נאגטס – קציצות השניצל שאלונה אוהבת
ימי הקורונה האלה.. הו.. כמה שהם מאתגרים. להיות עם הגוזלים 24/7 זה גם אומר לחשוב על מלא רעיונות לארוחת הצהרים וזה רבותי אתגר רציני עם הסרבנים שלי. מזל שיש לי חברות טובות ומוכשרות שבזכותן אני מגלה רעיונות מגניבים כמו נאגטס בייתיים שילדים יטרפו.
איך הגעתי להכין נאגטס ? הסיפור די משעשע. את הנאגטס (אפשר גם לקרוא להם שניצלונים) האלה למדתי להכין מחברתי אורית ברכה, שהיתה השכנה שלי כשגרנו בתל אביב בעידן טרום הילדים, והם קרויים על שם בתה המקסימה אלונה עין-דור.
כן, כן, גם בתל אביב בדירות השכורות הצנועות שבהן גרתי כסטודנטית ועורכת דין צעירה יכולים להווצר יחסי שכנות קרובים וחבריים. שכשעזבנו בסוף את הדירה הקשר בינינו לבין אורית ויוסי קצת התמסמס. עד שפתאום מצאתי אותם בפייסבוק והקשר התחדש.
אז קבענו להפגש יחד ולהתעדכן בקורותינו וככה מצאנו עצמנו בבראנץ חגיגי עם הילדים. חילקנו בינינו את הבישולים ואז אורית הגיעה עם קופסה מלאה בשניצלונים טעימים וסיפרה שבבית קוראים להם "קציצות השניצל שאלונה אוהבת".
אחרי שטעמתי מהן ישר ביקשתי את המתכון, כי מתכון כזה מעולה אסור לשמור רק לעצמי 🙂
החומרים לכ- 30 נאגטס :
750 גרם חזה עוף טחון
בצל בינוני עד גדול טחון או מגורר דק ומסונן מהנוזלים.
ביצה אחת טרופה
כף מיונז
כפית חרדל
מלח ופלפל
כחצי כוס פירורי לחם (מומלץ הזהובים והיותר עבים, כמו פנקו)
לציפוי – פירורי לחם
בסוף המתכון יש הסבר גם על איך מכינים בתנור
ההכנה:
טוחנים את הבצל להכי דק שאפשר במעבד מזון/מיכל של בלנדר מוט או שמגרדים את הבצל בפומפיה דקה. סוחטים את הבצל עד כמה שאפשר מנוזלים. אני מוצאת שהדרך הכי קלה היא להניח אותו על נייר מגבת ולסחוט. אם אין – תניחו על כמה ניירות סופגים ותשאירו קצת שיספחו את הנוזלים.
בקערה מניחים את כל חומרי הנאגטס – חזה עוף, בצל, ביצה, מיונז, חרדל ופרורי לחם ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אני לא מחובבי הפלפל ולכן אני לא שמה בנאגטס שלי.
לשים הכל יחד טוב טוב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
עכשיו יש לכם כמה אפשרויות פעולה. אם יש לכם זמן תניחו לתערובת לנוח במקרר לחצי שעה לספיחת טעמים והתייצבות. אם אין – עברו לשלב הבא.
אפשר בעקרון כבר לגלגל לנאגטס, לטבול בפרורי לחם ולטגן.
אבל מכיוון שהתערובת קצת רכה אני מצאתי שהכי נוח זה להכין מראש את ה"קציצות" בתבנית או מגש ייעודי שמרפדים בניילון נצמד, לתת להן חצי שעה מנוחה במקרר ורק אז להמשיך.
לאחר המנוחה טובלים את הנאגטס בפרורי לחם.
ומטגנים במחבת שחוממה מראש עם מעט שמן.
הופכים כשהחלק התחתון משחים, ומטגנים עד להשחמה של שני הצדדים.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג ושומרים עליה מהילדים שבטח כבר ירוצו לגנוב לכם נאגטס 🙂
מהכמות הזו יצאו לי בערך 30 נאגטס ואני מבטיחה לכם שהם נעלמו מהר מאוד.
להכנה בתנור:
מכינים עם פרורי לחם מוזהבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים. מסדרים את הנאגטס ומשמנים קצת מלמעלה (הכי נוח עם ספריי שמן). אופים במשך כרבע שעה עד שהם שחומים ועסיסיים.
בתיאבון !
הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו? אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוק, ואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה ????
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.
מחפשים עוד רעיונות מהירים וטעימים? הנה כמה שאני אוהבת
קציצות שילדים אוהבים – ארוחה בסיר אחד
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים וטעימים
תודה לך 🙂
לא ראיתי שצריך 750 גר׳ עוף טחון ????????♀️
יש לי 500 גר׳ – האם לשים את שאר המרכיבים באותה הכמות?
שימי קצת פחות פירורי לחם וטיפה פחות מהמיונז ובצל בינוני, כל השאר תשאירי ואני בטוחה שיצא טעים.
ניראה ניפלא! רצה להכין, האם ניתן להכין בלי בצל? הבעל רגיש…
הי איריס ותודה 🙂 לגבי הבצל – עדיף לא לוותר כי הוא נותן אווריריות למרקם. אם זה לא מטעמי אלרגיה שווה לנסות לטחון דק דק דק ולסנן ואז לא מרגישים אותו (והילדים שלי הכי קרציות לגבי בצל בקציצות )
המון תודות!!!????
אלופה, הכנתי עכשיו את פרחי הכרובית שלך בתנור, נפלא.
תודה חנה. זה בהחלט כיף שאפשר לאפות במקום לטגן
תודה על המתכון הנהדר! הבן שלי אהב מאד וגם אני =)
שמחה מאוד לשמוע. הקרדיט לאורית ואני בהחלט שותפה להתלהבות ממנו
איך אפשר לאפות אותם?
הי, הוספתי הסבר במתכון. מסדרים בתבנית עם נייר אפיה ששימנו מעט. משמנים מעט בחלק העליון ואופים למשך כ 15 דקות עד שהם שחומים
אהבתי.תודה
מה אפשר במקום המיונז?
אפשר גם בלי המיונז אבל לדעתי כדאי לך לנסות עם. הוא לא מורגש ורק עוזר לתפוס את התערובת
לגבי האפייה על כמה מעלות כדאי לאפות בתנור ? ובערך לכמה זמן ?
שאלה נוספת האם ניתן להשתמש גם בהודו טחון ?
אני בדרך כלל אופה שניצלים ב 170-180 מעלות. לגבי הזמן זה תלוי בגודל שלהם הייתי שמה טיימר לעשר דקות ואז בודקת. אפשר להשתמש בהודו (ממליצה על שווארמה פרגית ולא על נתחים אחרים)
שלום,
הכנתי את הנאגטס עם עוף טחון (המוכרת אמרה שנראה לה שזה אותו דבר כמו חזה עוף טחון), ויצא מלוח מידי לטעמי וגם הרגיש לי לא מספיק מבושל וגרם לי להרגשה לא טובה. יכול להיות שזה בגלל שזה לא חזה עוף טחון אלא עוף טחון? ואם לא, אז מה אפשר לעשות?
הנה רעיון – תכיני לפי המתכון ותשימי פחות מלח
תודה עבור ההשראה לארוחת צהריים 🙂 הכנתי היום את הנאגטס בתנור ויצא מעלף קראנצי מבחוץ ועסיסי מבפנים. השתשתי בפירורי לחם רגילים בתוספת פפריקה וקצת כורכום. לתוספת העוף הוספתי בנוסף למתכון גם אבקת בצל ואבקת שום. חלק מהנאגטס ציפתי במקום פירורי הלחם בשומשום עם קצח לטעמי עוד יותר מוצלח. אותה גברת בשינוי אדרת 🙂
נשמע טעים מאוד 🙂
כמה זמן מעבר לחצי שעה התערובת יכולה להישמר במקרר? שעתיים שלוש זה בסדר?
אפילו לילה שלם.
נראה מתכון מעולה!
האם אפשר להכין בתנור ולשמור במקפיא ולהוציא כל פעם שרוצים?
יצא לך לנסות להקפיא?
אני אישית לא אוהבת להקפיא מוצרי מזון שכוללים בתוכן ביצה חיה. תמיד מפחדת שבהפשרה הם יתפסו משהו.
היי, נראה מעולה . האם ניתן להחליף בהודו טחון?
אין בעיה. ממליצה לך לקחת שווארמה הודו נקבה כי זה נתח עסיסי יותר