שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגת תותים וקצפת ב 10 דקות

מכירים את זה שאתם רוצים להכין עוגה מרשימה אבל הזמן דחוק ואין לכם אפשרות להתחיל ב"הפקה"?
אז לי זה קורה, ולא מעט, וזה כנראה המחיר של אורח החיים המודרני שבו אנחנו מנסים להספיק הכל מהכל (לא שאני מתלוננת, אני אישית מאוד אוהבת את זה שאני עושה כמה דברים במקביל 🙂 )
תאמינו או לא, אבל את העוגה שבתמונה הכנתי ב- 10 דקות בערך. עם כמה קיצורי דרך נחמדים לכבוד חגיגת היומולדת של גוזלי בקרב המשפחה.

אבל כשמגישים אותה לשולחן אף אחד לא יודע כמה שהיא היתה קלה ומהירה להכנה וזה כל היופי 🙂

רוצים לדעת מה הסוד? קיצורי דרך והגשה אלגנטית שכולה "וואו".

במקום להכין בסיסי עוגה השתמשתי בבישקוטים שהיו לי בבית. הכנתי קרם אחד ששימש אותי לכל העוגה והשוס – בחרתי תותים יפים שסידרתי בעיצוב מיוחד שעשה את כל הרושם 🙂

את העוגה הזו אפשר להכין בקלות גם לפסח – פשוט משתמשים בבסיס שכשר לפסח (כמו מרנג , עוגיות לפסח שמפוררים – ואפשר גם עוגיות אמרטי –  או רולדה לפסח – ראו במתכון ל"מלכת הלבבות").

החומרים (לעוגה בקוטר 20 ס"מ):

סלסילת תותים יפים
500 מ"ל (מיכל גדול או 2 מיכלים קטנים) שמנת מתוקה
240 גר' (מיכל) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 חב' בישקוטים
חלב לטבילה

**לגירסה נטולת גלוטן לפסח אפשר להחליף את הבישקוטים בכל תחתית שתרצו – רולדה כשרה לפסח, מרנג, נשיקות, ואפילו עוגיות פסח או עוגיות קוקוס מפוררות.

ההכנה:

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל לקרם סמיך ואוורירי.

מרפדים תבנית, או צלחת הגשה עם רינג עליה, בשקף לאפיה (השקף חשוב כדי שהתותים והקרם לא יידבקו לדפנות העוגה) – הטריק שלי שהשקף לא יסתלסל פנימה הוא לתפוס אותו עם 2 אטבי כביסה.

מרפדים את היקף התבנית בתותים שחתכנו את הבסיס שלהם וחצינו לחצי.

חותכים את הבישקוטים לחצאים, טובלים אותם אחד אחד בחלב ומרפדים את תחתית העוגה. אם צריך חותכים לחתיכות קטנות יותר כדי שתהיה תחתית אחידה.
כאמור – לא חייבים להשתמש בבישקוטים ואפשר להשתמש בכל בסיס שתרצו.  העיקר שיהיה בסיס שיחזיק את העוגה כבסיס וכשכבת ביניים.

יוצקים על הבסיס כמחצית מכמות הקרם. עושים את זה בעדינות – או על ידי שימוש בשק זילוף או עם מרית – שאז מניחים תלוליות של קרם בכמה מקומות בבסיס ומיישרים אותן בעדינות. חשוב מאוד לוודא שהקרם יגיע לכל מקום בעוגה ובמיוחד בדפנות, כדי שלא יהיו "חורים" בחלק החיצוני שלה.

מעל הקרם מניחים שכבה של תותים. הם יכולים להיות חצויים, פרוסים, או סתם חתוכים לכל מיני קוביות (אני עשיתי גם וגם וגם). מה שנוח לכם. המטרה היא שבכל פרוסה תהיה שכבה של תותים.

מכסים הכל בשכבה נוספת של חצאי בישקוטים שטבולים בחלב. הפעם חשוב שהבישקוטים לא יבצבצו מהחלק החיצוני של העוגה אז פשוט מסדרים אותם בקוטר שיהיה קטן יותר מהיקף העוגה.

מכסים את הבישקוטים בשאר הקרם (אם רוצים אפשר להניח שכבה נוספת של בישקוטים, אבל לא חובה) ודואגים גם הפעם שהקרם יכסה את כל הקצוות של העוגה, ובמיוחד בשוליים, שלא יהיו לנו "חורים" במעטה החיצוני שלה.
מיישרים את העוגה בעזרת פלטה. למראה חלק אני נוהגת להרטיב קצת את הפלטה במים ולהעביר על הקרם.

בשלב הזה העוגה כבר מוכנה בעקרון ואפשר להוריד ממנה את הרינג שמסביב, אבל אני ממליצה להכניס אותה למקרר או למקפיא לשעה לפחות כדי שהקרם יתייצב.

לסיום מקשטים בתותים
אפשר לקשט בתותים בלבד ואפשר להוסיף כמהה זילופים של קרם בצד (מתחת לתותים) כדי שהתותים יהיו טיפה אלכסוניים.

ואם רוצים אפשר להוסיף גם תלתלי שוקולד מסביב (הגוזלים שלי מאוד אוהבים)

וזהו – העוגה מוכנה. לזה אני קוראת רושם בקלי קלות 🙂

חג שמח!!

 

28 תגובות על “עוגת תותים וקצפת ב 10 דקות

  1. חן שוקרון
    1 באפריל 2017

    מקסימה ממש! סוג של טירמיסו (יותר נכון טירמיסתות

    • שמח במטבח
      1 באפריל 2017

      תודה יקירה 🙂 אני רואה בזה מין שילוב בין טירמיסו ופריזייה (בגלל קישוט התותים בסבב החיצוני)

  2. סיסי
    2 באפריל 2017

    שלום רות,
    ראשית, אהבתי את הרעיון של עוגה מהירה…. תודה רבה.
    שנית ויותר מכל אהבתי את הרעיון של האטבים. אף פעם לא הסתדרתי עם השקפים ולצערי הרב אתמול זרקתי את הגליל האחרון של השקף שהיה לי כי כל פעם שהשתמשתי העוגה נחרבה לי וגם העצבים שלי 🙂 אדע בפעם הבאה מה לעשות.
    המוני תודות ובעיקר חג שמח וכשר

    • שמח במטבח
      2 באפריל 2017

      תודה סיסי
      אני משתמשת בטריק הזה כבר שנים (נראה לי שגם הראיתי אותו בעבר פה בבלוג) אחרת באמת בעייתי מאוד לעבוד עם השקפים, במיוחד כשמכינים בבית
      חג שמח גם לך 🙂

  3. יעל
    2 באפריל 2017

    רות, זאת העוגה שלי לחג!
    שתי שאלות:
    1. איך ישתנו הכמויות לתבנית 26?
    2. אם אני רוצה לקחת אותה למארחת מהלך שעה וחצי נסיעה – האם ניתן להקפיא?

    • שמח במטבח
      2 באפריל 2017

      הי יעל
      תודה 🙂
      לגבי תבנית 26 – הייתי מכפילה כמויות פי אחת וחצי
      מבחינת נסיעה – מציעה לך אכן להקפיר ולתת לעוגה להפשיר בדרך. אבל – את התותים שלמעלה קחי בצד ושימי על העוגה לפני ההגשה כי התותים מגירים נוזלים כשהם מפשירים. בגדר שמסביב זה לא קריטי אבל בקישוט זה יכול לקלקל את המראה.

      • יעל
        3 באפריל 2017

        רק לוודא: הכוונה להגדיל כמויות ב-50% ?
        בנוגע להקפאה ולתותים למעלה – כך בדיוק אעשה!
        אלפי תודות!

  4. מעיין
    2 באפריל 2017

    נראית נפלאה ופשוטה יחסית אפילו בשביל מתחילה כמוני ?
    יש אפשרות להכין אותה בגרסה פרווה?

    • שמח במטבח
      2 באפריל 2017

      תודה מעיין
      אין בעיה להכין בפרווה
      הכי קל ומהיר זה להשתמש בשמנת צמחית – 2 מיכלים עם חבילת אינסטנט פודינג.
      להקפיד לקרר אותה היטב, שתהיה יציבה

  5. אורלי
    3 באפריל 2017

    היי. בקשר לפרווה… מה לגבי הגבינת מסקרפונה ?

    • שמח במטבח
      3 באפריל 2017

      לא משתמשים בה.. מכינים קרם אחר שהוא פרווה…

  6. שירה
    3 באפריל 2017

    מה לגבי לטבול את העוגיות בקפה?

    • שמח במטבח
      4 באפריל 2017

      נראה לי פחות משתלב עם טעמי התות. אני טובלת בקפה כשאני מכינה טירמיסו מהיר – ואז אני משתמשת בקפה ואבקת קקאו (ראי המתכון לעוגת הטירמיסו שבבלוג)

  7. מעיין
    4 באפריל 2017

    לדעתך אפשר להכין בגרסה כשרה לפסח עם עוגיות של פסח?

    • שמח במטבח
      4 באפריל 2017

      בהחלט!
      זה גם כתוב במפורש המתכון 🙂

      • מעיין
        5 באפריל 2017

        אויש.. באמת לא שמתי לב 🙂
        תודה רבה וחג שמח!!!

      • ספי
        7 באפריל 2017

        איך עושים עם עוגיות יין של פסח? מרסקים אותם עם משהו? אם אטבול בחלב זה בטח לא יהיה רך כמו הבישקוטים, נכוןו?

        • שמח במטבח
          8 באפריל 2017

          הי ספי
          אני מציעה לטבול את עוגיות היין של פסח בחלב חם ולהשאיר טיפונת – הן יתרככו. המטרה היא שתהיה שכבה מובחנת בעוגה שתפריד בין שכבות הקרם והתוצים וגם אם היא קצת קראנצ'ית זה בסדר גמור.

          • ספי
            8 באפריל 2017

            תודה רבה!
            חג שמח

  8. טלי
    4 באפריל 2017

    איך מכינים את תלתלי השוקולד הנחמדים?

    • שמח במטבח
      5 באפריל 2017

      הי טלי
      את תלתלי השוקולד שבתמונה קניתי, אבל אפשר להכין תלתלי שוקולד בבית עם חפיסת שוקולד וקולפן שפשוט מעבירים על השוקולד (הכי נוח זה כמובן מהשוליים). חשוב שהשוקולד לא יהיה קר מדי כי אז מתקבלים שבבים ולא תלתלים

  9. מעריצה שלך!!!
    5 באפריל 2017

    ווואאאווווו
    ניראה פ33ה, עכשיו כשיש חופש סופסוף אפשר להכין דברים טעימים רק חבל שצריך קצת לעזור בבית.
    את בטח לא מנקה לפסח אז יש לך זמן לכל הקשקושים האלה……….
    אבל אנחנו מנקים את הבית, איך אומרים? לפסח!!!!
    אני מקווה אז למצא איזשהו זמן להכין את זה כי זה סופר מגרה ואם לא נספיק אז יחכה לאחרי פסח.

    • שמח במטבח
      5 באפריל 2017

      סליחה???
      נראה לי שכדאי שתעשי הפסקה קטנה מהניקיונות ותעשי חושבים עם עצמך אם מה שכתבת לא עבר את גבולות הטעם הטוב.
      אם אני בוחרת "לבזבז" את הזמן שלי ל"קשקושים" כמו להכין עוגת יום הולדת לבן שלי ולהביא אותה לארוחת שבת זו בחירה שלי. נראה לי שאני לא חייבת דין וחשבון לאיש על איך שאני בוחרת לנצל את 24 השעות שניתנו לנו ביממה.
      ולגבי ניקיונות… מציעה לך מדי פעם להסתכל סביבך ולגלות שלחילונים אין קרניים. הם בני אדם כמו כל אחד אחר, ואני מבטיחה לך שהם חילונים מנקים את הבית. לפסח ובכלל.

  10. ענת
    9 באפריל 2017

    יש לי מלא תותים והעוגה הזו נראית מושלמת לליל הסדר. רעיונות לתחליף טבעוני לבישקוטים?

    • שמח במטבח
      9 באפריל 2017

      הממממ – שאלה טובה 🙂 אולי מרנג טבעוני ממי חומוס? שמעתי שיוצא טוב כנשיקות.

  11. רוית
    9 במאי 2017

    עכשיו כשכבר כמעט ואין תותים, יש לך רעיון לקישוט אחר מסביב?

    • שמח במטבח
      11 במאי 2017

      כל פרי שאת אוהבת (אפשר גם פירות יער קפואים), או ג'לי פירות (ראי המתכון לעוגת הגבינה עם פירות היער שמופיע בבלוג)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 1 באפריל 2017 על ידי ותויגה , , , .