שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

פאי שוקולד טבעוני עם שיש קצפת – "שמח במטבח" מארח את "טבעוניות נהנות יותר"

פסח הוא חג שמתאפיין בהרבה ארוחות ואירוחים שונים, וברוח החג אני מארחת היום בבלוג חברה יקרה – אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר"  ובמקביל גם מתארחת אצלה בבלוג 🙂
השבוע אורי באה לבקר במטבח שלי ויחד הכנו לכם שתי עוגות משגעות שיעשו את החג שלכן שמח במיוחד 🙂 אחת מתוקה ואחת מלוחה!
בצד המתוק אצלי בבלוג – פאי שוקולד עם שיש קצפת שאין אחד שיעמוד בפניו

ובצד המלוח – עוגת פולנטה במילוי שעועית אדומה עם קרם שקדים שאת המתכון שלה תמצאו בבלוג של אורי וכמה שזה טעים!! חיסלתי לבד רבע ממנה בצ'יק!

את אורי אני מכירה המון שנים, לפני שבכלל דמיינתי שביום מן הימים יהיה לי בלוג משלי.
באותם ימים אורי עבדה במגאזין "על השולחן" ובין שלל תפקידיה היתה גם האחראית על מערך המדיה שלו ואני הייתי עורכת דין צעירה שבין תביעה לצו מניעה ניהלתי בשקט בשקט את פורום האפיה של באתר המגאזין, תחת הכינוי "טופיפי". יחד ארגנו פעילויות ואירוחים לחברי הפורום בשיתוף עם טובי השפים והקונדיטורים בארץ ומן העבודה המשותפת צמחה חברות נפלאה <3
עם השנים כל אחת מאיתנו התקדמה בקריירה, שלא לומר קריירות, שלה. אורי היתה אחת מפורצות הדרך למטבח הטבעוני (אם לא ה-אחת שהביאה לנו אותו למטבח בבית) כשפתחה את הבלוג הכה מצליח "טבעוניות נהנות יותר" ובמקביל גם פיתחה קריירה כזמרת ואפילו הוציאה דיסק מהמם (ברור שקניתי!) ואני בכלל התקדמתי בקריירה המשפטית שלי עד שלפני שנתיים וחצי יצאתי לעצמאות ופתחתי משרד משלי ובמקביל, בשביל הכיף, ופתחתי את הבלוג, רק ש"טוויסט בעלילה" הפך את הבלוג לויראלי ואת העיסוק שלי באפיה וצילום אוכל לעסק נוסף שממלא את חיי בשמחה רבה.

אורי ואני תכננו כבר מלאן זמן להפגש לסשן אפיה משותף ואמנם לקח קצת זמן עד שהצלחנו לקבוע, אבל המפגש היה כל כך מהנה שאני כבר מחכה לפעם הבאה.
יחד התכנסנו אצלי במטבח והכנו (וצילמנו) שתי עוגות חגיגיות לפסח – מלוחה ומתוקה 🙂 בין ערבוב לצילום דיברנו לא מעט על החיים, על תזונה ועל העולם שלנו. זו היתה שיחה קולחת שיצאה מנקודת הנחה של כבוד הדדי, בלי הטפות ובלי שיפוטיות, ומתוך השיחה הזו יצאתי עם לא מעט חומרים למחשבה. אז נכון שטבעונית אינני ולעת עתה גם לא נראה שאהיה, אבל מודעות אקולוגית ובריאותית תמיד היתה לי, והשיחה עם אורי רק חידדה אצלי כל מיני תובנות.
אז אני שמחה לשתף אתכם במתכון לפאי השוקולד שהכנו יחד – הוא קל להכנה, שוקולדי בטירוף, בלי שום תחושה של "תחליפים" ועם פסי שיש של קצפת שהכנו מקרם קוקוס, שהיא אחד הדברים הכי טעימים שיש! אין לי ספק שהקינוח הזה יגרוף שלל מחמאות בכל בית שבו יתארח.

החומרים:

לתחתית שקדים פריכה:
200 גר' (2 כוסות) שקדים טחונים
70 גר' (1/3 כוס) שמן קוקוס
75 גר' (2/3 כוס) אבקת סוכר
15 גר' (כף "בהריון") אבקת קקאו הולנדי
10 גר' (כף) קורנפלור

למלית גנאש שוקולד:
300 גר' שוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו
300 מ"ל (3/4 פחית) קרם קוקוס
30 גר' (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל

לקצפת קוקוס:
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס ששהה במקרר לפחות 8 שעות מראש [זה חשוב]
15 גר' (2 כפות) אבקת סוכר

**למי שלא מעוניין להכין קצפת קוקוס (למרות שהיא ממש טעימה) אפשר כמובן להכין קצפת משמנת צמחית ללא תוספת סוכר (היא ממילא ממותקת)

**לגירסה חלבית מחליפים בחמאה ובשמנת מתוקה

ההכנה:
התחתית הפריכה:

הכנת התחתית היא ממש קלילה בקערת המיקסר או במיכל של מעבד המזון או אפילו בקערה ובערבוב ידני, פשוט מערבלים את כל החומרים של הקלתית עד שמתקבלת תערובת פירורית

מעבר לזה אין צורך להמשיך ולערבב כי התערובת לא מתגבשת לגוש כמו בבצק פריך רגיל. הדרך לדעת שהתערובת מוכנה היא לקחת מעט ממנה ביד ולהדק. אם היא מתגבשת היא מוכנה

מעבירים את התערובת לצלחת שאפשר להכניס לתנור (אם לא – אז מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה) ותוחמים אותה ברינג או במסגרת של תבנית קפיצית עד גודל 24 ומשטחים את הפירורים בשכבה אחידה

אופים את התחתית בתנור שחומם ל 160 מעלות למשך כ- 10 דקות. האפיה תקלה את השקדים הטחונים ותגרום לשמן הקוקוס להנמס ולתפוס את כל התערובת.  בתום האפיה מניחים את הצלחת בצד שתצטנן.

כשהבסיס התקרר מכינים את גנאש השוקולד:
מניחים בקערה את השוקולד ובערך מחצית מכמות קרם הקוקוס וממיסים יחד במיקרו בפולסים של כחצי דקה, עם ערבוב בין כל סבב חימום.

מוסיפים לקערה את יתרת קרם הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. שימו לב שלפעמים קרם הקוקוס מאוד סמיך ולא "נשפך" כמו בתמונה (במיוחד אם הוא היה במקרר לפני כן) ובמקרה כזה פשוט מעבירים אותו לקערה עם כף או לקקן.

מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והמלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וחלקה

מניחים את התערובת בצד ועוברים להכין את קצפת הקוקוס

קצפת הקוקוס הזו היא מבחינתי אחת ההמצאות הכי נפלאות בעולם – היא יכולה בכיף להחליף קצפת פרווה בכל מתכון שתכינו. לחובבי הקוקוס היא פשוט מעדן.
ההכנה שלה די פשוטה רק חשוב להקפיד על כמה דברים קטנים:
1. להשתמש בקרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן (רצוי מעל 20 אחוז) יש בשוק כל מיני סוגים של פחיות – על חלק כתוב "נוזל קוקוס" ועל חלק כתוב "קרם קוקוס" אנחנו צריכים את הקרם כי ממנו תצא הקצפת בכמות הכי גדולה ובסמיכות כזו שתחזיק את העוגה.
2. לקרר היטב את הפחית במקרר – הקרור חשוב כי במהלכו החלק השמן של קרם הקוקוס יצוף למעלה ואילו הנוזלים שלא יתרמו לנו לקצפת ישקעו למטה. בנוסף – ככל שהקרם יהיה קר יותר הוא יקציף יותר טוב.
3. להשתמש רק בחלק העליון של ה"שמנת" ולא להשתמש בכל הפחית. איך עושים את זה? פותחים את הפחית ובאמצעות כף מוציאים לאט לאט את הקרם לתוך קערת המיקסר. ברגע שרואים שהצבע של הנוזל השתנה לשקוף יותר זה הסימן לעצור, לאסוף רק את מעט הקרם שנשאר בפחית ולא להוציא ממנה את הנוזל.
נשמע מורכב אבל תאמינו לי שזה ממש ממש קל.
ואיך מכינים את הקצפת? הכי קל שיש – מקציפים יחד את השמנת שחילצנו מהפחית יחד עם 2 כפות של אבקת סוכר עד שמתקבל קרם סמיך ויציב

ועכשיו לחלק הכי כייפי – ההרכבה 🙂

אם יש לכם שקף לעוגות אני ממליצה לרפד את דפנות הרינג לפני שיצוק לתוכו את המלית. אם אין – לא נורא, נסתדר גם בלעדיו רק שהשוליים של העוגה אולי יהיו פחות חלקים.
וטיפ קטן שלי – השקף תמיד יבצבצ כלפי פנים, אז כדי שלא יחתוך את שולי העוגה אני מצמידה אותו לרינג בעזרת אטב כביסה, ואם האטב לא מגיע לשקף פשוט מדביקים עם "וושי טייפ" (מין סלוטייפ מנייר אורז שניתן למצוא בחנויות היצירה)

עכשיו יוצקים את מלית השוקולד על הקלתית הפריכה ומיישרים כך שתכסה באופן אחיד את כל שטח העוגה ובעזרת כף יוצקים תלוליות של קצפת הקוקוס על פני מלית השוקולד.
יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות של שמנת הקוקוס וגם זה מצויין, כי במה שנשאר תוכלו להשתמש להגשה.

בעסרת קיסם, או סכין מתחילים לקשקש על ענני הקצפת וליצור דוגמת שיש דקיקה לעוגה

את כל היופי הזה מכניסים לשעה- שעתיים למקפיא כדי שהכל יתייצב.
וטיפ קטן – שימו לב שהצלחת שלכם יושבת ישר במקפיא, אחרת העוגה תצא לכם עם שיפוע 🙂

להגשה מוציאים את הרינג, משחררים את השקף ומתחילים לפרוס 🙂

אם רוצים לפנק אפשר להניח על כל פרוסה עוד תלולית של קצפת קוקוס

בתיאבון
וחג שמח!!

ואל תשכחו לבקר את אורי בבלוג שלה "טבעוניות נהנות יותר" עוגת הפולנטה שלה פשוט מדהימה!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים ששמתם במשלוח המנות.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

מחפשים קינוחים טבעוניים נוספים? נסו את אלה

אצבעות שוקולד

מלבי חלב קוקוס

פודינג טפיוקה עם שוקולד

ויש גם גירסת תותים 🙂

85 תגובות על “פאי שוקולד טבעוני עם שיש קצפת – "שמח במטבח" מארח את "טבעוניות נהנות יותר"

  1. מריה
    7 באפריל 2017

    היי, הפאי נראה מדהים!אני כבר מתה להכין אותו..רק שאלה אחת: הקרם קוקוס בגנאש צריך להיות גם עם אחוזי שומן גבוהים? חלב קוקוס גם יכול להתאים? תודה רבה

    • admin
      7 באפריל 2017

      בדיוק. חלב קוקוס ישאיר לך מעט קרם והוא לא יהיה סמיך כמו הקרם בתמונה

  2. אפרת
    7 באפריל 2017

    אפשר להחליף את השמן קוקוס במרגרינה לתחתית ובקצפת לכל השאר? לא אוהבת קוקוס…

  3. לינדה
    7 באפריל 2017

    ראשית… רות, תודה על המתכון.. מזה שבוע גולשת ומנסה לאתר את העוגה "הנבחרת"… ומסתבר ש" הגעתי ליעד".
    כיוון שהעוגה גם" תיסע" לה לבית אחר.(משהו כמו 40 דקות)
    אקח אותה קפואה. האם לאחסן אותה, אצל המארחים, בהקפאה עד ההגשה.. או במקרר?

    • שמח במטבח
      7 באפריל 2017

      הי לינדה – שמחה שאהבת את המתכון
      לגבי הנסיעה – את יכולה להקפיא את העוגה ולנסוע איתה ואז לאחסן אותה במקרר (והאמת שגם אם תהיה מחוץ למקרר היא תחזיק יפה)
      חג שמח 🙂

  4. טל
    7 באפריל 2017

    היי רות, האם אפשר להרכיב את העוגה בתבנית פאי רגילה?

    • שמח במטבח
      8 באפריל 2017

      הי טל
      טין בעיה להכין גם בתבנית פאי רגילה. קחי בחשבון שבתבנית שאינה מתפרקת החתיכה הראשונה תמיד לא יוצאת הכי ישר שיש 😉

  5. חגית
    7 באפריל 2017

    הפאי שוקולד נראה מעלף! ויככב גם אצלנו בשולחן החג(: יש אולי גירסא להדפסה בלי תמונות?

    • שמח במטבח
      8 באפריל 2017

      הי חגית
      כרגע אין גירסה להדפסה בלי תמונות (אני עובדת על זה). השיטה שלי היא להעתיק את הפוסט לוורד ופשוט למחוק את התמונות ואז להדפיס. מבטיחה שנושא ההדפסה יתוקן בקרוב 🙂

  6. גילי
    7 באפריל 2017

    הי רות , אם אני רוצה להכין אותה יום קודם אז לשמור במקרר או בהקפאה ?

    • שמח במטבח
      8 באפריל 2017

      אם את מכינה יום קודם אין בעיה לשמור ישר במקרר. הקרור חשוב כדי שהמלית תתגבש ותתייצב

  7. לינוי
    7 באפריל 2017

    העוגה נראית מעולה. האם אפשר להחליף את הבוטנים באגוזים ואם כן אגוזי ברזיל יכולים להתאים?

  8. עינת
    8 באפריל 2017

    לעוגה חלבית, בכמה חמאה להחליף את הקרם קוקוס בקלתית?
    והאם החמאה צריכה להיות קרה או מומסת?
    תודה!

    • שמח במטבח
      8 באפריל 2017

      לעוגה חלבית מחליפים את שמן הקוקוס שבקלתית בחמאה באותו שיעור – החמאה יכולה להיות מומסת או רכה.
      שימי לב שיש הבדל בין קרם קוקוס לשמן קוקוס. שמן קוקוס יש בתחתית, קרם קוקוס יש במלית, ואם תחליפי ביניהם זה ישנה את המרקם של העוגה

  9. מירב
    8 באפריל 2017

    כרגיל המתכונים שלך מככבים אצלי.
    לא רגילה לעבוד עם שמן קוקוס, האם צריך להמיס אותו לפני במיקרו? או להשתמש בו כפי שהוא ?

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      תודה רבה מירב יקרה <3
      את שמן הקוקוס את יכולה לשים כמו שהוא. אם הוא ממש קשה (נניח אם הוצאת אתו מהמקרר) את יכולה לחמם אותו מעט, אבל הוא לא חייב להיות נוזלי בשביל שנכין ממנו את הבסיס
      חג שמח

  10. אילה
    8 באפריל 2017

    תודה רבה עבור המתכון, נראה נפלא וטעים. באם אני רוצה להשתמש בשמנת פרווה להקצפה אז באיזו כמות? תודה עבור התשובה.

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי אילה
      לצורך קישוט שיש הקצפת תספיק לעוגה כמות של חצי מיכל של שמנת צמחית

  11. מור
    8 באפריל 2017

    אפשר לפרט אם אני רוצה להפוך את העוגה לחלבית לגמרי.?
    במקום מה אני שמה שמנת מתוקה ויצאה??
    אופה מתחילה 🙂
    תודה

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי מור
      כדי להכין את העוגה בגירסה החלבית מחליפים את שמן הקוקוס בחמאה ואת קרם הקוקוס בשמנת מתוקה. בדיוק באותן פרופורציות.
      בהצלחה 🙂

  12. רעות
    8 באפריל 2017

    היי האם יש אפשרות להחליף את הקורנפלור במשהו אחר , אולי קמח תפוחי אדמה או קמח ללא גלוטן?

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי רעות
      אין בעיה להמיר את הקורנפלור בכל תחליף קמח שתרצי

  13. חזי
    8 באפריל 2017

    היי, נראית מעולה 🙂
    במה אפשר להחליף את הקורנפלור?
    נראה לי שלא אוכלים את זה אצלנו בפסח.
    תודה!

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי חזי – אפשר להמיר את הקורנפלור בכל תחליף קמח שמותר במשפחה שלך. אם לא תמצא אפשר לוותר ולהוסיף כף נוספת של שקדים טחונים לתערובת.

  14. ענת
    8 באפריל 2017

    העוגה נראית מדהים! השתמשת בשקדים טחונים קלופים? או שניתן לטחון שקדים טבעיים בקליפתם?

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      תודה ענת. האמת שהשתמשתי בשקדים טחונים קלופים אבל אין בעיה להשתמש בשקדים טחונים בקליפתם או לטחון לבד את השקדים.

  15. דפנה
    9 באפריל 2017

    הי רות,
    נראית עוגה מדהימה. קניתי את כל המצרכים להכין אותה… לגבי השקדים – עם הקליפה או לקלף?(מיים חמים)

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי דפנה ותודה 🙂
      מדובר בשקדים טחונים – את יכולה מראש לקנות אותם טחונים בלי הקליפה או לטחון עם קליפה. לא הייתי ממליצה לך להשקיע בקילוף שלהם ובייבוש שלהם (זה סתם יקח לך המון זמן ופה אין יתרון משמעותי להשקעה הזו)

  16. לילך
    9 באפריל 2017

    היי!

    האם ניתן להוסיף לתחתית של עוגת השיש מחית בננות ?(טריות)
    תודה!

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי לילך – לא ניסיתי אבל נראה לי שיכול ללכת נהדר. במקרה כזה אני תוהה אם יהיה כדאי לך לאפות או להשאיר כמו שזה (אין שם שום רכיב "חי" כך שלא חייבים לאפות)

  17. קרן
    9 באפריל 2017

    היי רות,
    האם לפני ההגשה להעביר למקרר?
    העוגה אמורה ״להפשיר״?
    תודה 🙂

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי קרן – העוגה אכן טעימה יותר ונוחה להגשה כשהיא מוגשת מהמקרר. נראה לי שאם את מכינה אותה מראש את יכולה לוותר על החלק של ההקפאה (ההקפאה נועדה לייצב את העוגה במהרה). אני גם אוסיף משפט על זה בפוסט.

  18. יובל
    9 באפריל 2017

    נראה מעולה ומגרה! האם יש אפשרות להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר? (קנולה לדוגמא) אני צריכה מתכון פרווה ומרגרינה לא נכנסת אליי הביתה.

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי יובל
      פה קצת בעייתי להחליף את שמן הקוקוס בשומן צמחי יותר.
      לגבי המרגרינה – מבינה אותך וגם אני הייתי בעבר בדעתך. אבל – א. המרגרינה היום היא לא זו של פעם ויש לה סגולות בריאותיות (חפש מאמר של אולגה רז בנושא). ב. הטעם שלה לא יורגש בגלל כל השוקולד ובגלל שאין פה כמות מטורפת. ג. אין לך ממש ברירות אם אתה רוצה קינוח פרווה – זה או שמן קוקוס או מרגרינה 🙂
      חג שמח 🙂

  19. אודליה
    9 באפריל 2017

    איזה כיף למצוא כזו עוגה שווה לחג…תודה! ושאלה –
    לגבי קצפת הקוקוס – כמה זמן היא שורדת? בהנחה שמכינה בבוקר המאוחר את העוגה ומתכננת לשמור קצפת להגשה, כמו שהצעת. האם תשרוד את השעות הללו בסמיכות ועמידות מספקת להגשה? אם כן – האם במקרר?
    תודה

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הי אודליה ותודה על המחמאה 🙂
      לגבי קצפת הקוקוס – לי היא החזיקה במקרר יפה עד למחרת היום ואז כבר "טיפלתי" בה יחד עם כמה פרוסות מהעוגה המדהימה הזו 🙂 בקיצור – שורדת יפה וכמובן שבמקרר.

      • אודליה
        10 באפריל 2017

        תודה רבה! חג שמח 🙂

  20. בתחן
    9 באפריל 2017

    היי
    אחרי חיפושים רבים(!) של עוגה פרווה כשרה לפסח נתקלתי בעוגה הזאת 🙂
    חיפשתי היום קרם קוקוס בין היתר בעדן טבע מרקט ולא מצאתי אחד כשר לפסח. יש תחליף אחר?

    • שמח במטבח
      10 באפריל 2017

      הי בת חן
      אפשר להכין עם שמנת פרווה במקום קרם קוקוס. התוצאה תצא נפלאה לא פחות

  21. הדר
    9 באפריל 2017

    הי רות, הכנתי את הבסיס, את גנש השוקולוד ואז גיליתי שיש לי בעיה עם קרם הקוקוס שקיררתי. אז קניתי אחד חדש, הוא בקירור עכשיו. מה לעשות עם הקרם לגנש? חשבתי לקרר אותו ולחמם מעט מחר על מנת להרכיב את העוגה…

    • שמח במטבח
      10 באפריל 2017

      הי הדר וחג שמח
      אכן קררי את הגנאש וקצת לפני שתכיני את קצפת הקוקוס חממי אותו. שימי לב שכשאת יוצקת אותו לעוגה הוא לא צריך להיות חם מאוד אלא פושר ואז יהיה קל יותר לקפל את הקצפת למראה המשוייש

  22. רותם
    10 באפריל 2017

    היי, בדיוק מכינה את העוגה. מקווה שיצא טעים. רציתי לשאול האם צריך לסנן את קרם הקוקוס כפי שהסברת גם כשמכינים את הגנאש? או רק כשמכינים את הקצפת? תודה חג שמח

    • admin
      10 באפריל 2017

      הי רותם
      אין צורך להפריד את קרם הקוקוס לשלב הגנאש. רק לקצפת.
      חג שמח ☺️

      • רותם
        10 באפריל 2017

        אויש, הכנתי כבר בלי הנוזל 😱 לדעתך זה עדיין יהיה טעים?

  23. נופר
    10 באפריל 2017

    היי המתכון נראה נהדר וברןר (שזה לא מובן מאליו וכיף גדול!) גם התמונות 🙂
    לגבי תחתית השקדים, אפשרי להחליף במשהו אחר? מניחה שאגוזים זורם אבל מכוננת למשהו בסגנון לוטוס/ ביסקוויטים/ אוריאו וכד'?

    • admin
      10 באפריל 2017

      הי נופר
      אין בעיה להכין תחתית ביסקוויטים, כמו שמכינים לעוגות גבינה
      פשוט בגלל שהמתכון מיועד לפסח נתתי פה תחתית ללא קמח

  24. שירי
    10 באפריל 2017

    היי,
    התערובת הפירורית לתחתית יצאה חי ממש רטובה כמו ציפוי לעוגה. עשיתי בדיוק לפי הכמויות.. עם משקל מדידה. אני מכניבה לתנור.
    מה את ממליצה לעשות?

    • שמח במטבח
      10 באפריל 2017

      תוסיפי עוד כף או שתיים של שקדים כדי שהיא תהיה יותר פירורית

  25. שירי
    10 באפריל 2017

    הוספתי עוד 2 כפות שקדים ועוד לפחות כף אגוזי מלך.. היא מדום מה עדין קצת רטובה.. הכנסתי למקרר שתתקשה קצת ונראה לי שיהיה בסדר.
    לגביי הקצפת קוקוס.. קניתי קרם שהוא 20 אחוז, הפחית היתה יומיים במקרר אבל לא נוצרה הפרדה והוא עדין היה נוזלי.
    הכנסתי למקפיא בתקווה שזה יעזור. מה עוד אפשר לעשות? כמה זמן צריך להיות במקפיא?
    תודה וחג שמח.

    • שמח במטבח
      10 באפריל 2017

      הי שירי
      איזה בעסה שהפאו עושה לך בעיות.
      את הבסיס את יכולה לאפות גם אם הטא קצת רטוב
      לגבי הקרם קוקןס, שימי במקפיא לחצי שעה ותראי. בפחית עם 20% שומן החלק שמקציפים הוא כמעט 3/4 מיכל כך שאולי בגלל זה לא נראה לך שיש הפרדה.

  26. ורדה
    11 באפריל 2017

    הכנתי את העוגה לליל הסדר עם קצפת צימחית והיא הייתה הצלחה כבירה. גם הלא טבעונים נהנו ממנה מאוד. תודה על מתכון מוצלח ביותר. היא תככב מעכשיו באופן קבוע ברפרטואר הטבעוני שלי.

    • שמח במטבח
      11 באפריל 2017

      תודה ורדה 🙂 שמחה שהעוגה כיכבה אצלכם בארוחה.
      חג שמח 🙂

  27. מיכל
    11 באפריל 2017

    אם אני לא רוצה להשתמש באבקת סוכר, סילן או סירוף מייבל גם יעבדו? אם כן, כמה לשים?

    • שמח במטבח
      12 באפריל 2017

      הי מיכל
      אין בעיה להשתמש במייפל במקום אבקת הסוכר. היחס אותו יחס (כלומר על כל כף אבקת סוכר משתמשים בכף מייפל)

  28. טל
    11 באפריל 2017

    הכנתי את העוגה אתמול ויצא מדהים!! גרפה מלאאא מחמאות!!
    הוספתי קצת אורז תפוח במקום קצת מהשקדים הטחונים לתחתית העוגה והוסיף לזה קצת קרנציות טעימה!

    • שמח במטבח
      12 באפריל 2017

      אני שמחה לשמוע שהעוגה היתה הצלחה אצלכם 🙂
      פצפוצי אורז הם בהחלט שידוך נהדר לתחתית קראנצ'ית
      חג שמח 🙂

  29. שלי
    13 באפריל 2017

    שלום 🙂
    כתבתי אתמול שאלה ומשום מה אני לא מוצאת אותה פה.
    שאלתי היתה לגבי הקצפת קוקוס, צריך להשתמש בקרם קוקוס ב 400 מיל.
    העניין הוא שלא כל הפחית הופכת להיות קשה, בדר״כ רק 3/4 פחית, אז מה עושים?

    • שמח במטבח
      15 באפריל 2017

      הי שלי, משום מה לא ראיתי את התגובה – עניתי לך כבר בפייסבוק אבל לטובת מי שעוד שואל – אכן משתמשים רק ב 3/4 פחית. החלק הנוזלי שנשאר יכול לשמש כתחליף לחלב קוקוס או כנוזל קוקוס כשרוצים להעשיר טעמים.

  30. עדי
    14 באפריל 2017

    הי!
    מתחילה להכין את הפאי, נראה אלוהי!
    רציתי לשאול לגבי התבנית, יש לי תבנית קפיצית בגודל 24, זה מתאים? צריך להגדיל כמויות?
    וגם, האם אפשר גם להתחיל בה את השכבה התחתונה ולהכניס אותה לתנור?

    • שמח במטבח
      15 באפריל 2017

      הי עדי
      אין בעיה להכין בתבנית קפיצית. הכמות מתאימה לתבנית 24.
      וכמובן שאפשר לאפות בתבנית את השכבה התחתונה ולאחר צינון להמשיך לבנות עליה את שכבת השוקולד ושיש הקצפת

  31. שירה
    14 באפריל 2017

    האם אפשר להחליף את השקדים הטחונים באגוזי מלך טחונים?

  32. לינדה
    14 באפריל 2017

    רות..גרמת לי לשחק אותה.תודה….והנה ההוכחה שלא האמנתי לה.פרווה זה בהחלט אפשרי.

    • שמח במטבח
      15 באפריל 2017

      שמחה מאוד שהצלחתי. אני אמנם טיפוס שתמיד יעדיף קינוח חלבי, אבל נראה לי שלפאי הזה צריכה להיות קטגוריה משלו 🙂

  33. הדס
    15 באפריל 2017

    יאמי!!

    מה גודל התבנית שמתאימה למתכון שוקולד?
    נראה שיש לי בבית 24/26.

    והאם ניתן להחליף את כל הקוקוסים בשמנת מתוקה צמחית?
    אם כן, 3/4 פחית קרם קוקוס זה קופסה של 250 מ״ל שמנת?

    חג שמח 🙂

    • שמח במטבח
      16 באפריל 2017

      תודה הדס
      המתכון מתאים לתבנית 24.0 ס"מ
      אין בעיה להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית (כפי שכתוב במתכון) 3/4 פחית זה 300 מ"ל (פחית מכילה 400 מ"ל)

  34. אורפז
    18 באפריל 2017

    היי, אני חולה על שוקולד מריר אבל כל המתכונים שלימ בסוף יוצאים בטעם כזה והפעם אני רוצה לשנות, מה הסיכוי שאני מחליפה את השוקלד המריר בגאנש לשוקלד פנדה (שוקולד חלב טבעוני )? האם לדעתך זה יצא טוב?
    ועוד שאלה, כמה מהמתכון צריך כדי שיצא בתבנית אינגליש קייק?

    • שמח במטבח
      18 באפריל 2017

      הי אורפז
      נראה לי שאין בעיה להשתמש בשוקולד פנדה. כל שוקולד שטעים לך יצא טוב במתכון
      לגבי תבנית אינגליש – נראה לי שחצי כמות תספיק לתבנית

  35. עדי
    18 באפריל 2017

    היי רות,
    הכנתי את העוגה לערב החג ויצא מעולה!
    הייתה הצלחה מסחררת 🙂
    תודה!

    • שמח במטבח
      18 באפריל 2017

      תודה רבה עדי על המשוב 🙂 שמחה שהעוגה שלי שימחה אתכם בחג

  36. טליה
    18 באפריל 2017

    הי, עוגה מוצלחת ביותר! כמה זמן היא שורדת במקפיא? תודה!

    • שמח במטבח
      18 באפריל 2017

      הי טליה
      העוגה יכולה להחזיק במקפיא גם חודש ויותר, כל עוד היא עטופה היטב

  37. גיל
    18 באפריל 2017

    היי רות
    רק רציתי לעדכן שהעוגה יצאה מדהימה! תודה רבה!
    לגבי הפיכתה לעוגת יום חול חמצית- ראיתי כאן כבר את תשובתך בנושא.
    שוב תודה!

  38. דנה
    19 באפריל 2017

    הכנתי את העוגה לפסח והיא יצאה מושלמת!! לא נשאר פירור.. בשנים הקודמות הכנתי את עוגת השוקולד עם הפקאנים (בלי הקרמל לצערי שאני פשוט לא מצליחה להכין לא משנה כמה ניסיתי..). בקיצור, תודה רבה על מתכונים מדהימים! כל מה שאני מכינה מהבלוג שלל יוצר פשוט מושלם!!

    • שמח במטבח
      22 באפריל 2017

      תודה דנה 🙂 כמה שאני שמחה לשמוע את זה
      ולגבי הקרמל – לאחרונה הוצאתי מתכון נוסף עם הדרכה להכנת קרמל והפעם על מחבת נון סטיק. איכשהו הוא מצליח לי יותר כשאני מכינה במחבת. ממליצה לך לנסות ואם חלילה את מסתבכת פני אלי דרך הפייסבוק ואנסה לעזור בזמן אמת

  39. אורלי
    27 באפריל 2017

    היי (:
    נראה מדהים קודם כל!
    במה אפשר להחליף את השקדים לגרסה רגילה (לימי השנה ולא רר לפסח) ?

    • שמח במטבח
      30 באפריל 2017

      הי אורלי – את השקדים אפשר להחליף באגוזים אחרים. המתכון הזה לא מתאים להמרה לקמח כי מדובר בשילוב שנבנה סביב השקדים. את יכולה להכין קלתית פאי אחרת לפי אחד ממתכוני הפאי שבבלוג.

  40. בר
    29 באפריל 2017

    הכנתי אתמול ליום הולדת של גיסתי,
    מעולה!!! פאי עשיר ואלגנטי. מומלץ ביותר!!!!
    תודה על מתכון נהדר!

  41. אפרת
    30 באפריל 2017

    במה ניתן להחליף את האבקת סוכר?

    • שמח במטבח
      2 במאי 2017

      הי אפרת
      אפשר להחליף בכל ממתיק שאת אוהבת – מייפל, סילאן, דבש (אם את לא טבעונית), אגבה וכו' וכמובן שגם בסוכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 6 באפריל 2017 על ידי ותויגה , , , , , , .