מילקי ביתי

אצלנו בבית מילקי הוא ה-מעדן האהוב ביותר על הגוזלים. במיוחד על הגוזל הבכור שממש מכור למילקי מאז שהיה אפרוחון ואפילו זכה לבקר במפעל המעדנים של שטראוס ולפגוש את ממציא המילקי – מוטי סגל שסיפר לנו איך נולד המעדן המופלא הזה.

מילקי עם כפית

באחד הימים מצאתי את עצמי עם עודפי חלמונים, לאחר שהכנתי שלל מקרונים (שהמתכון שלהם כאן). זו היתה הזדמנות נפלאה למצוא להם שימוש והחלטתי לנצל אותם להכנת גירסה משלי למילקי. עשירה ומפנקת לא פחות מהמעדן האהוב, אבל מחומרים ביתיים שיש לי שליטה עליהם ועם שוקולד אמיתי.

אז קבלו את הגירסה שלי למילקי – פינוק מושלם לכל שעה ובמיוחד בימים אלה של כניסה לסגר.

מילקי ביתי

החומרים:

למילקי שוקולד:

כוס (240 מ"ל) חלב
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר – אפשר לערבב מריר וחלב למי שאוהב טעמים יותר עדינים.
3 חלמונים (עדיף גודל L)
3 כפות (25 גר') אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

לקצפת:

מיכל שמנת מתוקה
3 כפות (25 גר') אבקת סוכר

לגירסת פרווה משתמשים בחלב צמחי או מי קוקוס ובשמנת צמחית.

מחפשים רעיונות למה לעשות עם החלבונים? הנה כמה מהמתכונים האהובים עלי: מקרונים, עוגיות שקדים מושלגות, מרנג, פבלובה, קונקורד, עוגיות אמרטי

מילקי עם סוכריות

ההכנה:

בסיר קטן מערבבים את החלמונים עם אבקת הסוכר. שימו לב שלא שמים את הסיר על האש עדיין.

מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה בהדרגה ומערבבים כדי שתערובת החלמונים תתערבב טוב בתערובת ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד. מעבירים את הסיר לכיריים ומביאים את התערובת לסף רתיחה תוך ערבוב תמידי. כך נוודא שהחלמונים לא ייקרשו.

ממשיכים כל הזמן לערבב טוב טוב עד שהתערובת מסמיכה עד שאם נעביר אצבע על מרית או כף היא תשאיר שביל.

מורידים מהכיריים ומעבירים לכלים. אם יש צורך אפשר לסנן לפני ההעברה. את הכלים קניתי בחנות חד פעמי (הם עמידים ואפשר בכיף לשטוף ולהשתמש בהם שוב)

מצננים טוב טוב ומעבירים למקרר כדי שהתערובת תתייצב.

להכנת הקצפת

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבלת קצפת יציבה ואפילו קצת סמיכה.

בעזרת כף או עם שק זילוף יוצקים את הקצפת מעל המילקי ומעבירים למקרר לצינון והתמצקות.

אם מתחשק לכם ממש לפנק (כמוני) אפשר לפזר מעל המילקי סוכריות צבעוניות או פינוקים אחרים לפי מה שהילדים אוהבים.

פיזור סוכריות על מילקי

המילקי נשמר במקרר עד 4 ימים, אבל בדרך כלל הוא נעלם הרבה לפני כן.

מילקי

אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מילקי ביתי

Servings 8 מנות

מצרכים:

למעדן שוקולד

  • 240 מ"ל חלב כוס
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה מיכל קטן
  • 250 גרם שוקולד מריר אפשר לשלב חלב ומריר
  • 3 חלמונים
  • 25 גרם אבקת סוכר 3 כפות
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

לקצפת

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה מיכל קטן
  • 25 גרם אבקת סוכר 3 כפות
  • כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • בסיר קטן מערבבים את החלמונים ואבקת הסוכר בלי לחמם
  • מוסיפים בהדרגה את החלב והשמנת המתוקה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את השוקולד ומעבירים את הסיר לכיריים.
  • מחממים את התערובת לסף רתיחה תוך ערבוב תמידי (אחרי החלמונים ייקרשו) ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה.
  • מעבירים לכלים אישיים ומצננים.
  • מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל לקצפת יציבה ויוצקים מעט קצפת על כל מעדן.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

‏7 תגובות

  1. רחלי ב- 14 בינואר 2021 בשעה 23:34

    Omg!!!!!!
    יאאאם יאם!!!
    בא לי לנסות אבל הקלוריות…
    אני יודעת שלא אצליח להתאפק ולא לטעום לפחות חצי מהכמות…
    ????????????

    • שמח במטבח ב- 16 בינואר 2021 בשעה 9:11

      אכן הקלוריות… אבל זה פינוק ופינוקים אמורים לאכול במידה (למרות שמודה שגם אני מתפתה לפעמים)

  2. מינדי ב- 4 במאי 2021 בשעה 19:07

    הכנתי ויצא טעים מאד. תודה רבה!
    מבחינת המרקם, בפעם הראשונה המרקם יצא מעולה אבל קצת מריר מידי. (שמתי 100 גרם שוקולד חלב ו- 150 גרם שוקולד מריר.)
    בפעם השניה הכפלתי כמויות, ולא התקשה גם אחרי שלושה ימים. מה יכולה להיות הסיבה? (שמתי 250 גרם מכל סוג שוקולד.)

    • שמח במטבח ב- 4 במאי 2021 בשעה 19:40

      האמת שאלה טובה… יכול להיות שבישלת את החומרים למשך זמן קצר יותר ואז הם פחות הסמיכו.
      בכל מקרה המילקי לא אמור להיות קשה מדי כי הוא מוגש בהגשה אישית ואמור להיות מעט קרמי.

  3. מינדי ב- 9 במאי 2021 בשעה 12:33

    גם בפעם הראשונה לא יצא מוצק מידי, אבל בפעם השניה יצא ממש נוזלי.
    פחדתי לבשל מידי הרבה, שלא יישרף. זה יכול להישרף?

  4. עינת ב- 12 ביוני 2021 בשעה 6:44

    תמצית וניל מופיע פעמיים. גם בשוקולד וגם בקצפת. אני מניחה שמשתמשים רק בקצפת?
    ואת המלח לשוקולד ?מתי?

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2021 בשעה 18:12

      אני משתמשת בוניל גם לתערובת השוקולד וגם לקצפת. זה תמיד מוסיף.
      לגבי המלח – מוסיפה בשלב הוספת השוקולד לתערובת.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *