תפוחי אדמה דפוקים

בדרך כלל בארוחות חגיגיות הפוקוס הולך למנה העיקרית, אבל לפעמים קורה שהתוספות הן שגונבות את ההצגה. כך קרה עם תפוחי אדמה דפוקים – הם פשוט להיט! אין ארוחה חגיגית שאני לא מתבקשת להביא את המנה הזאת (וכמובן קינוח, או שניים 🙂 ).

נכון, השם קצת מוזר ואולי לא הכי אטרקטיבי אבל זו הדרך הכי טובה שלי לתאר אותם. ולמה? פשוט כי דופקים עליהם כדי לקבל את המראה הקרוע ואת המרקם הקריספי הזה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.

תפוחי אדמה דפוקים

ההכנה עצמה פשוטה וקלה ואפשר לגוון ולתבל לפי התיבול המועדף עליכם, המתכון הזה הוא למעשה יותר המלצה לדרך הכנה.
אציין שהמתכון רץ ברשת כבר שנים, בשלל שמות וכינויים, ואני זכיתי להכירו מחברתי היקרה, עליזה דביר שגם זיכתה אותו בשמו.

תפוחי אדמה קווץ'

אז איך מכינים תפוחי אדמה דפוקים ? פשוט מאוד:

1. מבשלים תפוחי אדמה  במים עד שהם מתרככים (אפשר גם לבשל מראש ולהשאיר בסיר ללא המים). אפשר את תפוחי האדמה הקטנים שנמכרים בשקית ואפשר תפוחי אדמה שנמכרים בתפזורת רק שאני ממליצה לא לעבור את הגודל הבינוני. יותר כיף שהם קטנים.

בישול תפוחי אדמה לפני אפיה בתנור
2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (כמובן שמסננים את המים כדי שתפוחי האדמה יהיו על התבנית ללא יותר מדי נוזלים).

תפוחי אדמה נכנסים לתנור
3.  מועכים מעט, שלא לומר "דופקים" את תפוחי האדמה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת. אפשר לעשות את זה עם הידיים (אבל פחות נעים אם תפוחי האדמה חמים) או עם תחתית של כוס (כמו בתמונה)

אבל הטריק שלי הוא פשוט למעוך את תפוחי האדמה ביחד עם תחתית הסיר (ממילא צריך לשטוף אותו..) ואז הם נמעכים יותר מהר. שימו לב לא למעוך יותר מדי רק עד שהם מתבקעים.

תפוחי אדמה מעוכים
4. מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח גס ותימין או רוזמרין. אם רוצים שכבת שמן אחידה אני ממליצה לסיים את הזילוף עם מעט ספריי שמן זית.

אוהבים תיבול אחר? אין בעיה – פפריקה, אבקת  מרק בצל (הולכת מעולה עם תפוחי אדמה אפויים), קצח, וכל תיבול אחר שאתם אוהבים – הכל הולך.

תפוחי אדמה קווץ' נכנסים לתנור
5. אופים בחום גבוה (200 ואפילו 220 מעלות) כחצי שעה עד שהם משחימים ומזהיבים.

מגישים חם מהתנור ואז הם הכי קריספיים.

תפוחי אדמה פריכים וזהובים מהתנור

בתיאבון

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד השמאלי של האתר.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מחפשים רעיונות למנות מנצחות נוספות? הנה כמה שאני אוהבת במיוחד:

תפוחי אדמה מפוספסים 

אורז כרובית מוקפץ עם ירקות

סלט בורגול וחמוציות

לזניה אליפות

רוסטביף 

 

 

‏22 תגובות

  1. נטע ב- 16 בנובמבר 2016 בשעה 20:09

    מה זה חם ? 200 מעלות?

  2. עידית ב- 18 בנובמבר 2016 בשעה 22:44

    מעולה !!!

  3. עידית ב- 1 בדצמבר 2016 בשעה 12:38

    כבר שישי שלישי ברציפות מהרגע שגיליתי 🙂 מ ע ו ל ה ופשוטטטטט

  4. malki ב- 19 ביולי 2017 בשעה 16:05

    מזה תימין? תבלין בקופסה כמו פפריקה?

    • שמח במטבח ב- 20 ביולי 2017 בשעה 7:49

      טימין מגיע גם כתבלין יבש וגם כעשב תיבול שקונים בסופר באזור של החסות, הפטרוזיליה וכו'.
      אני אוהבת לקנות כעשב תיבול ולשמור במקפיא וזה מחזיק חודשים רבים

  5. שני ב- 7 באוקטובר 2017 בשעה 20:19

    הכנתי. יצא פשוט מושלם!!!!

  6. ליאורה ב- 13 באוקטובר 2017 בשעה 12:11

    מעולה!!! בעלי לא מפסיק להתלהב!!!! וגם אני??

  7. מירי המכורה ב- 29 במאי 2018 בשעה 21:41

    טוב, זה אחד הדברים הכי טובים שפגשתי כבר הרבה זמן! כמה פשוט וכל כך טעים! גמרנו שק תפוחי אדמה בשבוע….

    • שמח במטבח ב- 2 ביוני 2018 בשעה 17:02

      חח.. מירי אכן ממכר בטירוף. מתכון שהולך איתי כבר המון שנים

  8. שי ב- 24 באוגוסט 2018 בשעה 22:34

    נשאר רק לשנות את מעמדם של תפוחי האדמה מפחמימות לחלבונים ואז הכול היה בסדר. עם מי צריך לדבר כדי להסדיר את זה סופית ?

    • שמח במטבח ב- 25 באוגוסט 2018 בשעה 13:00

      שמחה לבשר שהשבוע התפרסמה כתבה שגורסת שאלה שאוכלים יותר פחמימות חיים יותר 🙂

  9. נעמי שושני ב- 27 באוקטובר 2018 בשעה 4:12

    אשמח לקבל ניוזלטר..

    • שמח במטבח ב- 1 בנובמבר 2018 בשעה 11:52

      מוזמנת בשמחה להרשם – יש בחלק העליון של הדף שורה לרישום שבה את רושמת שם וכתובת מייל. לוחצת על שלח ולאחר מכן מקבלת מייל לאישור ההרשמה. אני כמובן אשמח מאוד שתרשמי 🙂

  10. טולדנו ויויאן ב- 3 בנובמבר 2018 בשעה 11:23

    אשמח להצטרף

    • שמח במטבח ב- 7 בנובמבר 2018 בשעה 21:31

      עדכני שם וכתובת מייל בשורת ההרשמה לניוזלטר בחלק העליון של המסך. יותר מאשמח לראות אותך

  11. אפרת ב- 23 בנובמבר 2018 בשעה 17:24

    מנסים לשישי בערב, תודה על מתכון מפורט

  12. ליאור ב- 23 באוגוסט 2019 בשעה 8:06

    היי, נראה מעולה. רק שאלה שאדע לתכנן לי זמנים היום – כמה זמן לוקח כל התהליך? הבישול +התנור
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 24 באוגוסט 2019 בשעה 15:15

      בישול תפוחי האדמה במים בין חצי שעה ל 45 דקות
      הכנה עצמה – 5 דקות
      אפיה – חצי שעה

השאר תגובה