תפוחי אדמה אפויים עם טריק

תפוחי אדמה אפויים יהיו תמיד התוספת המועדפת עלי בכל ארוחה. אני מכורה לזה! מודה ומתוודה. ולא משנה אם זה בצורה של תפוחי אדמה דפוקיםתפוחי אדמה מחורצים, צ'יפס, כל צורה שהיא, העיקר שיהיו שחומים ופריכים.

היום אני רוצה לשתף אתכם בשיטת הכנה שאני משתמשת בה כבר שנים ומאוד אהובה עלי להכנת תפוחי אדמה אפויים עם טריק קטן וממזרי, שחוסך את השימוש בשמן ומוציא אותם פריכים מבחוץ ורכים מבפנים וכל כך טעימים.

תפוחי אדמה אפויים

הטריק שלי הוא אפיה של תפוחי האדמה במיונז (כן, כן, במיונז). במקום שמן אני מצפה אותם במיונז עם תבלינים ומכניסה לתנור. ואז קורה הקסם. מי היה מאמין שמיונז מתאים גם לאפיה שכזו?

הפעם השתמשתי במיונז של היינץ, שמגיע בגירסה רגילה ובגירסה דלת קלוריות והוא גם כשר לפסח כך שתוכלו להשתמש בו בחג 🙂

תפוחי אדמה קריספיים

החומרים:

2 שקיות של תפוחי אדמה קטנים – או – 2 קילו תפוחי אדמה בינונייים
3 כפות מיונז – השתמשתי במיונז היינץ
כפית פפריקה (אפשר מתוקה ואפשר מעושנת)
כפית אבקת שום
חצי כפית מלח

**גיוונים לתיבול
שום רוזמרין ותימין
אפשר גם לתבל עם אבקת מרק בצל (מפתיע כמה שזה הולך טוב פה)

ההכנה:

אם מכינים מתפוחי אדמה קטנים אפשר להכין אותם בשלמותם. אבל אני ממליצה לחתוך לחצי שאז יש חלק יותר קראנצ'י בתחתיות שלהם. אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים חותכים אותם לקוביות בינוניות.

מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים במשך כ- 10 דקות עד שיתרככו מעט (לא לבשל להתרככות מלאה). מסננים ממים ומניחים בצד שיצטננו מעט.

בקערה מערבבים את המיונז, הפפריקה, השום והמלח.

כאמור – אפשר גם לגוון בתיבול וללכת על טעמים של טימין ורוזמרין או לתבל באבקת מרק בצל (לא תאמינו כמה זה יוצא מוצלח)

את התערובת הזו אני יוצקת לסיר עם תפוחי האדמה שסיננתי ומערבבת עם כף כך שכל תפוחי האדמה יצופו.

מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפיה. רצוי לסדר במרווחים ביניהם כדי שכולם יהיו קריספיים ולסדר שחלק יהיו עם התחתית למטה וחלק יהיו עם התחתית למעלה.

אופים את תפוחי האדמה בחום 200 מעלות במשך 35-45 דקות עד שהם רכים ושחומים וקריספיים.

מומלץ להגיש בסמוך להכנה כי אחרי שהם מתקררים הם קצת פחות קריספיים בחימום חוזר, אבל עדיין טעימים מאוד.
עד לשלב האפיה אין בעיה להכין מראש.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

המתכון בשיתוף היינץ

תפוחי אדמה אפויים קריספיים

מצרכים:

  • 2 קילו תפוחי אדמה חתוכים השתמשתי בשתי שקיות של הקטנים
  • 3 כפות מיונז היינץ
  • כפית פפריקה מתוקה או מעושנת או חריפה - לפי הטעם שלכם
  • כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח
  • אפשר לגוון בתיבול. רעיונות: רוזמרין, תימין, אבקת שום, אבקת מרק

הוראות הכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים במשך כ- 10 דקות עד לריכוך קל, מסננים ומחזירים לסיר
  • בקערה מערבבים את המיונז עם התבלינים
  • מוסיפים לתפוחי האדמה את תערובת המיונז ומערבבים לציפוי מלא של תפוחי האדמה.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים את תפוחי האדמה על התבנית
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות במשך 35-45 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

‏6 תגובות

  1. רחל אבנית ב- 18 במרץ 2021 בשעה 13:28

    האם מרגישים חזק את טעם המיונז?

  2. מירי ב- 18 במרץ 2021 בשעה 15:26

    מגרה מאד מאד מאד

  3. רונן ב- 20 במרץ 2021 בשעה 13:27

    יצא מעולה, תודה רבה!

  4. עידית מורגנשטרן ב- 20 במרץ 2021 בשעה 17:30

    הי
    2 שאלות:
    1) שימי לב שבתמונה שהראית הצנצנת היא לא של מיונז אלא של ממרח. האם אפשר להשתמש במיונז אמיתי או לייט של הלמנס ?
    2) האם המתכון יעבוד גם על בטטות ?
    כי הוא נראה יאמי אמיתי……

השאר תגובה