ס'מורס – עוגיות שחיתות בקלי קלות
הקינוח שאביא לפניכם הוא אחד הקינוחים הכי מושחתית שיצא לי להכין בזמן האחרון. מהסוג ששמור לימים שבהם חייבים משהו מתוק מתוק ומנחם. גם אם הוא מושחת בטירוף. והכי כיף – מכינים אותו קלי קלות ויש לו המון קיצורי דרך.
אבל קודם הבהרה לגבי השם: ס'מורס הוא הלהיט התורן בעולם המתוקים כיום (או לפחות אחד הלהיטים). במקור מדובר בקינוח המדורות האולטימטיבי שהומצא בארה"ב, שמורכב משני ביסקוויטים (גראם קרקר הכה אמריקאי, שמוזר שעדיין לא נמכר בארץ) וביניהם חתיכת מרשמלו וקוביית שוקולד. את כל זה עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים למדורה וכשמוציאים מקבלים סנדוויץ מושחת עם מרשמלו ושוקולד נמסים. השם בעצם מורכב מהמילים some more ואני מניחה שזה קשור לעובדה שאי אפשר להפסיק באחד 🙂
אבל כמובן שבעולם לא הסתפקו בגירסת המקור וצצו לס'מורס שלל גירסאות, בין אם מדובר בעוגיות שונות ומליות שונות (כמו בגירסה שלי) ובים אם מדובר בפאי סמורס או בעוגת סמורס, שהם בעצם תחתית כלשהי שמעליה מניחים מרשמלו והכל נכנס לתנור לצליחה והשחמה.
הגירסה שלי לס'מורס היא כאמור מושחתת במיוחד, אבל גם קלה מאוד. 2 שכבות של עוגיות השוקולד האהובות עלי מכל (שמכינים בחמש דקות וקערה אחת) וביניהן ממרח בוטנים או ממרח לוטוס (או כל ממרח שתרצו) ו… ממרח מרשמלו קנוי.
אז למי שעוד לא התוודא לפלא הזה, הכירו את ה FLUFF – ממרח מרשמלו סופר ממכר שאני אישית מסוגלת לחסל צנצנת שלמה ממנו בכפית. לרוב מוצאים אותו בכל מקום (חנויות מתמחות, סופרמרקטים, חנויות ממתקים ועוד) אבל יש גם תקופות שהוא לא נמכר בסופר (למשל היום מצאתי עצמי מכתת רגלים בין לא פחות מ- 5 סופרמרקטים שונים ו- 3 חנויות מכולת… עד שבסוף איתרתי חנות שבה היה במלאי) ואז הכי קל למצוא אותו בחנויות מתמחות או בחנויות תבלינים מהסוג שמוכר גם מוצרים לקונדיטוריה.
ולפני שנתחיל אגלה לכם עוד קיצור דרך – אמנם אני נותנת פה את המתכון האהוב עלי ביותר לעוגיות שוקולד, שממש ממש קל להכין אותן – ולמעשה הקדשתי להן בעבר פוסט (צנצנת הפתעה, שם מכינים אותן עם עדשים בשלל צבעים), אבל אם אין לכם כוח לאפות אפשר גם להשתמש בעוגיות קנויות (אני לא אספר אם אתם לא).
החומרים לכ- 20 עוגיות:
100 גר' חמאה מומסת
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
80 גר' (1/3 כוס) סוכר חום
35 גר' (1/4 כוס) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
140 גר' (1 כוס) קמח
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
למילוי:
ממרח בוטנים או ממרח לוטוס או כל ממרח שאתם אוהבים.
ממרח מרשמלו.
הכנת העוגיות:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
ממיסים חמאה במיקרו, מוסיפים את כל החומרים חוץ מהקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים. וזהו. יש לכם בצק לעוגיות..
מכדררים את הבצק לכדרר כדורים בקוטר של כ- 2-3 סנטימטר ולסדר יפהומסדרים יפה בתבנית מרופדת בנייר אפיה. חשוב להשאיר רווחים גדולים בין העיגולים כי העוגיות משתטחות באפיה. הכי נוח לקרוץ עם כף קפיצית כמו של גלידה אבל קטנה יותר (נמכרת בחנויות המתמחות).
אופים את העוגיות במשך כ- 10 דקות עד שהן שטוחות וסדוקות ומצננים.
לאחר הצינון מגיע החלק הכי קל – המילוי.
בוחרים זוגות של עוגיות שהגודל שלהן זהה יחסית ומתחילים למלא.
צד אחד מורחים בממרח (כאמור, בוטנים, לוטוס או כל ממרח שאוהבים), צד שני מורחים בממרח המרשמלו והופ – מדביקים.
והנה הס'מורס שלנו מוכנים, ואפילו יש לנו מרשמלו שנוטף על האצבעות בלי שהיינו צריכים לחמם את העוגיות במדורה.
גיוונים:
כאמור כל ממרח כמעט יכול להתאים פה וכמובן שאפשר גם להכין ממרחים משלכם, למשל גנאש שוקולד סמיך (100 גר' שוקולד לבחירתכם מומס עם 50 גר' שמנת מתוקה).
ניתן להכין כמובן עם עוגיות אחרות, קנויות או כאלה שאתם אפיתם. נסו למשל עם עוגיות הבריאות האלה.
אפשר כמובן להשתמש במרשמלו ולחמם את הסנדוויץ במיקרו למשך כעשר שניות.
פצפוצי שוקולד יכולהים להיות הפתעה מאוד נחמדה פה (בין אם הם חמים ובין אם לא).
בתאבון!!
ואל תשכחו לספר לי איך יצא.
אתם מוזמנים לשתף בדף הפייסבוק של שמח במטבח או באינסטגרם
ואווו כמה שבא לי ביס גדול מזה כרגע!
נראה מושחתתתת
שחיתות במיטבה 🙂
עוגיות שחיתות עם שילוב מנצח של חמאת בוטנים מרשמלו ועוגיות מהממות!!
תודה יקירה 🙂
וואווווו! אחד המושחתים EVER!!! מזל שאת לא שכנה שלי… 😉
חחח.. אקח את זה כמחמאה 🙂
שערורייה! זה נראה טעים מדי!
באמת שערורייתי 🙂 תודה אהובה
איך אפשר להכין ממרח מרשמלו?
ממרח מרשמלו מכינים לרוב מחלבונים שמחממים עם סוכר ומקציפים או עם מרנג איטלקי (חלבונים שמקציפים ומוסיפים להם סירופ סוכר). ממרח הפלאף הוא קיצור דרך נהדר וכל כך טעים.
עד כמה שאני יודעת, מרשמלו אמיתי מכינים דווקא מסוכר, ג'לטין וגלוקוזה… הממרח מבוסס ביצים..?
יש גם מרשמלו שמכינים מחלבונים. אני מניחה שהממרח מבוסס על סוכר ולא על חלבון אבל כיוון שמדובר במתכון שפירסמתי לפני 3 שנים ואין לי כרגע אריזה של פלאף בבית (זה סכנה מיידית לדיאטה הממרח הזה) לא אוכל לומר לך בוודאות.
בדיוק קניתי את הממרח שקרץ לי מהמדף בסופר ועכשיו אני יודעת מה לעשות איתו 🙂
נהדר!! יצא לך טוב 🙂
היוש.
תודה שאת קיימת ?
שמתי כממרחים גנאש שוקולד לבן. וממרח לוטוס
ועים מוות!
איזה כיף לשמוע שאהבתם. גנאש שוקולד לבן נשמע לי להיט עם העוגיות 🙂
שלום רות יקרה,
האם יש אפשרות להכין את הסמורס בגרסא ללא גלוטן?
מעניין באיזה קמח ניתן להשתמש אם בכלל…
תודה!
אפשר להשתמש בעוגיות ללא גלוטן (כולל קנויות)
יתכן שבעתיד יפורסם בבלוג מתכון לעוגיות פריכות ללא גלוטן אבל נכון לעכשיו לא מצאתי מתכון שנראה לי מספיק טוב כדי לשתף.
ידוע לי שישנם קמחים ייעודיים ללא גלוטן שאיתם ניתן להכין עוגות ועוגיות
היי! מתכון מעולה. השתמשתי בפלאף, וחמאת בוטנים…כמה זמן זה ישמר במקרר/מחוץ למקרר?
תודה הילה
אני לא ממליצה לשמור את זה יותר מיום, כי הפלאף הוא ממרח רך יחסית והכל יהיה "מושי"
הי! תודה על המתכון 🙂
העוגיות יצאו טעימות מאודד אך לא שטוחות כמו בתמונה (אלא כמו עוגיה רגילה) מה יכולה להיות הסיבה לכך?
הי רחל
יכול להיות שהעוגיות שהכנת היו קצת יותר גדולות מאלה שאני הכנתי ולכן השתטחו פחות, אבל אני חייבת לומר שאני אוהבת אותן עבות ופאדג'יות כך שזה לא בהכרח חיסרון. אם תרצי שפעם הבאה יהיו יותר שטוחות ופריכות פשוט תמעכי אותן טיפה על התבנית לפני שאת מכניסה לתנור (כך שבמקום להראות כמו כדורים הן ייראו כמו דיסקיות)