פשטידת ברוקולי

פשטידות הן מאכל אהוב לאורך כל השנה. ובמיוחד אני אוהבת פשטידת ברוקולי. משהו בשילוב הזה של הירוק הבריא של הברוקולי עם הגבינות לגמרי עושה לי את זה. אז לכבוד פסח החלטתי להכין גירסה כשרה לפסח של הפשטידה האהובה עלי, ורצוי שתהיה קלה ומהירה להכנה.

פשטידת ברוקולי לפסח

הפעם הכנתי את פשטידת הברוקולי שלי עם טוויסט כפול – היא גם כשרה לפסח (אל דאגה, יש כמובן הסבר איך מכינים בימי חול) וגם כוללת מרכיב סודי שמחליף בה את השמן שנהוג לשים בפשטידות ונותן לה מרקם עשיר – מיונז (כן, כן, מיונז!!). נסו ותראו איך הוא משדרג את הפשטידה שלנו.

עם הפשטידה הזו הופעתי גם בתכנית "פותחים יום" והדגמתי את ההכנה, אז לנוחיותכם אני מצרפת קישור לקטע בתכנית וכך תוכלו לצפות בהכנה בנוסף למתכון הכתוב.

החומרים:

ראש ברוקולי בינוני מחולק לפרחים
3 כפות מיונז (השתמשתי במיונז של היינץ)
מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה
3 ביצים
חצי קובייה (100 גרם) גבינה בולגרית
4 כפות קמח מצה [שלא בפסח אפשר להשתמש ב 4 כפות קמח לבן]
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (השתמשתי במוצרלה, אפשר כל גבינה שאוהבים)

ההכנה:

חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים למשך כ- 5 דקות ומעבירים לצינון לכלי נפרד.

בקערה גדולה מערבבים את המיונז, הביצים והשמנת החמוצה עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים לקערה את הגבינה הבולגרית, קמח מצות וגבינה צהובה (משאירים מעט בצד לפיזור מעל הפשטידה) ומערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה יחסית.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, מפזרים מעל מהגבינה המגוררת שהשארנו ומסדרים מעל את פרחי הברוקולי.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 30 דקות עד שהפשטידה משחימה. אפשר לסיים את האפיה בתכנית גריל להשחמה נוספת.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

המתכון בשיתוף היינץ

פשטידת ברוקולי

מצרכים:

  • ראש ברוקולי מחולק לפרחים
  • 3 כפות מיונז (השתמשתי במיונז של היינץ)
  • 3 ביצים
  • מיכל שמנת חמוצה 200 גרם
  • 1/2 קוביה גבינה בולגרית 100 גרם
  • 4 כפות קמח מצה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (מוצרלה או גבינה אחרת שאוהבים)

הוראות הכנה:

  • חולטים במים רותחים את פרחי הברוקולי למשך כ- 5 דקות ומעבירים לצינון.
  • בקערה גדולה דיה מערבבים את הביצים, השמנת והמיונז. מוסיפים את הגבינה הבולגרית, קמח המצה והגבינה הצהובה ומערבבים. משאירים חלק מהגבינה הצהובה בצד לפיזור מעל הפשטידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעליה את הגבינה הצהובה ששמרנו בצד ומסדרים יפה על כל התבנית את פרחי הברוקולי.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 30 דקות עד שהפשטידה משחימה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏6 תגובות

  1. מירי ב- 12 במרץ 2021 בשעה 9:36

    וואהוו איזה מגרה!!!
    אין על המתכונים שלך. באמת עושים שמח במטבח

  2. ליס סורוקה ב- 12 במרץ 2021 בשעה 10:32

    נראה טעים מאוד!! אפשר לעשוב עם כרובית במקום ברוקולי? או ירק אחר? תודה

    • שמח במטבח ב- 14 במרץ 2021 בשעה 9:48

      אפשר להכין עם כל ירק שאוהבים 🙂

  3. שלומית ב- 31 במרץ 2021 בשעה 13:30

    עשיתי עם פטריות ובצל. יצא מושלם

השאר תגובה