מוס YOLO – או הקינוח הכי מהיר ומרשים שתכינו

כולם אוהבים להביא לשולחן קינוחים מרשימים, נכון?

אבל לא תמיד יש לנו את הזמן להשקיע בלהפריד ביצים, להמיס שוקולדים, להקציץ קצפות, לקפל חומרים ועוד ועוד. אני הראשונה שתגיד שזה כיף גדול, אבל לפעמים בא לנו לקבל קינוח מרשים בכלום מאמץ.

ובדיוק בשביל זה אני פה היום 🙂

קרם-YOLO

הקינוח שבתמונה שמעל הוא הקינוח הכי מהיר שתכינו.

כמובן שהוא נולד מתוך צורך. חברים התקשרו והודיעו שהם נמצאים באזור שלנו ורוצים לבקר. ואני, שרציתי לפנק אותם במשהו שווה שברתי את הראש מה להכין. בדרך כלל אני מכינה במקרים כאלה את עוגת השוקולד המהירה שלי, אבל הפעם רציתי לפנק במשהו אחר.

פתחתי את המקרר ומולי הופיעו אריזות אדומות קטנטנות וחמודות של מעדן YOLO שבדיוק קניתי, ואז נדלקה לי נורה דימיונית מעל הראש והחלטתי לנסות משהו חדש. מכיוון שהמעדן מכיל שוקולד ומכיוון שהוא סמיך יחסית החלטתי שהוא ישמש על תקן בסיס גנאש למוס.

ואז הקצפתי קצפת משמנת מתוקה (ככה כמו שהיא, לא הוספתי סוכר) ערבבתי לתוכה את המעדן, טעמתי וזה היה ממש טעים.
בעקרון יכולתי לסיים כאן ולהגיש, כי המוס הוא קינוח שווה בפני עצמו. אבל כיוון שהיו לי עוגיות בבית (עוגיות השוקולד האהובות על כולנו, שגם אותן מכינים בצ'יק בקערה אחת וכף אחת) החלטתי לשדך אותן למוס. פוררתי עוגיות בתחתית של כוסות חד פעמיות להגשה, יצקתי את המוס שנוצר לכוסות וקישטתי בעוד פירורי עוגיות ובעדשים (העדשים שכבר היו על העוגיות ועוד כמה שהוספתי).
התוצאה היתה מושלמת. אף אחד לא האמין שהמוס מורכב משני חומרים בלבד 🙂
וכמובן שאפשר להכין את המוס גם ללא עוגיות, או עם עוגיות אחרות שיש לכם בבית, או אפילו עם פרורי עוגה. הכל הולך.

YOLO-MOUSS

אז אם גם לכם אין זמן או כוח לקינוח מורכב ואתם עדיין רוצים להביא משהו מרשים – זה ה-קינוח בשבילכם. 5 דקות של עבודה ואתם מסודרים.

החומרים ל- 6 מנות אישיות:

2 אריזות מעדן YOLO שוקולד לבן (זה לא יעבוד עם מעדן אחר)
1 מיכל שמנת מתוקה
6 עוגיות שוקולד [קנויות או תוצרת בית לפי המתכון המהיר שלי]
אופציה לקישוט – סוכריות עדשים

ההכנה:

1. מקציפים מיכל שמנת מתוקה (לא צריך להוסיף כלום).
2. מוסיפים לקערה את שני מיכלי הYOLO ומערבבים לשמנת בתנועת קיפול.
3. מסדרים את המנה להגשה – מפוררים בתחתית הכוס חצי מהעוגיה, מניחים מעל מוס ומפזרים מעל את יתרת פרורי העוגיות.

זהו, הקינוח שלכם מוכן. אפשר לטרוף במקום או לשמור במקרר ולאכול מאוחר יותר. לפני ההגשה ניתן לקשט בעדשים צבעוניות כפי שמופיע בתמונה.

נכון שזה הקינוח הכי מהיר שיש?

ואם אתם רוצים להכין את העוגיות שבתמונה – לחצו על התמונה והמתכון ייפתח לכם. הן ממש קלות להכנה 🙂

chocolate-cookies

‏17 תגובות

  1. קלייר ב- 17 בספטמבר 2015 בשעה 17:19

    נראה פשוט מעולה!!

  2. תמר שי ב- 8 בנובמבר 2015 בשעה 10:55

    פשוט נהדר

  3. Songi ב- 23 בנובמבר 2015 בשעה 23:40

    וואו זה מדהים! שאלה, זה יעבוד עם מעדן YOLO שוקולד חלב\מריר? אני רוצה להכין לארוחה עם חברים ביום שישי ולא כל כך אוהבים שוקולד לבן.

    • שמח במטבח ב- 24 בנובמבר 2015 בשעה 9:15

      הי יקירה, בוודאי שיעבור עם כל טעם של YOLO (ניסיתי..) הפייבורייט שלי הוא שוקולד חלב וקוקוס (אם כי גם השוקולד וקרמל מעולה)

  4. אפרת ב- 28 בינואר 2016 בשעה 2:10

    הי רות,המתכונים שלך מדהימים!
    יש לי שאלה,המוס יולו מספיק יציב כדי להחליף
    שכבה של קרם על עוגה?נגיד טורט שוקולד,מוס יולו
    ומעל ציפוי שוקולד?

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2016 בשעה 11:22

      הי אפרת
      אני לא ממליצה להשתמש במוס יולו כשכבת קרם בעוגה כיוון שמדובר במוס רך יחסית, ואילו קרם לעוגה צריך להיות סמיך. הכי נוח זה להשתמש במוס שוקולד סמיך (נניח 200 גר' שוקולד מומסים עם 200 מ"ל שמנת מתוקה ולאחר מכן מוקצפים עם 200-250 מ"ל שמנת מתוקה נוספת).

      • אפרת ב- 28 בינואר 2016 בשעה 11:31

        למרות שהיולו מוקצף עם שמנת מתוקה?

        • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2016 בשעה 12:14

          מדובר במוס רך – ובגלל זה הוא מוגש בכוסות אישיות. הוא לא יחזיק טוב בעוגה כי השכבה העליונה תכביד עליו והכל יתפזר לצדדים. למילוי בעוגות צריך קרם סמיך יותר

          • אפרת ב- 28 בינואר 2016 בשעה 12:25

            הבנתי..תודה רבה(:



  5. ליטל ב- 7 במרץ 2016 בשעה 22:18

    זה יעבוד גם עם יולו בטעם שוקולד או רק וניל?

    • שמח במטבח ב- 8 במרץ 2016 בשעה 10:12

      בהחלט עובד עם כל יולו, בגלל המרקם הסמיך

  6. נופר ב- 17 בדצמבר 2016 בשעה 15:52

    עכשיו יולו יורד מהמדפים, במה אפשר להשתמש במקום ?

    • שמח במטבח ב- 18 בדצמבר 2016 בשעה 9:57

      עדיין לא ניסיתי עם מעדנים אחרים, אבל ראיתי שגם למילקי יש גירסה עשירה ונראה לי שגם תתאים למוס.

  7. סיגל ב- 8 באפריל 2017 בשעה 9:27

    הי נראה מצוין! אני רוצה להכין היום שבת כקינוח לליל הסדר (שני בערב). עדיף לשמור במקרר או בפריזר?

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 6:32

      הי סיגל
      אני חושבת שלא תהיה בעיה לאחסן אותו במקרר עד יום שני. אם נגמר לך המקום את יכולה גם להקפיא, אבל לא חייבים הפעם לאחסן בהקפאה.

השאר תגובה