עוגת גבינה עם רוטב בייגלה מלוח
אין שבועות בלי עוגת גבינה, ובכל שנה אני מנסה לחשוב לכם על רעיונות מדליקים חדשים לעוגות קצת יותר מיוחדות. השנה החלטתי לשלב בעוגת הגבינה שלי את הלהיט התורן – רוטב בייגלה מלוח וכך נולדה לי עוגת גבינה עם רוטב בייגלה שכוללת גם קלתית של בייגלה.
השילוב הזה של מתוק מלוח וגבינה יצא פשוט משגע!! שילוב טעמים שעושה שמח בפה ומפעיל את כל החושים 🙂
החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לבסיס בייגלה:
150 גרם בייגלה (3 כוסות בייגלה שמיניות)
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
100 גר' חמאה מומסת
לתערובת עוגת גבינה:
200 גרם (כוס) סוכר
4 ביצים גדולות
גביע (200 גרם) גבינת שמנת
גביע (200 גרם) גבינה לבנה – איזה אחוז שומן שתרצו החל מ 5%
גביע (200 גרם) שמנת חמוצה – איזה אחוז שומן שתרצו
כפית תמצית וניל
חצי שקית (40 גרם) אינסטנט פודינג או קורנפלור
לציפוי ממרח בייגלה מלוח
100 גרם שוקולד לבן מקורמל (בלונדי / דולצ'ה וכו')
125 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה
2 כפות ריבת חלב
30 גרם (3/4 כוס) בייגלה
לקישוט
קצפת ממיכל שמנת מתוקה + 3 כפות אבקת סוכר (אפשר להקציף גם עם 2 כפות אינסטנט פודינג)
ההכנה:
קלתית בייגלה:
לפני שמתחילים מצפים את החלק החיצוני של התבנית בנייר אלומיניום – זה ישמור על העוגה שלא ייכנסו אליה מים במהלך האפיה.
טוחנים את הבייגלה יחד עם הסוכר לפרורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
מרפדים את תחתית התבנית בתערובת הבייגלה. הכי נוח עם תחתית של כוס. מעבירים את התבנית למקפיא שתתייצב עד שתערובת הגבינה תהיה מוכנה.
תערובת הגבינה:
מחממים את התנור ל- 150 מעלות, ומרתיחים מים בקומקום.
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת אחידה. כן, כן, כמה פשוט ככה מוצלח. רק שימו לב לערבל במהירות נמוכה שלא יכנס אויר לתערובת כי בועות האויר לא יוצאות טוב באפיה.
יוצקים את התערובת לתבנית שעליה קלתית הבייגלה.
מניחים את התבנית המרופדת בנייר אלומיניום בתבנית התנור. מכניסים את התבנית לתנור ויוצקים לתוכה בעדינות את המים הרותחים עד לבערך מחצית גובה העוגה, כשהתבנית כבר בתנור (אחרת הכל יישפך לכם וחבל).
אופים את העוגה במשך כשעה. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בקצוות ומעט רוטטת במרכז. בתום האפיה משאירים את העוגה בתנור הכבוי שתתקרר לאט לאט. זה יבטיח עוגה ישרה כמו פלס.
לאחר הצינון מעבירים בעדינות סכין או מרית בשולי העוגה כדי שתיפרד מהתבנית ומעבירים אותה למקרר שתתקרר בו במשך הלילה. זה חשוב כי העוגה צריכה להתייצב ולקבל את המרקם הקרמי שלה.
מכינים ציפוי של רוטב בייגלה מלוח
שמים בקערה את השוקולד הלבן המקורמל, השמנת המתוקה וריבת החלב ומחממים יחד במיקרו בפולסים של חצי דקה עד שהשוקולד מתרכך. מערבבים בין לבין עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים לתערובת את הבייגלה שטחנו דק יחסית. ממילא תמיד נשארות חתיכות טיפה יותר גדולות בשביל הקראנץ.
מי שאוהב שהרוטב שלו טיפה יותר מלוח יכול להוסיף עוד קצת מלח לתערובת.
עכשיו כשהעוגה כבר קרה יוצקים את הרוטב המעט חם על העוגה (בעדינות!!) ובעזרת מרית דואגים לפזר אותו על פני כל העוגה.
מקשטים את העוגה בזילופים של קצפת ובבייגלה.
וזהו. העוגה מוכנה להגשה. אין ספק שהיא תעשה יופי של רושם בארוחת החג, ובכלל 🙂
רוצים להוסיף קישוט? אפשר לפזר שברי בייגלה גם במרכז העוגה
ואם מתחשק לכם אפשר להכין אותה גם בגירסה אישית בקאפקייקס. המתכון מתאים לכ- 15 קאפקייקס אישיים, תלוי בגודל השקעים שבם תשתמשו (ולא לשכוח לשים מנג'טים) זמן האפיה יהיה 20-25 דקות באמבט מים.
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
מחפשים רעיונות נוספים לעוגות גבינה? הנה כמה שאני אוהבת במיוחד
קודם כל – המדריך שלי להכנת עוגות גבינה אפויות קרמיות ומוצלחות ומתכון לעוגת גבינה עם לבבות שוקולד
עוגת ביסקוויטים שוקולד וניל -אחת האהובות בבלוג
עוגת גבינה קרה עם פטל – יפייפיה אמיתית ולא כזו מסובכת להכנה
עוגת גבינה עם רוטב בייגלה מלוח
מצרכים:
קלתית בייגלה
- 150 גרם בייגלה שמיניות 3 כוסות
- 50 גרם סוכר לבן רבע כוס
- 100 גרם חמאה מומסת
עוגת גבינה
- 200 גרם סוכר לבן כוס
- 4 ביצים
- 1 גביע גבינת שמנת 200 גרם
- 1 גביע גבינה לבנה 200 גרם
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
- כפית תמצית וניל
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל או קורנפלור
לרוטב בייגלה מלוח
- 100 גרם שוקולד לבן מקורמל (בלונדי או דולצ'ה)
- 125 מ"ל שמנת מתוקה חצי כוס
- 2 כפות ריבת חלב
- 30 גרם בייגלה טחון 3/4 כוס
לקישוט העליון
- 250 מ"ל שמנת מתוקה מיכל
- 3 כפות אבקת סוכר אפשר 2 כפות אינסטנט פודינג במקום
הוראות הכנה:
קלתית בייגלה
- טוחנים את הבייגלה יחד עם הסוכר לפרורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
- עוטפים את העוגה מבחוץ בנייר אלומיניום (זה לאפיה) ומרפדים את תחתית התבנית בתערובת הבייגלה. מעבירים למקפיא.
עוגת גבינה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית שעליה קלתית הבייגלה.
- מניחים את התבנית המרופדת בנייר אלומיניום בתבנית תנור. מכניסים את התבנית לתנור ויוצקים לתוכה בעדינות את המים הרותחים עד לבערך מחצית גובה העוגה, כשהתבנית כבר בתנור.
- אופים בתנור שחומם ל 150 מעלות במשך כשעה.העוגה מוכנה כשהיא יציבה בקצוות ומעט רוטטת במרכז. בתום האפיה משאירים את העוגה בתנור הכבוי שתתקרר לאט לאט.
- לאחר הצינון מעבירים בעדינות סכין או מרית בשולי העוגה, כדי שתיפרד מהתבנית, ומעבירים אותה למקרר שתתקרר בו למשך לילה.
רוטב בייגלה מלוח
- מחממים יחד את השוקולד הלבן המקורמל, השמנת המתוקה וריבת החלב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מוסיפים לתערובת את הבייגלה הטחון. ניתן להוסיף עוד קצת מלח לתערובת - למי שאוהב/ת.
- יוצקים על העוגה הקרה ומיישרים על פני העוגה.
מקשטים בקצפת ובבייגלה
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
נראה מעולה!!!
יש אפשרות אחרת במקום ריבת חלב ברוטב???
(פחות אוהבים אצלנו ריבת חלב …)
אפשר להכין עם חלב מרוכז
הי,
כמה זמן אפיה במנג'טים?
20-25 דקות. באמבט מים
מהמם
תודה 🙂
שלום רות,
העוגה נראת מדהימה.
שאלה. לא ברור לי עם הביגל מלוח או לא.
אני כותבת לך מלוס אנגלס ולא בטוח שאוכל למצוא ריבת חלב. יש תחליף?
הי ענת 🙂 הבייגלה מלוח (הם מגיעים עם מלח עליהם). לגבי ריבת חלב – נראה לי שלא תהיה לך בעיה למצוא כי זה בכל זאת מעדן דרום אמריקאי אבל אם לא תמצאי תוכלי להשתמש בחלב מרוכז.
נראה טובבבבבבבבבבב!
תודה רבה <3
וואהו! חייבת לנסות.
באיזה מפלס לאפות עוגות גבינה? יש לי תנור חדש של בוש עם 5 מפלסים.
האם אפיה בטורבו?
תודה, אסנת
נראה מעולה
האם אפשר להחליף את ריבת החלב ברוטב במשהו אחר????
את יכולה להשתמש בחלב מרכז במקום.
רות יש שאלה על אפיית רולדות שמרים
שאני חייבת פעם אחת ולתמיד להבין את הטעות שלי
בכל בצק של רולדת שמרים אני פותחת מורחת מלית מגלגלת ואופה אבל-
כשאני חותכת את הרולדה אני רואה נפח גדול של הבצק ופס דק של המילוי כלומר המילוי לא נראה הכל רק בצק שהוא אפוי כמובן
למה זה קורה לי?
ככל הנראה לא שמת מספיק מילוי או שהמלית שלה מאוד דלילה. בכל מקרה, ממליצה לך להכנס לפוסט עם המתכון לבבקה. יש שם הסברים מפורטים .
בהוראות הכנת העוגה לא כתוב מה לעשות עם הביצים והסוכר .
כתוב במתכון "במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת אחידה" כל החומרים זה כולל גם ביצים וסוכר (וכל יתר החומרים שרשומים במתכון)
המתכון מעולה ואני מתכננת להכין את העוגה לחג 🙂
אני רוצה להגדיל את העוגה לקוטר 26 ולעשות אותה יותר גבוהה. נגיד אקח את הגבינות ואת השמנת חמוצה 300 גרם כל אחת במקום 200. לכמה זמן צריך להאריך את זמן האפייה לדעתך? תודה 🙂
במקרה כזה את צריכה להכפיל כמות של כל החומרים לא רק של הגבינות. זמן האפיה יהיה להערכתי בין שה ורבע לשעה וחצי. חשוב מאוד לאפות באמבט מים ורצוי כמה שיותר גבוהים כי בקוטר 26 החלק החיצוני יתייבש לפני האמצע.
תודה רבה על הסבר המפורט ❤️
תודה 🙂
היי אפשר להכין בתבניות אישיות מאלומיניום ללא מנג'ט?
אפשר
ניתן לאפות בטורבו?
אפילו רצוי. ראי ההסברים במתכון
ב-6.5.21 שאלתי שאלה שלא קיבלתי עליה תשובה.
אודה על תשובה.
תודה, אסנת אפרתי
.
הי אסנת
השבתי על השאלה
בכל מקרה, למענה מהיר הכי טוב לשאול בקבוצה שלי בפייסבוק – "שמח במטבח – אופים בכיף עם רות אופק"
המתכון נראה מדהים!!
אשמח להסבר לגבי המים? מניחים מים רותחים בתוך התבנית?
עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום שהמים לא יכנסו אליה, מניחים בתוך תבנית אחרת (אני תמיד שמה בתבנית תנור) ואז שמים בתבנית הגדולה מים חמים והעוגה נאפית באמבט מים. לשם הנוחות אני מוסיפה את המים רק כשהתבניות בתנור כדי לא לסחוב תבנית מלאה מים לתנור.
נראה מושלם! אפשר להחליף את השמנת במסקרפונה?
אין בעיה. גם אני מחליפה לפעמים
העוגה צנחה
עשיתי לפי כל המתכון
ציפיתי נייר כסף, מילאתי מים, שעה 150 מעלות השארתי בתנור שעתיים ובמקרר לילה שלם
והעובי של העוגה הוא מאד נמוך….😫\
(אפיתי שוב רק את העוגת גבינה והיא צנחה גם כן)
למה ז ה קורה.. איך הגובה ככ גבוה אצלך יחסית גבוה?
אולי אפית בתבנית יותר גדולה ממה שאני הכנתי? אני אפיתי בתבנית 24 וכפי שאת רואה היא יצאה ישרה כמו פלס. וגם עוגות אחרות שהכנתי לפי אותו מתכון הצליחו. כך שאי מבטיחה לך שזה לא המתכון.
טיפ שלי (שכתוב גם במתכון) תעבירי סביב הדפנות סכין או מרית ותחזירי לתנור
הי רות אני גרה בחול ולא מוצאת שוקולד לבן מקורמל מה לעשות? בנוגע לגבינה לבנה איזו לשים? פה אין גבינות לבנות רזות כמו בארץ. ריקוטה יכולה להתאים?
תודה רבה
הי טל
אפשר להכין עם שוקולד לבן. במקרה כזה הייתי מבשלת את השוקולד עם השמנת על האש תוך ערבוב עד שהשוקולד יתחיל קצת להתקרמל. אפשר גם להכין רק עם שוקולד לבן בלי הקירמול, פשוט הקירמול די תורם לטעם.
לגבי גבינה לבנה – הייתי פשוט מכינה את העוגה על טהרת גבינת השמנת. תהיה עוגה קצת יותר "משמינה" אבל מבחינת מרקם היא תהיה נפלאה. לגבי הריקוטה – אפשר גם להכין איתה. אישית וכאמור הייתי הולכת על גבינת שמנת בלבד
היי
ישלי שאלה איך אני מוציאה את העוגה מהדפנות?
אני מעבירה סכין סביב דפנות העוגה בעדינות כשהעוגה עוד חמה מהתנור (ואז מחזירה אותה לתנור שתצטנן לאט לאט) ואחר כך כשאני מוציאה אותה מהמקרר או שהיא יוצאת בקלות או שאני מעבירה שוב בעדינות סכין סביב הדפנות.
היי, המתכון נראה מושלם!
כתבת גביע גבינה 200 גרם. גביע גבינה זה 250 גרם.
האם התכוונת לגביע גבינה 250 גרם?
תודה
אכן התכוונתי לגביע הסטנדרטי . מייד מתקנת. המון תודה על ההערה 🙂
היי חייב לשים אותה לילה שלם במקרר?
לא חייבים לילה שלם אבל העוגה צריכה להתקרר היטב לפני שמגישים אותה. אפשר לקצר תהליכים ולשים שעה בפריזר אבל לא יותר, כי עוגת גבינה אפויה לא בנויה להקפאות (אם מקפיאים לגמרי ומפשירים זה ממש פוגע במרקם שלה והופך אותו לגרגרי)
היי רות,
המתכון מעולה ממש.
יש לי תבנית 22 ותבנית 26. עוד לא החלטתי במי מהן להכין את העוגה. אודה לתשובתך איך לשנות את הכמויות בעוגה וזמני האפייה בהתאם עבור תבניות אלה. תודה מראש:)
תכיני בתבנית 22 את אותה כמות. המתכון זהה. ב 26 היא תהיה נמוכה.
תודה על התשובה. אם אגדיל כמויות לגודל 26 היא עדיין תצא נמוכה?
אם את מגדילה כמויות מן הסתם הגובה יהיה בהתאם. לכמות. אני אישית לא כל כך אוהבת לאפות בתבניות 26 גם בגלל שאז השוליים נאפים יותר מאשר האמצע ובעיקר בגלל שבימים אלו שכולם בדיאטה אם את מגיעה עם עוגה גדולה למסיבה סביר להניח שחלק ממנה יחזור איתך הביתה וחבל. מעדיפה להכין עוגה קטנה יותר שתתחסל באותו היום
יש לי תבנית 26, האם כדאי להכפיל כמויות רק לתערובת הגבינה או לכל השכבות? או שאפשר לעשות כפול 1.5 וזה עדיין יצא טוב? וכמה זמן לשים בתנור בהתאם? העוגה נראית מושלמת! מתכננת להכין השבוע ואז אכתוב איך יצאה (-:
תכיני כמות וחצי. המתכון במקור הוא לתבנית 24. יתר ההוראות די זהות.
בהצלחה 🙂
תודה רבה! הכנתי מתכון כפול (רק על מלית הגבינה) ופשוט יצאו עוד כמה עוגות אישיות 🙂 העוגה מושלמת! מוסיפה לרשימת המתכונים שאני אכין שוב ושוב 🙂
העוגה עדיין בתנור עברה שעה ורבע ונראה שעדיין לא מוכנה איך אני אדע מתי?ואפיתי ברינג איך אני מעבירה לתחתית אחכ?
כל תנור מתנהג אחרת ולפעמים זמן האפיה מתארך. המדד שהעוגה מוכנה הוא שהיא עדיין רוטטת במרכז אבל לא נוזלית.
העברה מהרינג לצלחת הגשה היא אך ורק אחרי שהעוגה מתקררת לגמרי (רצוי יום אחרי)