מקלות גבינה מלוחים – כי לפעמים צריך לנשנש משהו מלוח ומשובח
בזמן האחרון הסתובבתי כל הזמן עם תשוקה למאכלים מלוחים. אולי זה קשור לעובדה שהכנתי המון מאפים מתוקים לאחרונה – גם בגלל שניסיתי כל מיני מתכונים כדי לשתף אתכם פה בבלוג, גם כדי לכבד את בני המשפחה וגם כי תכלס אני אוהבת מתוק. אבל נראה לי שבשבועות האחרונים האיזון בין מתוק למלוח בחיי הופר.
לכן, החלטתי השבוע לשבור קצת את המתקת ולהכין לכם מקלות גבינה מלוחים, שמשלבים בתוכם גבינת שמנת עשירה ופרורי פרמז'ן איכותית שנותנת מליחות מעודנת וטעם ייחודי לבצק.
התוצאה יצאה ממכרת לחלוטין. מלוחה במידה, פריכה וזהובה, מהסוג שקשה להפסיק באחת, אבל גם אי אפשר לחסל הכל לבד כי יש בהן משהו משביע.
אז קבלו את מקלות הגבינה שלי, שמובטח שישביעו כל תשוקה למשהו מלוח ומשובח. הן כמובן גם מושלמות לארוח, כ finger food.
הערה קטנה לפני ההכנה – במתכון הזה השתמשתי בגבינת פילדלפיה, שמגיעה במרקם המושלם למקלות הללו. ניתן להשתמש גם בגבינת שמנת אחרת, אבל חשוב שתהיה עתירת שומן ושתהיה קרה ככל האפשר לפני ההכנה, שני אלה הם סוד הפריכות של המקלות.
ועכשיו, לעבודה 🙂
החומרים:
2 כוסות (280 גר') קמח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
225 גר' (חבילה) גבינת שמנת קרה 30% שומן חתוכה לקוביות
5 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת דק
4 כפות שמנת מתוקה
כוס פרמז'ן מגורדת דק לפיזור לפני לאפיה
**הערה – המתכון עובד יפה גם עם שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה, אם כי עדיין מומלץ להכין עם גבינת שמנת למרקם יותר פריך ועשיר
ההכנה:
בקערת מעבד מזון מניחים את הקמח, החמאה שחתכנו לקוביות, הפרמז'ן וגבינת שמנת שגם אותה חתכנו לקוביות, ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פרורית.
מוסיפים את השמנת המתוקה בשלבים, מתחילים ב- 3 כפות ומעבדים בפולסים ואם התערובת לא מתאחדת מספיק מוסיפים כף או שתיים נוספות.
לשים לב לא לעבד יותר מדי אלא עד שהבצק מתחיל להתגבש. גם אם יש פרורים זה בסדר כי אנחנו נאחד אותו ידנית מייד.
מעבירים את הבצק למשטח מרופד בניילון נצמד. מאחדים, משטחים למלבן ועוטפים בניילון הנצמד (אפשר לחלק מראש לשתי חבילות).
מעבירים את הבצק העטוף למקרר לפחות לשעתיים. שלב זה חשוב כדי לאפשר לחמאה ולגבינת השמנת להתמצק מחדש ולשמור על מרקם פריך לבצק.
ועכשיו לעיצוב המקלות:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה.
מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח
מרדדים את הבצק לשכבה של כחצי סנטימטר, מיישרים את הקצוות כך שיהיה בצורת מלבן וחותכים למקלות ברוחב של כסנטימטר.
את עודפי הבצק שומרים בצד, מאחדים, ומכינים מהם מקלות נוספים
שופכים לצלחת עמוקה את יתרת הפרמז'ן ששמרנו (אני ממליצה לעבוד עם כמות של חצי כוס ולהוסיף בהמשך). מגלגלים כל מקל בפרמז'ן (זה תופס שכבה דקה) ומפזרים על השכבה העליונה שכבה נדיבה של פרמז'ן.
מעבירים את המקלות לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים במשך כ- 20 דקות עד שהם שחומים מכל הצדדים.
ככה הם נראים לפני האפיה
והנה עוד מבט על המקלות לפני האפיה…
חשוב לזכור שכל תנור מתנהג אחרת ולכן אני ממליצה לבדוק את האצבעות אחרי רבע שעה ולראות אם צריך עוד זמן, וכך גם אחרי 20 דקות.
וככה הם נראים מהצד כשהם יוצאים מהתנור. קשה להתאפק לא לחטוף אחד מייד, אבל שימו לב שהם חמים ועדיין מעט רכים. חשוב לצנן את המקלות לפני שמתחילים לטרוף מהם ותראו איך בסוף הצינון הם יהיו פריכים יותר.
ועכשיו, להסתער 🙂
קצר ולעניין:
החומרים:
2 כוסות (280 גר') קמח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
225 גר' (חבילה) גבינת שמנת קרה 30% שומן חתוכה לקוביות
5 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת דק
4 כפות שמנת מתוקה
כוס פרמז'ן מגורדת דק לפיזור לפני לאפיה
ההכנה:
במעבד מזון מניחים קמח חמאה פרמז'ן וגבינת שמנת. מעבדים בפולסים לקבלת תערובת פרורית. מוספים בהדרגה את השמנת המתוקה עד לקבלת בצק אחיד במרקם מעט גרגרי.
מאחדים את הבצק בידיים, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים לפחות שעתיים במקרר.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר, מיישרים וחותכים למקלות.
בקערה מפזרים את הפרמז'ן הנותרת ומגלגלים כל מקל בתוכה. מפזרים עוד שכבת פרמז'ן מעל המקלות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים כ- 20 דקות עד שמשחים.
Wow!
נראה מושלם!
המקלות פשוט מהממים והצילום משתבח מפוסט לפוסט!
:-*
תודה רבה 🙂 כיף לשמוע
נראה מעולה!!!!
כיצד לאחסן את מקלות הגבינה כדי לשמור עליהם לאורך זמן? ולכמה ימים הם יישמרו?
תודה!
ניתן לשמור את הבצק במקרר עד 48 שעות. את המקלות המוכנים לשמור בקופסה אטומה. אם לא תחסלו הכל הם יישמרו יומיים בטמםרטורת החדר ועד שבוע במקרר )לחמם לפני(
ותודה על התגובה
תודה רבה!
אעדכן איך יצא 🙂
נראה פשוט מדהים! מה עושים אם אין מעבד מזון? לערבב במיקסר או ידני?
נראה מעולה, תודה. מה עושים אם אין מעבד מזון? משתמשים במיקסר או מערבבים ידני?
הי עדה,
אם אין מעבד מזון אפשר להכין במיקסר אבל אז שיטת ההכנה שונה.
עם וו גיטרה מקרימים את החמאה וגבינת השמנת כשהם רכים ובטמפרטורת החדר. לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שהכל מתאחד. להזהר מערבול יתר. את השמנת מוסיפים בהדרגה גם פה.
מעבירים לניילון נצמד, משטחים ומצננים טוב טוב – אפשר גם יותר משעתיים). בהצלחה
נראה טעיםםםם! והצילומים בהחלט משתבחים 🙂
נראים סוף הדרך!! אך דבר אחד לא הבנתי, גבינות שמנת באות לא כמוצק אלא יותר סמיכות (כמו גבינה לבנה), מה הכוונה בלחתוך לקוביות? האם את מתייחסת אולי לסוג גבינה אחר?
תודה! 🙂
הי
אני השתמשתי במתכון בגבינת פילדלפיה שבאה באריזה מלבנית. הגבינה היתה די סמיכה ואפילו מוצקה, ופשוט חתכתי אותה לקוביות לפני שהכנסתי למיכל. אם את משתמשת בגבינת שמנת אחרת שמגיעה בגביע פשוט תעבירי למיכל במנות (עם כפית) יהיה קל יותר לערבב אותה כך.
היי
אשמח לדעת האם את אופה בטורבו או רגיל?
טורבו 🙂
כמה מקלות בערך יוצאים?
זה תלוי בגודל שלהם. לי יצאו 2 תבניות מלאות במקלות. בערך 25-30
היי,
כמה זמן מראש אפשר להכין את הבצק?
תודה
את הבצק הזה אפשר להכין רק באותו היום, אחרי יום הוא כבר מתחיל להחליף צבעים.
אם אין לי טורבו בתנור האם זה אפשרי לאפות ברגיל?
אין בעיה
האם אפשר להקפיא
ולכמה זמן
תודה זה מאוד טעים
אני אישית לא ממליצה להקפיא כי בהפשרה הם לא יהיו פריכים
המקלות מחזיקים בכיף גם שבוע בכלי סגור