תפוחי אדמה דפוקים
בדרך כלל בארוחות חגיגיות הפוקוס הולך למנה העיקרית, אבל לפעמים קורה שהתוספות הן שגונבות את ההצגה. כך קרה עם תפוחי אדמה דפוקים – הם פשוט להיט! אין ארוחה חגיגית שאני לא מתבקשת להביא את המנה הזאת (וכמובן קינוח, או שניים 🙂 ).
נכון, השם קצת מוזר ואולי לא הכי אטרקטיבי אבל זו הדרך הכי טובה שלי לתאר אותם. ולמה? פשוט כי דופקים עליהם כדי לקבל את המראה הקרוע ואת המרקם הקריספי הזה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.
ההכנה עצמה פשוטה וקלה ואפשר לגוון ולתבל לפי התיבול המועדף עליכם, המתכון הזה הוא למעשה יותר המלצה לדרך הכנה.
אציין שהמתכון רץ ברשת כבר שנים, בשלל שמות וכינויים, ואני זכיתי להכירו מחברתי היקרה, עליזה דביר שגם זיכתה אותו בשמו.
אז איך מכינים תפוחי אדמה דפוקים ? פשוט מאוד:
1. מבשלים תפוחי אדמה במים עד שהם מתרככים (אפשר גם לבשל מראש ולהשאיר בסיר ללא המים). אפשר את תפוחי האדמה הקטנים שנמכרים בשקית ואפשר תפוחי אדמה שנמכרים בתפזורת רק שאני ממליצה לא לעבור את הגודל הבינוני. יותר כיף שהם קטנים.
2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (כמובן שמסננים את המים כדי שתפוחי האדמה יהיו על התבנית ללא יותר מדי נוזלים).
3. מועכים מעט, שלא לומר "דופקים" את תפוחי האדמה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת. אפשר לעשות את זה עם הידיים (אבל פחות נעים אם תפוחי האדמה חמים) או עם תחתית של כוס (כמו בתמונה)
אבל הטריק שלי הוא פשוט למעוך את תפוחי האדמה ביחד עם תחתית הסיר (ממילא צריך לשטוף אותו..) ואז הם נמעכים יותר מהר. שימו לב לא למעוך יותר מדי רק עד שהם מתבקעים.
4. מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח גס ותימין או רוזמרין. אם רוצים שכבת שמן אחידה אני ממליצה לסיים את הזילוף עם מעט ספריי שמן זית.
אוהבים תיבול אחר? אין בעיה – פפריקה, אבקת מרק בצל (הולכת מעולה עם תפוחי אדמה אפויים), קצח, וכל תיבול אחר שאתם אוהבים – הכל הולך.
5. אופים בחום גבוה (200 ואפילו 220 מעלות) כחצי שעה עד שהם משחימים ומזהיבים.
מגישים חם מהתנור ואז הם הכי קריספיים.
בתיאבון
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד השמאלי של האתר.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
תפוחי אדמה דפוקים
מצרכים:
- תפוחי אדמה בגודל קטן עד בינוני
- שמן זית
- טימין או רוזמרין אפשר כל תיבול שאוהבים
- מלח גס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום גבוה (200 עד 220 מעלות)
- מבשלים תפוחי אדמה במים עד שהם מתרככים
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה
- בעזרת כוס או כלי אחר מועכים מעט את תפוחי האדמה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת.
- מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח גס ותימין או רוזמרין. אפשר להיעזר גם בספריי שמן זית.
- אופים כחצי שעה עד שתפוחי האדמה משחימים ומזהיבים.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
מחפשים רעיונות למנות מנצחות נוספות? הנה כמה שאני אוהבת במיוחד:
צ'יפס אפוי קריספי ומדהים
שניצלים אפוייים שילדים יטרפו
לזניה אליפות
פרעצל – בייגל שחום
המדריך להכנת קציצות שילדים אוהבים
מה זה חם ? 200 מעלות?
מעולה !!!
חייב חייב הרבה שום כתוש
זה עניין של טעם. יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שפחות 🙂
נשמע טוב
תודה רבה 🙂
כבר שישי שלישי ברציפות מהרגע שגיליתי 🙂 מ ע ו ל ה ופשוטטטטט
שמחה לשמוע 🙂 בהחלט ממכר
מזה תימין? תבלין בקופסה כמו פפריקה?
טימין מגיע גם כתבלין יבש וגם כעשב תיבול שקונים בסופר באזור של החסות, הפטרוזיליה וכו'.
אני אוהבת לקנות כעשב תיבול ולשמור במקפיא וזה מחזיק חודשים רבים
הכנתי. יצא פשוט מושלם!!!!
שמחה מאוד לשמוע שני 🙂
מעולה!!! בעלי לא מפסיק להתלהב!!!! וגם אני??
שמחה שאהבתם
טוב, זה אחד הדברים הכי טובים שפגשתי כבר הרבה זמן! כמה פשוט וכל כך טעים! גמרנו שק תפוחי אדמה בשבוע….
חח.. מירי אכן ממכר בטירוף. מתכון שהולך איתי כבר המון שנים
נשאר רק לשנות את מעמדם של תפוחי האדמה מפחמימות לחלבונים ואז הכול היה בסדר. עם מי צריך לדבר כדי להסדיר את זה סופית ?
שמחה לבשר שהשבוע התפרסמה כתבה שגורסת שאלה שאוכלים יותר פחמימות חיים יותר 🙂
אשמח לקבל ניוזלטר..
מוזמנת בשמחה להרשם – יש בחלק העליון של הדף שורה לרישום שבה את רושמת שם וכתובת מייל. לוחצת על שלח ולאחר מכן מקבלת מייל לאישור ההרשמה. אני כמובן אשמח מאוד שתרשמי 🙂
אשמח להצטרף
עדכני שם וכתובת מייל בשורת ההרשמה לניוזלטר בחלק העליון של המסך. יותר מאשמח לראות אותך
מנסים לשישי בערב, תודה על מתכון מפורט
מחכה לשמוע איך יצא 🙂
היי, נראה מעולה. רק שאלה שאדע לתכנן לי זמנים היום – כמה זמן לוקח כל התהליך? הבישול +התנור
תודה!
בישול תפוחי האדמה במים בין חצי שעה ל 45 דקות
הכנה עצמה – 5 דקות
אפיה – חצי שעה
[…] המתכון הזה רץ ברשת ולא להמשיך להפיץ אותו זה פשוט פשע כי הוא מטורףף משהו קורה לתפוחי האדמה בשיטת האפייה הזו ובצורה שהם נאפים כשהם מעוכים, הם מקבלים טעם חמאתי ומרקם נימוחניתן לתבל לפי המתכון או איך שאתם אוהביםצירפתי פה את הגרסה של רות אופק, בעלת הבלוג שמח במטבח, לפיה הכנתי ואהבתי מאודהמתכון מתאים גם לפסח והוא פרווה וטבעוני למתכון הכנסו לקישור זה […]
[…] המתכון הזה רץ ברשת ולא להמשיך להפיץ אותו זה פשוט פשע כי הוא מטורףף משהו קורה לתפוחי האדמה בשיטת האפייה הזו ובצורה שהם נאפים כשהם מעוכים, הם מקבלים טעם חמאתי ומרקם נימוחניתן לתבל לפי המתכון או איך שאתם אוהביםצירפתי פה את הגרסה של רות אופק, בעלת הבלוג שמח במטבח, לפיה הכנתי ואהבתי מאודהמתכון מתאים גם לפסח והוא פרווה וטבעוני למתכון הכנסו לקישור זה […]
[…] המתכון הזה רץ ברשת ולא להמשיך להפיץ אותו זה פשוט פשע כי הוא מטורףף משהו קורה לתפוחי האדמה בשיטת האפייה הזו ובצורה שהם נאפים כשהם מעוכים, הם מקבלים טעם חמאתי ומרקם נימוחניתן לתבל לפי המתכון או איך שאתם אוהביםצירפתי פה את הגרסה של רות אופק, בעלת הבלוג שמח במטבח, לפיה הכנתי ואהבתי מאודהמתכון מתאים גם לפסח והוא פרווה וטבעוני למתכון הכנסו לקישור זה […]