בואיקוס

שבועות מתקרב ופתאום יש חגיגה שלמה של גבינות בכל מקום. זו בדיוק ההזדמנות לשתף אתכם במתכון קליל שאני אוהבת במיוחד לבואיקוס – לחמניות גבינה מהמטבח הבלקני.

לא גדלתי על המטבח הבלקני והתוודעתי לביאוקוס בגיל מאוחר יותר, אבל ברגע שגיליתי אותן התאהבתי ואימצתי אותן בחום.
בתחילה הכנתי אותן בעיקר כשרציתי לפנק אורחים, עד ש.. לפני כמה חודשים פגשתי חברה שהביאה לי סלסילת בואיקוס במתנה (תודה אביטל 🙂 ), והבאתי אותן הביתה. הגוזל הגדול (והבררן) חזר מבית הספר, ובאופן מפתיע היה מורעב כל כך שהיה מוכן לנסות דברים חדשים. ראה לחמניות וביקש אחת. ואז ביקש עוד אחת, ועוד אחת. וראה זה פלא, מאז התחלתי להכין בואיקוס בתכיפות גבוהה יותר והילד עדיין אוהב (טפו טפו, שלא ישמע ויחליט פתאום להפסיק לאכול מהן 🙂 )

אז כמובן שלא אשמור על המתכון הזה לעצמי ואני משתפת אתכם בשמחה, והפעם גם עם סרטון נחמד שהכנתי עם הצוות של סימפוניה.

החומרים ל- 21 יחידות (כ- 3 סבבי אפיה):

2  ביצים גודל L
1 מיכל (200 גר') סימפוניה בטעם טבעי – או קוטג' או גבינה לבנה
חצי מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט
1/2 קוביה (100 גר') גבינה בולגרית
1/3 כוס שמן צמחי
1.5 כוסות קמח תופח (או קמח וכפית וחצי אבקת אפיה)
אופציה: 100 גר' גבינה צהובה מגוררת

בואיקוס1

וככה זה נראה אצלי בבית – בדיוק כמו בצילומים 🙂

ההכנה:

מניחים את כל החומרים למעט הקמח בקערה גדולה, או בקערת המיקסר, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לספיגה שלו בתערובת.

משמנים את המולטיקייק משני הצדדים – אפשר להכין גם בתבנית שקעים רגילה, משומנת היטב או מרופדת במנג'טים, בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

מניחים כף מהתערובת בכל שקע – לשים לב לא למלא עד הסוף כיוון שהתערובת תופחת באפיה.

סוגרים את המכסה ואופים במשך כ- 7 דקות עד שהם שחומים משני הצדדים. בתנור זמן האפיה יתארך לכרבע שעה.

צילום: אפיק גבאי. סגנון: נעה קנרק

צילום: אפיק גבאי. סגנון: נעה קנרק

רוצים לראות מתכונים נוספים שהכנתי בפרוייקט סימפוניה? היכנסו לקישור וראו את כל הסרטונים שהכנתי לכם.

מיני-דונאטס2

מיני דונאטס שוקולד

סינרול

סינרול

פסטידת פסטה אישית

פשטידת פסטה אישית

כדורי תירס

כדורי תירס ופלפלים

לביבות-תרד

לביבות תרד

מאפי גבינה ותותים

מאפינס גבינה ותותים

 

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *