עוגה בצ'יק צ'ק – עוגה בספל שאופים במיקרו
אני חולת אפיה. שמתם לב, לא?
אבל לפעמים גם לי בא להתפנק עם משהו מתוק ומנחם בלי שאצטרך להתעסק עם ערבובים, קערות, תבניות, אפיה וזמן המתנה עד שהעוגה/עוגיה/כל קינוח אחר יהיה מוכן.
בדיוק בשביל זה המציאו את העוגה הבאה – עוגה שמכינים בספל בצ'יק צ'ק. מכניסים למיקרו לדקה וארבעים שניות והופ – העוגה מוכנה.
נכון, גם לי זה נשמע קצת "פישי" בהתחלה, אבל ניסיתי, וניסיתי שוב, ושוב, ותשמעו – זה להיט!
אז אחרי מרתון האפיה לפורים, השבוע אני מביאה לכם את המתכון הקליל הזה, שיפנק אתכם ביום גשום כמו היום, או בערב כשרוצים משהו מתוק ואין כוח להתחיל לאפות.
אז תכינו את הספלים וחמש דקות פנויות כי הנה אנחנו מתחילים.
החומרים לספל אחד:
25 גר' חמאה
ביצה אחת
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפיות יוגורט (איזה שתרצו – אני הכנתי עם 3%)
6 כפות קמח (רגילות, לא כפות בהריון – זה בערך 60 גר')
חצי כפית אבקת אפיה
מקופלת אחת
ההכנה:
ממיסים חמאה בכלי נפרד.
בספל מערבבים ביצה, סוכר, תמצית וניל ויוגורט.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. לא לערבב יותר מדי שהעוגה לא תהיה חנק, ולא נורא אם לא הכל מתערבב, ממילא עוד מעט נערבב את המקופלת.
מפוררים מעל את המקופלת ומערבבים. אם רוצים שהעוגה תראה משובצת בשוקולד מלמעלה אפשר להשאיר מעט מקופלת לפיזור לאחר שהתערובת מעורבבת.
מכניסים למיקרוגל לדקה וארבעים שניות.
שימו לב שכל מיקרוגל מתנהג אחרת ולכן בפעם הראשונה שאתם מכינים תשימו עין על העוגה, היא תתרומם ותתפח תוך כדי החימום וכשהיא תגיע לגובה שממנו היא כבר לא עולה יותר תעצרו ותבדקו אם היא מוכנה או לא.
בתאבון 🙂
גיוונים:
במקום מקופלת אפשר להשתמש בכל מילוי אחר שאתם אוהבים: פצפוצי שוקולד, שוקולד שקיצצתם לבד בבית לפרורים, מרשמלו (יאמי! זה נמס בחימום), אגוזים ועוד ועוד.
בכמה להכפיל את הכמות הנ"ל שתספיק לתבנית רגילה?
הי מירי, קשה לי לומר לך כי לא ניסיתי לאפות בתבנית.
אם את רוצה לאפות עוגה בסגנון זה בתבנית הייתי מציעה לך להכין מתכון אחר לעוגת וניל ולערבב לתוכה מקופלת.
נראה מאוד טעים!
האם יש דרך להפחית מעט את כמות החמאה ו/או הסוכר?
אני מאושרת מהבלוג שלך מתכונים נהדרים, אני גם אחות במיקצועי אוהבת לבשל ולאפות יש לי המון המון ספרי בישול שאני קוראת בהנאה גדולה
תודה רבה רבקה.
אימי אחות ויש לי הערכה רבה למקצוע שלכן 🙂
הי אנה,
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר בהחלט להפחית מכמות הסוכר והחמאה – אבל אל תעלימי אותם כי הם נחוצים למרקם ולתפיחה. הייתי מפחיתה בחצי, לא יותר
נראה מדהים ! יש לי שאלה: ניתן להחליף את היוגורט למשהו אחר? אני לא מחזיקה בבית. אולי שמנת חמוצה?
הי נטי
אין בעיה להשתמש בשמנת חמוצה במקום. אפשר גם רוויון
אפשר לשים אולי גבינה במקום?
יכול להיות שגבינה תעבוד, אבל עדיף יוגורט, רוויון או שמנת חמוצה. לא משנה כמה אחוזי שומן. פשוט החומציות שבהן מעוררת את אבקת האפיה וגורמת לתפיחה במהלך החימום.
אפשר לדעת מאיפה הכוסות המקסימות של הינשופים ?
הכוסות נקנו בחנות יצחק כהן בכפר סבא אולם ראיתי אותן בחנויות כלי בית וחנויות מתמחות נוספת
נראה מצויין.
אשמח גם לדעת מאיפה הספלים המקסימים… :0)
הי רונה,
הספלים נקנו בחנות "יצחק כהן" בכפר סבא, אולם אני יודעת שהם נמכרים בחנויות כלים נוספות, וגם ראיתי דומות ברשת ספייסס
נראה מגרה
איך אפשר להכין רק לא במיקרוגל?????????
הי יעל וסליחה על העיכוב במענה,
את העוגה אפשר להכין גם בכלים אישיים בתנור. זמן האפיה יהיה בין 10 ד' לרבע שעה ((תלוי בתנור) וגם במקרה זה חשוב להוציא מהתנור לפני שהעוגה תקבל מרקם קשיח מדי.
תודה על המתכון.עוד לא ניסיתי וכבר נראה מדליק.האם את מכניסה גם 2 ספלים (או אפילו יותר) לאותו זמן אפיה במיקרו?
מציעה לחמם כל ספל בנפרד. לא ניסיתי לחמם 2
יש לך בבקשה גירסה פרווה?
אכלתי הרגע בשרי ובא לי…
צר לי אבל המתכון הוא חלבי, המרות וכו' לפרווה לא יבטיחו תוצאה טובה כמו המקור.
אהבתי!
ואפשר לצרף לזה גלידה מלמעלה…האחיינים שלי בטוח ישמחו לקבל כזאת כוס (וגם אבא שלהם).
אפשר לבן במקום היוגורט?
וגם אפשר סתם שברי שוקולד במקום או בתוספת למקופלת, נכון?
להוסיף גם חמאת בוטנים ביחד זה שילוב מנצח
זה כבר עניין של טעם אישי
יצא לי מאוד מתוק, למרות שעשיתי הכל כמו המתכון- מלבד הסוכר- ששמתי סוכר חום, ואפילו לא שמתי מקופלת…
מה אני יכולה לעשות בפעם הבא כדי שיצא פחות מתוק?
סוכר חום דביק הוא יותר דחוס ומתוק מסוכר לבן
את יכולה בכיף להפחית את כמות הסוכר בפעם הבאה