סופגניות מיני

כבר 12 שנים שחנוכה הוא החג האהוב עלי מכל. בחנוכה נולד בני הבכור, כאילו בהזמנה אישית לכבוד החג, והפך אותי לראשונה לאמא. ואם דאגנו לפני כן לחגוג "בקטנה", בטכס הדלקת נרות צנוע, הרי שמאז שהפכתי לאמא הפך חנוכה לחגיגי ומיוחד וללא קשר לתאריך הלועזי אנו תמיד מציינים בו את יום ההולדת של הבכור.

אני אוהבת לפנק את האורחים שלי בסופגניות. אבל, מאחר ואינני נמנית עם חובבי הטיגון הביתי, ניסיתי לחשוב על דרך טובה להגיש סופגניות רכות וטעימות ללא טיגון. לאחר כמה ניסיונות הגעתי לנוסחה המנצחת – סופגניות מיני אפויות (שעובדות נהדר גם בטיגון – למי שמעדיף).

סופגניות מיני עם ריבה

סופגניות מיני עם ריבה. צילום: דרור עינב

הן קטנות, רכות, וכשהן מוגשות חמות מהתנור עם קצת ריבה שהזרקתי לתוכן, אין אחד שיכול לעמוד בפניהן. הפעם החלטתי להכין סופגניות מיני בצורות, עם החותכנים של הילדים, כקריצה לחגיגות היום הולדת.

את המתכון הזה העליתי לראשונה בטור שלי בוואלה אוכל בשיתוף עם סוגת והחלטתי שאני פשוט חייבת לשתף אתכם במתכון גם פה בבלוג, פשוט כי אלה סופגניות מיני מנצחות. הקרדיט לכל התמונות הוא לצלם המוכשר דרור עינב.

סופגניות מיני בצלחת

סופגניות מיני בצלחת. צילם: דרור עינב

החומרים (כ- 40 סופגניות מיני)

לסופגניות

500 גר' (3.5 כוסות) קמח
כף שמרים יבשים או חצי שקית/חצי קוביית שמרים טריים
120 מ"ל (1/2 כוס)  מים
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
2 ביצים
שליש כוס שמן (סויה, קנולה, חמניות וכו')
1/2 כפית מלח

לציפוי ולמילוי

אבקת סוכר
ריבת תות או דובדבן (רצוי שתהיה חלקה ולא ריבה עם חתיכות פרי)

אבקת סוכר על סופגניות מיני

פיזור אבקת סוכר על הסופגניות. צילום: דרור עינב

ההכנה:

הכנת הבצק לסופגניות:

בקערת המיקסר מניחים את הקמח והשמרים ומערבבים מעט (שהשמרים יתערבבו בקמח). מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק, גמיש ולא כל כך דביק.  אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים לו עוד טיפה מים ומערבלים (זהירות לא להגזים).

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח. אפשר להתפיח בטמפרטורת החדר במשך כשעתיים שלוש ואפשר לתת לבצק לתפוח שעה בטמפרטורת החדר ואז להעביר למקרר לתפיחה איטית של לילה, או לפחות 4 שעות.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח עד לעובי של כסנטימטר וחצי.

רידוד הבצק. צילום: דרור עינב

ליצירת צורות מגניבות לסופגניות השתמשתי בקורצנים של כוכבים ולבבות אבל כמובן שאפשר לקרוץ לעיגולים. רק שימו לב שאלה סופגניות מיני אז תכינו אותן קטנות יחסית.

קריצת צורות לסופגניות. צילום: דרור עינב

את כל הבצק שנשאר מאחדים, מרדדים שוב וקורצים ממנו עוד סופגניות. וחוזר חלילה.

את הסופגניות הקטנות שהכנו מסדרים על תבנית עם נייר אפיה שאותו שימנו קצת (או במריחת מעט שמן על גבי כל הנייר או עם ספריי שמן).

מניחים לסופגניות לתפוח בטמפרטורת החדר (כשהתבנית מכוסה) למשך כרבע שעה ובינתים מדליקים תנור על 180 מעלות.

סופגניות בצורת כוכבים ולבבות. צילום: דרור עינב

לפני שמכניסים את הסופגניות לתנור משמנים בעדינות את החלק העליון שלהן (הכי נוח עם ספריי שמן).

אופים את הסופגניות במשך כ- 15 דקות עד שהן מזהיבות. לפני שתשאלו – אפשר גם לטגן אותן, הן נפלאות בכל מקרה.

לאחר שהסופגניות הצטננו אפשר להגיש אותן כמו שהן. אני אוהבת לפזר עליהן אבקת סוכר, וכשאני רוצה להשקיע אני ממלאת אותן במעט ריבה (יש מזרקים למילוי ויש גם צנטרים דקים וארוכים שאפשר להשתמש בהם.

רעיון נוסף שאני מאוד אוהבת זה לגלגל את הסופגניות בסוכר שמעורבב עם קינמון.

סופגניות מיני עם ריבה. צילום: דרור עינב

חנוכה שמח לכולכם 🙂

אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

סופגניות מיני

מצרכים:

  • 500 גרם קמח לבן 3.5 כוסות
  • כף שמרים יבשים או חצי חבילת שמרית
  • 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
  • 120 מ"ל מים חצי כוס
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן (חמניות, סויה, קנולה וכו')
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אם הבצק מרגיש יבש אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק. 2-3 שעות בטמפרטורת החדר או שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן לילה במקרר או מינימום 4 שעות.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים צורות מיני. לאחר מכן מאחדים שאריות, מרדדים וקורצים וחוזר חלילה.
  • מניחים את סופגניות המיני על תבנית מרופדת בנייר אפיה ששומן מעט ומתפיחים רבע שעה.
  • משמנים קלות את החלק העליון של הסופגניות (הכי נוח עם ספריי שמן) ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך רבע שעה.
  • מצננים, ממלאים בריבה (אם רוצים) ומפזרים מעל אבקת סוכר.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏14 תגובות

  1. אביטל ב- 12 בדצמבר 2020 בשעה 18:04

    כל הכבוד לכם מתכון נפלא אשמח מאוד אם תביאו לי בוידאו

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:50

      בעתיד גם יהיו סרטונים 🙂 אבל בדיוק בגלל זה אני נותנת הסבר מקיף ששום טיפ לא יתפספס

  2. בתיה ששוו ב- 12 בדצמבר 2020 בשעה 18:55

    המתכונים מעולים! תודה רבה וחג שמח!

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:50

      ודה רבה בתיה מקסימה. חג שמח!

  3. דינה ב- 14 בדצמבר 2020 בשעה 7:20

    איזה רעיון חמוד הצורות האלו,
    מזל טוב
    אין כמו יומולדת בחנוכה, אצלי זה הקטנה שנולדה בנר שביעי 🙂

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:38

      תודה רבה דינה והמון מזל טוב לקטנטונת שחוגגת היום (נר שביעי) יום הולדת <3

  4. נדס רומם ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 11:36

    כמה זמן סה"כ צריך לתת לבצק לתפוח?

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:28

      זמן ההתפחה של הבצק כתוב במתכון – שעתיים שלוש בטמפ׳ החדר, לפרטים נוספים ממליצה לקרוא במתכון. 🙂 ראי בפיסקה שמתחת לכותרת ״ההכנה״.

  5. חן ב- 26 בדצמבר 2020 בשעה 19:59

    נראה מעולה! איזה רעיון פנטסטי, את פשוט אלופה!!
    חבל שלא ראיתי את המתכון בחנוכה 🙁
    שומרת לשנה הבאה

    • שמח במטבח ב- 30 בדצמבר 2020 בשעה 20:08

      תודה רבה חן
      אגב, אני בגישה שמתכון טוב אני מגישה כל השנה ופשוט קוראת להן לחמניות ביס 🙂

      • חן ב- 30 בדצמבר 2020 בשעה 22:25

        חחח
        מסכימה איתך לחלוטין!

  6. אור ב- 28 באוקטובר 2021 בשעה 22:11

    היי. תודה על המתכון . רציתי לשאול אם יש אפשרות לכין את הסופגניות (באפיה) ולהקפיא אותן ללא המילוי כחודש. תודהה

    • שמח במטבח ב- 29 באוקטובר 2021 בשעה 11:53

      אפשר להכין את הבצק ולהקפיא, אפשר גם לקרוץ לעיגולים ולהקפיא. אישית מעדיפה לא להקפיא כסופגניות מיני לפני האפיה כי הן קטנות ויתחילו לתפוח בהפשרה.

  7. אור ב- 30 באוקטובר 2021 בשעה 21:00

    תודה על התשובה.
    אבל אין אפשרות בכלל להקפיא אחרי אפיה ולפשיר לילה במקרר או בחוץ

השאר תגובה