מוס שוקולד בשני מרכיבים
מוס שוקולד הוא אחד הקינוחים הכי קלאסיים ואהובים. מנה שתמיד כיף להגיש ולפנק איתה את בני הבית והאורחים. כי אין על מנה אישית שמוגשת בכלי יפה, שכולה מוס שוקולד אוורירי ומפנק שמעליו קצת קצפת. הכי כיף, הכי מרשים ובמתכון שאביא בפניכם הפעם – גם הכי קל ומהיר להכנה.
מוס שוקולד קלאסי מכינים מתערובת של שוקולד, שמנת מתוקה, ביצים או קרם שמבוסס על חלמונים, שכמובן עוברים תהליך של חימום כדי שחלילה לא יוגשו נאים. את המתכון שלי למוס שוקולד קטיפתי וקלאסי תוכלו למצוא כאן.
אבל הפעם אני רוצה לתת לכם את הגירסה לממהרים. זאת שאני מכינה כשאני רוצה לפנק אבל אין לי זמן וכוח להתעסק עם הפרדות ביצים, הקצפות, וכמובן שלל כלים שצריך אחר כך לנקות. מוס קל ופשוט משני מרכיבים בלבד. ועדיין – מנה מרשימה עם אפקט ה"וואו" הכל כך חשוב.
כאמור, את המוס הזה אני מכינה משני מרכיבים בלבד. אם בא להשקיע אפשר כמובן לגוון ולהוסיף לו טעמים כמו מעט תמצית וניל, קורט מלח, ליקר כלשהו (רום, ויסקי או אייריש קרים ילכו טוב עם המוס). אבל גם בגירסת הבסיס הוא יהיה נפלא.
רק תקפידו להשתמש בשוקולד טוב כי כשאין הרבה מרכיבים במתכון מרגישים את ההבדל באיכות. אני מכינה משוקולד מריר 56% ולפעמים מכינה משילוב של שוקולד חלב ושוקולד מריר.
הפעם המתכון שלי כל כך קצר ומהיר שלא צילמתי את שלבי ההכנה. אני בטוחה שכל אחת ואחד מכם יכינו אותו בהצלחה עם ההוראות הפשוטות האלה 🙂
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
מוס שוקולד משני מרכיבים
מצרכים:
- 250 גרם שוקולד מריר 56% אפשר גם שוקולד אחר שאוהבים ואפשר שוקולד חלב
- 500 מ"ל שמנת מתוקה לגירסת פרווה אפשר שמנת צמחית להקצפה
הוראות הכנה:
- ממיסים את השוקולד עם 200 מ"ל שמנת מתוקה (הכי נוח במיקרו בפולסים של חצי דקה) ומניחים בצד שיתקרר מעט.
- מקציפים את יתר השמנת המתוקה (300 מ"ל) לקצפת רכה. לא צריך להוסיף סוכר אם רוצים אפשר להוסיף כפית תמצית וניל.
- מעבירים את מרבית הקצפת לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שמתקבל מוס אחיד.משאירים חלק קטן מהקצפת בצד לקישוט העליון.
- יוצקים את המוס לכלי ההגשה.
- יוצקים מעל כל כלי כף של קצפת
- מעבירים למקרר לפחות לשעה על מנת שהמוס יתמצק ולאחר מכן ניתן להגיש.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
הי ,
נראה מושלם .
היכן ניתן לקנות צנצנות כמו שלך ?
תודה נורית
תודה רבה. הצנצנות הללו נקנו על ידי לפני 3 שנים. מצאתי אותן בסופר. לא יודעת איפה יש כאלה היום לצערי
תודה רבה בכל מקרה
אנסה למצוא
יום טוב
הי שאלה
כמה יוצא כמות לאדם? נגיד צריכה 20 איש, בכמה להכפיל את הכמות ?
ועם רוצים אפשר לעשות אותו בתבנית ?ולא מחולק ?
הכמות היא של מנה אישית לאדם של בערך 100 מ"ל. אם את רוצה ל 20 איש את צריכה להכפיל כמויות.
לגבי הכנה בתבנית – זה כבר מוס שמשמש כשכבה בעוגה. יש מתכונים רבים שמשתמשים בהם במוס כשכבה בעוגה. במקרה כזה רצוי או לחזק במעט ג'לטין או להגיש חצי קפוא. מוזמנת לראות בפרק עוגות המוס רעיונות לעוגות שמשלבות אותו
היי, נראה מעולה
האם זה טוב בהקפאה?
אפשר להקפיא ולהפשיר במקרר אבל מתכון כל כך קל ומהיר אין בעיה להכין בשניות. והוא נשמר במקרר 3-4 ימים בכיף אם מכסים את הכלי.
נראה טוב.
אפשר לשמור במקרר בתוך שקית זילוף, ולזלף לכוסות יום למחרת או שהמוס יהיה מוצק מדי?
המוס יתמצק בקרור ולכן עדיף לזלף לכלי ולשים אותו במקרר ואז להגיש.
הי ,
יצא מעולה
תודה רבה על מתכון קליל וטעים
נורית
תודה רבה