נאגטס – קציצות השניצל שאלונה אוהבת

ימי הקורונה האלה.. הו.. כמה שהם מאתגרים. להיות עם הגוזלים 24/7 זה גם אומר לחשוב על מלא רעיונות לארוחת הצהרים וזה רבותי אתגר רציני עם הסרבנים שלי. מזל שיש לי חברות טובות ומוכשרות שבזכותן אני מגלה רעיונות מגניבים כמו נאגטס בייתיים שילדים יטרפו.

איך הגעתי להכין נאגטס ? הסיפור די משעשע. את הנאגטס (אפשר גם לקרוא להם שניצלונים) האלה למדתי להכין מחברתי אורית ברכה, שהיתה השכנה שלי כשגרנו בתל אביב בעידן טרום הילדים, והם קרויים על שם בתה המקסימה אלונה עין-דור.

כן, כן, גם בתל אביב בדירות השכורות הצנועות שבהן גרתי כסטודנטית ועורכת דין צעירה יכולים להווצר יחסי שכנות קרובים וחבריים. שכשעזבנו בסוף את הדירה הקשר בינינו לבין אורית ויוסי קצת התמסמס. עד שפתאום מצאתי אותם בפייסבוק והקשר התחדש.

אז קבענו להפגש יחד ולהתעדכן בקורותינו וככה מצאנו עצמנו בבראנץ חגיגי עם הילדים. חילקנו בינינו את הבישולים ואז אורית הגיעה עם קופסה מלאה בשניצלונים טעימים וסיפרה שבבית קוראים להם "קציצות השניצל שאלונה אוהבת".

אחרי שטעמתי מהן ישר ביקשתי את המתכון, כי מתכון כזה מעולה אסור לשמור רק לעצמי 🙂

החומרים לכ- 30 נאגטס :

750 גרם חזה עוף טחון
בצל בינוני עד גדול טחון או מגורר דק ומסונן מהנוזלים.
ביצה אחת טרופה
כף מיונז
כפית חרדל
מלח ופלפל
כחצי כוס פירורי לחם (מומלץ הזהובים והיותר עבים, כמו פנקו)

לציפוי – פירורי לחם

ההכנה:

טוחנים את הבצל להכי דק שאפשר במעבד מזון/מיכל של בלנדר מוט או שמגרדים את הבצל בפומפיה דקה. סוחטים את הבצל עד כמה שאפשר מנוזלים. אני מוצאת שהדרך הכי קלה היא להניח אותו על נייר מגבת ולסחוט. אם אין – תניחו על כמה ניירות סופגים ותשאירו קצת שיספחו את הנוזלים.

בקערה מניחים את כל חומרי הנאגטס – חזה עוף, בצל, ביצה, מיונז, חרדל ופרורי לחם ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אני לא מחובבי הפלפל ולכן אני לא שמה בנאגטס שלי.

לשים הכל יחד טוב טוב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

עכשיו יש לכם כמה אפשרויות פעולה. אם יש לכם זמן תניחו לתערובת לנוח במקרר לחצי שעה לספיחת טעמים והתייצבות. אם אין – עברו לשלב הבא.

אפשר בעקרון כבר לגלגל לנאגטס, לטבול בפרורי לחם ולטגן.

אבל מכיוון שהתערובת קצת רכה אני מצאתי שהכי נוח זה להכין מראש את ה"קציצות" בתבנית או מגש ייעודי שמרפדים בניילון נצמד, לתת להן חצי שעה מנוחה במקרר ורק אז להמשיך.

לאחר המנוחה טובלים את הנאגטס בפרורי לחם.

ומטגנים במחבת שחוממה מראש עם מעט שמן.

הופכים כשהחלק התחתון משחים, ומטגנים עד להשחמה של שני הצדדים.

מעבירים לצלחת עם נייר סופג ושומרים עליה מהילדים שבטח כבר ירוצו לגנוב לכם נאגטס 🙂

מהכמות הזו יצאו לי בערך 30 נאגטס ואני מבטיחה לכם שהם נעלמו מהר מאוד.

בתיאבון !

הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

מחפשים עוד רעיונות מהירים וטעימים? הנה כמה שאני אוהבת

לזניה אליפות

לזניה שכולם יאהבו

קציצות שילדים אוהבים – ארוחה בסיר אחד

בולונז שילדים טורפים

מקרוני אנד צ'יז

שניצל בתנור שכולם יזללו

 

‏6 תגובות

  1. פאולה קרויטורו ב- 25 במרץ 2020 בשעה 20:57

    תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים וטעימים

    • שמח במטבח ב- 28 במרץ 2020 בשעה 11:17

      תודה לך 🙂

      • מאיה ב- 31 במרץ 2020 בשעה 16:07

        לא ראיתי שצריך 750 גר׳ עוף טחון 🤦🏻‍♀️
        יש לי 500 גר׳ – האם לשים את שאר המרכיבים באותה הכמות?

        • שמח במטבח ב- 31 במרץ 2020 בשעה 20:28

          שימי קצת פחות פירורי לחם וטיפה פחות מהמיונז ובצל בינוני, כל השאר תשאירי ואני בטוחה שיצא טעים.

  2. דניאלה שקדי ב- 4 באפריל 2020 בשעה 19:32

    תודה על המתכון הנהדר! הבן שלי אהב מאד וגם אני =)

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:47

      שמחה מאוד לשמוע. הקרדיט לאורית ואני בהחלט שותפה להתלהבות ממנו

השאר תגובה