גוזלמה – כיסוני בצק ממולאים בגבינות

גוזלמה – איזה שם חמוד ומיוחד לכיסונים. מדהים שרק לאחרונה גיליתי שזה השם שלהם, אחרי שנים שאני מכינה כיסונים מהבצק המופלא הזה שלהן. ומה מופלא בו? זה בצק שמורכב משני מרכיבים בלבד. קמח ויוגורט ואיזה קסום וגמיש וטעים הוא יוצא!! מדהים!

אז לכבוד שבועות החלטתי לשתף אתכם במתכון המיוחד שלי לכיסונים במילוי גבינות. תקראו לו גוזלמה, תקראו לו כיסונים, תקראו לו משה, לא ממש משנה לי, פשוט תכינו אותו כי הוא יוצא פשוט נפלא!

בצק הפטנט עוטף יפה את מלית הגבינות הפשוטה והקלה שלי שמורכבת משילוב של בולגרית, קשקבל וקצת קוטג'. פשוט תענוג שאין כמותו! והכי כיף זה שההכנה מאוד קלה. לא חייבים שום מכשיר חשמלי בשבילו, אלא אם מתחשק לכם להפעיל מיקסר וכו' וההכנה מאוד פשוטה ומהנה. בקיצור.. מוש!

לפני שנתחיל ושלא אשכח – הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

החומרים לכ- 25 כיסונים קטנים:

מיכל (200 גר') יוגורט
כוס ו-3/4 (250 גר') קמח (רגיל – לא תופח)
כחצי כפית מלח

למילוי:

100 גרם גבינה בולגרית או פטה (אני השתמשתי בבולגרית 5% של פיראוס)
100 גרם גבינת קשקבל (השתמשתי בקשקבל מסידרת קולקשן של תנובה)
כף קוטג' (לא חובה אבל זה מוסיף)

אפשר להוסיף למילוי תוספות שאוהבים – בצל, בצל מטוגן, עירית קצוצה, זיתים, טימין וכו'.

ההכנה:

הכנת הבצק היא ממש קלי קלות ואפילו לא חייבים להכין במיקסר (אני הכנתי כי התעצלתי לערבב בידיים 🙂 ). פשוט מערבבים את הקמח היוגורט והמלח בקערה עד שנוצר בצק רך וגמיש אבל כזה שלא נדבק לידיים.

אם הבצק יבש אפשר להוסיף טיפה חלב או יוגורט (או אפילו מים).

כשהבצק מוכן עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר שינוח קצת. אני ממליצה לתת לו מנוחה של שעה כדי שיתקרר ויהיה נוח לרידוד אבל תכלס גם אחרי רבע שעה הוא כבר מוכן לעבודה.

בינתים מכינים את המלית – פשוט מערבבים הכל יחד.

את הקשקבל אפשר לגרר בפומפיה או לרסק במעבד מזון (אני השתמשתי במיכל הקטן יותר כי הכמות פה לא גדולה).

אפשר לעבד יחד את כל הגבינות במעבד מזון או לערבב אותן ידנית עם מזלג – מה שנוח לכם ומה שאתם יותר אוהבים.
אני הכנתי במעבד מזון כי ממילא לכלכתי אותו כשריסקתי את הקשקבל אבל תכלס אפשר לערבב הכל בקערה בעזרת מזלג שירסק את הבולגרית ולקבל יופי של מלית.

ולהרכבה – שזה החלק הכי כייפי ויצירתי בעיני

מרדדים את הבצק די דק על משטח טיפה מקומח וקורצים ממנו עיגולים. אפשר עם קורצן ואפשר עם כוס. איזה גודל? תלוי בכם ואם אתם רוצים כיסוני גוזלמה גדולים או קטנים. אני העדפתי להכין קטנים וחמודים אז העיגולים שלי טיפה יותר גדולים מגודל של כוס.

מניחים על כל עיגול בערך כפית מהמלית, מקפלים ומהדקים את הקצוות.

אם הבצק לא נדבק לכם בקיפול, תרטיבו את השוליים של כל עיגול במעט מים ואז תדביקו.

בעקרון הכיסונים מוכנים לטיגון/אפיה אבל אני החלטתי לפנפן אותם קצת ועשיתי להם סיומת מגולגלת יפה. השיטה היא לשטח טיפה יותר את הקצוות ואז לקפל אותם פנימה תוך כדי מתיחה קטנה לאט לאט כך שכל קיפול יגע בזה שלפניו. ראו בתמונה

ככה הם נראים בסוף, נכון יפה?

עד השלב הזה אפשר גם להכין מראש ולשמור במקרר עד שרוצים לטגן/לאפות ולהגיש.

אני אוהבת את הכיסונים שלי מטוגנים כי הם מקבלים בטיגון צבע ממש יפה ולכן טיגנתי אותם במחבת עם קצת שמן עד שהשחימו יפה מכל צד.

אבל אם אתם לא בקטע של טיגון אפשר לאפות בחום של 180 מעלות – ואז מברישים את הכיסונים בביצה לפני שמכניסים לתנור, שיקבלו צבע יפה. זה לוקח כ- 10-12 דקות.

ועכשיו כל מה שנשאר זה להגיש ולטרוף 🙂

אני הגשתי עם מעט יוגורט בצד שערבבתי עם אורגנו קצוץ מהעציץ שלי (שבינתים נפח את נשמתו בגל החום שהיה השבוע). אפשר לערבב ביוגורט כל דבר שאתם אוהבים (עירית למשל ילך מעולה).

בתיאבון 🙂

וחג שבועות שמח

מחפשים עוד רעיונות לשבועות? אל תפספסו את קטגוריית שבועות בבלוג

והנה כמה רעיונות למנות מלוחות לשבועות שאני ממש אוהבת

פשטידת פסטה וגבינות

קיש עגבניות שרי

פרוסות בטטה בתנור

פשטידת בצל

מקלות גבינה מלוחים (זה ממכר בטירוף!)

המתכון נכתב בשיתוף תנובה – השף הלבן

 

תגובה אחת

  1. איילת ב- 22 במאי 2020 בשעה 15:04

    שלום רות אוהבת מאוד את המתכונים שלך מאוד ידידותיים להכנה שיבוא עלינו חג שמח

השאר תגובה