ס'מורס – עוגיות שחיתות בקלי קלות

הקינוח שאביא לפניכם הוא אחד הקינוחים הכי מושחתית שיצא לי להכין בזמן האחרון. מהסוג ששמור לימים שבהם חייבים משהו מתוק מתוק  ומנחם. גם אם הוא מושחת בטירוף. והכי כיף – מכינים אותו קלי קלות ויש לו המון קיצורי דרך.

סמורס

אבל קודם הבהרה לגבי השם: ס'מורס הוא הלהיט התורן בעולם המתוקים כיום (או לפחות אחד הלהיטים). במקור מדובר בקינוח המדורות האולטימטיבי שהומצא בארה"ב, שמורכב משני ביסקוויטים (גראם קרקר הכה אמריקאי, שמוזר שעדיין לא נמכר בארץ) וביניהם חתיכת מרשמלו וקוביית שוקולד. את כל זה עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים למדורה וכשמוציאים מקבלים סנדוויץ מושחת עם מרשמלו ושוקולד נמסים. השם בעצם מורכב מהמילים some more  ואני מניחה שזה קשור לעובדה שאי אפשר להפסיק באחד 🙂

אבל כמובן שבעולם לא הסתפקו בגירסת המקור וצצו לס'מורס שלל גירסאות, בין אם מדובר בעוגיות שונות ומליות שונות (כמו בגירסה שלי) ובים אם מדובר בפאי סמורס או בעוגת סמורס, שהם בעצם תחתית כלשהי שמעליה מניחים מרשמלו והכל נכנס לתנור לצליחה והשחמה.

הגירסה שלי לס'מורס היא כאמור מושחתת במיוחד, אבל גם קלה מאוד. 2 שכבות של עוגיות השוקולד האהובות עלי מכל (שמכינים בחמש דקות וקערה אחת) וביניהן ממרח בוטנים או ממרח לוטוס (או כל ממרח שתרצו) ו… ממרח מרשמלו קנוי.

DSC_7131

אז למי שעוד לא התוודא לפלא הזה, הכירו את ה FLUFF – ממרח מרשמלו סופר ממכר שאני אישית מסוגלת לחסל צנצנת שלמה ממנו בכפית. לרוב מוצאים אותו בכל מקום (חנויות מתמחות, סופרמרקטים, חנויות ממתקים ועוד) אבל יש גם תקופות שהוא לא נמכר בסופר (למשל היום מצאתי עצמי מכתת רגלים בין לא פחות מ- 5 סופרמרקטים שונים ו- 3 חנויות מכולת… עד שבסוף איתרתי חנות שבה היה במלאי) ואז הכי קל למצוא אותו בחנויות מתמחות או בחנויות תבלינים מהסוג שמוכר גם מוצרים לקונדיטוריה.

ולפני שנתחיל אגלה לכם עוד קיצור דרך – אמנם אני נותנת פה את המתכון האהוב עלי ביותר לעוגיות שוקולד, שממש ממש קל להכין אותן – ולמעשה הקדשתי להן בעבר פוסט (צנצנת הפתעה, שם מכינים אותן עם עדשים בשלל צבעים), אבל אם אין לכם כוח לאפות אפשר גם להשתמש בעוגיות קנויות (אני לא אספר אם אתם לא).

DSC_7127

החומרים לכ- 20 עוגיות:

100 גר' חמאה מומסת
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
80 גר' (1/3 כוס) סוכר חום
35 גר' (1/4 כוס) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
140 גר' (1 כוס) קמח
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה

למילוי:

ממרח בוטנים או ממרח לוטוס או כל ממרח שאתם אוהבים.

ממרח מרשמלו.

הכנת העוגיות:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות בטורבו.

ממיסים חמאה במיקרו, מוסיפים את כל החומרים חוץ מהקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים. וזהו. יש לכם בצק לעוגיות..

מכדררים את הבצק לכדרר כדורים בקוטר של כ- 2-3 סנטימטר ולסדר יפהומסדרים יפה בתבנית מרופדת בנייר אפיה. חשוב להשאיר רווחים גדולים בין העיגולים כי העוגיות משתטחות באפיה. הכי נוח לקרוץ עם כף קפיצית כמו של גלידה אבל קטנה יותר (נמכרת בחנויות המתמחות).

אופים את העוגיות במשך כ- 10 דקות עד שהן שטוחות וסדוקות ומצננים.

DSC_7053

לאחר הצינון מגיע החלק הכי קל – המילוי.

בוחרים זוגות של עוגיות שהגודל שלהן זהה יחסית ומתחילים למלא.

צד אחד מורחים בממרח (כאמור, בוטנים, לוטוס או כל ממרח שאוהבים), צד שני מורחים בממרח המרשמלו והופ – מדביקים.

DSC_7075

והנה הס'מורס שלנו מוכנים, ואפילו יש לנו מרשמלו שנוטף על האצבעות בלי שהיינו צריכים לחמם את העוגיות במדורה.

DSC_7069

גיוונים:
כאמור כל ממרח כמעט יכול להתאים פה וכמובן שאפשר גם להכין ממרחים משלכם, למשל גנאש שוקולד סמיך (100 גר' שוקולד לבחירתכם מומס עם 50 גר' שמנת מתוקה).
ניתן להכין כמובן עם עוגיות אחרות, קנויות או כאלה שאתם אפיתם. נסו למשל עם עוגיות הבריאות האלה.
אפשר כמובן להשתמש במרשמלו ולחמם את הסנדוויץ במיקרו למשך כעשר שניות.
פצפוצי שוקולד יכולהים להיות הפתעה מאוד נחמדה פה (בין אם הם חמים ובין אם לא).

בתאבון!!

ואל תשכחו לספר לי איך יצא.

אתם מוזמנים לשתף בדף הפייסבוק של שמח במטבח facebook icon או באינסטגרם instagram icon

סמורס2

‏22 תגובות

  1. פיית העוגיות ב- 2 ביולי 2015 בשעה 8:48

    ואווו כמה שבא לי ביס גדול מזה כרגע!
    נראה מושחתתתת

    • hahppykitchen1 ב- 2 ביולי 2015 בשעה 9:03

      שחיתות במיטבה 🙂

  2. יסמין ב- 2 ביולי 2015 בשעה 9:41

    עוגיות שחיתות עם שילוב מנצח של חמאת בוטנים מרשמלו ועוגיות מהממות!!

    • hahppykitchen1 ב- 2 ביולי 2015 בשעה 10:57

      תודה יקירה 🙂

  3. לאל ב- 2 ביולי 2015 בשעה 10:48

    וואווווו! אחד המושחתים EVER!!! מזל שאת לא שכנה שלי… 😉

    • hahppykitchen1 ב- 2 ביולי 2015 בשעה 13:16

      חחח.. אקח את זה כמחמאה 🙂

  4. Shelly ב- 2 ביולי 2015 בשעה 11:07

    שערורייה! זה נראה טעים מדי!

    • hahppykitchen1 ב- 2 ביולי 2015 בשעה 13:15

      באמת שערורייתי 🙂 תודה אהובה

  5. סיגי ב- 3 ביולי 2015 בשעה 9:53

    איך אפשר להכין ממרח מרשמלו?

    • שמח במטבח ב- 4 ביולי 2015 בשעה 16:37

      ממרח מרשמלו מכינים לרוב מחלבונים שמחממים עם סוכר ומקציפים או עם מרנג איטלקי (חלבונים שמקציפים ומוסיפים להם סירופ סוכר). ממרח הפלאף הוא קיצור דרך נהדר וכל כך טעים.

      • מיתר ב- 30 באפריל 2018 בשעה 20:31

        עד כמה שאני יודעת, מרשמלו אמיתי מכינים דווקא מסוכר, ג'לטין וגלוקוזה… הממרח מבוסס ביצים..?

        • שמח במטבח ב- 1 במאי 2018 בשעה 11:55

          יש גם מרשמלו שמכינים מחלבונים. אני מניחה שהממרח מבוסס על סוכר ולא על חלבון אבל כיוון שמדובר במתכון שפירסמתי לפני 3 שנים ואין לי כרגע אריזה של פלאף בבית (זה סכנה מיידית לדיאטה הממרח הזה) לא אוכל לומר לך בוודאות.

  6. תמר ב- 13 ביולי 2015 בשעה 16:24

    בדיוק קניתי את הממרח שקרץ לי מהמדף בסופר ועכשיו אני יודעת מה לעשות איתו 🙂

  7. חלי ב- 24 באוגוסט 2015 בשעה 19:42

    היוש.
    תודה שאת קיימת ?
    שמתי כממרחים גנאש שוקולד לבן. וממרח לוטוס
    ועים מוות!

    • שמח במטבח ב- 25 באוגוסט 2015 בשעה 19:26

      איזה כיף לשמוע שאהבתם. גנאש שוקולד לבן נשמע לי להיט עם העוגיות 🙂

  8. שני ב- 20 בנובמבר 2016 בשעה 8:30

    שלום רות יקרה,
    האם יש אפשרות להכין את הסמורס בגרסא ללא גלוטן?
    מעניין באיזה קמח ניתן להשתמש אם בכלל…
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 21 בנובמבר 2016 בשעה 20:12

      אפשר להשתמש בעוגיות ללא גלוטן (כולל קנויות)
      יתכן שבעתיד יפורסם בבלוג מתכון לעוגיות פריכות ללא גלוטן אבל נכון לעכשיו לא מצאתי מתכון שנראה לי מספיק טוב כדי לשתף.
      ידוע לי שישנם קמחים ייעודיים ללא גלוטן שאיתם ניתן להכין עוגות ועוגיות

  9. הילה ב- 24 בינואר 2017 בשעה 9:27

    היי! מתכון מעולה. השתמשתי בפלאף, וחמאת בוטנים…כמה זמן זה ישמר במקרר/מחוץ למקרר?

    • שמח במטבח ב- 24 בינואר 2017 בשעה 12:09

      תודה הילה
      אני לא ממליצה לשמור את זה יותר מיום, כי הפלאף הוא ממרח רך יחסית והכל יהיה "מושי"

  10. רחל ב- 22 בפברואר 2017 בשעה 22:28

    הי! תודה על המתכון 🙂
    העוגיות יצאו טעימות מאודד אך לא שטוחות כמו בתמונה (אלא כמו עוגיה רגילה) מה יכולה להיות הסיבה לכך?

    • שמח במטבח ב- 23 בפברואר 2017 בשעה 9:22

      הי רחל
      יכול להיות שהעוגיות שהכנת היו קצת יותר גדולות מאלה שאני הכנתי ולכן השתטחו פחות, אבל אני חייבת לומר שאני אוהבת אותן עבות ופאדג'יות כך שזה לא בהכרח חיסרון. אם תרצי שפעם הבאה יהיו יותר שטוחות ופריכות פשוט תמעכי אותן טיפה על התבנית לפני שאת מכניסה לתנור (כך שבמקום להראות כמו כדורים הן ייראו כמו דיסקיות)

השאר תגובה