שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

צנצנת הפתעה – עוגיות שוקולד שכיף לקבל וקל להכין

אין אחד שלא אוהב לקבל מתנות, ובמיוחד כשמדובר במתנה שהוכנה ידנית על ידי נותן המתנה, כזו שרואים שהשקיעו בה מחשבה ואהבה. ותמיד ישנן הזדמנויות נפלאות לפנק אנשים, בין אם מדובר במתנה לחבר שחוגג יום הולדת או עובר דירה, מתנה לחג (משלוח מנות למשל) , מתנה לגננות ולמורות לסוף השנה ובעצם כל סיבה היא סיבה טובה.
בכל מקום ברשת יש רעיונות נפלאים לעיצוב האריזות, לכרטיסי הברכה וכמובן לתוכן המתנה מתוצרת בית. תמיד אני מתבוננת בכל התמונות היפות בשמץ של קנאה ובהערצה. אולי בגלל שבכל הקשור לציור ועיצוב אני עדיין ברמת טעון שיפור. מזל שבכל הנוגע לתוכן המשלוח אני מפצה עם שלל מאפים ומתוקים.

אז הנה רעיון קצת אחר למתנה שכולה אומרת תשומת לב, אהבה ופינוק – צנצנת צבעונית ובתוכה הפתעה: תערובת להכנת עוגיות שוקולד עם קישוט של עדשים צבעוניות שעושות שמח בלב ובבטן. והשוס הגדול – הן ממש, אבל ממש קלות להכנה, והטעם? הורס.

צנצנת-תמונת-נושא

כמה קלות? הכי קלות שבעולם. קערה אחת וכף אחת, קצת חמאה מומסת, ביצה אחת ואם רוצים אז גם תמצית וניל, והופ מערבבים לתוכה את תוכן הצנצנת. זהו. לא צריך שום דבר מעבר לזה.

וכמה הורס? קצת מביך לספר, אבל הורס עד כדי כך שכאשר הכנתי לראשונה את העוגיות הללו חיסלתי תוך יום אחד למעלה מחצי מהעוגיות שנאפו. פשוט לא יכולתי לעמוד בפניהן. כמובן שביתר הפעמים שהכנתי את המתכון דאגתי להרחיק אותן ממני כמה שיותר מהר, מחשש ששוב לא אעמוד בפיתוי (מה לא אעשה עבורכם כדי לוודא שהמתכון יהיה הכי מדוייק שיש) . מודה ומתוודה שדבר כזה לא קורה לי כל יום.

אז קבלו את המתכון שהצליח לשבור אותי וישמח כל אחד, בכל הזדמנות 🙂

chocolate-cookies

החומרים לכ- 20 עוגיות:

100 גר' חמאה מומסת
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
80 גר' (1/3 כוס) סוכר חום
35 גר' (1/4 כוס) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
140 גר' (1 כוס) קמח
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/3 כוס [80 גר' (שקית)] סוכריות עדשים

ההכנה:

ממיסים חמאה במיקרו

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. וזהו. יש לכם בצק לעוגיות.

אם אתם רוצים שיראו את העדשים כמו שרואים בתמונה של העוגיות, תשאירו חלק מהם בצד לצורך הקישוט (מייד אסביר איך).

סוכריות1

עכשיו תחליטו אם אתם רוצים עוגיות עבות או דקות. אם תרצו עוגיות עבות – צריך לקרר את הבצק בערך שעה ואז להמשיך לשלב הבא. אם תרצו עוגיות דקות תמשיכו ישר לשלב הבא של ההכנות.

יוצרים מהבצק שלנו כ- 20 כדורים בקוטר של בערך 2 ס"מ ומניחים אותם בתבנית במרחק של לפחות 3 ס"מ בין כל עוגיה לחברתה. זה חשוב בגלל שהעוגיות מתפשטות באפיה וצריך להשאיר להן מקום, שלא יתחברו אחת לשניה.

אפשר ליצור את הכדורים עם הידיים (הילדים למשל יהנו מאוד) ואם רוצים קיצור דרך שגם עוזר לקבל עוגיות במראה אחיד, אפשר להכין עם כף קפיצית בקוטר 2 ס"מ. את הכף מוצאים בחנויות המתמחות ולפעמים גם בחנויות לכלי בית ואני ממליצה מאוד לקנות אותה כי היא עושה את החיים קלים בהרבה בכל הקשור להכנת עוגיות.

לפני-אפיה

אם שמרנו בצד עדשים – מצמידים לכל כדור עדשים, אין בעיה שהעדשים יהיו צמודים אחד לשני. הם כבר יזוזו כשהבצק יימס באפיה ויתפשט.

אופים כ- 10 דקות בחום 180 מעלות ומשתדלים לא לחסל הכל ישר מהתבנית.

יוצאות-מהתנור

רוצים גם אתם להכין צנצנת יפה לחברים?

זה ממש קל. הסוד הוא לסדר את החומרים בשכבות ולמלא את הצנצנת עד הסוף (ששום דבר לא יזוז כשנרים אותה). הצנצנת שבתמונה היא בנפח של 550 מ"ל.

אני החלטתי לפצל את הקמח והקקאו לשתי שכבות. שימו לב שאת אבקת האפיה והסודה לשתיה מערבבים לתוך הקמח.

הנה תמונה שתמחיש את הסידור:

צנצנת-עם-מרכיבים

מומלץ לצרף לצנצנת פתק קטן ובו הוראות ההכנה: לערבב את תוכן הצנצנת עם 100 גרם חמאה מומסת, ביצה אחת וכפית תמצית וניל. לעצב לכדורים, לסדר בתבנית עם רווחים ביניהם ולאפות בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.

גיוונים

אפשר להחליף את הסוכריות בכמעט כל דבר שיעלה על רוחכם, החל מאגוזים (לוז, פקאן, פקאן מסוכר, מקדמיה, שקדים וכו), פצפוצי שוקולד (לבן, מריר, חלב או שילוב של כולם), מיני מרשמלו, חמוציות או צימוקים ועוד ועוד.

 

נכון שזה קל?

מחכה לשמוע מכם על ההפתעות שהכנתם

עוגיות-בקופסה1

ואם אתם מחפשים רעיונות לשימושים נוספים לעוגיות קבלו 2 מתכונים מדליקים:

s'mores סמור'ס – עוגיות עם מילוי ממרח מרשמלו (קנוי, לא לדאוג) וממרח בוטנים או ממרח לוטוס

קרם-YOLO הקינוח הכי מהיר והכי מרשים שתכינו

 

 

62 תגובות על “צנצנת הפתעה – עוגיות שוקולד שכיף לקבל וקל להכין

  1. חתולי8
    20 בפברואר 2015

    משגעת שכמותך!
    אולי סוף סוף , כשיש לי את המידות והכמויות, אכין כזה ..
    שנים שאני רוצה ולא מעיזה לנסות.

  2. פני לורי
    20 בפברואר 2015

    רעיון מקורי,אימץ אותו,תודה.

  3. פני לורי
    20 בפברואר 2015

    רעיון מקורי,אאמץ אותו,תודה.

  4. פני לורי
    20 בפברואר 2015

    הכנתי כמות מרובעת ביום מושלג לחמים במטבח.מתכון מנצח

  5. RACHEL
    21 בפברואר 2015

    מקסים! בדרכ העדשים משנות גוון וצבע..איזה עדשים יש כאן ? הן ככ צבעוניות ובולטות..תודה.

    • hahppykitchen1
      21 בפברואר 2015

      אכן יש סוגים של עדשים שמאבדים צבע.
      במקרה זה השתמשתי בעדשים החדשים של עלית (מהדורת קנדי קראש באריזה סגולה) הם ממולאים בשוקולד חלב והצבעים שלהם מצאו חן בעיני. אהבתי גם שהם קטנים יחסית)

      • RACHEL
        24 בפברואר 2015

        תודה רבה!!

  6. קטי
    21 בפברואר 2015

    נראה מעולה!!!
    אפשר עם מחמאה או שיהרוס את הטעם?
    תודה!

    • hahppykitchen1
      21 בפברואר 2015

      אני מעדיפה עם חמאה או עם שמן קוקוס, אבל כמובן שגם תחליפי חמאה יעבדו

  7. סטודנטית נלהבת :)
    21 בפברואר 2015

    היי,
    הצנצנת היא בדיוק לכמויות שרשומות למעלה?

    נראה מדהים,
    תודה!

    • hahppykitchen1
      21 בפברואר 2015

      הי ותודה
      הצנצנת מתאימה בדיוק לכמות הרשומה (מילאתי אותה עד קו המכסה) מדובר ב 550 מ"ל.

  8. רותי
    21 בפברואר 2015

    משגע!!! באיזה סוכר חום השתמשת? החום בהיר או הכהה? תודה ושתמשיכי עם הרעיונות המשגעים

    • hahppykitchen1
      21 בפברואר 2015

      תודה רותי
      השתמשתי בסוכר החום הכהה, מהסוג הדביק.

  9. פינגבאק: משלוח בצנצנת | livelach

    • hahppykitchen1
      22 בפברואר 2015

      איזה כיף לראות רעיונות נוספים למתנות בצנצנת. אהבתי. מאוד!

  10. לירי
    21 בפברואר 2015

    מהממת שאת! יצא יפה, פגז! הולכת לאמץ את הרעיון 🙂

  11. לאה
    22 בפברואר 2015

    יפה מאוד! במשך שנים הכנתי את זה כמשלוח מנות למורות וגננות. אני שמה גם שכבה של קוקוס. אהבתי את הרעיון של הסוכריות!

  12. צביה
    22 בפברואר 2015

    נראה מקסים! שאלה: כמה זמן מראש אפשר לדעתך להכין את הצנצנות?

    • hahppykitchen1
      22 בפברואר 2015

      כיוון שאין בצנצנת רכיבים חלביים או רכיבים שמתקלקלים ניתן להכין אותה גם חודש מראש, ונראה לי שאפילו יותר

  13. עליזה
    22 בפברואר 2015

    לרות , המתכונים שלך נראים מעולים, אבקש לדעת כיצד אפשר להמיר את המתכונים לפרווה (או לפחות את חלקם) האם אפשר להמיר חלב במים, חמאה במחמאה

    • hahppykitchen1
      22 בפברואר 2015

      הי עליזה
      כל מתכון כמעט ניתן להמרה לפרווה, אבל בכל מתכון ההמלצות שלי להמרות הן אחרות.
      במקרה של העוגיות אני ממליצה להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואם אין אפשרות אז בתחליף חמאה לבחירתך.

  14. פיית העוגיות
    22 בפברואר 2015

    מהמם 🙂 יופי של רעיון
    פורים שמחחחחח

    • hahppykitchen1
      22 בפברואר 2015

      תודה פיה יקרה 🙂
      פורים שמח גם לך

  15. mina zarivatch
    22 בפברואר 2015

    סתם רציתי לשלוח לך "נשיקות אוהבות" במשלוח מנות, פורים שמייייח
    מינה

    • hahppykitchen1
      22 בפברואר 2015

      תודה מינה אהובה. החמות המאמצת שלי 🙂

  16. טל
    23 בפברואר 2015

    רעיון מעולה, אני הולכת להכין את זה למשלוח מנות לעבודה! 🙂

  17. רחל
    24 בפברואר 2015

    רעיון מקורי מאד אבל עדין קצת מתלבטת עם זה יפה להביא משהו שהמקבל יצטרך לעבוד
    על זה ?!

    • hahppykitchen1
      25 בפברואר 2015

      הי רחל
      מהתגובות שקיבלתי מאז שפרסמתי את הצנצנת נראה לי שאנשים ישמחו לקבל אותה. מה גם שההכנה ממש פשוטה – קערה אחת. חמאה מומסת ביצה ותוכן הצנצנת. זה לא מצריך עבודה מרובה ולכן נראה לי שיתקבל בשמחה.
      בכל מקרה, תודה על הפירגון וחג שמח 🙂

  18. revitalbaruch
    25 בפברואר 2015

    מתכון קל ומעולה! אני אכין בקרוב 🙂

  19. ד. נ. ש
    25 בפברואר 2015

    איך העדשים לא נמסו באפייה? ושמרו על צבעם?

    • hahppykitchen1
      26 בפברואר 2015

      כנראה שהעדשים הללו מותאמים לאפיה. הם לא נמסו והצבע שלהם נשמר גם כששמרתי את הבצק במקרר.

  20. יוד
    26 בפברואר 2015

    מקסים! מה גודל הצנצנות ?

  21. פינגבאק: אזני המן | שמח במטבח

  22. ליז
    20 במרץ 2015

    שמתי את הכמויות המדויקות ולא יצא לי בצק אלא פירורים של החומרים מה לעשות?

    • hahppykitchen1
      20 במרץ 2015

      מוזר. נסי להוסיף מעט חלב או שמנת מתוקה. וספרי איך יצא

  23. לימור
    23 במרץ 2015

    הכוונה לסוכר חום במראה רטוב חום כהה או דמררה?

    • hahppykitchen1
      24 במרץ 2015

      סוכר חום כהה, הרטוב

      • לירית
        2 בנובמבר 2016

        חבל שזה לא מצויין במתכון.
        המתכונים שלך משגעים אך יש בהם אי דיוקים.
        כמו בסוג העדשים
        וסוג הסוכר החום

        • שמח במטבח
          2 בנובמבר 2016

          למה ככה? הכל כתוב בצורה ברורה וגם מלווה בצילומים
          סוג עדשים? כל עדשים יתאימו אין סיבה לומר סוג מסויים סתם
          סוכר חום? רואים בתמונה שמדובר בסוכר חום כהה (לייד הכיתוב).
          אז איזה אי דיוקים?? לא יפה ללכלך

  24. נועה
    30 במרץ 2015

    היי, קודם כל נראה מעולה
    במתכון שפירסמת את מוסיפה את העדשים בסוף מלמעלה, אבל בצנצנת העדשים כבר מעורבות.. צריך ״לדוג״ אותם? או להשאיר ביחד עם כל התערובת (ואז יש סיכוי שהערבוב עם החמאה והביצה ישבור אותם, ושלא יהיו בולטות לאחר האפייה משום שהן בתוך התערובת ולא מעליה)?
    תודה

    • hahppykitchen1
      30 במרץ 2015

      הי
      אכן שמרתי עדשים בצד כשהכנתי בבית ללא הצנצנת.
      אבל, גם כשמכינים מהצנצנת לא בעיה להוציא את העדשים כי התערובת לא כזו דביקה.
      בדיוק ניסיתי את זה בשבת כשהכנתי עוגיןת לגן של בני.

  25. דנה
    29 ביולי 2015

    היי ,
    רשום 140 גר' קמח ובסוגריים 1 כוס. כוס קמח זה 240/250 גר' , לא ? אז מה נכון ?
    אשמח לתגובה

    • שמח במטבח
      30 ביולי 2015

      כוס קמח שוקלת 140 גר'. יכול להיות שהתבלבלת כי כוס מגיעה בנפח של 240 מ"ל 🙂
      אגב, לתגובות מהירות ניתן לשאול בדף הפייסבוק של שמח במטבח – אני מקבלת התראות על כל תגובה שם.

  26. מור
    28 באוגוסט 2015

    היי 🙂
    איפה ניתן להשיג את הצנצנות?
    אני מוצאת רק בנפח של 500 מ"ל…
    תודה

    • שמח במטבח
      30 באוגוסט 2015

      נסי אצל הוברמן ובניו, בחנויות לכלי בית, בחנויות המתמחות וברשת נעמן (יש להם חנויות עודפים). בכל מקרה, גם צנצנת בנפח 500 מ"ח תהיה טובה (הכנתי כמה כאלה ובאורח פלא החומרים הספיקו להכנס עד לקו המכסה)

  27. הילה
    7 בספטמבר 2015

    הכל אצלך תמיד נראה מהמם!
    איך אני מארגנת את הכמויות לצנצנת של 700 מ״ל?

    • שמח במטבח
      7 בספטמבר 2015

      הי הילה. בעקרון כדי להגדיל נפח צנצנת את צריכה להגדיל כמויות באותה מידה (כלומר פי 1.4) אבל שימי לב שזה אומר שתצטרכי להשתמש בביצה וחצי (או בשתי ביצים קטנות יותר)

  28. מיכל
    18 באוקטובר 2015

    הי רות,
    הכנתי את העוגיות. הטעם נפלא אבל העוגיות רכות מאוד ומתפוררות. לא קריספיות ולא יציבות. ולא ניתן להחזיק אותן ביד מבלי שישברו. כמו כן, התקבלו יותר מ20 עוגיות מכמות הבצק שמופיע במתכון. יצאו לי 25 עוגיות וגם הן היו ענקיות ודקות מאוד. שטוחות לחלוטין. לא כמו בתמונות בפוסט.
    מה את מציעה לעשות בפעם הבאה?

    • שמח במטבח
      18 באוקטובר 2015

      הי מיכל
      לפי מה שאת מספרת נשמע שזה אחד משניים: שלא שמת מספיק קמח או ששמת יותר מדי חמאה (או אולי השתמשת בשומן אחר במקום חמאה?). אני מכינה את העוגיות האלה כבר שנים והן מעולם לא יצאו לי דקות מצד אחד ורכות מצד שני. העוגיות עצמן רכות באמצע אבל הן פריכות בשוליים ובוודאי שניתן להחזיק אותן בלי שיישברו (כמו בתמונה).
      עצתי היא לבדוק שוב את הכמויות במתכון ולקרר את הבצק לפני שאת יוצרת כדורים (שזה גם מונע מהן להשתטח לחלוטין באפיה).

      • מיכל
        18 באוקטובר 2015

        הי רות, תודה על התגובה המהירה:)
        שמתי את הכמויות שמופיעות במתכון אבל באמת הרגשתי שהתערובת שומנית מדי. מכיוון שמיהרתי לא הכנסתי למקרר. בפעם הבאה אכניס לקירור ואשקול את החומרים במקום להשתמש בכוסות מידה.
        אגב, הכנתי את צמת השוקולד-קוקוס והיא יצאה מעולה!!! נרשמה התלהבות בקרב כל הטועמים 🙂

        • שמח במטבח
          18 באוקטובר 2015

          אם התערובת הרגישה לך שומנית מדי אז זה באמת סימן שלא טוב. את יכולה בכיף להשתמש בכוסות מדידה (זה מה שאני עשיתי כמה וכמה פעמים לפני שפרסמתי את המתכון כדי לוודא שהוא מדוייק) ובכל מקרה, אם התערובת תרגיש לך שוב שומנית תוסיפי מעט קמח (עד רבע כוס. זה לא יפגע במתכון).
          שמחה שאהבתם את צמת השוקולד – היא אחד המתכונים האהובים עלי 🙂

  29. רחלי
    6 במרץ 2016

    הי- אני לא מצליחה להדפיס את המתכון..אין פה אפשרות???ואת ההוראות
    אשמח לעזרה

    • שמח במטבח
      6 במרץ 2016

      הי רחל
      את יכולה להעתיק לוורד, למחוק את התמונות ואז להדפיס

  30. עמליה
    2 באפריל 2016

    יצא לנו מעולה. יפה וטעים ונחטף. והכי כיף למצוא מתכון שהוא קל בטירוף וסבלני לסטיות מדידה. תודה רבה.
    שאלה – יש מצב שאת מצליחה לעשות אותו כשר לפסח?

    • שמח במטבח
      2 באפריל 2016

      תודה עמליה. כיף לשמוע.
      אולי בשנה הבאה אוציא סידרה של כשר לפסח. כרגע אני מתרכזת בפיתוח קינוחים לשולחן ליל הסדר.

  31. הילה בן הלוי
    25 ביוני 2016

    אפשר להוסיף שוקולד מומס לבצק העוגיה? שיהיה טעם שוקולדי?

    • שמח במטבח
      25 ביוני 2016

      לא מומלץ במתכון הזה. מבטיחה לך שיש להן טעם שוקולדי גם בלי זה. ואם ממש בא לך את יכולה להוסיף פצפוצי שוקולד.

  32. Carmela
    8 במרץ 2017

    ממש כלום להכין. תוך 3 דקות היו בתנור. מרשם מעולה לרגע האחרון, כשאורחים מפתיעים אותך.
    הכנתי בדיוק לפי ההוראות, ושקלתי את כל המרכיבים. נראה לי ש10 דקות זה
    זה אולי דקה יותר מידי, כי העוגיות ממשיכות להתקשות גם כשמוצאים אותן מהתנור,
    ויצאו פריכות ויבשות. בפעם הבאה אאפה רק 9 דקות, או שאוריד טיפה את הטמפרטורה.

    • שמח במטבח
      8 במרץ 2017

      תודה רבה כרמלה 🙂
      לגבי זמני האפיה – כל תנור מתנהג אחרת ובנוסף זה גם תלוי בגודל העוגיות שהכנת.. יש תנורים שמצריכים גם 11 או 12 דקות והאמצע עדיין יהיה רך. טוב ששמת לב שאצלך העוגיות הוכנו מהר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 20 בפברואר 2015 על ידי ותויגה , , , , , .