מוסקה תפוחי אדמה ובשר

מכירים את זה שיש מאכלים שכולם עפים עליהם ואתם לא מעיזים אפילו לטעום כי יש בהם חומר גלם שאתם לא אוהבים? או שזו רק אני ? 🙂 אז היום אני רוצה לדבר אתכם על מוסקה. כן, כן, אותו מאכל שכולם תמיד אוהבים להכין ולאכול, רק מה? מוסקה זה בדרך כלל עם חצילים ומה לעשות שאני בעוונותי לא אוהבת חצילים (לא לסקול אותי בבקשה :-))
לשמחתי, בזכות איילת המקסימה – שמייד אספר לכם עליה ועל התבלינים שלה – זכיתי לטעום את המוסקה הכי מדהימה שיצא לי לטעום – שמבוססת על תפוחי אדמה (ירק שאהוב עלי במיוחד)!

אבל קודם – כמה מילים על איילת ונציה היא ה"איילת" שמאחורי המותג "התבלינים של איילת" שלאט לאט מתחיל להפוך לשם שגור בבתים של פודיז ושל צליאקים.

התבלינים של איילת איכותיים בטירוף, הם מיוצרים כל השנה בסביבה נקיה מגלוטן, ויש לה גם תערובות תיבול שבעיני מאוד מוצלחות ושדרגו אצלי את הבישולים בבית. היופי בתערובות (לפחות לדעתי) הוא שנוח מאוד להשתמש בהן (הכל כבר עורבב ונמדד לנו) והן נתנו לי פתח להרבה רעיונות לבישולים שלא חשבתי עליהם קודם.
אז אם בא גם לכם להכיר את התבלינים של איילת, סידרתי לכם הטבה מיוחדת לקוראי הבלוג – 10% הנחה על הקניה הראשונה בהקשת הקוד "שמח במטבח" איפה? כאן בקישור.

לא מזמן נפגשנו איילת ואני לסשן של בישול משותף והרבה פטפטת וגילינו שמעבר לאהבה המשותפת שלנו לאוכל יש בינינו הרבה מן המשותף. וכאמור, בעקבות הרעיון של איילת, ועם המתכון שלה, הכנו יחד מוסקה עם תפוחי אדמה והיא יצאה אלוהית.

זו מנה מושלמת לארוחה ביתית וגם לארוחה חגיגית (אפילו לערב פסח). טעימה, קלה להכנה ומאוד אסתטית. אז אתם חייבים לנסות אותה.

החומרים:

3 תפוחי אדמה פרוסים דק
500 גר' בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים (עדיף סגולים אבל לא חובה)
גזר בינוני קלוף וקצוץ דק
1.5 מקלות סלרי קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
מעט שמן לטיגון
100 גר' רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
כפית תערובת תיבול הקציצות של ניסים
כפית תערובת תיבול לילו ספייס
כפית בצל טחון
כפית מלח גריל

** ניתן להחליף את התיבול בתערובת של פפריקה, כורכום, כמון, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי, ועשבי תיבול (בזיליקום, טימין ואורגנו).
אם אין את כל הרכיבים או שלא אוהבים מרכיב מסויים מהתיבול אפשר כמובן להתגמש ולשים מה שאוהבים 🙂

לרוטב:
100 גר' רסק עגבניות
כוס מים
2 כפות שמן זית
פפריקה מעושנת
תערובות תבלינים לילו ספייס
מלח לפי הטעם

*ניתן להחליף תערובת לילו ספייס ב: פפריקה מתוקה, עשבי תיבול  (בזיליקום טימין ואורגנו) כורכום ואבקת שום

מכינים את תערובת הבשר:

במחבת גדולה או בסיר נמוך ורחב מטגנים את הבצל עד שיזהיב ולאחר מכן מוסיפים לו את השום, הגזר והסלרי החתוכים דק.

מוסיפים את הבשר ומתחילים לפורר אותו בעזרת מרית

מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומערבבים.

כפי שציינתי ברשימת הרכיבים – אנחנו השתמשנו בתערובות התיבול הנפלאות של איילת – דבר שהקל את העבודה כי הכל היה כבר מעורבב מראש. אבל אם אין לכם את התערובות הללו אפשר להוסיף תבלינים בנפרד לפי הרשימה שפורטה למעלה (בערך חצי כפית שטוחה מכל רכיב, או לפי הטעם האישי שלכם).

מוסיפים לתערובת את היין האדום ונותנים לתערובת להתבשל קצת ולספוג טעמים. אם התערובת נראית יבשה אפשר להוסיף לה עוד קצת יין או מים (תלוי בטעם האישי שלכם).
לאחר כ- 10 דקות בישול התערובת תיראה ככה – לא יבשה מדי ולא רטובה מדי.

בזמן שהתערובת מתבשלת מכינים את תפוחי האדמה:

אפשר לפרוס אותם דק דק עם מנדולינה או לחתוך דק עם סכין חדה.
את פרוסות תפוחי האדמה חולטים במים רותחים למשך כמה דקות כדי שיתרככו (אם פרסתם דק דק במנדולינה אפשר גם לוותר על החליטה).
רצוי להניח את פרוסות תפוחי האדמה על נייר סופג על מנת שיספוח קצת נוזלים מהם.

מכינים הרוטב לכיסוי:

פשוט מחממים בסיר קטן את רסק העגבניות, המים והתבלינים תוך ערבוב עד שהתערובת אחידה וחמימה.

ולהרכבה:

משמנים את התבנית במעט שמן זית ומסדרים עליה שכבה של תפוחי אדמה.

מכסים את תפוחי האדמה במחצית מתערובת הבשר

חוזרים על הפעולה של הכנת שכבת תפוחי אדמה ומעליה שכבת בשר פעם נוספת ומכסים הכל השכבה נוספת של תפוחי אדמה.
זה אומר שבסך הכל יש 3 שכבות של תפוחי אדמה וביניהן 2 שכבות של בשר (תפ"א, בשר, תפ"א, בשר ועל הכל תפ"א).

מכסים את השכבה האחרונה ברוטב העגבניות שהכנו ודואגים שיכסה את הכל באופן שווה.

את כל הטוב הזה מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות בטורבו ואופים במשך כ- 40 דקות.

בסוף האפיה יתקבל ריח מדהים בכל הבית (מודה שבעודי כותבת את המתכון אני נזכרת בריח וכל מה שמתחשק לי זה להכין תבנית נוספת כזו).
בשלב הזה איילת ואני כל כך התלהבנו מהתוצאה שלא יכלנו להפסיק לצלם אותה, מכל זוית אפשרית 🙂

ואם רוצים לפנפן קצת את המנה אפשר לפזר עליה קצת עלי פטרוזיליה, או יותר טוב – עלי סלרי, חתוכים דק.

אז זוהי המוסקה שהכנו איילת ואני. היא נפלאה ליום יום וגם לארוח ויכולה לשמש גם לארוחות חג (היא הרי כשרה לפסח…). מקווה שתהנו ממנה ושתכינו אותה בעצמכם.

וכמובן שיותר מאשמח לראות את הביצוע שלכם בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". אתם מוזמנים להצטרף לקבוצה וגם לבוא לבקר באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

‏9 תגובות

  1. אפי ב- 4 באפריל 2019 בשעה 22:37

    הברקתן!!
    רעיון פשוט גאוני, קניתי!

  2. אוולין אלפרט ב- 5 באפריל 2019 בשעה 12:38

    נראה מהמם וטעים 🙂 ומתכון נהדר גם לפסח…..תודה

  3. מירב אורן ב- 5 באפריל 2019 בשעה 13:02

    נראה מושלם!!
    אגב איך מחליפים את התפוא בחציל? לגיוון🙂

    • שמח במטבח ב- 7 באפריל 2019 בשעה 19:02

      סורי, אבל אני כל כך שונאת חצילים שאין לי מושג איך עובדים איתם. אולי צרי לטגן פרוסות חצילים לפני כן??

  4. מיכל בירן ב- 6 באפריל 2019 בשעה 8:01

    נראה מושלם !

  5. ולרי ב- 2 ביוני 2019 בשעה 9:15

    הכנתי יצא מעולה!!!!

השאר תגובה