פשטידת פסטה וגבינות

יש ימים שבהם אין לי כוח (או זמן) לבלות שעות בבישולים במטבח והכי מתחשק מתחשק להכין (ולאכול) משהו טעים, משביע, מהיר הכנה ושיספיק לכל המשפחה. פשטידת פסטה וגבינות היא אחד המאפים החביבים עלי בדיוק מסיבה זו.

ולמה? כי פשטידת פסטה היא מאפה שממש ממש קל ומהר להכין. לא צריך ללכלך מיליון כלים כדי להכין אותה ולמעשה את כל ההכנות אני עושה בסיר שבו אני מבשלת את הפסטה.

פשטידת פסטה היא גם מאפה שמאוד נוח להכין מבחינת זמינות חומרים – אפשר בכיף לשנות את הרכיבים ולהכין עם איזה סוג פסטה שתרצו ועם שאריות של גבינות שיש לכם במקרר. רק צריך לשמור על היחס בין הגבינות והביצים.

החומרים:

חצי חבילת פסטה – השתמשתי בספגטי מס' 5 של ברילה
גביע קוטג'
גביע שמנת חמוצה
1/2 קוביה (כ- 100 גר') גבינת פטה/בולגרית/צפתית
2 ביצים גדולות
100 גר' גבינת מוצרלה או כל גבינה קשה שאוהבים (קשקוול, צהובה מגוררת וכו')
50 גר' גבינת מוצרלה לפיזור מעל (או כל גבינה אחרת ששמתם בפשטידה)
גבינת פרמזן מגוררת לפיזור מעל (לא חובה)

ההכנה:

מבשלים בסיר גדול עם מים ומלח את הפסטה עד שהיא רכה (אל דנטה), מסננים ומחזירים לסיר.

בינתים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

וכמה מילים על הפסטה – אני אוהבת להכין את הפשטידה עם ספגטי, שמשתלב טוב עם הגבינות ומאפשר פיזור יפה של כל החומרים בלי שיישארו כיסי אויר בפשטידה. לרוב אני משתמשת בספגטי של ברילה, שאותו הגוזלים מאוד אוהבים.
ועכשיו ברילה גם שיפרו את הצורה שלו והפכו את הספגטי לקצת יותר עבה כדי שרמת הבישול שלו תשתפר והוא יישאר "אל דנטה" גם אם בישלנו אותו טיפה יותר, וזה משתלב לי מעולה בפשטידה.

מוסיפים את הקוטג', הבולגרית והשמנת החמוצה ומערבבים
את הבולגרית אני ממליצה לפורר לפני שמוסיפים לסיר (ולא בקוביות כפי שאני עשיתי בתמונה), פשוט כי יותר קל לערבב אותה כשהיא מפוררת.

מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב

מוסיפים את המוצרלה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית ששימנו קלות

מפזרים מעל את יתרת המוצרלה (או כל גבינה שאתם אוהבים) ומגרדים פרמזן מעל הכל.
כאמור – לא חייבים לגרד מעל גבינות, אני אוהבת את הפשטידה שלי עם שכבת גבינה שחומה מעל אבל גם בלי זה הפשטידה יוצאת נפלא.

מכניסים את התבנית לתנור (שחיממנו ל 180 מעלות) ואופים במשך כחצי שעה עד שכל החלק העליון שחום ופריך.

אני ממליצה לתת לפשטידה להצטנן מעט ולהתמצק לפני שמגישים אותה, אבל גם כשהיא חמה מהתנור היא טעימה בטירוף.

בתיאבון !

הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

מחפשים עוד רעיונות מהירים וטעימים? הנה כמה שאני אוהבת

לזניה אליפות

לזניה שכולם יאהבו

קציצות שילדים אוהבים – ארוחה בסיר אחד

בולונז שילדים טורפים

מקרוני אנד צ'יז

שניצל בתנור שכולם יזללו

המתכון נכתב בשיתוף ברילה 

 

‏16 תגובות

  1. אוסנת ב- 12 במרץ 2020 בשעה 14:38

    תודה על המתכון… יש לי שאלה. זו למעשה פשטידה שאני מכינה כבר הרבה פעמים רק עם ביצה אחת ותוספת של 2 כפות קמח (כי זה המתכון שקיבלתי…) האם לדעתך (וההגיון שלך) המרקם של שתי ביצים ללא קמח יהיה שונה ובמה???

    • שרה ב- 13 במרץ 2020 בשעה 3:01

      ניכנסתי רק להגיד שאני שונאת מאכלים טעימים בטירוף אם הם טירוף אז זה מסוכן מאוד, הם זקוקים לפסיכיארט ולתרופות פסיכיאטריות לכן כל המאכלים שאני מכיה הם מאוד טעימים ואף אחד לא נעשה מטורף בגללם. איזו מין שפה זאת טעים בטירוף. מצטערת שהתעצבנתי אבל עם המונח והמצב טירוף יש לי חוויות כלל לא נעימות מגיל הבגרות לכן אין בשבילי שום מאכל בעולםמשיכול לביות טעים בטירוף כי אני לא מטורפת על שום ובגלל שום מאכל. תפסיקו כבר עם הצונח הטיפשי הזה. ועוד משהו. אני לא נוגעת בגבינות כי ייש בהן לקטוזה וזה הורג אותי אז באמת אפשר להיות מטורף מהמאכל הזה. למי שעוד לא היה כאב בטן מסוכר חלב – לקטוזה בלעז, חא יודע מה זה טירוף. אז תפסיקו עם המינוח הזה.

      • שמח במטבח ב- 13 במרץ 2020 בשעה 9:43

        הי שרה
        כל אחד וההתנסחויות שלו, וזה בסדר שאת לא אוהבת ניסוח מסויים. את יודעת שיש כאלה שאומרים טעים רצח? אז כעורכת דין זה תמיד משעשעש אותי. האם אני חושבת שזה יגרום למישהו לרצוח? לא, האם אני חושבת שזו עברית תקינה? לא, אבל מבחינתי יש ביטויים שתפסו ביום יום ואפשר להשתמש בהם לפעמים.
        דבר אחד אני יכולה להבטיח לך וזה שהפסטידה הזו טעימה מאוד מאוד.

      • עדן ב- 28 ביוני 2020 בשעה 19:36

        אני חושבת שאת צריכה להתחיל למצוא לעצמך עיסוקים השם ישמור מה את מחפשת אנשים בקטנות , תעשי ת מתכון תאכלי תהני ואללה מעק

      • שלומי ב- 28 ביוני 2020 בשעה 19:39

        שרהלה אהובה ניראלי שאת זקוקה לפסיכולוג ופסיכיאטר בחייאת במקום כל הזיבולי מוח הזה תפרגני ראבק , אה ואגב הפשטידה בתנוררר מקווה שיצא טוב !!

      • לי ב- 25 באוקטובר 2020 בשעה 12:09

        את חושבת שאכפת פה למישהו מה גורם לך לחוש לקטוז או המינוח "בטירוף"?? את מעייפת ולא מפרגנת. תהיי בריאה ושיהיו לך ימים שמחים. ביי

    • שמח במטבח ב- 13 במרץ 2020 בשעה 9:46

      נראה לי שהביצים נותנות עוד עושר לפשטידה וגם תזונתית זה עוד קצת חלבון שאני נותנת לילדים. המרקם של שתי ביצים יהיה שונה מעט ממרקם של ביצה וקמח, אבל באמת שהמתכון הזה מאוד ורסיטילי כך שאם מתאיםלך לשים ביצה וקמח לכי על זה 🙂

  2. גילי גילת ב- 15 במרץ 2020 בשעה 11:21

    תודה על המתכון.
    האם אפשר לפרסם גם גירסה להדפסה ? ללא כל התמונות ?
    בעידן הצמצום, זה אך מתבקש…

    תודה 🙂

    • שמח במטבח ב- 16 במרץ 2020 בשעה 13:42

      הי גילי
      אני לגמרי מסכימה איתך. לצערי כרגע אין בתוכנה אפשרות כזו. מה שאני עושה (גם עם בלוגים אחרי) זה שאני מעתיקה הכל לוורד ומוחקת ידנית את התמונות ורק אז מדפיסה

      • נועה ב- 2 במאי 2020 בשעה 17:23

        אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15% במקום שמנת חמוצה?

        • שמח במטבח ב- 6 במאי 2020 בשעה 20:20

          עדיף שלא להחליף. אפשר להשתמש בשמנת חמוצה אחרת במקום

  3. הדר ב- 25 במאי 2020 בשעה 10:39

    היי, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר?

  4. לנה ב- 30 ביוני 2020 בשעה 15:49

    הכנתי בדיוק לפי המתכון, אחרי 45 דקות בתנור זה עדיין רטוב, למה? 🙁

    • שמח במטבח ב- 30 ביוני 2020 בשעה 15:51

      הי לנה
      כל תנור מגיב אחרת ולכן זמני האפיה יכולים להשתנות. נסי עוד כה דקות עד שלא יהיה רטוב ותני לפשטידה להתקרר קצת והתערובת תתמצק.

      • לנה ב- 30 ביוני 2020 בשעה 16:03

        אחרי שעה בתנור! זה מתחיל להריח טעים ולהתקרב ללהיות מוכן… לשנות משהו פעם הבאה? יותר מעלות? לשים אולי על טורבו? באפיה של דברים אחרים זה תמיד לוקח את הזמן הקצר בטווח שמציעים במתכון

השאר תגובה