקרר לפני שיוצרים ממנה כדורים לעוגיות.

  5. מגי ב- 29 ביוני 2015 בשעה 20:48

    היי, במצרכים כתוב סודה לשתיה אך בהוראות הכנה כתוב אבקת אפייה
    אז למה הכוונה? הכנתי בעבר את העוגיות המדהימות האלה
    רק שלא זוכרת מה שמתי.
    תודה.

    • hahppykitchen1 ב- 30 ביוני 2015 בשעה 10:43

      הי מגי, תיקנתי את המתכון. אני משתמשת גם בסודה לשתיה וגם באבקת אפיה במתכון ואז הן תופחות יפה.

  6. מיטל לוי ב- 11 באוקטובר 2015 בשעה 18:04

    עוגיות מעולות!!

  7. רותם ב- 20 במרץ 2017 בשעה 14:32

    וואי אני ממש מקווה שמהירות התגובה פה היא סופר מהירה.
    התחלתי להכין ובאמצע גיליתי שיש לי רק 100 גרם שיבולת שועל. במה אפשר להחליף את זה ?
    האם בקמח מלא אפשרי ?
    ( הכי לא מתאים לי המזווה שלי תמיד מלא בספרים..)

  8. רותי ב- 25 ביולי 2017 בשעה 16:13

    העוגיות מעולות מעולות!!!!! ויצאה כמות מאוד יפה.
    שאלתי: אפשר להקפיא אותן?
    בא לי לשמור לבתי שתגיע רק בשבוע הבא הביתה.
    היא תמות עליהן!!

    • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2017 בשעה 19:13

      תודה רותי
      האמת שמעולם לא הקפאתי עוגיות, כך שאני לא יודעת איך הן מפשירות.
      אבל… נראה לי שאם מדובר בשבוע, העוגיות יישמרו הטב בקופסה סגרה במקרר.

השאר תגובה