עוגיות אמרטי ב 3 מרכיבים

המטבח האיטלקי הוא מטבח עשיר ביותר, במיוחד בכל הנוגע לאוכל, אבל גם בגיזרת המתוקים יש לו כמה הברקות: הגלידות האיטלקיות הן הטובות בעולם, טירמיסו, ביסקוטי, קנולי, וכמובן עוגיות אמרטי – שהן עוגיות שקדים נפלאות שמגיעות בכל מיני גירסאות.

לאחרונה זכיתי לבקר באיטליה וליהנות משלל המאכלים והקינוחים שיש למטבח האיטלקי להציע. על החוויות שלי מצפון איטליה ואגם גארדה כתבתי פוסט נפרד בבלוג, ובמהלך כתיבתו החלטתי להשלים אותו עם מתכון נוסף – חדש, שאת השראה אליו קיבלתי כמובן באיטליה.

עוגיות אמרטי

הרעיון וההשראה הגיעו מעוגיות שטעמתי בורונה, כאשר במקרה נתקלתי בקונדיטוריה שמכרה מגוון גדול של עוגיות. העוגיה המקורית היתה עוגיית שקדים פריכה, עגולה שצופתה בשקדים פרוסים וקושטה באבקת סוכר. וכמה שהיא היתה טעימה!

20160825_141523

עם שובי ארצה החלטתי שאני רוצה לשחזר את הטעם, אבל להכין עוגיה במרקם פחות פריך. חיפוש אחר מתכונים לעוגיות אמרטי הביא לכמה סוגי עוגיות, כאשר אני התלהבתי במיוחד מהסוג הפריך בקצוות ו"צ'ואי" במרכז, שכללו 3 מרכיבים עיקריים – שקדים, אבקת סוכר וחלבון – שזה כמובן ייתרון ענק לכל הנמנעים מגלוטן.

אז התחלתי לשחק עם המתכון ועם הכמויות, פעם אחר פעם, עד שהגעתי למתכון המושלם – כזה שקל להכנה, שלא מצריך יותר מדי התעסקות ושמביא לתוצאה הכי מוצלחת ובשמחה רבה אני משתפת אותו אתכם 🙂

עוגיות שקדים איטלקיות

החומרים לבערך 30 עוגיות בינוניות:

2 חלבונים מביצה גודל L
280 גר' (3 כוסות פחות 2 כפות) שקדים מולבנים טחונים (הכי טוב זה לקנות בחנות תבלינים, ששם טוחנים לכם את השקדים במקום – הכי טרי)
220 גר' (כוס ועוד 2 כפות) אבקת סוכר

לקישוט:
200 גר' פרוסות שקדים דקות

לתוספת טעם (לא חובה):
2 טיפות תמצית שקדים
כף ליקר אמרטו
כפית תמצית וניל

ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים 2 תבניות.

מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בסוף ההקצפה ניתן להוסיף, להגברת אפקט הטעם את תמצית השקדים, האמרטו ותמצית הוניל. כאמור, הם אינם חובה אבל מאוד מוסיפים.

קצף חלבונים לעוגיות

מוסיפים את שארית אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת סמיכה וקצת דביקה, שאפשר ליצור ממנה כדור.
אל תדאגו אם הקצף נשבר – יש פה כמות גדולה של שקדים. יחד עם זאת אני חושבת שההקצפה של החלבונים תורמת למרקם טיפה יותר אוורירי, מאשר במצב שבו מערבבים את החומרים יחד ללא כל הקצפה.

הכנת עוגיות אמרטי

כשהתערובת סמיכה ואחידה אפשר להתחיל לגלגל ולצפות בשקדים הפרוסים.
שימו לב שהבצק קצת דביק ולכן אני נעזרתי בכפיות – פשוט לקחתי תערובת על כפית אחת ושחררתי אותה לתוך קערת השקדים הפרוסים עם כפית נוספת, ציפיתי בשקדים הפרוסים ולסיום גם הידקתי עם היד לצורת כדור כדי שפרוסות השקדים יידבקו לבצק.
בשלב הזה ניתן גם לקרר את הבצק ולהמשיך אחר כך, בכל מקרה יצאו לכם עוגיות נהדרות (ניסיתי את שתי השיטות).

ציפוי עוגיות אמרטי בשקדים

מניחים את הכדורים על תבנית (ניתן לרפד אותה בנייר אפיה, אבל במקרה זה אין חובה. הן לא ממש נדבקות לתבנית).

עוגיות אמרטי נכנסות לתנור

חשוב להניח את העוגיות במרווח אחת מהשניה כיוון שהן משתטחות באפיה.

עוגיות אמרטי לפני אפיה

אופים את העוגיות במשך 10-12 דקות בחום של 170 מעלות, רצוי בטורבו. העוגיות מוכנות כשהן שחומות מעט.
שימו לב שאני אוהבת את העוגיות פריכות בשוליים ורכות במרכז. אם תרצו עוגיות פריכות לגמרי פשוט אפו אותן יותר זמן בחום של 160 מעלות (ושוב, שימו לב שהשקדים לא יישרפו חלילה)..

לאחר האפיה רצוי להעביר את העוגיות לצינון על רשת , על מנת שהחלק התחתון שלהן לא ימשיך להתחמם מהחום של התבנית. לחלופין, אם אפיתם על נייר אפיה אפשר פשוט להעביר את נייר האפיה, עם העוגיות עליו, מהתבנית לשיש (זו שיטה שאימצתי מזמן והיא עובדת נפלא על עוגיות).

עוגיות אמרטי עוגיות שקדים

לאחר שהעוגות הצטננו אפשר להעביר לקופסה סגורה והן יישמרו בה בערך שבוע (לא הספקתי לבדוק אם הם שורדות יותר.. הן תמיד נעלמות 🙂 )
אגב, הן מושלמות לטו בשבט

בתיאבון 🙂
ביס מעוגיות אמרטי

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

DSC_1505

‏41 תגובות

  1. קרני ב- 6 בספטמבר 2016 בשעה 9:37

    רות היקרה
    המתכונים שלך מאוד מיוחדים ואני נהנית מהם.
    לצערי אני לא מוצאת אופציה לגירסת הדפסה ו/או לתיוק ב pinterest
    מאוד אשמח אם יתאפשר
    תודה
    קרני

    • שמח במטבח ב- 7 בספטמבר 2016 בשעה 22:06

      תודה קרני
      כרגע אין גירסה להדפסה אבל אין בעיה להעתיק את הטקסט לוורד ולהדפיס משם
      לגבי פינטרסט – עמידה עם העכבר על תמונה מאפשרת תיוק שלה ברוב הפוסטים.

  2. זיוי - Zivi Azal ב- 6 בספטמבר 2016 בשעה 9:58

    נפלא נפלא מתכון כלבבי תודה רבה יקירה ♥

    • שמח במטבח ב- 9 בספטמבר 2016 בשעה 20:04

      תודה רבה זיוי יקרה ותודה על הפירגון

  3. דנה ב- 11 בספטמבר 2016 בשעה 9:19

    הי רותי,

    ניתן לדעתך להשתמש בעוגיות בתוך טירמיסו במקום בישקוטים?
    אני מחפשת דרך להכין טירמיסו שגם חולת צליאק תוכל לאכול.
    תודה
    דנה

    • שמח במטבח ב- 11 בספטמבר 2016 בשעה 10:09

      הי דנה
      העוגיות האלה פחות מתאימות לטירמיסו. לטירמיסו צריך עוגיות יבשות יותר שיספגו יפה את הקפה. הייתי הולכת על בישקוטים (יש מתכון בבלוג בפוסט של השארלוט) רק עם קמח נטול גלוטן. גם זה מתכון ממש קליל (קמח/תחליף קמח, ביצים וסוכר).
      ל

      • דנה ב- 12 בספטמבר 2016 בשעה 10:30

        תודה רבה על התגובה, אתר מקסים עם מתכונים מעולים:)
        דנה

    • מיכל ב- 23 בפברואר 2020 בשעה 15:43

      האם, ואולי אפשר להמיר את הסוכר במייפל לדעתך?

      • שמח במטבח ב- 3 במרץ 2020 בשעה 14:47

        פחות מתאים כאן לדעתי. הסוכר מיועד גם לייצוב החלבונים וגם למרקם של העוגיות

  4. אורית ב- 11 בספטמבר 2016 בשעה 11:00

    נראה נפלא! ינוסה בקרוב!!
    תודה

  5. שירי ב- 11 בספטמבר 2016 בשעה 16:05

    היי. האם יש אפשרות להחליף את אבקת הסוכר בתחליף כלשהו? נניח סטיביה?

    • שמח במטבח ב- 11 בספטמבר 2016 בשעה 22:51

      לא ניסיתי סטיביה – שהיא נוזלית ומניחה שתגיב אחרת לחומרים ותשנה את המרקם. אם כבר הייתי הולכת על כמו סוכר

  6. לירון ב- 13 בספטמבר 2016 בשעה 16:59

    תודה על המתכון! אין לי כרגע שקדים פרוסים.. האם אפשר לוותר עליהם או שהם חובה?

    • שמח במטבח ב- 14 בספטמבר 2016 בשעה 8:58

      לא חייבים, אבל אז התערובת טיפה דביקה.
      אפשר גם לגלגל בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר ולקבל מראה מושלג ויפה

      • לירון ב- 14 בספטמבר 2016 בשעה 20:03

        תודה 🙂

  7. לאל ב- 23 בספטמבר 2016 בשעה 9:12

    מותק,
    העוגיות שלמוש!
    בן ה 3.5 שלי חיסל את רובן,
    הן טעימות בטירוף, אב יצאו לי ממש מכוערות. הצורה העגולה הפכה לגוש רחוק מעגול…
    Any tips?
    ?

    • שמח במטבח ב- 23 בספטמבר 2016 בשעה 9:20

      תודה לאל יקרה שלי
      איזה כיף שהילדון אהב 🙂
      לגבי הצורה – פעם הבאה שימי טיפה יותר אבקת שקדים או שתקררי את התערובת ואז היא תהיה יותר יציבה.

  8. גילה ב- 29 בספטמבר 2016 בשעה 18:57

    רציתי להגיד תודה.
    הכנתי היום (חמישי) לכבוד שבת ואני כרגע שומרת שלא יגמרו לפני שתיכנס השבת 🙂
    נרשמה התלהבות.
    שנה טובה ומבורכת 🙂

    • שמח במטבח ב- 29 בספטמבר 2016 בשעה 19:14

      שמחה לשמוע שאהבת ? גם אצלנו הן נחטפו. שנה טובה ומתוקה

  9. חיה ב- 13 באוקטובר 2016 בשעה 2:00

    כמה גרם זה 3 חלבונים?

    • שמח במטבח ב- 13 באוקטובר 2016 בשעה 8:26

      הי חיה, השתמשתי בחלבונים של ביצה L ומדובר בכ- 120 גרם.

    • אור ב- 27 בפברואר 2020 בשעה 0:37

      היי
      שני חלבונים או שלושה?
      תודה

  10. לירון ב- 25 באוקטובר 2016 בשעה 10:51

    הי,
    הכנו את המתכון הזה לכבוד החג ופשוט התאכזבנו.
    העוגיות ממש לא נראו כמו בתמונה, הן התנפחו בצורות מוזרות ויצאו ממש לא יפות ולא היה ניתן להגיש אותן לאורחים..
    עבדנו לפי ההוראות במדויק.. ויש לנו ניסיון רב באפייה..

    דיי מבאס (גם לאור העובדה שהחומרים מאוד יקרים)

    • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2016 בשעה 12:59

      הי לירון ותודה על המשוב (גם אם הוא שלישי)
      אינני יודעת מה לומר לך, מצטערת מאוד שלא הצליח. המתכון הוכן על ידי 4 פעמים לפני שפורסם, ולאימות העניין את מוזמנת להציץ גם בפיד שלי באינסטגרם ולראות שלל תמונות שצולמו בנייד לפני שצילמתי את העוגיות לבלוג. בכל הפעמים הן יצאו דומות מאוד. בנוסף, קיבלתי פידבקים ותמונות מאחרים שגם להם הצליח, אז צר לי, אבל הבעיה לא במתכון. ייתכן שהיו פה דקויות שפוספסו (למרות שהמתכון די פשוט) או שזה קשור לזמן האפיה/התנהגות תנור??

      • ש ב- 1 בפברואר 2018 בשעה 20:06

        נשמע שחלה טעות ואבקת הסוכר הוחלפה בסודה לשתיה או באבקת אפיה..

        • שמח במטבח ב- 2 בפברואר 2018 בשעה 20:52

          תודה
          אבדוק

  11. תמרי ב- 9 בפברואר 2017 בשעה 9:00

    תודה. מתכון נהדר.
    האם יש גרסה לך מלוחה לעוגיות האלה ?

    • שמח במטבח ב- 9 בפברואר 2017 בשעה 14:38

      הי תמרי ותודה רבה
      אין למתכון הזה גירסה מלוחה 🙂

  12. ליעד ב- 28 בספטמבר 2017 בשעה 21:06

    תודה על המתכון. העוגיות טעימות מאוד !!! השאלה שלי איך אפשר להפחית מתיקות.. אם אני מקטינה את כמות אבקת הסוכר יש צורך בתוספת של שקדים ? או משהו אחר?
    תודה רבה וגמר חתימה טובה

    • שמח במטבח ב- 30 בספטמבר 2017 בשעה 16:06

      הי ליעד
      ניסיתי את המתכון עם מינונים שונים של סוכר ולצערי רק במינון הזה העוגיות יצאו תפוחות ובמרקם הנכון, כך שאני לא בטוחה שאפשר הפעם להפחית סוכר.
      גמר חתימה טובה ושנה טובה 🙂

  13. שירן ב- 16 במרץ 2018 בשעה 20:20

    האם העוגיות יעברו טוב הקפאה?

    • שמח במטבח ב- 19 במרץ 2018 בשעה 6:18

      אני אישית פחות אוהבת להקפיא עוגיות – תמיד המרקם קצת פחות מוצלח בהפשרה.

  14. רבקה כהן ב- 6 ביוני 2018 בשעה 5:11

    תודה רבה על כל הטעמים והיופי של האפייה שלך

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2018 בשעה 9:34

      תודה רבה רבקה 🙂 כמה כיף לקבל תגובה כזו שמחממת את הלב

  15. ריהאם עימאד כלף ב- 29 באוקטובר 2018 בשעה 16:24

    שקדים 280 גרם כמה זה בכוסות חד פעמי
    ו220 גרם אבקת סוכר כמה זה בחד פעמי

    • שמח במטבח ב- 1 בנובמבר 2018 בשעה 11:51

      מצטערת אבל אני משתמשת בכוסות מידה אוניברסליות (או הכי נוח – במשקל) ולא בחד פעמי כיוון שזו לא מידה מדוייקת ובאפיה חשוב לדייק

  16. מיכל גרוס ב- 6 באוקטובר 2020 בשעה 9:34

    הי, נתקלתי במתכון הזה אמנם שנים אחרי שפורסם, אבל אשמח בכל זאת לתשובה: האם ניתן להחליף את השקדים הטחונים בקמח שקדים ואם כן כמה כוסות? תודה

    • שמח במטבח ב- 6 באוקטובר 2020 בשעה 12:34

      זה היינו הך שקדים טחונים וקמח שקדים. הכמות היא הכמות הרשומה במתכון

  17. חן ב- 6 ביוני 2022 בשעה 20:17

    היי, העיסה לא יוצאת לי דביקה כמו שאת מתארת ואז השקדים הפרוסים לא נדבקים ממש לכדור..אני עושה ממש לפי השלבים, מה לדעתך יכולה להיות הבעיה?

    • שמח במטבח ב- 22 ביוני 2022 בשעה 7:19

      לפעמים זה משתנה בגלל סוג השקדים או גודל החלבונים, אז במקרה כזה אפשר להוסיף עוד קצת אבקת שקדים. אני לרוב קודם כל מקררת את התערובת ואז היא נהיית יותר סמיכה ונוחה לעיצוב של העוגיות.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *