פשטידת פסטה וגבינות

יש ימים שבהם אין לי כוח (או זמן) לבלות שעות בבישולים במטבח והכי מתחשק להכין (ולאכול) משהו טעים, משביע, מהיר הכנה ושיספיק לכל המשפחה. פשטידת פסטה וגבינות היא אחד המאפים החביבים עלי בדיוק מסיבה זו.

ולמה? כי פשטידת פסטה היא מאפה שממש ממש קל ומהר להכין. לא צריך ללכלך מיליון כלים כדי להכין אותה ולמעשה את כל ההכנות אני עושה בסיר שבו אני מבשלת את הפסטה.

פשטידת פסטה היא גם מאפה שמאוד נוח להכין מבחינת זמינות חומרים – אפשר בכיף לשנות את הרכיבים ולהכין עם איזה סוג פסטה שתרצו ועם שאריות של גבינות שיש לכם במקרר. רק צריך לשמור על היחס בין הגבינות והביצים.

החומרים:

חצי חבילת פסטה – השתמשתי בספגטי מס' 5 של ברילה
גביע קוטג'
גביע שמנת חמוצה
1/2 קוביה (כ- 100 גר') גבינת פטה/בולגרית/צפתית
2 ביצים גדולות
100 גר' גבינת מוצרלה או כל גבינה קשה שאוהבים (קשקוול, צהובה מגוררת וכו')
50 גר' גבינת מוצרלה לפיזור מעל (או כל גבינה אחרת ששמתם בפשטידה)
גבינת פרמזן מגוררת לפיזור מעל (לא חובה)

ההכנה:

מבשלים בסיר גדול עם מים ומלח את הפסטה עד שהיא רכה (אל דנטה), מסננים ומחזירים לסיר.

בינתים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

וכמה מילים על הפסטה – אני אוהבת להכין את הפשטידה עם ספגטי, שמשתלב טוב עם הגבינות ומאפשר פיזור יפה של כל החומרים בלי שיישארו כיסי אויר בפשטידה. לרוב אני משתמשת בספגטי של ברילה, שאותו הגוזלים מאוד אוהבים.
ועכשיו ברילה גם שיפרו את הצורה שלו והפכו את הספגטי לקצת יותר עבה כדי שרמת הבישול שלו תשתפר והוא יישאר "אל דנטה" גם אם בישלנו אותו טיפה יותר, וזה משתלב לי מעולה בפשטידה.

מוסיפים את הקוטג', הבולגרית והשמנת החמוצה ומערבבים
את הבולגרית אני ממליצה לפורר לפני שמוסיפים לסיר (ולא בקוביות כפי שאני עשיתי בתמונה), פשוט כי יותר קל לערבב אותה כשהיא מפוררת.

מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב

מוסיפים את המוצרלה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית ששימנו קלות

מפזרים מעל את יתרת המוצרלה (או כל גבינה שאתם אוהבים) ומגרדים פרמזן מעל הכל.
כאמור – לא חייבים לגרד מעל גבינות, אני אוהבת את הפשטידה שלי עם שכבת גבינה שחומה מעל אבל גם בלי זה הפשטידה יוצאת נפלא.

מכניסים את התבנית לתנור (שחיממנו ל 180 מעלות) ואופים במשך כחצי שעה עד שכל החלק העליון שחום ופריך.

אני ממליצה לתת לפשטידה להצטנן מעט ולהתמצק לפני שמגישים אותה, אבל גם כשהיא חמה מהתנור היא טעימה בטירוף.

בתיאבון !

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.

הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

 

מחפשים עוד רעיונות מהירים וטעימים? הנה כמה שאני אוהבת

לזניה אליפות

לזניה שכולם יאהבו

קציצות שילדים אוהבים – ארוחה בסיר אחד

בולונז שילדים טורפים

מקרוני אנד צ'יז

שניצל בתנור שכולם יזללו

המתכון נכתב בשיתוף ברילה 

 

‏33 תגובות

  1. אוסנת ב- 12 במרץ 2020 בשעה 14:38

    תודה על המתכון… יש לי שאלה. זו למעשה פשטידה שאני מכינה כבר הרבה פעמים רק עם ביצה אחת ותוספת של 2 כפות קמח (כי זה המתכון שקיבלתי…) האם לדעתך (וההגיון שלך) המרקם של שתי ביצים ללא קמח יהיה שונה ובמה???

    • שרה ב- 13 במרץ 2020 בשעה 3:01

      ניכנסתי רק להגיד שאני שונאת מאכלים טעימים בטירוף אם הם טירוף אז זה מסוכן מאוד, הם זקוקים לפסיכיארט ולתרופות פסיכיאטריות לכן כל המאכלים שאני מכיה הם מאוד טעימים ואף אחד לא נעשה מטורף בגללם. איזו מין שפה זאת טעים בטירוף. מצטערת שהתעצבנתי אבל עם המונח והמצב טירוף יש לי חוויות כלל לא נעימות מגיל הבגרות לכן אין בשבילי שום מאכל בעולםמשיכול לביות טעים בטירוף כי אני לא מטורפת על שום ובגלל שום מאכל. תפסיקו כבר עם הצונח הטיפשי הזה. ועוד משהו. אני לא נוגעת בגבינות כי ייש בהן לקטוזה וזה הורג אותי אז באמת אפשר להיות מטורף מהמאכל הזה. למי שעוד לא היה כאב בטן מסוכר חלב – לקטוזה בלעז, חא יודע מה זה טירוף. אז תפסיקו עם המינוח הזה.

      • שמח במטבח ב- 13 במרץ 2020 בשעה 9:43

        הי שרה
        כל אחד וההתנסחויות שלו, וזה בסדר שאת לא אוהבת ניסוח מסויים. את יודעת שיש כאלה שאומרים טעים רצח? אז כעורכת דין זה תמיד משעשעש אותי. האם אני חושבת שזה יגרום למישהו לרצוח? לא, האם אני חושבת שזו עברית תקינה? לא, אבל מבחינתי יש ביטויים שתפסו ביום יום ואפשר להשתמש בהם לפעמים.
        דבר אחד אני יכולה להבטיח לך וזה שהפסטידה הזו טעימה מאוד מאוד.

      • עדן ב- 28 ביוני 2020 בשעה 19:36

        אני חושבת שאת צריכה להתחיל למצוא לעצמך עיסוקים השם ישמור מה את מחפשת אנשים בקטנות , תעשי ת מתכון תאכלי תהני ואללה מעק

      • שלומי ב- 28 ביוני 2020 בשעה 19:39

        שרהלה אהובה ניראלי שאת זקוקה לפסיכולוג ופסיכיאטר בחייאת במקום כל הזיבולי מוח הזה תפרגני ראבק , אה ואגב הפשטידה בתנוררר מקווה שיצא טוב !!

      • לי ב- 25 באוקטובר 2020 בשעה 12:09

        את חושבת שאכפת פה למישהו מה גורם לך לחוש לקטוז או המינוח "בטירוף"?? את מעייפת ולא מפרגנת. תהיי בריאה ושיהיו לך ימים שמחים. ביי

      • אתי ב- 10 בינואר 2022 בשעה 15:23

        צודקת בטירוף:)

    • שמח במטבח ב- 13 במרץ 2020 בשעה 9:46

      נראה לי שהביצים נותנות עוד עושר לפשטידה וגם תזונתית זה עוד קצת חלבון שאני נותנת לילדים. המרקם של שתי ביצים יהיה שונה מעט ממרקם של ביצה וקמח, אבל באמת שהמתכון הזה מאוד ורסיטילי כך שאם מתאיםלך לשים ביצה וקמח לכי על זה 🙂

    • נורית ב- 16 במאי 2021 בשעה 11:26

      לאיזה גודל תבנית זה מתאים?

      • שמח במטבח ב- 17 במאי 2021 בשעה 7:35

        תבנית ממוצעת…. התבנית שלי היא בגודל של 20 על 30.

  2. גילי גילת ב- 15 במרץ 2020 בשעה 11:21

    תודה על המתכון.
    האם אפשר לפרסם גם גירסה להדפסה ? ללא כל התמונות ?
    בעידן הצמצום, זה אך מתבקש…

    תודה 🙂

    • שמח במטבח ב- 16 במרץ 2020 בשעה 13:42

      הי גילי
      אני לגמרי מסכימה איתך. לצערי כרגע אין בתוכנה אפשרות כזו. מה שאני עושה (גם עם בלוגים אחרי) זה שאני מעתיקה הכל לוורד ומוחקת ידנית את התמונות ורק אז מדפיסה

      • נועה ב- 2 במאי 2020 בשעה 17:23

        אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15% במקום שמנת חמוצה?

        • שמח במטבח ב- 6 במאי 2020 בשעה 20:20

          עדיף שלא להחליף. אפשר להשתמש בשמנת חמוצה אחרת במקום

  3. הדר ב- 25 במאי 2020 בשעה 10:39

    היי, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר?

    • שמח במטבח ב- 26 במאי 2020 בשעה 19:19

      אין בעיה לשמור במקרר

      • רחל ב- 10 בדצמבר 2021 בשעה 11:31

        היי רות
        אם אני מכינה עם פסטה פנה (הקצרה) הכמות תשאר עדין חצי חבילה?
        תודה

        • שמח במטבח ב- 10 בדצמבר 2021 בשעה 17:32

          הכמות תישאר זהה. עובד על כל סוגי הפסטה

  4. לנה ב- 30 ביוני 2020 בשעה 15:49

    הכנתי בדיוק לפי המתכון, אחרי 45 דקות בתנור זה עדיין רטוב, למה? 🙁

    • שמח במטבח ב- 30 ביוני 2020 בשעה 15:51

      הי לנה
      כל תנור מגיב אחרת ולכן זמני האפיה יכולים להשתנות. נסי עוד כה דקות עד שלא יהיה רטוב ותני לפשטידה להתקרר קצת והתערובת תתמצק.

      • לנה ב- 30 ביוני 2020 בשעה 16:03

        אחרי שעה בתנור! זה מתחיל להריח טעים ולהתקרב ללהיות מוכן… לשנות משהו פעם הבאה? יותר מעלות? לשים אולי על טורבו? באפיה של דברים אחרים זה תמיד לוקח את הזמן הקצר בטווח שמציעים במתכון

  5. דקלה ב- 8 באפריל 2021 בשעה 11:19

    שלום האם ניתן להקפיא את הפשטידה? תודה מראש על התשובה

    • שמח במטבח ב- 11 באפריל 2021 בשעה 17:06

      אין בעיה להקפיא. היא טעימה בכל מצב 🙂

  6. אפרת ב- 11 במאי 2021 בשעה 11:05

    שלום
    תודה על המתכונים
    במה אפשר להחליף את הקוטג'?

    • שמח במטבח ב- 14 במאי 2021 בשעה 7:39

      אפשר להחליף בגבינה לבנה או בשמנת חמוצה. אבל ממש ממליצה לא להחליף

  7. יעל כהן ב- 6 באוגוסט 2021 בשעה 15:31

    אם אין לי גבינת פטה/ בולגרית/ צפתית, מה אוכל לשים במקום? או שאפשר לוותר על זה?

    • שמח במטבח ב- 10 באוגוסט 2021 בשעה 8:36

      צר לי אבל הגבינה הזו היא זו שעושה את הפשטידה ובלעדיה היא תהיה במרקם וטעם אחר ולכן אי אפשר לוותר עליה פה.

  8. ענת ב- 12 באוגוסט 2021 בשעה 8:59

    שלום, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש ביוגורט לבן 3% במקום השמנת החמוצה? תודה

    • שמח במטבח ב- 13 באוגוסט 2021 בשעה 11:43

      אין בעיה להחליף ביוגורט

  9. לירון פייגלין ב- 23 בספטמבר 2021 בשעה 20:27

    תודה על המתכון! אני מתכוונת להכין עם פטה. מה לגבי מלח ופלפל? בולגרית מלוחה בטבעה אז אני מניחה שלכן לא ציינת לגבי מלח.

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:47

      אכן אין צוך במלח כי הבולגרית מלוחה וגם ביתר הגבינות יש מליחות. לגבי פלפל – כמובן שאפשר, אני בעוונותי ממש ממש ממש לא אוהבת פלפל ולכן הוא לא מופיע בבישולים שלי.

  10. בריא לך ב- 29 בספטמבר 2021 בשעה 17:14

    חיפשתי בגוגל פשטידת פסטה והגעתי לכאן. נראה אחלה מתכון (עכשיו בתנור 🙂), ואני מקווה שהצ'ק מברילה הגיע אל רות במהירות, אבל חבל שלא צוין בפירוש "תוכן ממומן". זה פוגע באמינות של המתכון ושל האתר בכלל.

    • שמח במטבח ב- 1 באוקטובר 2021 בשעה 8:36

      האם היה לך ספק כלשהו שזה תוכן ממומן? הדבר מופיע בכל מקום בפוסט כולל גילוי נאות בתחתיתו "הפוסט נכתב בשיתוף ברילה".
      אני לא מסתירה את העובדה שיש בבלוג גם תוכן ממומן ולהיפך.
      בזכות המימון הזה יש בבלוג מבחר ענק של מתכונים. כולם איכותיים וכאלה שתמיד כיף להכין כי הם תמיד מצליחים. כל מתכון פה הוא פרי של ימים ושעות של עבודה מצידי וללא מימון לא הייתי יכולה להרשות לעצמי להשקיע את כל הזמן הזה.
      בטוחה שגם הפשטידה שיצאה מהתנור שלך היתה טעימה ועשתה טוב על הלב לכולכם.

השאר תגובה