מלכת הלבבות – רולדת שוקולד וקצפת מקושטת, ללא קמח

כפי שבטח הבנתם, אני מתה על רולדות. מכל הצבעים ועל הסוגים.
ומה יש לא לאהוב בבצק ספוג עדין שמגולגל עם קרם טעים?  זה אולי הכי רטרו שיש אבל לאחרונה הרולדות זוכות לעדנה מחודשת עם שלל מתכונים וגירסאות.

פרסמתי פה בבלוג לא מזמן מתכון לרולדת הקשת, שגרמה לי לרוץ למטבח ולאפות אותה, תוך שהיא דוחקת את התכניות שלי להכין לכם מתכונים לפסח. למעשה ברולדת הקשת נתקלתי כשחיפשתי ברשת רעיונות לשדרג את הרולדה הקבועה שלי.

המתכון שאביא בפניכם היום הוא המתכון הקבוע שלי לרולדה כבר למעלה מעשור. הוא כשר לפסח ולכן מושלם לארוח בחג אבל לא רק, כי הוא כל כך מוצלח שאני מכינה אותו כל השנה.
את המתכון קיבלתי מחברתי היקרה ואופה מוכשרת בטירוף – עליזה דביר, במסגרת פורום האפיה באתר של המגאזין "על השולחן" (אותו ניהלתי תחת הכינוי "טופיפי" במשך מספר שנים), ושם הוא הפך לאחד מלהיטי הפורום ואני בטוחה שעד היום משמש רבים מהגולשים שנחשפו אליו.

את הרולדה ניתן לקשט בכל מיני צורות: לצפות בשוקולד, לפזר מעל אבקת סוכר ואפילו לזלף מעליה פרחים של קצפת או תותים (או גם וגם). בחרתי להביא בפניכם גירסה שבעיני היא מאוד חגיגית ויפה, עם בסיס שוקולדי ולבבות אדומים שמזלפים על התבנית לפני האפיה.

מוכנים להתחיל ?

מלכת הלבבות

מלכת הלבבות

הכמות מותאמת לגודל של תבנית תנור

לרולדה:

6 ביצים
200 גר' (כוס) סוכר
2 כפות רום/וויסקי [לא חובה]
קורט מלח
70 גר' (חצי כוס) אבקת קקאו [רצוי קקאו הולנדי]

לקישוט הלבבות:

30 גר' חמאה רכה
40 גר' אבקת סוכר
חלבון מביצה אחת
50 גר' קורנפלור
צבע מאכל אדום בג'ל

למילוי קצפת – מיכל שמנת מתוקה/שמנת צמחית

אפשרות לקישוט – תותים

ההכנה:

מתחילים בהכנת התערובת לקישוט הלבבות, כיוון שהיא צריכה להתקרר קצת לפני השימוש.

בקערה קטנה או בקערה של מעבד מזון קטן (או של הבלנדר מוט) נערבב חמאה, אבקת סוכר, חלבון וקורנפלור. כשהתערובת אחידה נוסיף כ- 2 טיפות של צבע מאכל ונערבב.

DSC_3066

אני ממליצה להשתמש בצבע מאכל בג'ל ולא בצבע המאכל הנוזלי. הצבע בג'ל איכותי מאוד ודרושה כמות קטנה ממנו כדי לצבוע את התערובת שלנו. הוא גם בריא יותר לשימוש מאשר צבעי המאכל של פעם.
אני אישית משתמשת בצבעים של מג'יק קולור שבנוסף לכל הנ"ל הם מתוצרת הארץ (ואני תמיד מעדיפה לפרגן ליצור מקומי) ומגיעים בבקבוקונים קטנים שמאוד נוחים לשימוש (בניגוד לווילטון, שגם הם איכותיים, אבל מצריכים הוצאה של הצבע עם קיסם ותמיד מלכלכים לי את הידיים בניסיון לפתוח את האריזה).

DSC_3070עכשיו כשקיבלנו משחה צבעונית נעביר אותה לשקית זילוף (אפשר קטנה), נקשור אותה בקצה ונשים לחצי שעה במקפיא שתתמצק מעט עד שנשתמש בה (אם מכינים מראש אפשר לאחסן גם במקרר).

DSC_3071

כשהתערובת שלנו מספיק קרירה נוכל לצייר איתה את הקישוט שלנו.

נפרוש נייר אפיה על התבנית שבה נרצה להשתמש, נשמן אותו בספריי שמן או במעט שמן שנפזר על נייר האפיה בעזרת נייר סופג (חשוב מאוד, אחרת התערובת עלולה להדבק באפיה ולהשאר על הנייר במקום על הרולדה), נחתוך שפיץ קטן מהקצה של שק הזילוף (שנוכל לזלף ציור בקווים דקים) ונתחיל לצייר על מחצית הנייר (למה מחצית? כי אנחנו מגלגלים אותה והחצי הפנימי ממילא לא ייראה)

DSC_3084

אני בחרתי לצייר לבבות בשרטוט חופשי שלי, ובאחת הגירסאות שהכנתי (זו שבתמונה מעל) שילבתי גם נקודות. אבל ניתן לצייר כל ציור שעולה על רוחכם, פרחים, נקודות, או דוגמה יפה כמו ברולדה המהממת של פיית העוגיות.

רולדת גלידה מעוטרת של פיית העוגיות

רולדת גלידה מעוטרת של פיית העוגיות

בכל מקרה, מה שלא תבחרו לצייר, אחרי שציירתם את הדוגמה, הכניסו את התבנית למקפיא (ואם אי אפשר למקפיא אז למקרר) שתתקרר טוב טוב לפני שניצוק עליה את הרולדה ונכניס אותה לתנור.

בזמן שהקישוט שלנו מתקרר נעבור להכנת הרולדה:

נחמם את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.

נשבור את הביצים לקערת המיקסר ונתחיל להקציף במהירות איטית עם קורט מלח. ברגע שנתחיל לראות קצף נוסיף את הסוכר בהדרגה (אני מזרזפת מכוס המדידה תוך כדי ערבוב).

הוספת הסוכר

נמשיך להקציף את הביצים במשך 5-6 דקות עד שמתקבל קצף סמיך ובהיר שנוזל במהירות איטית מהמקצף ומשאיר שבילים בקערה לכמה שניות.

DSC_2932

נוסיף לתערובת 2 כפות של רום או ויסקי (לא חובה, ואל דאגה, האלכוהול מתאדה באפיה) ונערבב קלות.

נוסיף לתערובת חצי כוס אבקת קקאו – מומלץ לנפות לקערת המיקסר, שלא יהיו גושים – ונערבב עם לקקן לתערובת בתנועות קיפול עדינות כדי לא לשבור את הנפח של הביצים.

אני ממליצה להשתמש בקקאו ההולנדי שיש לו טעם יותר שוקולדי והוא יותר עשיר מאשר אבקת הקקאו הרגילה.

DSC_3090

ברגע שהתערובת שלנו מקבלת צבע אחיד, ללא גושי קקאו היא מוכנה לאפיה.

ניצוק את התערובת מעל קישוט הלבבות שהתקרר וניישר אותה כך שתמלא את כל שטח התבנית. כמובן שאת זה נעשה בזהירות כדי לא לפגוע בקישוט שלנו.

DSC_3096נאפה את הרולדה במשך כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות בטורבו.

לאחר שהרולדה יוצאת מהתנור ומתקררת מעט נכין אותה למילוי. למה לגלגל כשהיא עוד חמימה? כי אם נחכה שהיא תתקרר לגמרי הבצק שלנו עלול להפוך ליציב מדי לגלגול ונוקשה וישבר בגלגול.

קודם כל, נהפוך אותה על נייר אפיה אחר

DSC_3118לאחר מכן נקלף בעדינות את נייר האפיה כשהחלק של הקישוט נמצא למעלה. שימו לב שבגלל ששימנתי את נייר האפיה הרולדה, והקישוט שלנו, לא נדבקו אליו וקל יחסית לקלף אותו.

DSC_3323עכשיו נהפוך שוב את הרולדה שלנו על נייר אפיה חדש (כן.. יש קצת בזבוז של ניירות אפיה, אבל היי, יהיה לכם קינוח הורס וטעים לארוחת החג.. ותמיד אפשר למחזר את הניירות וגם להשתמש בניירות אפיה מתכלים).

נגלגל את הרולדה יחד עם נייר האפיה כשהציור שלנו פונה כלפי מטה וכשהגלגול מתחיל בצד הלא מקושט.
פה בתמונה רואים את ההתחלה של החלק המקושט כיוון שצילמתי את הגלגול בשלב שבו חצי מהבצק כבר מגולגל.

DSC_3121

נשמור את הרולדה שלנו בצד ונעבור להכין את המילוי.

אני אוהבת למלא את הרולדהבקצפת שהקצפתי במיקסר ממיכל של שמנת מתוקה (או שמנת צמחית אם צריך קינוח פרווה). בלי תוספת של טעמים ואפילו בלי תוספת של סוכר. היא משתלבת מעולה עם הבצק השוקולדי המתוק.
ואם רוצים להתפנק אפשר גם להוסיף לה תותים כפי שעשיתי ברולדה שבתמונה.

ועכשיו לשלב האחרון – המילוי.

נפתח את הרולדה שגלגלנו ונסדר אותה על משטח העבודה. אם רוצים אפשר ליישר מעט בקצוות בעזרת סכין חדה.

נמרח על הרולדה את הקצפת שלנו (זוכרים שהצד המקושט צריך לפנות כלפי מטה??)  ואם נרצה להוסיף לה תותים נסדר אותם בשורה או שתיים לאורך העוגה.

DSC_3350

ועכשיו, מגלגלים בפעם האחרונה – זוכרם שמתחילים מהצד בלי הקישוט?

אפשר להגיש את הרולדה מייד אבל אני מעדיפה להשאיר אותה לפחות שעה במקרר לספיגת טעמים ולהתמצקות. הרולדה גם תחתך יותר טוב כשהיא קרה.

בתאבון ופסח שמח 🙂

DSC_3484

‏26 תגובות

  1. חן שוקרון ב- 26 במרץ 2015 בשעה 11:38

    וואו! משגעת!!

  2. אריאלה ב- 26 במרץ 2015 בשעה 13:01

    מקסים, תודה על ההסבר.

    • hahppykitchen1 ב- 26 במרץ 2015 בשעה 13:18

      תודה רבה 🙂
      מחכה לראות את הגירסה שלך

  3. efrat123 ב- 26 במרץ 2015 בשעה 13:18

    ממש מדליק!

  4. פיית העוגיות ב- 29 במרץ 2015 בשעה 20:41

    יופי של תראפיה במטבח 🙂
    וקינוח סופר חמוד לחג
    שאפו על הפוסט המושקע

    • hahppykitchen1 ב- 30 במרץ 2015 בשעה 11:37

      בהחלט תראפיה. ותודה לך על השראה אינסופית 🙂

  5. קונקורד | שמח במטבח ב- 30 במרץ 2015 בשעה 14:42

    […] נסו את מלכת הלבבות  […]

  6. אורית ב- 31 במרץ 2015 בשעה 14:07

    יעבוד עם מרגרינה במקום החמאה?

  7. לי ב- 2 באפריל 2015 בשעה 13:01

    היי, זה יוצא טעים עם קצפת צמחית ? ☺️

  8. hahppykitchen1 ב- 2 באפריל 2015 בשעה 19:36

    הי לאל,
    ההעברה בין ניירות האפיה היא כדי לוודא ששום דבר לא יידבק. חשוב גם לשמן את הנייר לפני שמציירים את הלבבות כי אחרת הן נדבקות לנייר ונשברות כשמקלפים אותו (לצערי למדתי בדרך הקשה…).
    אם נגלגל את הרולדה בנייר שבו נאפתה בלי לבצע את ההפרדה היא תידבק לנייר ואחר כך כשנרצה למלא אותה היא עלולה להקרע.
    ולכבי השבירה בגלגול – הטריקים שנתתי בפוסט מונעים את השבירה (ההפיכה בין הניירות, הקילוף והגלגול מחדש על נייר אפיה נקי אחרי האפיה)
    חג שמח!!!

  9. שלומית ב- 4 באפריל 2015 בשעה 22:22

    שלום!
    הרולדה נראת מעולה!
    אך משום מה כשעשיתי את הרולדה במעלות שאמרת, אפשר לומר שנשרף לי….ממש נשרפו הפינות .. המרכז… ובכלל טעם מריר.
    מה עשיתי לא נכון?
    מצאתי את עצמי אוכלת רק קצפת עם תותים 😣😣 בלי עוגה 😭😭😭

    • hahppykitchen1 ב- 4 באפריל 2015 בשעה 23:57

      הי שלומית
      אני ממש מצטערת לשצוע שהרולדה שלך נשרפה. זה מבעס להשקיע במשהו ושלא יוצא.
      נראה לי שכל תנור מתנהג קצת אחרת ותמיד צריך להשגיח בפעם הראשונה שאופים. הזמן שציינתי זה הזמן שלקח לתנור שלי לאפות, והוא עוד נחשב לחזק.
      אני מציעה לך לנסות שוב ולהוריד בטמפרטורה וגם לקצר בזמן האפיה ולבדוק מתי הרולדה שלך מוכנה( מבחן הקיסם יכול לעזור.

  10. אביטל ב- 1 במאי 2015 בשעה 22:20

    עשיתי את הרולדה ללא קישוטי הלבבות. יצא לי מקסים וטעים. בזכות ההסבר המעולה צלחתי את גלגול הרולדה -שלב שחששתי ממנו.

    • hahppykitchen1 ב- 2 במאי 2015 בשעה 14:46

      אביטל יקירי
      כמה שאני שמחה לשמוע שהצליח לך. הרולדה הזו מלווה אותי כבר שנים, גם ללא הקישוט 🙂
      אשמח לראות תמונה.

      • אביטל ב- 3 במאי 2015 בשעה 9:18

        לא צילמתי 🙁 מבטיח במתכון הבא !

  11. טליה ב- 4 באפריל 2017 בשעה 23:31

    היי:)
    אפשרי להכין את העוגה שבוע לפני ולשמור אותה בהקפאה?
    תודה רבה! היא פשוט מהממת!!

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2017 בשעה 5:38

      עקרונית זה אפשרי, אבל אני חושבת שטרי זה תמיד יותר טוב כי בהקפאה ובהפשרה הרולדה תאבד מהמרקם שלה.

      • טליה ב- 5 באפריל 2017 בשעה 7:36

        אוקיי תודה:)
        שיהיה חג שמח!

  12. ענת ב- 9 באפריל 2017 בשעה 15:27

    היי אני הולכת להכין כאלה רולדות היום.
    הן קטנות? מתאים להביא אחת למשפחה של 5 נפשות שנכנסה לדירה חדשה?

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 20:12

      הי ענת
      הרולדה יוצאת כמו רולדה סטנדרטית מתבנית תנור רגילה ובהחלט תספיק למשפחה של 5 נפשות. איזה כיף להם שככה תפנקי אותם <3
      חג שמח

  13. תחיה ב- 29 באפריל 2018 בשעה 13:35

    שלום רב רות, הרולדה נראית מדהים ואני מאוד רוצה להכין אותה לגיסתי הבעיה שהיא נמנעת מסוכר לחלוטין, האם ניתן להמיר את הסוכר בממתיק כמו מרמולייט? או שאולי שוקולד ללא סוכר יעזור במשהו? תודה רבה 🙂

    • שמח במטבח ב- 29 באפריל 2018 בשעה 19:51

      הי תחיה
      לא מכירה את מרמולייט אבל יודעת שאפשר להשתמש בתחליפי סוכר (למשל "כמו סוכר"). אין פה מה להשתמש בשוקולד ללא סוכר כיוון שהרולדה מורכבת מביצים, סוכר וקקאו ואין בה שוקולד.

השאר תגובה