שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

חטיפי פולנטה

חול המועד פסח, ובכלל חופש פסח, מעמיד אותנו ההורים בפני אתגר מתמיד של מציאת דרכים להאכיל את הגוזלים שלנו (או שזו רק אני שהגוזלים הבררנים שלי בקושי אוכלים??) ואם ביום יום קשה למצוא דברים שימצאו חן בעיני הילדים בחופש, בפסח זה בכלל מאתגר כי הקמח, על מוצריו השונים, יוצא מהתמונה.
אז בוקר אחד ישבתי וחשבתי מה אכין לגוזלים לאכול שיהיה טעים, ומשביע וייראה מספיק טוב כדי שהם יאכלו ממנו בלי לעשות פרצוף ואז נזכרתי ששבוע לפני כן הכנתי עוגת פולנטה נהדרת עם אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ונזכרתי כמה שהפולנטה היא מאכל טעים וכייפי ושאפשר לגוון איתו.


אז מייד הכנתי פולנטה וממנה הכנתי לגוזלים לביבות קטנות. להפתעתי הרבה לא רק שהם אכלו את כל הצלחת אלא אפילו ביקשו תוספת.
לכן כשביקשו ממני מהפקת התכנית "עד 10" עם דני רופ להכין מנות לפסח שמתאימות לקחת בטייק אווי מייד חשבתי על הפולנטה שהכנתי והחלטתי להציג אותה בתכנית, והפעם בגירסה משודרגת.

לאחר התכנית קיבלתי פניות רבות עם בקשה לקבל את המתכון לחטיפי הפולנטה, אז שינסתי מתניים, הכנתי שוב וצילמתי עבורכם את שלבי ההכנה 🙂

החומרים:
2 כוסות חלב
1/2 כוס קמח תירס
1/2 כפית מלח
30 גר' חמאה
1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

לגירסה טבעונית  לפולנטה טעימה ראו את המתכון של אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר" : http://vegansontop.co.il/vegan-cakes-for-passover/

ההכנה:

בסיר בינוני, עדיף עם דפנות נון סטיק, מביאים לרתיחה את החלב.
כשהחלב רותח מוסיפים בבת אחת את קמח התירס והמלח ומתחילים לערבב עד שהתערובת מסמיכה.

. זה יכול לקחת 2 דקות וזה יכול לקחת עוד כמה דקות (תלוי באיזה סוג קמח תירס השתמשתם – יש קמח מהיר הכנה ויש קמח רגיל. לצערי לא תמיד רשום על האריזה באיזה סוג מדובר). בכל מקרה לא מדובר בפרק זמן ארוך.

כשהתערובת מסמיכה מורידים מהאש, מוסיפים אליה את החמאה והפרמז'ן ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.

בשלב הזה הפולנטה כבר מוכנה ואפשר להכין ממנה לביבות קטנות ומטוגנות.
חשוב לעבוד מהר כי הפולנטה מתחילה להתמצק. פשוט מחממים מחבת, משמנים במעט שמן או חמאה (או שניהם) ויוצקים למחבת לביבות בעזרת כף.

אבל.. אם יש לכם זמן נסו את השיטה הבאה: ברגע שהפולנטה מוכנה מעבירים אותה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, משטחים ונותנים לה להצטנן במקרר (זה לוקח בערך שעה)

ורק כשהתערובת התייצבה חותכים ממנה "אצבעות" או כל צורה שרוצים בעזרת חותכנים.

מטגנים במחבת נון סטיק עם מעט שמן (באמת שלא צריך הרבה, אנחנו רק רוצים לתת לפולנטות צריבה וצבע).

מניחים לפולנטות להתקרר ו… מגישים לילדים

בתיאבון!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על הפינוקים המלוחים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

מחפשים קינוחים טבעוניים נוספים? נסו את אלה

 

30 תגובות על “חטיפי פולנטה

  1. רבקה
    16 באפריל 2017

    את מוכשרת בצורה בילתי רגילה, תודה על כל מתכון ומתכון שאת מגישה לנו. אני כל כל אוהבת לעקוב אחרי כל עבודת כפיים שלך ושלא נדבר על הטעמים המשובחים כל כך…
    תודה רבה על הכל, ובבקשה אל תפסיקי לעולם!!!!

    • שמח במטבח
      16 באפריל 2017

      וואו רבקה, איזה נהדרת את שאת ככה מפרגנת. תודה ! חיממת את ליבי

  2. נחמה
    16 באפריל 2017

    נראה קל להכנה

  3. דנה
    16 באפריל 2017

    נראה מעולה!
    אפשר להכין את הצורות לילה לפני ולטגן בבוקר?

  4. ענת
    16 באפריל 2017

    כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר?

    • שמח במטבח
      16 באפריל 2017

      הי ענת
      נראה לי שתערבת נשמרת במקרר יום יומיים בלי בעיה. לגבי הפולנטות המטוגנות – לדעתי אין בעיה לאפסן במקרר, אבל הן לא כל כך טעימות כשהן קרות כך שיידרש חימום חוזר

  5. אילנה
    20 באפריל 2017

    איזה יופי !! "מכורה" לממליגה מאז שאני זוכרת את עצמי. נהגנו להכין על בסיס מים (פרווה), וזה היווה אף כתחליף לחם לבשר או לרוסלה . צורת ההגשה המוצעת כאן על ידך נפלאה וללא ספק מעניקה למאכל שדרוג בלתי יאמן. כל הכבוד. מאמצת בחום רב. תודה, ושוב תודה 🙂

    • שמח במטבח
      22 באפריל 2017

      תודה רבה אילנה
      אני התוודעתי לפולנטה (וממליגה) רק לפני כמה שנים והתאהבתי בפולנטה הצרובה. זה באמת פתרון נהדר לילדים (ולא רק)

  6. דליה יעקבי
    30 באפריל 2017

    יקירתי,
    ניסיתי את הפולנטה הנ"ל. ממש לא הצליח, למרות שעקבתי אחר כל פעולה. מה יכול להשתבש?

    • שמח במטבח
      2 במאי 2017

      הי דליה
      מצטערת לשמוע שהפולנטה לא הצליחה. הכנתי אותה לא מעט פעמים לפני ואחרי שפרסמתי ותמיד הצליח לי. בואי נחשוב יחד מה השתבש.
      האם בישלת את הפולנטה להסמכה?
      האם דייקת בכמויות של החומרים? חשוב לדייק ביחסים שבין הנוזל לקמח התירס
      האם נתת לפולנטה להתקרר לפני שחתכת וטיגנת אותה?
      בקיצור – קשה לי לומר לך מה השתבש אם לא כתבת לי מה לא הצליח

  7. לימור
    9 במאי 2017

    הי (: רעיון מקסים! אני מחפשת בנרות מאכלים מזינים שהקטנצ׳יק שלי יזרום איתם.
    שאלה – האם יש דרך לשלב במתכון גם תירס טרי? אני רוצה להוסיף ערכים תזונתיים לעניין אבל חוששת שזה ישנה את המרקם…
    תודה רבה.

    • שמח במטבח
      9 במאי 2017

      הי לימור ותודה
      יש מסעדות שמכינות פולנטה מתירס טרי שהן טוחנות. זה יוצא טעים מאוד (ולראיה הפולנטה המופרסמת של מחנה יהודה) רק שהיא די רכה ואני לא יודעת אם היא מתקשה בצינון כמו שהפולנטה מקמח תירס מתקשה. אם אין לך בעיה לתת לילדים אותה בכפית לגמרי שווה ללכת על זה (חפשי ברשת את המתכון של מחנה יהודה כי אני מניחה שהיחסים משתנים עקב כך שהתירס הטחון מכיל נוזלים).

  8. רוני
    9 במאי 2017

    הי, הקטנות שלי לא אוהבות פרמז'ן, אבל מטורפות על גבנצ. האם יקרה אסון ביולוגי אם אמיר לפחות חלק מהפרמז'ן בגבנצ?

    • שמח במטבח
      9 במאי 2017

      אין שום בעיה להחליף את הפרמז'ן בכל גבינה שתרצי. אני לפעמים משלבת לגוזלים מוצרלה
      קחי בחשבון שלא מרגישים בטעם של הפרמז'ן
      ואם זה מנחם אותך, הגדול שלי סרב בתוקף לאכול דברים עם הפרמזן עד לפני כחזי שנה ומאז הוא מכור לפרמז'ן ואפילו מבקש לקחת ביס מהגוש שממנו אני מגרדת לו. אז אם הסרבן העיקש הזה אוכל פרמז'ן הכל אפשרי בעתיד 🙂

  9. אריאל
    9 במאי 2017

    מהניסיון שלי (קצת בהכנה, והרבה שנים של אכילה):
    * אפשר להוסיף את החמאה שתימס עם החלב – זה גורם לכך שכשהפולנטה מוכנה אפשר מיד לשים פרמזן ולהתיישב לאכול אותה.
    * אחרי שזה מוכן אפשר לשמור אותה גם יותר מיומיים במקרר (אני הגעתי לכמעט שבוע לדעתי), ופשוט כשרוצים לאכול אותה, מחממים עם חלב:
    אם על הגז – על אש נמוכה ומערבבים.
    אם במיקרו – מוסיפים חלב ומכניסים למיקרו לפרקי זמן קצרים, כשבין לבין מוציאים לערבב (בערך כמו שממיסים חמאה במיקרו).

    • שמח במטבח
      11 במאי 2017

      תודה אריאל
      לכל אחד ישנן הדרכים שלו והשיטות שלו להכין פולנטה. אני אישית לא מסוגלת לאכול פולנטה ישר מהאש (מרגיש לי כמו דייסה 🙁 ) ואוהבת אותה בצורה הצרובה.

  10. גילי
    9 במאי 2017

    הי
    המתכון נראה מעולה! ממש רציתי להכין בשביל הילדים.. הכנתי בדיוק לפי המתכון ולצערי ממש לא הצלחתי להוציא תוצאה אכילה ):
    משום מה התערובת הרגישה לי דלילה מדי ובטח לא התמצקה כמו אצלך בתמונה (בטוח שהיחס הוא חצי כוס קמח תירס על 2 כוסות חלב??) כשהוצאתי מהמקרר וניסיתי לחתוך צורות זה ממש לא עבד ואפילו כשהתייאשתי וניסיתי לטגן לביבות זה פשוט נדבק לי למחבת ונהיה מעין דיסה ולא משהו שדומה ללביבות שאפשר לטגן.
    אשמח להביו ממך איפה טעיתי כי ממש בא לי לנסות להכין שוב.. (מהטעימות שגנבתי זה היה ממש טעים אפילו לפני הצריבה)

    תודה רבה (:

    • שמח במטבח
      11 במאי 2017

      הי גילי
      ממליצה לך לבדוק שוב את דרך ההכנה – לוודא שאת מערבבת את קמח התירס לתוך החלב היטב עד שהתערובת מסמיכה כמו בתמונה. ללא הסמכה זו אי אפשר לעבור לשלבים הבאים.

  11. לי
    14 במאי 2017

    היי, נראה מתכון טעים וכיפי.
    כמה יחידות יוצאות מהכמות במתכון זה? כמו כן, האם ניתן להכין עם מים במקום החלב?
    תודה מראש על תשובתך..
    לי

    • שמח במטבח
      15 במאי 2017

      הי לי
      כמות היחידות תלויה בגודל שאת חותכת את הפולנטות. הכמות שבמתכון מילאה לי תבנית ריבועית בגודל של 25 על 25 ס"מ.
      אין בעיה להכין עם מים או עם כל תחליף חלב שאת אוהבת

  12. עדי
    24 במאי 2017

    מאיזה גיל ניתן לתת את חטיפי הפולנטה?

    • שמח במטבח
      24 במאי 2017

      אני לא מומחית לתזונת תינוקות אבל נראה לי שמגיל חצי שנה אין בעיה לתת

  13. אפי
    26 במאי 2017

    איך חצי כוס קמח תירס על שתי כוסות חלב זה הגיוני ? כאחת שעובדת עם קמח תירס המון ומכינה פולנטות לרוב כבר נראה שזה לא יצליח. כל מי שהכינה רשמה לך בתגובות שזה לא יצא טוב…

    • שמח במטבח
      27 במאי 2017

      אפי יקרה,
      את המתכון הזה הכנתי מספר פעמים רב לפני הפירסום, כולל 3 פעמים ברצף יומיים לפני הפירסום והוא עבד מעולה.
      בנוסף, אם תסתכלי בתגובות פה ובפייסבוק תראי שלמעט מקרה אחד כל מי שהכינה דיווחה על הצלחה.
      הסוד הוא בלערבב היטב את הקמח עם החלב הרותח עד שהתערובת מסמיכה.
      ועוד דבר – כוס שלי היא כוס מדידה סטנדרטית של 240 מ"ל. אולי את משתמשת בכוס אחרת?

  14. ציפי
    5 ביוני 2017

    מקסים !!
    אם מותר הצעה לשדרוג שיהפוך אולי את המנה "לפחות מנה של ילדים":-)
    אחרי הקירור לטבול בתערובת של שמן זית, בזיליקום ופרמזן, לצפות בפירורי לחם ולאפות כרבע שעה.
    הכנתי כך בשבועות ומאד התלהבו.

    גיליתי את האתר שלך היום והוא מדהים. תודה לך !

    ציפי

    • שמח במטבח
      5 ביוני 2017

      תודה רבה ציפי על המילים החמות <3
      לגבי השדרוג - נשמע טעים מאוד.

  15. אדוה
    12 באוקטובר 2017

    היי רות, נראה מעולה! האם לדעתך ניתן לאפות ולא לטגן?

    חוץ מזה האתר שלך מאלף. עכשיו יש פבלובות בתנור.

    • שמח במטבח
      15 באוקטובר 2017

      הי אדוה
      אין בעיה לאפות ולא לטגן, זה באמת עניין של טעם.
      ואיזה כיף לשמוע שאהבת את האתר 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 15 באפריל 2017 על ידי ותויגה , , , , , , .