עוגת שוקולד מהירה עם ציפוי מרשמלו (ועם קיצור דרך לציפוי)

כפי שסיפרתי לכם בפוסט הקודם שלי, לא מזמן למדתי להכין מרשמלו במפגש מהנה ומתוק במיוחד עם הממתקאית רונית צין קרסנטי  וכמובן שלא יכולתי להגיע לרונית בידיים ריקות, אז הבאתי איתי את עוגת השוקולד הקבועה שלי, שאני מכינה בחמש דקות ובקערה אחת ותמיד גורפת מחמאות.

במהלך המפגש שלנו, כשהמרשמלו היה מוכן ועדיין נוזלי עלה לי פתאום רעיון – למה שלא נצפה את העוגה במרשמלו??

רונית מייד זרמה עם הרעיון וזו התוצאה

DSC_4548

קישטנו את העוגה בלבבות, שגם אותם קרצנו ממרשמלו, וקיבלנו את אחת העוגות הכי חמודות ויפות שיצא לי להכין בזמן האחרון.
העוגה, אגב ניתנה על ידי במתנה לאחיינית המתוקה שלי שחגגה בדיוק יומולדת 11. היא היתה מאוד מרוצה מהעוגה שלה והתגאתה בה במסיבה שערכה לחברות.

רוצים גם להכין עוגה ורודה כזו? אין בעיה בכלל. ניתן להכין מרשמלו כפי שהראיתי בפוסט הקודם או להשתמש בקיצור הדרך המעולה שלמדתי בבלוג "בצק אלים" של מאיה מרום המדהימה ושמייד אפרט אותו.

אז תכינו קערה, כף וחמש דקות כי זה כל מה שצריך בשביל העוגה שלנו.

עוגת שוקולד עשירה בחמש דקות

החומרים (לתבנית 22 או 24)

250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
חצי כוס סוכר
5 ביצים
כוס קמח

כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
קורט מלח

לציפוי מרשמלו בקיצור דרך:
חצי חבילת מרשמלו (90 גר')
חבילה וחצי שמנת מתוקה (360 מ"ל)

ההכנה:

מדליקים תנור לחום 170 מעלות בטורבו.

ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל. מתחילים בסיבוב של דקה, מוציאים, מערבבים ומחזירים לחימום של עוד חצי דקה, מערבבים שוב ואם השוקולד לא נמס לגמרי מכניסים למיקרו לחצי דקה נוספת.

כשהשוקולד והחמאה נמסו לגמרי מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים, אחת אחת, כאשר לאחר כל הוספה מערבבים היטב, מוסיפים את המלח אבקת האפיה והקמח ומערבבים עד שאין גושי קמח. להשתדל לא לערבב יותר מדי אחרת תצא לנו עוגת חנק (ברגע שהקמח נטמע בתערובת בלי גושים אפשר להפסיק).

מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת (אפשר לרפד את התחתית בנייר אפיה, לא חובה) ואופים במשך כ- 25-30 דקות בחום של 170 מעלות בטורבו.

העוגה מוכנה כשהחלק העליון שלה מקבל מעטה מעט יבש אבל היא עדיין רוטטת במרכז. לא נוזלית מדי אבל קצת רכה. לא לדאוג, היא תתייצב בקרור ותהיה פאדג'ית ושוקולדית. קחו בחשבון שלפעמים המרכז קצת שוקע. אם אתם רוצים עוגה ישרה יותר השאירו את העוגה בתנור הכבוי לחמש דקות נוספות והיא תהיה מעט יותר יציבה (אבל פחות לחה במרכז).

DSC_4509

לפני שמצפים את העוגה אני ממליצה להעביר אותה למנוחה של לפחות שעתיים במקרר. היא תתייצב בזמן הזה ויהיה קל יותר להעביר אותה לכלי ההגשה ולצפות אותה.

כאמור, אני בחרתי בציפוי המרשמלו אך כמובן שכל ציפוי יתקבל בברכה: גנאש שוקולד (מ – 150 גר' שוקולד שמומס עם 150 מ"ל שמנת מתוקה), קצפת, קרם וניל (אפשר גם קרם עם אינסטנט פודינג), או כל ציפוי שאתם אוהבים.

אז במקרה הזה, וכמו שכתבתי, ציפינו את העוגה בתערובת המרשמלו לאחר שסיימנו להקציף את החומרים במיקסר, כשהיא עוד היתה רכה.

DSC_4368

זו היתה מלאכה מהנה במיוחד שבסופה מצאתי את עצמי עם ידיים מלאות במרשמלו וחיוך ענק על הפנים

DSC_4391

ואם אתם חוששים מלהכין מרשמלו בבית (למרות שהשד הוא לא נורא) רוצים להכין ציפוי מרשמלו עם קיצור דרך, קבלו את קיצור הדרך השווה להכנת קרם מרשמלו מהבלוג "בצק אלים"(לחצו על הקישור כדי להכנס לפוסט המלא של מאיה, ובכלל לבלוג המדהים הזה).

הנה הסבר מקוצר:

שמים בקערה חצי שקית של מרשמלו קנוי (90 גר) יחד עם חצי חבילה (120 מ"ל) של שמנת מתוקה ומחממים הכל במיקרו. מתחילים בדקה, מערבבים, וממשיכים לחמם בכל פעם לחצי דקה עד שכל המרשמלו נמס לגמרי והתערובת אחידה.

מניחים את התערובת שתתקרר טוב טוב בטמפרטורת החדר. לא לדאוג, היא לא תתמצק בשעה הקרובה.

מקציפים מיכל של שמנת מתוקה יחד עם כפית של תמצית וניל איכותית עד שמתקבלת קצפת יציבה ובסוף ההקצפה מוסיפים את תערובת המרשמלו והשמנת שחיכתה בצד כשהיא בטמפרטורת החדר (לא חמה כי זה ימיס את הקצפת וכל הקרם ילך פייפן).

יצא לכם קרם מרשמלו מתוק אוורירי וטעים בטירוף, אז תתאפקו לא לחסל את הקערה עם כפית ושפכו אותו מעל העוגה.

את העוגה שלנו רונית ואני החלטנו לקשט בלבבות שקרצנו ממרשמלו שרונית הכינה.

DSC_4405

חתכנו כל "קוביה" לחצי וקרצנו ממנה לבבות עם קורצן. תראו כמה יפות המסגרות שנשארו לנו (הבן שלי מאוד נהנה לנשנש מהן עם חברים באותו יום).

DSC_4466

הנחנו בזהירות את הלבבות על ציפוי המרשמלו וקיבלנו עוגה ורודה ומלבבת שהעלתה חיוך ענק על פנינו

DSC_4439

מקווה לראות את העוגות שלכם בקרוב, וגם אם תחליטו על ציפוי אחר, עוגת השוקולד הזו היא העוגה המנצחת שלי שאני תמיד מכינה לכל אירוע. היא שוקולדית, נימוחה וטעימה להפליא ואף אחד לא צריך לנחש שההכנה שלה היתה בחמש דקות וקערה אחת.

עוגת שוקולד בציפוי מרשמלו

עוגת שוקולד בציפוי מרשמלו

 

 

‏34 תגובות

  1. songi sei ב- 30 במאי 2015 בשעה 15:06

    וואו!! מה לא הייתי נותנת בשביל עוגה כזו 😀

  2. יעלה ב- 13 באוקטובר 2015 בשעה 10:18

    היי רות,
    עד כמה הקרם נוזלי? האם אפשר לצפות כמו בגנאש? כלומר פשוט לשפוך ולטלטל את העוגה בעדינות ולתת לקירור לעשות את עבודת הייצוב וההחלקה?…

    • שמח במטבח ב- 13 באוקטובר 2015 בשעה 13:37

      הי יעלה,
      הקרם במרקם נוח לציפוי העוגה. הציפוי הוא יותר כמו קרם (קצת פחות יציב מקצפת) וכן, יוצקים על העוגה ומיישרים. זה גם מאוד טעים כשלעצמו

    • אודיה ב- 24 במרץ 2020 בשעה 15:00

      הצילו …
      עשיתי את הקרם מרשמלו – המהיר , החלק הראשון של ההצגה עבד טוב , אח"כ הקצפתי שמנת מתוקה , לקראת הסוף הכנסתי למיקסר את הקרם שהתקרר בנתיים , הקצפת נהייתה נוזלית נורא , לא דומה אפילו למשהו סמיך שאפשר לשים על עוגה , יש דרך איך להציל את זה ?

  3. יעלה ב- 15 באוקטובר 2015 בשעה 9:09

    יופי. אז אם ערגה תרצה, אעז לנסות! 🙂

  4. קטי ב- 2 בפברואר 2016 בשעה 18:56

    עוגה מהממת! ניתן להכין פרווה? יצא גם טעים?
    תודה לך!

    • שמח במטבח ב- 2 בפברואר 2016 בשעה 19:47

      הי קטי ותודה
      ניתן להכין בפרווה עם שמן קוקוס או עם מרגרינה, מן הסתם הגירסה החלבית תהיה מוצלחת יותר, אבל לאור כמות השוקולד בעוגה היא תהיה טעימה בכל מקרה

      • עינת ב- 5 בפברואר 2021 בשעה 14:22

        את קרם המרשמלו אפשא להכין עם קצפת צמחית ?

        • שמח במטבח ב- 5 בפברואר 2021 בשעה 17:39

          כן
          אין בעיה

  5. יעל ב- 27 באוקטובר 2016 בשעה 18:22

    האם המרשמלו מתייבש אחרי שמתקרר או נשאר דביק?

    • שמח במטבח ב- 27 באוקטובר 2016 בשעה 19:41

      מתייבש מעט. העוגה נשמרת יפה מאוד בזכות זה

      • יעל ב- 28 באוקטובר 2016 בשעה 15:38

        תודה, יצא ממש טעים. המרקם היה יותר כמו קצפת ולא יבש כמו שציפיתי. ובעל זאת זה היה מוצלח מאוד ?

        • שמח במטבח ב- 29 באוקטובר 2016 בשעה 13:25

          זה לא יבש אבל בהחלט טיפה מתייצב אחרי יום (זה גם תלוי בציפוי שאת מכינה – אם זה עם קיצור הדרך או בלי). העיקר שהיה לכם טעים 🙂

  6. אורלי ב- 4 בינואר 2017 בשעה 14:37

    הי!
    נראהמ עולה ובהחלט אנסה!
    האם ניתן להמיס מרשמלו ללא שמנת מתוקה אלא כמו שהוא במיקרו או בסיר ואז לצקת אותו לתבנית ? האם הוא חוזר למרקם שלו?

    • שמח במטבח ב- 4 בינואר 2017 בשעה 15:01

      הי אורלי
      אני לא ממליצה להמיס את המרשמלו ללא השמנת – הוא יתנפח ויקבל לאחר מכן מרקם מאוד דביק שלא ניתן לעיצוב.

  7. שרית גינגולד ב- 19 בפברואר 2017 בשעה 0:23

    היי רות, הכנתי את העוגה הטעימה שלך עם מיפוי הצ'ק שלו. לאחר הוספתי את עיסת המרשמלו לשמנת המוקצפתלקראת סוף ההדלפה, הכל הייה נוזלי מאוד, כך שברגע שהנחתי על העוגה (הכנתי עוגת בו ב) הכל נזל למטה ולא עמד יציב. אם הייתי מכנסיה לשק זילוף גם לא ניתן הבה לשלף.
    באם כך זה אמור להתקבל?
    מה עליי לעשות כדי שיישאר יציב לאחר המיזוג בין המרשמלו המומס לקצפת?. אגב, המרשמלו היה בטמפרטורת החדר.
    תודה
    שרית

    • שמח במטבח ב- 19 בפברואר 2017 בשעה 15:40

      הי שרית
      קרם המרשמלו אמנם יותר דליל מתערובת מרשמלו אולם הוא ממש לא אמור להיות נוזלי ואמור לשבת יפה על העוגה.
      האם קיפלת את הקצפת לתערובת המרשמלו (זאת שממיסים עם השמנת המתוקה) כשהיא בטמפרטורת החדר?
      לפעם הבאה אפשר לקפל בהדרגה את הקצפת עד שהקרם מספיק סמיך (אצלי זו היתה הכמות שהתאימה לקבלת קרם סמיך שלא נזל).

      • שרית גינגולד ב- 20 בפברואר 2017 בשעה 10:24

        אופס, האמת היא שהוספתי את קרם המרשמלו לקצפת בסוף ההקצפה תוך כדי הקצפה.
        טוב, הכנתי את העוגה בשעת לילה מאוחרת והראש כבר לא "עבד" 🙂
        השבוע אכין שוב את העוגה לחגיגת יום הולדת בגן, הפעם אוסיף את הקצפת לקרם המרשמלו בתנועות קיפול :-). היה עוזר לחדד זאת במתכון, את ענין איחוד התערובות בתנועות קיפול.
        המון תודה על תשובתך והתייחסותך.

  8. טלי ב- 27 באפריל 2017 בשעה 20:46

    היי, האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית לקרם מרשמלו בגירסא פרווה, במקום שמנת מתוקה?

    • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2017 בשעה 7:50

      הי טלי
      עקרונית אפשרי, רק שימי לב שקצפת פרווה אסור להביא לרתיחה כי היא מתפרקת אז במצב כזה צריך לשים לב כשממיסים אותה עם המרשמלו

  9. לירון ב- 2 בינואר 2018 בשעה 12:45

    שלום,
    העוגה נראית נהדר! האם יש אפשרות להכין אותה בשישי ולאכול בשבת? איך אפשר לשמור עליה באופן מיטבי שלא תתייבש והציפוי יישאר טעים?

    תודה!

    • שמח במטבח ב- 3 בינואר 2018 בשעה 14:49

      הי לירון ותודה
      אין בעיה להכין יום או יומיים מראש. אני ממליצה לשמור אותה במקרר.

  10. אורטל ב- 1 בפברואר 2018 בשעה 12:38

    היי רות,

    האם ניתן להכין את רקם המרשמלו ללא השילוב עם הקצפת? כלומר להמיס עם שמנת, להמתין כמה דקות ולשפוך על עוגה מצופה? האם המרקם יהיה טוב לאחר קרור והתייצבות? תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 2 בפברואר 2018 בשעה 20:53

      הי אורטל
      נראה לי שהקרם יהיה מאוד סמיך, אבל כמובן שזה אפשרי

  11. אלונה רובין ב- 2 ביוני 2018 בשעה 7:52

    היי
    אני רוצה להכין את העוגה ולקחת ליומולדת של הבת שלי בפארק
    את חושבת שהציפוי ימס אם העוגה תמתין שם בערך שעתיים?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 2 ביוני 2018 בשעה 16:56

      נראה לי שבחום הזה פחות מומלץ שהציפוי הזה יעמוד בחוץ. אולי אם תקפיאי את העוגה לפני?

  12. לאל ב- 9 במרץ 2020 בשעה 23:56

    היוש,
    אם אני רוצה לקשט את ציפוי המרשמלו במעט סוכריות, באיזה שלב עדיף?
    את העוגה אכין יום לפני ותשמר סמקרר כ 10 שעות

    תודה!
    ????

    • שמח במטבח ב- 11 במרץ 2020 בשעה 12:14

      הי לאל
      נראה לי שכדאי לפזר את הסוכריות לפני ההגשה כיוון שבמגע עם הציפוי הצבע עלול להתחיל לנזול מהן (בגלל הלחות).

  13. חן ב- 12 באוגוסט 2021 בשעה 0:07

    קרם המרשמלו מתאים למילוי פרלינים?
    תודה מהממת

  14. חן ב- 12 באוגוסט 2021 בשעה 22:54

    ?

    • חן ב- 22 באוגוסט 2021 בשעה 20:06

      אם את לא יודעת, מוטב שתגידי את זה
      זו הגדלות
      אנשים עם בטחון לא פוחדים לומר שהם לא יודעים
      המשך ערב נפלא

      • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2021 בשעה 13:34

        אשמח אם תבהירי למה בדיוק התכוונת כי אני רואה שהגדת על תגובה עם סימן שאלה וללא שאלה ואני ממש לא יודעת למה התייחסת בתגובתך. בכל מקרה, אם שאלתך היתה אם הקרם מתאים למילוי פרלינים התשובה היא לא.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *