שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

חטיפי פולנטה

חול המועד פסח, ובכלל חופש פסח, מעמיד אותנו ההורים בפני אתגר מתמיד של מציאת דרכים להאכיל את הגוזלים שלנו (או שזו רק אני שהגוזלים הבררנים שלי בקושי אוכלים??) ואם ביום יום קשה למצוא דברים שימצאו חן בעיני הילדים בחופש, בפסח זה בכלל מאתגר כי הקמח, על מוצריו השונים, יוצא מהתמונה.
אז בוקר אחד ישבתי וחשבתי מה אכין לגוזלים לאכול שיהיה טעים, ומשביע וייראה מספיק טוב כדי שהם יאכלו ממנו בלי לעשות פרצוף ואז נזכרתי ששבוע לפני כן הכנתי עוגת פולנטה נהדרת עם אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ונזכרתי כמה שהפולנטה היא מאכל טעים וכייפי ושאפשר לגוון איתו.


אז מייד הכנתי פולנטה וממנה הכנתי לגוזלים לביבות קטנות. להפתעתי הרבה לא רק שהם אכלו את כל הצלחת אלא אפילו ביקשו תוספת.
לכן כשביקשו ממני מהפקת התכנית "עד 10" עם דני רופ להכין מנות לפסח שמתאימות לקחת בטייק אווי מייד חשבתי על הפולנטה שהכנתי והחלטתי להציג אותה בתכנית, והפעם בגירסה משודרגת.

לאחר התכנית קיבלתי פניות רבות עם בקשה לקבל את המתכון לחטיפי הפולנטה, אז שינסתי מתניים, הכנתי שוב וצילמתי עבורכם את שלבי ההכנה 🙂

החומרים:
2 כוסות חלב
1/2 כוס קמח תירס
1/2 כפית מלח
30 גר' חמאה
1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

לגירסה טבעונית  לפולנטה טעימה ראו את המתכון של אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר" : http://vegansontop.co.il/vegan-cakes-for-passover/

ההכנה:

בסיר בינוני, עדיף עם דפנות נון סטיק, מביאים לרתיחה את החלב.
כשהחלב רותח מוסיפים בבת אחת את קמח התירס והמלח ומתחילים לערבב עד שהתערובת מסמיכה.

. זה יכול לקחת 2 דקות וזה יכול לקחת עוד כמה דקות (תלוי באיזה סוג קמח תירס השתמשתם – יש קמח מהיר הכנה ויש קמח רגיל. לצערי לא תמיד רשום על האריזה באיזה סוג מדובר). בכל מקרה לא מדובר בפרק זמן ארוך.

כשהתערובת מסמיכה מורידים מהאש, מוסיפים אליה את החמאה והפרמז'ן ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.

בשלב הזה הפולנטה כבר מוכנה ואפשר להכין ממנה לביבות קטנות ומטוגנות.
חשוב לעבוד מהר כי הפולנטה מתחילה להתמצק. פשוט מחממים מחבת, משמנים במעט שמן או חמאה (או שניהם) ויוצקים למחבת לביבות בעזרת כף.

אבל.. אם יש לכם זמן נסו את השיטה הבאה: ברגע שהפולנטה מוכנה מעבירים אותה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, משטחים ונותנים לה להצטנן במקרר (זה לוקח בערך שעה)

ורק כשהתערובת התייצבה חותכים ממנה "אצבעות" או כל צורה שרוצים בעזרת חותכנים.

מטגנים במחבת נון סטיק עם מעט שמן (באמת שלא צריך הרבה, אנחנו רק רוצים לתת לפולנטות צריבה וצבע).

מניחים לפולנטות להתקרר ו… מגישים לילדים

בתיאבון!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על הפינוקים המלוחים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

מחפשים קינוחים טבעוניים נוספים? נסו את אלה

 

10 תגובות על “חטיפי פולנטה

  1. רבקה
    16 באפריל 2017

    את מוכשרת בצורה בילתי רגילה, תודה על כל מתכון ומתכון שאת מגישה לנו. אני כל כל אוהבת לעקוב אחרי כל עבודת כפיים שלך ושלא נדבר על הטעמים המשובחים כל כך…
    תודה רבה על הכל, ובבקשה אל תפסיקי לעולם!!!!

    • שמח במטבח
      16 באפריל 2017

      וואו רבקה, איזה נהדרת את שאת ככה מפרגנת. תודה ! חיממת את ליבי

  2. נחמה
    16 באפריל 2017

    נראה קל להכנה

  3. דנה
    16 באפריל 2017

    נראה מעולה!
    אפשר להכין את הצורות לילה לפני ולטגן בבוקר?

  4. ענת
    16 באפריל 2017

    כמה זמן אפשר לשמור אותם במקרר?

    • שמח במטבח
      16 באפריל 2017

      הי ענת
      נראה לי שתערבת נשמרת במקרר יום יומיים בלי בעיה. לגבי הפולנטות המטוגנות – לדעתי אין בעיה לאפסן במקרר, אבל הן לא כל כך טעימות כשהן קרות כך שיידרש חימום חוזר

  5. אילנה
    20 באפריל 2017

    איזה יופי !! "מכורה" לממליגה מאז שאני זוכרת את עצמי. נהגנו להכין על בסיס מים (פרווה), וזה היווה אף כתחליף לחם לבשר או לרוסלה . צורת ההגשה המוצעת כאן על ידך נפלאה וללא ספק מעניקה למאכל שדרוג בלתי יאמן. כל הכבוד. מאמצת בחום רב. תודה, ושוב תודה 🙂

    • שמח במטבח
      22 באפריל 2017

      תודה רבה אילנה
      אני התוודעתי לפולנטה (וממליגה) רק לפני כמה שנים והתאהבתי בפולנטה הצרובה. זה באמת פתרון נהדר לילדים (ולא רק)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 15 באפריל 2017 על ידי ותויגה , , , , , , .