צ'יפס אפוי קריספי ומדהים

אם הייתם צריכים לאכול משהו אחד לכל החיים מה הייתם בוחרים? אני הולכת להפתיע אתכם בתשובה שלי כי יותר משוקולד ועוגות וממתקים אני הכי הכי אוהבת לאכול צ'יפס (!!)
כן, כן, אני לא מסוגלת לעמוד בפני צ'יפס קריספי וזהוב (רצוי מטוגן אבל בהחלט גם אפוי תופס אם עושים אותו טוב). ואם אין בנמצא צ'יפס אז גם תפוחי אדמה קריספים תופסים וחזק.

וכנראה שאני לא היחידה שחולה על צ'יפס ועל תפוחי אדמה קריספים בכלל, כי המתכון של תפוחי אדמה דפוקים שפרסמתי פה בבלוג הוא אחד האהובים עליכם.

אז עכשיו אני רוצה לשתף אתכם בלהיט הבא אצלכם במטבח – צ'יפס אפוי קריספי ומדהים!! כזה שלא תוכלו להפסיק לנשנש ממנו ולרצות עוד ועוד. ובזכות שיטת ההכנה שאראה פה גם לא תרגישו יותר מדי רגשות אשם שנשנשתם. כי הוא אפוי ולא מפוצץ בשמן (מפתיע, נכון?).

המתכון הזה מבוסס על המתכון לתפוחי אדמה קריספים של אמילי בלנט (Emily's Roast Potatoes) שהצליח לחרוך את האינטרנט בארה"ב ולגרום לקריסה של האתר של אינה גרטן (הרוזנת היחפה) שנתנה לה את הבמה (ראו גם סרטון שלהן מכינות אותם יחד).

במקור המתכון הוא לקוביות של תפוחי אדמה אפויות, אבל אני החלטתי ללכת על צורה של צ'יפס ואחרי שפירסמתי תמונה שלהם באינסטגרם שלי (מוזמנים לעקוב..) קיבלתי מבול של פניות ובקשות למתכון שממש מיהרתי לשבת ולכתוב לכם את המתכון עוד באותו היום.

יש פה כמה טריקים בהכנה שעושים את ההבדל וגורמים לצ'יפס להיות פשוט מדהים. אז שווה לנסות.

ואם מתחשק לכם לראות אותי מכינה את הצ'יפס במטבח שלי, בעקבות הצלחת המתכון צילמתי לכם גם סרטון של ההכנה ותוכלו למצוא אותו כאן.

החומרים:

4-5 תפוחי אדמה (בערך קילו וחצי) חתוכים לצורת צ'יפס או לקוביות (מה שאתם אוהבים)
חצי כוס שמן צמחי (קנולה, סויה, חמניות וכו')  – לא להבהל זו הכמות לכל המתכון וזה ממש מעט יחסית.
מעט מלח (דק או גס לפי מה שאתם אוהבים)

תוספות אפשריות לתיבול:
אבקת שום, טימין ורוזמרין קצוצים או פפריקה ומעט כורכום או כל תיבול שאוהבים
[לא חייבים כמובן, זה טעים גם כמו שהוא].

ההכנה:

בשלב הראשון מבשלים במים עם כף מלח את תפוחי האדמה (ולא משנה אם חתכתם לצ'יפס או לקוביות או לחצאים). מתחילים עם מים בטמפרטורת ברז ונותנים להם להגיע לרתיחה כשתפוחי האדמה מתחממים איתם בסיר.

הבישול פה יהיה יחסית קצר וישתנה לפי הגודל של הפרוסות. אם הכנתם בצורת צ'יפס בשלו במשך 10-15 דקות לאחר שהמים רותחים. אם הכנתם בחתיכות גדולות יותר בשלו עד שמזלג שננעץ במרכז לא יתקל בהתנגדות.
אבל אל תבשלו עד לריכוך מלא. רק שיתרככו קצת ויהיו רכים מבפנים אחרי האפיה.

לאחר הבישול מרוקנים את המים מהסיר ו… קבלו את טריק מס' 1 – סוגרים מכסה ומשקשקים בעדינות את תפוחי האדמה. זה יגרום לציפוי שלהם להיות מחוספס וזה יהפוך אותם לאקסטרא קריספים באפיה.

לאחר מכן מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית או מגש כדי שיתייבשו (אפשר להשאיר גם בסיר כשאין בו בכלל מים אבל עדיף על מגש).

בינתים מדליקים את התנור לחום של 250 מעלות (או החום הכי גבוה בתנור שלכם) וכשהתנור חם מכניסים אליו תבנית עם… חצי כוס שמן שיתחמם טוב טוב למשך 5-10 דקות. שימו לב שהחימום הוא עד שהשמן מתחיל לרתוח אל תחממו מעבר למידה אלא רק כמה דקות.

זה רק נשמע הרבה, בפועל זו כמות שמכסה בשכבה דקה יחסית את התבנית.

אפשר לרפד בנייר אפיה, המלצה שלי – תכינו בלי נייר אפיה ואז תקבלו צ'יפס יותר פריך ושחום מכל הצדדים.

בזמן הזה תפוחי האדמה יתקררו קצת בצד וזה בסדר.

כשהשמן רותח מוציאים בעדינות את התבנית ומניחים בתבנית את הצ'יפסים. מטים קצת את התבנית לכל הכיוונים (עם כפפה!!!) כדי שהשמן יכסה את כולם (אם רוצים להשקיע אפשר עם מברשת להבריש קצת מהשמן מעליהם).
אם החלטתם להוסיף תיבול לצ'יפס שלכם תוסיפו בשלב זה. בכל מקרה חשוב לתבל במלח.

מחזירים לתנור את התבנית עם הצ'יפס והשמן (והתיבול). למען הסר ספק – משאירים את התנור על 250 מעלות.

אחרי רבע שעה בודקים מה מצב הצ'יפסים ואם יש צורך הופכים אותם (או מברישים מעליהם קצת שמן).

זמן האפיה תלוי בגודל שחתכתם. אצלי היו צ'יפסים גדולים ושמנים יחסית וזמן האפיה היה כ 45 דקות. הצ'יפס מוכן כשהוא שחום ואי אפשר יותר לעמוד בפניו.

מוציאים את התבנית. מעבירים את הצ'יפסים לצלחת עם נייר סופג, שיספוג עוד קצת מהשמן (זה לא חובה כמובן). ו… מגישים וזוללים צ'יפס מושלם.

אז זו כל התורה להכנת צ'יפס שחום ופריך ו… מושלם! גם כשהוא אפוי.

אין פה הרבה עבודה אבל בזכות הבישול המוקדם במים והחימום המוקדם של השמן הם יוצאים פשוט מדהימים!! ואז גם אפשר ליהנות מהם בלי רגשי אשם (יחסית) כי כמות השמן פה איננה גדולה והטעם… מדהים מדהים מדהים!

הכנתם צ'יפס ? אל תשכחו לשתף ולתייג כי הכי כיף לראות את הביצועים שלכם. אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

 

מחפשים עוד רעיונות טובים ומהירים? קבלו כמה מהחביבים עלי

תפוחי אדמה דפוקים

שניצלים אפוייים שילדים יטרפו

לזניה אליפות

לזניה שכולם יאהבו

פרעצל – בייגל שחום

פרעצל

המדריך להכנת קציצות שילדים אוהבים

צ'יפס אפוי קריספי

מצרכים:

  • 4-5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים בערך קילו וחצי, אפשר גם יותר
  • 1/2 כוס שמן צמחי קנולה, סויה, חמניות וכו'
  • מלח לתיבול
  • לתיבול נוסף - אבקת שום, רוזמרין וטימין קצוצים לא חובה

הוראות הכנה:

  • מבשלים את הצ'יפס במים עד שמתרכך מעט, מסננים מהמים ומחזירים לסיר
  • משקשקים את הצ'יפס המבושל בסיר (בעדינות) ומעבירים לייבוש בצד
  • מכניסים תבנית עם השמן לתנור שחומם ל 250 מעלות ומחממים כ 5-7 דקות
  • מעבירים את הצ'יפס לתבנית, מתבלים ומנערים מעט שהשמן יתפזר על כולו. אפשר להבריש שמן על החלק העליון בעזרת מברשת
  • אופים במשך כ- 45 דקות עד להזהבה. מומלץ להפוך את הצ'יפס באמצע האפיה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏31 תגובות

  1. דודו ב- 10 ביוני 2020 בשעה 6:35

    במקום לחמם את השמן בתבנית בתנור .
    אפשר להרתיח את השמן על הגז ולשפוך על תפחי האדמה .בדיוק אותה פעולה ופחות מסוכנת

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:23

      לא אותו אפקט כי פה גם ישנו עניין התבנית החמה
      וכפי שניתן לראות בסרטון של ההכנה ששיתפתי לא היה שום סיכום בהוצאת התבנית עם שכבת השמן הדי דקה בתוכה.

  2. דורית לבני ב- 10 ביוני 2020 בשעה 6:59

    אני במקום שלב הבישול מרכחת אותם בשית קוקי במיקרו.
    חוסך זמן ויוצא טוב באותה המידה

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:23

      גם אני לפעמים מרככת במיקרו, אבל הבישול פה במים נותן אפרט אחר של רכות. מליצה לך לנסות ולראות מה את אוהבת יותר

  3. הילה ב- 10 ביוני 2020 בשעה 8:48

    האם יש משמעות לסוג של התפוא ?
    תפוח אדמה אדום עדיף ?

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 11:55

      בעקרון תפוחי אדמה לאפיה הם לרוב הבהירים יותר. לדעתי הכל הולך.

  4. רחלי ב- 10 ביוני 2020 בשעה 11:12

    היי אני מכינה הרבה תפוחי אדמה בתנור עם תבלינים אבל לא מבשלת אותם לפני מתבלת ואופה ללא קליפה בערך שעה חוסכת את הבישול ויוצא גם מצוין

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:22

      אכן זו דרך נפלאה להכין, אבל מניסיון של שנים הבישול המקדים הופך את האמצע לרך רך ואת הציפוי ליותר קריספי ולכן אני ממליצה לך לנסות פעם אחת ואז להחליט.
      ואל תשכחי שאני הכי בעד ללכלך כמה שפחות כלים 🙂 אבל פה זה לגמרי שווה את ההשקעה

  5. יערה ב- 10 ביוני 2020 בשעה 13:39

    אפשר להחליף לשמן זית?

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:20

      אפשר, רק קחי בחשבון את ההשפעה על הטעם

  6. יניב א ב- 10 ביוני 2020 בשעה 14:06

    האם אפשרי גם שמן זית? (מטעמי בריאות)

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:19

      אפשר כמובן שמן אחר, אבל זה ישפיע על הטעם (למרות שאני אוהבת תפוחי אדמה אפויים עם שמן זית ורוזמרין)

  7. דבי ב- 10 ביוני 2020 בשעה 17:02

    ערב טוב!

    נראה ונשמע מלהיב!
    יהיו טעימים גם בליל שבת אחרי שהונחו על פלטה?
    כמה מנות בערך יש בכמות הזו?
    תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 11:56

      באופן מפתיע הם נשמרים טוב בחימום בגלל שהם מאוד פריכים.
      המתכון כאן מיועד לתבנית תנור. את יכולה להכניס שם עוד תפוחי אדמה מעבר למה שרשמתי במתכון רק שלא יהיו צפופים מדי. כמות השמן תישאר חצי כוס.

  8. נעמה ב- 10 ביוני 2020 בשעה 20:06

    מתכון למטבל מיונז??
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:19

      הי נעמה
      המטבל בתמונה הוא מיונז שום של הלמנס (מוצר חדש שיצא). טעים מאוד.

    • מיכלי ב- 11 ביוני 2020 בשעה 11:20

      מיונז רגיל אבל באיכות טובה
      שום כתוש קנוי
      טיפה לימון
      וקורט פלפל שחור

      הכי טעים.נקודה

      • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 12:03

        אכן אחלה מטבל
        אני לפעמים מוסיפה גם קצת חרדל גרגרים
        אבל האמת שהמטבח החדש של הלמנס ממש מוצלח

  9. מיקה ב- 11 ביוני 2020 בשעה 22:41

    ניסיתי היום ויצא מדהים. ממש טעם וקריספיות של מטוגן ועדיין בשרני מבפנים. מתכון מושלם.
    2 הערות-פחות מתאים להכנה כשאתה מת מרעב.לוקח קצת זמן והתעסקות.
    וגם הייתי מדליקה את התנור כשמכניסים את התפוחא למים וככה מהסיר יעברו ישר לתבנית ויחסכו זמן.

    נ ב-ההגדרה: "הציפס מוכן כשאי אפשר יותר לעמוד בפניו" פשוט מדוייקת 🙂

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2020 בשעה 21:23

      תודה רבה מיקה על המשוב. מעריכה זאת מאוד
      אכן יש פה בעיה של דחיית סיפוקים כי זה עניין של שעה 🙂 אבל שווה את ההמתנה
      ולגבי הדלקת התנור – חלק מהתהליך פה הוא לתת לתפוחי האדמה טיפה להתייבש לפני שהם נכנסים לתנור – זה גם אחראי למרקם הסופר פריך שלהם (יחד עם יתר השלבים)

  10. יעל ב- 12 ביוני 2020 בשעה 19:13

    היי רות. תודה על המתכון – נכין היום 🙂 רציתי לשאול אם יש לך מתכון למטבל שרואים בתמונה מוגש ליד הצ’יפס ? תודה ושבת שלום

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2020 בשעה 21:21

      הי יעל ותודה על התגובה 🙂
      המטבלים שבתמונה הם מיונז שום ומיונז ספייסי של הלמנס – אחלה קיצור דרך למטבל מעולה לצ'יפס 🙂

  11. שולה ב- 14 ביוני 2020 בשעה 0:54

    עשיתי את זה ויצא מוצלח מאד!!
    תודה רבה רבה!!!
    שבוע טוב!
    הרבה הצלחות!!!

    • שמח במטבח ב- 16 ביוני 2020 בשעה 8:11

      תודה רבה. שמחה מאוד שאהבת
      שבוע נפלא גם לך 🙂

  12. מתכון: צ'יפס בתנור פריך ומושלם ב- 15 ביוני 2020 בשעה 7:53

    […] * לפוסט השלם בבלוג שמח במטבח […]

  13. עופר ב- 19 ביוני 2020 בשעה 10:03

    היי,
    איך אני יודע שהשמן בתבנית רותח?
    בתכנון אני הולך להכניס את השמן ל7.5 דקות כי באמת אין לי מושג איך לדעת שהשמן חם כשהוא בתבנית בתנור

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2020 בשעה 18:49

      השמן רותח כשהוא מתחיל קצת לתסוס
      אבל בתכלס בכמות כזו של שמן אחרי 5 דקות הוא כבר יהיה חם.

  14. אושיק ב- 19 ביוני 2020 בשעה 13:27

    מעולה. עשיתי חלק עם תבלין שווארמה וחלק בלי. בסוף ערבבנו הכל.
    לא נשאר פירור

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2020 בשעה 18:44

      מסקרן… תבלין שווארמה לא התקשר לי לצ'יפס עד כה

  15. יעל ב- 25 ביוני 2020 בשעה 12:10

    לא כתבת על כמה מעלות אופים אותם בסוף?
    להשאיר על 250 מעלות? או להוריד ל180 כמו שאופים בד"כ?

    • שמח במטבח ב- 26 ביוני 2020 בשעה 8:44

      כתוב – 250 כל הזמן 🙂 המטרה היא לתת להם צריבה שנותנת את הקראנצ'יות הזו ואת הצבע השחום

השאר תגובה