צנצנת הפתעה – עוגיות שוקולד שכיף לקבל וקל להכין

אין אחד שלא אוהב לקבל מתנות, ובמיוחד כשמדובר במתנה שהוכנה ידנית על ידי נותן המתנה, כזו שרואים שהשקיעו בה מחשבה ואהבה – צנצנת הפתעה להכנת עוגיות שוקולד עם סוכריות.
ותמיד ישנן הזדמנויות נפלאות לפנק אנשים, בין אם מדובר במתנה לחבר שחוגג יום הולדת או עובר דירה, מתנה לחג (משלוח מנות למשל) , מתנה לגננות ולמורות לסוף השנה ובעצם כל סיבה היא סיבה טובה.
בכל מקום ברשת יש רעיונות נפלאים לעיצוב האריזות, לכרטיסי הברכה וכמובן לתוכן המתנה מתוצרת בית. תמיד אני מתבוננת בכל התמונות היפות בשמץ של קנאה ובהערצה. אולי בגלל שבכל הקשור לציור ועיצוב אני עדיין ברמת טעון שיפור. מזל שבכל הנוגע לתוכן המשלוח אני מפצה עם שלל מאפים ומתוקים.

אז הנה רעיון קצת אחר למתנה שכולה אומרת תשומת לב, אהבה ופינוק – צנצנת צבעונית ובתוכה הפתעה: תערובת להכנת עוגיות שוקולד עם קישוט של עדשים צבעוניות שעושות שמח בלב ובבטן. והשוס הגדול – הן ממש, אבל ממש קלות להכנה, והטעם? הורס.

צנצנת-תמונת-נושא

כמה קלות? הכי קלות שבעולם. קערה אחת וכף אחת, קצת חמאה מומסת, ביצה אחת ואם רוצים אז גם תמצית וניל, והופ מערבבים לתוכה את תוכן הצנצנת. זהו. לא צריך שום דבר מעבר לזה.

וכמה הורס? קצת מביך לספר, אבל הורס עד כדי כך שכאשר הכנתי לראשונה את העוגיות הללו חיסלתי תוך יום אחד למעלה מחצי מהעוגיות שנאפו. פשוט לא יכולתי לעמוד בפניהן. כמובן שביתר הפעמים שהכנתי את המתכון דאגתי להרחיק אותן ממני כמה שיותר מהר, מחשש ששוב לא אעמוד בפיתוי (מה לא אעשה עבורכם כדי לוודא שהמתכון יהיה הכי מדוייק שיש) . מודה ומתוודה שדבר כזה לא קורה לי כל יום.

אז קבלו את המתכון שהצליח לשבור אותי וישמח כל אחד, בכל הזדמנות 🙂

chocolate-cookies

החומרים לכ- 20 עוגיות:

100 גר' חמאה מומסת
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
80 גר' (1/3 כוס) סוכר חום
35 גר' (1/4 כוס) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
140 גר' (1 כוס) קמח
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/3 כוס [80 גר' (שקית)] סוכריות עדשים

ההכנה:

ממיסים חמאה במיקרו

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. וזהו. יש לכם בצק לעוגיות.

אם אתם רוצים שיראו את העדשים כמו שרואים בתמונה של העוגיות, תשאירו חלק מהם בצד לצורך הקישוט (מייד אסביר איך).

סוכריות1

עכשיו תחליטו אם אתם רוצים עוגיות עבות או דקות. אם תרצו עוגיות עבות – צריך לקרר את הבצק בערך שעה ואז להמשיך לשלב הבא. אם תרצו עוגיות דקות תמשיכו ישר לשלב הבא של ההכנות.

יוצרים מהבצק שלנו כ- 20 כדורים בקוטר של בערך 2 ס"מ ומניחים אותם בתבנית במרחק של לפחות 3 ס"מ בין כל עוגיה לחברתה. זה חשוב בגלל שהעוגיות מתפשטות באפיה וצריך להשאיר להן מקום, שלא יתחברו אחת לשניה.

אפשר ליצור את הכדורים עם הידיים (הילדים למשל יהנו מאוד) ואם רוצים קיצור דרך שגם עוזר לקבל עוגיות במראה אחיד, אפשר להכין עם כף קפיצית בקוטר 2 ס"מ. את הכף מוצאים בחנויות המתמחות ולפעמים גם בחנויות לכלי בית ואני ממליצה מאוד לקנות אותה כי היא עושה את החיים קלים בהרבה בכל הקשור להכנת עוגיות.

לפני-אפיה

אם שמרנו בצד עדשים – מצמידים לכל כדור עדשים, אין בעיה שהעדשים יהיו צמודים אחד לשני. הם כבר יזוזו כשהבצק יימס באפיה ויתפשט.

אופים כ- 10 דקות בחום 180 מעלות ומשתדלים לא לחסל הכל ישר מהתבנית.

יוצאות-מהתנור

רוצים גם אתם להכין צנצנת יפה לחברים?

זה ממש קל. הסוד הוא לסדר את החומרים בשכבות ולמלא את הצנצנת עד הסוף (ששום דבר לא יזוז כשנרים אותה). הצנצנת שבתמונה היא בנפח של 550 מ"ל.

אני החלטתי לפצל את הקמח והקקאו לשתי שכבות. שימו לב שאת אבקת האפיה והסודה לשתיה מערבבים לתוך הקמח.

הנה תמונה שתמחיש את הסידור:

צנצנת-עם-מרכיבים

מומלץ לצרף לצנצנת פתק קטן ובו הוראות ההכנה: לערבב את תוכן הצנצנת עם 100 גרם חמאה מומסת, ביצה אחת וכפית תמצית וניל. לעצב לכדורים, לסדר בתבנית עם רווחים ביניהם ולאפות בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.

גיוונים

אפשר להחליף את הסוכריות בכמעט כל דבר שיעלה על רוחכם, החל מאגוזים (לוז, פקאן, פקאן מסוכר, מקדמיה, שקדים וכו), פצפוצי שוקולד (לבן, מריר, חלב או שילוב של כולם), מיני מרשמלו, חמוציות או צימוקים ועוד ועוד.

 

נכון שזה קל?

מחכה לשמוע מכם על ההפתעות שהכנתם

עוגיות-בקופסה1

ואם אתם מחפשים רעיונות לשימושים נוספים לעוגיות קבלו 2 מתכונים מדליקים:

s'mores סמור'ס – עוגיות עם מילוי ממרח מרשמלו (קנוי, לא לדאוג) וממרח בוטנים או ממרח לוטוס

קרם-YOLO הקינוח הכי מהיר והכי מרשים שתכינו

 

 

‏89 תגובות

  1. חתולי8 ב- 20 בפברואר 2015 בשעה 9:46

    משגעת שכמותך!
    אולי סוף סוף , כשיש לי את המידות והכמויות, אכין כזה ..
    שנים שאני רוצה ולא מעיזה לנסות.

    • hahppykitchen1 ב- 20 בפברואר 2015 בשעה 10:39

      בשמחה חתולי. ספרי איך יצא

      • מאיה ב- 8 באפריל 2019 בשעה 13:12

        האם ניתן להחליף את הקמח בכזה הכשר לפסח?

        • שמח במטבח ב- 10 באפריל 2019 בשעה 17:53

          לא ניסיתי עם קמחים לפסח.
          נראה לי שקמח ללא גלוטן (כמו קמח "כרגיל" או קמח "תמי") יתאים
          לעומת זאת קמח תפוחי אדמה/קורנפלור/קמח מצות לא יתאים פה

  2. פני לורי ב- 20 בפברואר 2015 בשעה 10:52

    רעיון מקורי,אימץ אותו,תודה.

  3. פני לורי ב- 20 בפברואר 2015 בשעה 10:53

    רעיון מקורי,אאמץ אותו,תודה.

  4. פני לורי ב- 20 בפברואר 2015 בשעה 15:02

    הכנתי כמות מרובעת ביום מושלג לחמים במטבח.מתכון מנצח

  5. RACHEL ב- 21 בפברואר 2015 בשעה 0:56

    מקסים! בדרכ העדשים משנות גוון וצבע..איזה עדשים יש כאן ? הן ככ צבעוניות ובולטות..תודה.

    • hahppykitchen1 ב- 21 בפברואר 2015 בשעה 12:03

      אכן יש סוגים של עדשים שמאבדים צבע.
      במקרה זה השתמשתי בעדשים החדשים של עלית (מהדורת קנדי קראש באריזה סגולה) הם ממולאים בשוקולד חלב והצבעים שלהם מצאו חן בעיני. אהבתי גם שהם קטנים יחסית)

      • RACHEL ב- 24 בפברואר 2015 בשעה 2:30

        תודה רבה!!

  6. קטי ב- 21 בפברואר 2015 בשעה 11:57

    נראה מעולה!!!
    אפשר עם מחמאה או שיהרוס את הטעם?
    תודה!

    • hahppykitchen1 ב- 21 בפברואר 2015 בשעה 12:03

      אני מעדיפה עם חמאה או עם שמן קוקוס, אבל כמובן שגם תחליפי חמאה יעבדו

  7. סטודנטית נלהבת :) ב- 21 בפברואר 2015 בשעה 16:09

    היי,
    הצנצנת היא בדיוק לכמויות שרשומות למעלה?

    נראה מדהים,
    תודה!

    • hahppykitchen1 ב- 21 בפברואר 2015 בשעה 18:36

      הי ותודה
      הצנצנת מתאימה בדיוק לכמות הרשומה (מילאתי אותה עד קו המכסה) מדובר ב 550 מ"ל.

  8. רותי ב- 21 בפברואר 2015 בשעה 17:25

    משגע!!! באיזה סוכר חום השתמשת? החום בהיר או הכהה? תודה ושתמשיכי עם הרעיונות המשגעים

    • hahppykitchen1 ב- 21 בפברואר 2015 בשעה 18:36

      תודה רותי
      השתמשתי בסוכר החום הכהה, מהסוג הדביק.

  9. לירי ב- 21 בפברואר 2015 בשעה 23:29

    מהממת שאת! יצא יפה, פגז! הולכת לאמץ את הרעיון 🙂

  10. לאה ב- 22 בפברואר 2015 בשעה 2:29

    יפה מאוד! במשך שנים הכנתי את זה כמשלוח מנות למורות וגננות. אני שמה גם שכבה של קוקוס. אהבתי את הרעיון של הסוכריות!

  11. צביה ב- 22 בפברואר 2015 בשעה 10:09

    נראה מקסים! שאלה: כמה זמן מראש אפשר לדעתך להכין את הצנצנות?

    • hahppykitchen1 ב- 22 בפברואר 2015 בשעה 18:37

      כיוון שאין בצנצנת רכיבים חלביים או רכיבים שמתקלקלים ניתן להכין אותה גם חודש מראש, ונראה לי שאפילו יותר

  12. עליזה ב- 22 בפברואר 2015 בשעה 10:48

    לרות , המתכונים שלך נראים מעולים, אבקש לדעת כיצד אפשר להמיר את המתכונים לפרווה (או לפחות את חלקם) האם אפשר להמיר חלב במים, חמאה במחמאה

    • hahppykitchen1 ב- 22 בפברואר 2015 בשעה 18:37

      הי עליזה
      כל מתכון כמעט ניתן להמרה לפרווה, אבל בכל מתכון ההמלצות שלי להמרות הן אחרות.
      במקרה של העוגיות אני ממליצה להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואם אין אפשרות אז בתחליף חמאה לבחירתך.

  13. פיית העוגיות ב- 22 בפברואר 2015 בשעה 11:12

    מהמם 🙂 יופי של רעיון
    פורים שמחחחחח

    • hahppykitchen1 ב- 22 בפברואר 2015 בשעה 18:36

      תודה פיה יקרה 🙂
      פורים שמח גם לך

  14. mina zarivatch ב- 22 בפברואר 2015 בשעה 15:26

    סתם רציתי לשלוח לך "נשיקות אוהבות" במשלוח מנות, פורים שמייייח
    מינה

    • hahppykitchen1 ב- 22 בפברואר 2015 בשעה 18:36

      תודה מינה אהובה. החמות המאמצת שלי 🙂

  15. טל ב- 23 בפברואר 2015 בשעה 9:26

    רעיון מעולה, אני הולכת להכין את זה למשלוח מנות לעבודה! 🙂

  16. רחל ב- 24 בפברואר 2015 בשעה 20:41

    רעיון מקורי מאד אבל עדין קצת מתלבטת עם זה יפה להביא משהו שהמקבל יצטרך לעבוד
    על זה ?!

    • hahppykitchen1 ב- 25 בפברואר 2015 בשעה 13:28

      הי רחל
      מהתגובות שקיבלתי מאז שפרסמתי את הצנצנת נראה לי שאנשים ישמחו לקבל אותה. מה גם שההכנה ממש פשוטה – קערה אחת. חמאה מומסת ביצה ותוכן הצנצנת. זה לא מצריך עבודה מרובה ולכן נראה לי שיתקבל בשמחה.
      בכל מקרה, תודה על הפירגון וחג שמח 🙂

  17. revitalbaruch ב- 25 בפברואר 2015 בשעה 13:36

    מתכון קל ומעולה! אני אכין בקרוב 🙂

  18. ד. נ. ש ב- 25 בפברואר 2015 בשעה 14:36

    איך העדשים לא נמסו באפייה? ושמרו על צבעם?

    • hahppykitchen1 ב- 26 בפברואר 2015 בשעה 3:58

      כנראה שהעדשים הללו מותאמים לאפיה. הם לא נמסו והצבע שלהם נשמר גם כששמרתי את הבצק במקרר.

  19. יוד ב- 26 בפברואר 2015 בשעה 9:36

    מקסים! מה גודל הצנצנות ?

    • hahppykitchen1 ב- 27 בפברואר 2015 בשעה 4:05

      תודה. הצנצנת בנפח 550 מ"ל

  20. ליז ב- 20 במרץ 2015 בשעה 8:11

    שמתי את הכמויות המדויקות ולא יצא לי בצק אלא פירורים של החומרים מה לעשות?

    • hahppykitchen1 ב- 20 במרץ 2015 בשעה 15:31

      מוזר. נסי להוסיף מעט חלב או שמנת מתוקה. וספרי איך יצא

  21. לימור ב- 23 במרץ 2015 בשעה 18:46

    הכוונה לסוכר חום במראה רטוב חום כהה או דמררה?

    • hahppykitchen1 ב- 24 במרץ 2015 בשעה 7:03

      סוכר חום כהה, הרטוב

      • לירית ב- 2 בנובמבר 2016 בשעה 9:28

        חבל שזה לא מצויין במתכון.
        המתכונים שלך משגעים אך יש בהם אי דיוקים.
        כמו בסוג העדשים
        וסוג הסוכר החום

        • שמח במטבח ב- 2 בנובמבר 2016 בשעה 10:07

          למה ככה? הכל כתוב בצורה ברורה וגם מלווה בצילומים
          סוג עדשים? כל עדשים יתאימו אין סיבה לומר סוג מסויים סתם
          סוכר חום? רואים בתמונה שמדובר בסוכר חום כהה (לייד הכיתוב).
          אז איזה אי דיוקים?? לא יפה ללכלך

  22. נועה ב- 30 במרץ 2015 בשעה 20:58

    היי, קודם כל נראה מעולה
    במתכון שפירסמת את מוסיפה את העדשים בסוף מלמעלה, אבל בצנצנת העדשים כבר מעורבות.. צריך ״לדוג״ אותם? או להשאיר ביחד עם כל התערובת (ואז יש סיכוי שהערבוב עם החמאה והביצה ישבור אותם, ושלא יהיו בולטות לאחר האפייה משום שהן בתוך התערובת ולא מעליה)?
    תודה

    • hahppykitchen1 ב- 30 במרץ 2015 בשעה 21:26

      הי
      אכן שמרתי עדשים בצד כשהכנתי בבית ללא הצנצנת.
      אבל, גם כשמכינים מהצנצנת לא בעיה להוציא את העדשים כי התערובת לא כזו דביקה.
      בדיוק ניסיתי את זה בשבת כשהכנתי עוגיןת לגן של בני.

  23. דנה ב- 29 ביולי 2015 בשעה 21:41

    היי ,
    רשום 140 גר' קמח ובסוגריים 1 כוס. כוס קמח זה 240/250 גר' , לא ? אז מה נכון ?
    אשמח לתגובה

    • שמח במטבח ב- 30 ביולי 2015 בשעה 7:30

      כוס קמח שוקלת 140 גר'. יכול להיות שהתבלבלת כי כוס מגיעה בנפח של 240 מ"ל 🙂
      אגב, לתגובות מהירות ניתן לשאול בדף הפייסבוק של שמח במטבח – אני מקבלת התראות על כל תגובה שם.

  24. מור ב- 28 באוגוסט 2015 בשעה 22:18

    היי 🙂
    איפה ניתן להשיג את הצנצנות?
    אני מוצאת רק בנפח של 500 מ"ל…
    תודה

    • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2015 בשעה 12:39

      נסי אצל הוברמן ובניו, בחנויות לכלי בית, בחנויות המתמחות וברשת נעמן (יש להם חנויות עודפים). בכל מקרה, גם צנצנת בנפח 500 מ"ח תהיה טובה (הכנתי כמה כאלה ובאורח פלא החומרים הספיקו להכנס עד לקו המכסה)

      • עינב ב- 2 ביולי 2018 בשעה 8:31

        בדיוק מה שרציתי לשאול.. איפה ניתן למצוא צנצנות כאלה?

        • שמח במטבח ב- 5 ביולי 2018 בשעה 19:32

          בחנויות כלי בית, יש גם ברשת נעמן וברשתות מוכרות אחרות ונדמה לי שגם מוכרים אצל הוברמן אם את בעניין של רכישת כמויות.

      • ליטל ב- 16 בפברואר 2022 בשעה 22:43

        היי
        אשמח לדעת איך נכנסים הדברים לצנצנת 500 מבלי שנוותר על כלום מבחינת כמויות, הרי יש 50 מ"ל נוספים שחסרים בצנצנת לעומת מה שרשמת במתכון
        תודה

        • שמח במטבח ב- 19 בפברואר 2022 בשעה 8:01

          מה אומר לך ליטל, אצלי הכל נכנס. אם את רואה שאצלך זה לא ממלא עד הסוף אפשר למלא את החלק העליון שנשאר ריק בעוד עדשים או בתוספת אחרת שתתאים לעוגיות כמו אגוזים קצוצים או פצפוצי שוקולד.

  25. הילה ב- 7 בספטמבר 2015 בשעה 6:55

    הכל אצלך תמיד נראה מהמם!
    איך אני מארגנת את הכמויות לצנצנת של 700 מ״ל?

    • שמח במטבח ב- 7 בספטמבר 2015 בשעה 7:40

      הי הילה. בעקרון כדי להגדיל נפח צנצנת את צריכה להגדיל כמויות באותה מידה (כלומר פי 1.4) אבל שימי לב שזה אומר שתצטרכי להשתמש בביצה וחצי (או בשתי ביצים קטנות יותר)

      • לירוני ב- 4 בפברואר 2019 בשעה 20:21

        אשמח לדעת איך ממירים כמויות לצנצנת בנפח 250 מל? בבקשה!!

        • שמח במטבח ב- 9 בפברואר 2019 בשעה 20:41

          כיוון שהמתכון הוא לצנצנת בנפח 550 מ"ל פשוט תכיני חצי כמות
          ולגבי הביצה – פשוט מערבבים בקערה ומשתמשים בחצי

  26. מיכל ב- 18 באוקטובר 2015 בשעה 7:02

    הי רות,
    הכנתי את העוגיות. הטעם נפלא אבל העוגיות רכות מאוד ומתפוררות. לא קריספיות ולא יציבות. ולא ניתן להחזיק אותן ביד מבלי שישברו. כמו כן, התקבלו יותר מ20 עוגיות מכמות הבצק שמופיע במתכון. יצאו לי 25 עוגיות וגם הן היו ענקיות ודקות מאוד. שטוחות לחלוטין. לא כמו בתמונות בפוסט.
    מה את מציעה לעשות בפעם הבאה?

    • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2015 בשעה 8:16

      הי מיכל
      לפי מה שאת מספרת נשמע שזה אחד משניים: שלא שמת מספיק קמח או ששמת יותר מדי חמאה (או אולי השתמשת בשומן אחר במקום חמאה?). אני מכינה את העוגיות האלה כבר שנים והן מעולם לא יצאו לי דקות מצד אחד ורכות מצד שני. העוגיות עצמן רכות באמצע אבל הן פריכות בשוליים ובוודאי שניתן להחזיק אותן בלי שיישברו (כמו בתמונה).
      עצתי היא לבדוק שוב את הכמויות במתכון ולקרר את הבצק לפני שאת יוצרת כדורים (שזה גם מונע מהן להשתטח לחלוטין באפיה).

      • מיכל ב- 18 באוקטובר 2015 בשעה 8:34

        הי רות, תודה על התגובה המהירה:)
        שמתי את הכמויות שמופיעות במתכון אבל באמת הרגשתי שהתערובת שומנית מדי. מכיוון שמיהרתי לא הכנסתי למקרר. בפעם הבאה אכניס לקירור ואשקול את החומרים במקום להשתמש בכוסות מידה.
        אגב, הכנתי את צמת השוקולד-קוקוס והיא יצאה מעולה!!! נרשמה התלהבות בקרב כל הטועמים 🙂

        • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2015 בשעה 10:35

          אם התערובת הרגישה לך שומנית מדי אז זה באמת סימן שלא טוב. את יכולה בכיף להשתמש בכוסות מדידה (זה מה שאני עשיתי כמה וכמה פעמים לפני שפרסמתי את המתכון כדי לוודא שהוא מדוייק) ובכל מקרה, אם התערובת תרגיש לך שוב שומנית תוסיפי מעט קמח (עד רבע כוס. זה לא יפגע במתכון).
          שמחה שאהבתם את צמת השוקולד – היא אחד המתכונים האהובים עלי 🙂

  27. רחלי ב- 6 במרץ 2016 בשעה 9:41

    הי- אני לא מצליחה להדפיס את המתכון..אין פה אפשרות???ואת ההוראות
    אשמח לעזרה

    • שמח במטבח ב- 6 במרץ 2016 בשעה 11:48

      הי רחל
      את יכולה להעתיק לוורד, למחוק את התמונות ואז להדפיס

  28. עמליה ב- 2 באפריל 2016 בשעה 8:15

    יצא לנו מעולה. יפה וטעים ונחטף. והכי כיף למצוא מתכון שהוא קל בטירוף וסבלני לסטיות מדידה. תודה רבה.
    שאלה – יש מצב שאת מצליחה לעשות אותו כשר לפסח?

    • שמח במטבח ב- 2 באפריל 2016 בשעה 20:33

      תודה עמליה. כיף לשמוע.
      אולי בשנה הבאה אוציא סידרה של כשר לפסח. כרגע אני מתרכזת בפיתוח קינוחים לשולחן ליל הסדר.

  29. הילה בן הלוי ב- 25 ביוני 2016 בשעה 12:31

    אפשר להוסיף שוקולד מומס לבצק העוגיה? שיהיה טעם שוקולדי?

    • שמח במטבח ב- 25 ביוני 2016 בשעה 19:08

      לא מומלץ במתכון הזה. מבטיחה לך שיש להן טעם שוקולדי גם בלי זה. ואם ממש בא לך את יכולה להוסיף פצפוצי שוקולד.

  30. Carmela ב- 8 במרץ 2017 בשעה 17:45

    ממש כלום להכין. תוך 3 דקות היו בתנור. מרשם מעולה לרגע האחרון, כשאורחים מפתיעים אותך.
    הכנתי בדיוק לפי ההוראות, ושקלתי את כל המרכיבים. נראה לי ש10 דקות זה
    זה אולי דקה יותר מידי, כי העוגיות ממשיכות להתקשות גם כשמוצאים אותן מהתנור,
    ויצאו פריכות ויבשות. בפעם הבאה אאפה רק 9 דקות, או שאוריד טיפה את הטמפרטורה.

    • שמח במטבח ב- 8 במרץ 2017 בשעה 21:39

      תודה רבה כרמלה 🙂
      לגבי זמני האפיה – כל תנור מתנהג אחרת ובנוסף זה גם תלוי בגודל העוגיות שהכנת.. יש תנורים שמצריכים גם 11 או 12 דקות והאמצע עדיין יהיה רך. טוב ששמת לב שאצלך העוגיות הוכנו מהר.

  31. אינס אייזיק ב- 16 בספטמבר 2017 בשעה 13:49

    וואוווו טעיםםם ולנכדות הכנתי עם מקל כמו סוכריה תודה❤❤❤❤❤❤

  32. אלמוג ב- 28 באוקטובר 2017 בשעה 23:56

    כיצד ניתן להפוך לפרווה למען בנות רגישות ללקטוז?

    • שמח במטבח ב- 29 באוקטובר 2017 בשעה 9:24

      בקלות רבה – משתמשים במרגרינה או בשמן קוקוס במקום בחמאה.

  33. עינב אידלברג ב- 2 ביולי 2018 בשעה 8:56

    היי, כמה זמן ניתן להכין את זה מראש? או שאין בעיה לשמור מראש בצנצנת?

    • שמח במטבח ב- 5 ביולי 2018 בשעה 19:31

      אין בעיה להכין גם שבועיים מראש וכמה חברות סיפרו לי שגם חודש אחרי העוגיות יצאו נהדר

  34. אולגה ב- 3 ביולי 2018 בשעה 9:17

    היי,
    אפשר לשאול באיזה קמח השתמשת? (חברה)
    מנסיוני יש הבדל בסמיכות בין קמח של שמרית לבין אוסם.

    • שמח במטבח ב- 5 ביולי 2018 בשעה 19:30

      אני מכינה את העוגיות הללו כבר כמה שנים – מכל מני קמחים שיש לי בבית – כולל קמח תופח של אוסם, מיימונס, סוגת וקמחים "רגילים" עם אבקת אפיה לרבות הקמחים של שופרסל, דגן,תחנות קמח וכמובן המותגים הגדולים. עם כולם העוגיות יצאו נפלא. זה מתכון מאוד "סלחני"

  35. אריאל דונכין ב- 7 ביולי 2019 בשעה 8:44

    היי
    אם הצנצנת יותר מ550 מל' אפשר פשוט להוסיף עדשים לנפח?

  36. לירון משה ב- 2 בספטמבר 2019 בשעה 9:44

    היי..
    מתכון מעולה
    רציתי לדעת האם ניתן להמיר חצי מכמות הקמח ובשיבולת שועל?

    • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2019 בשעה 7:32

      לא ממליצה להחליף, שיבולת שועל מתנהגת אחרת מקמח ואי אפשר לבצע החלפה במתכון הזה

  37. מורן ב- 29 באוקטובר 2019 בשעה 14:38

    לא מוצאת צנצנות בנפח 550? האם אפשרי 500 מל ולדחוס את החומרים? או שעדיף 580?
    אגב, כבר הכנתי ניסיתי את המתכון והוא מעולה. תודה

    • שמח במטבח ב- 4 בנובמבר 2019 בשעה 18:16

      אפשר גם 500 וגם 580. מה שאת מוצאת יעבוד.

  38. שיר שטיינמץ ב- 20 בפברואר 2021 בשעה 19:32

    היי, רוצה לעשות בשביל שיספיק לצנצת של 400 מל בלי הקקאו וליד בבקבוקון קטן עדשים זה יכול להיות טוב מבחינה של זה בכלל יכנס לצנצנת?

    • שמח במטבח ב- 22 בפברואר 2021 בשעה 19:16

      אפשרי אם אתה מעביר את העדשים לכלי נפרד.

      • שיר ב- 25 בפברואר 2021 בשעה 15:56

        יצא מדהים תודה רבה

        • שמח במטבח ב- 1 במרץ 2021 בשעה 21:35

          תודה שיר 🙂 שמחה לשמוע שאהבת

  39. עינב ב- 8 בפברואר 2022 בשעה 14:33

    אומנם עשיתי עם סוכר חום בהיר, אבל יצא מעולה!!
    תודה רבה!

  40. ליאת ב- 31 במרץ 2022 בשעה 14:06

    מאיפה משיגים צנצנות?

    • שמח במטבח ב- 7 באפריל 2022 בשעה 18:57

      מחנויות לכלי בית, גם ברשתות וגם בחנויות קטנות יותר.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *