תפוחי אדמה דפוקים

בדרך כלל בארוחות חגיגיות בפוקוס הולך למנה העיקרית, אבל לפעמים קורה שהתוספות הן שגונבות את ההצגה.

כך קרה עם תפוחי האדמה הדפוקים הם פשוט להיט! אין ארוחה חגיגית שאני לא מתבקשת להביא את המנה הזאת (וכמובן קינוח, או שניים 🙂 ).
נכון, השם קצת מוזר ואולי לא הכי אטרקטיבי אבל זו הדרך הכי טובה שלי לתאר אותם. ולמה? פשוט כי דופקים עליהם כדי לקבל את המראה הקרוע ואת המרקם הקריספי הזה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.

תפוחי אדמה דפוקים

ההכנה עצמה פשוטה וקלה ואפשר לגוון ולתבל לפי התיבול המועדף עליכם, המתכון הזה הוא למעשה יותר המלצה לדרך הכנה.
אציין שהמתכון רץ ברשת כבר שנים, בשלל שמות וכינויים, ואני זכיתי להכירו מחברתי היקרה, עליזה דביר שגם זיכתה אותו בשמו.

אז איך מכינים? פשוט מאוד:

1. מבשלים תפוחי אדמה  במים עד שהם מתרככים (אפשר גם לבשל מראש ולהשאיר בסיר ללא המים). אפשר את תפוחי האדמה הקטנים שנמכרים בשקית ואפשר תפוחי אדמה שנמכרים בתפזורת רק שאני ממליצה לא לעבור את הגודל הבינוני. יותר כיף שהם קטנים.


2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (כמובן שמסננים את המים כדי שתפוחי האדמה יהיו על התבנית ללא יותר מדי נוזלים).


3.  מועכים מעט, שלא לומר "דופקים" את תפוחי האדמה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת. אפשר לעשות את זה עם הידיים (אבל פחות נעים אם תפוחי האדמה חמים) או עם תחתית של כוס (כמו בתמונה)
אבל הטריק שלי הוא פשוט למעוך את תפוחי האדמה ביחד עם תחתית הסיר (ממילא צריך לשטוף אותו..) ואז הם נמעכים יותר מהר. שימו לב לא למעוך יותר מדי רק עד שהם מתבקעים.


4. מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח גס ותימין או רוזמרין. אם רוצים שכבת שמן אחידה אני ממליצה לסיים את הזילוף עם מעט ספריי שמן זית.

אוהבים תיבול אחר? אין בעיה – פפריקה, אבקת  מרק בצל (הולכת מעולה עם תפוחי אדמה אפויים), קצח, וכל תיבול אחר שאתם אוהבים – הכל הולך.


5. אופים בחום גבוה (200 ואפילו 220 מעלות) כחצי שעה עד שהם משחימים ומזהיבים.

מגישים חם מהתנור ואז הם הכי קריספיים.

בתיאבון

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף

 

‏12 תגובות

  1. נטע ב- 16 בנובמבר 2016 בשעה 20:09

    מה זה חם ? 200 מעלות?

  2. עידית ב- 18 בנובמבר 2016 בשעה 22:44

    מעולה !!!

  3. עידית ב- 1 בדצמבר 2016 בשעה 12:38

    כבר שישי שלישי ברציפות מהרגע שגיליתי 🙂 מ ע ו ל ה ופשוטטטטט

  4. malki ב- 19 ביולי 2017 בשעה 16:05

    מזה תימין? תבלין בקופסה כמו פפריקה?

    • שמח במטבח ב- 20 ביולי 2017 בשעה 7:49

      טימין מגיע גם כתבלין יבש וגם כעשב תיבול שקונים בסופר באזור של החסות, הפטרוזיליה וכו'.
      אני אוהבת לקנות כעשב תיבול ולשמור במקפיא וזה מחזיק חודשים רבים

  5. שני ב- 7 באוקטובר 2017 בשעה 20:19

    הכנתי. יצא פשוט מושלם!!!!

  6. ליאורה ב- 13 באוקטובר 2017 בשעה 12:11

    מעולה!!! בעלי לא מפסיק להתלהב!!!! וגם אני??

  7. מירי המכורה ב- 29 במאי 2018 בשעה 21:41

    טוב, זה אחד הדברים הכי טובים שפגשתי כבר הרבה זמן! כמה פשוט וכל כך טעים! גמרנו שק תפוחי אדמה בשבוע….

    • שמח במטבח ב- 2 ביוני 2018 בשעה 17:02

      חח.. מירי אכן ממכר בטירוף. מתכון שהולך איתי כבר המון שנים

השאר תגובה