כרובית קריספית אפויה בתנור

פרחי כרובית מטוגנת היו אחד הנשנושים שהכי אהבתי בילדותי. אמא שלי היתה עומדת ומטגנת לנו כרוביות כמו שניצל ואני, שלא יכלתי לעמוד בפיתוי הייתי מתגנבת לשיש וזוללת מהם 😆
עכשיו כשאני כבר אמא בעצמי אני אוהבת להכין נשנושי כרובית, אלא שאני שונאת טיגונים. ממש שונאת. ולכן שכללתי כל מיני שיטות להמנע מטיגונים (ראו גם את השניצל האפוי ואת הצ׳יפס בתנור שהפך ללהיט הסטרי ושבר שיאי כניסות בבלוג)

כרובית בתנור

הכל התחיל כשפירסמתי את התמונות של הכרובית בסטורי האינסטגרם שלי במסגרת קמפיין להלמנ'ס. כמות הפניות שקיבלתי אחרי ששיתפתי את התמונה היתה מדהימה!! מלא ביקשו לקבל את המתכון הכתוב ולא רק בסטורי.
אז ברור שברגע שהתפניתי ישבתי לכתוב לכם את המתכון, שיהיה לכם מסודר בבלוג ותוכלו לחזור אליו בכל פעם שתרצו להכין 🙂

החומרים לכרובית בינונית:

כרובית בינונית מחולקת לפרחים וחלוטה במים רותחים עד שהיא מעט רכה
2-3 כפות מיונז
כפית חרדל דיז׳ון
כף שמן זית
בערך כוס פירורי לחם (עדיף מוזהבים)
מעט שמן לשימון התבנית

כרובית בציפוי פריך

ההכנה:

בשלב הראשון חולטים את פלחי הכרובית במים רותחים למשך כמה דקות עד שהם מעט רכים. אפשר גם להכין בלי השלב הזה אבל אז זמן האפיה יתארך.

בקערה קטנה מערבבים את המיונז, החרדל ושמן הזית עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם רוצים אפשר לשים קצת יותר חרדל, או להוסיף עוד תיבול אבל זה הבסיס ואיתו תמיד אפשר לשחק.

בצלחת נפרדת מכינים את פירורי הלחם – עדיף להשתמש בפירורי לחם מוזהבים כי ככה נקבל חטיפי כרובית שחומים וזהובים שנראים כאילו הם יצאו מטיגון.

טובלים כל פרח בתערובת המיונז. אם רוצים אפשר לעשות את זה עם מברשת – מה שנוח לכם. לאחר מכן טובלים כל פלח בפירורי הלחם.

אם מתחשק לכם לתבל את פירורי הלחם אפשר להוסיף להם טימין, רוזמרין, אורגנו או כל עשב תיבול או תערובת תיבול שאתם אוהבים.

ציפוי כרובית בפרורי לחם

את הפלחים המצופים מסדרים על תבנית תנור ששימנו במעט שמן. אם רוצים אפשר גם לשמן מעל עם מעט ספריי שמן.

כרובית נכנסת לתנור

אופים את הכרוביות בתנור שחומם ל 180 מעלות בסביבות ה 20 דקות.

שימו לב שפירורי הלחם לא ישחימו לכם מדי באפיה, רק קצת בקצוות אז המבחן למוכנות של הכרובית הוא הרכות שלה.

עכשיו יש לכם נתחי כרובית אפויים לתפארת, שאי אפשר יהיה להפסיק לנשנש.

ואם אתם רוצים לשדרג את ההגשה אפשר להכין מטבל מהיר לכרובית. המטבח המסורתי הוא משמנת חמוצה שמערבבים עם כפית מיונז ועשבי תיבול (אני תיבלתי בבצל ירוק, אבל טימין גם ילך פה מעולה). רוצים להכין על בסיס אחר? קחו יוגורט 3% פשוט ותוסיפו לו עשבי תיבול וטיפונת מלח ותקבל עוד מטבל נפלא שלא תאמינו כמה שהוא טעים עם הכרובית.

וכן.. אני יודעת שטחינה גם הולכת מעולה עם כרובית, אז זו תמיד אופציה (מאמינים שאני פחות בקטע של טחינה??).

מחפשים רעיון מדליק נוסף לכרובית בתנור? לחברי היקר והמוכשר עז תלם יש מתכון נהדר לכרובית שלמה בתנור

אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

כרובית קריספית אפויה

Servings 1 כרובית בינונית

מצרכים:

  • כרובית בינונית מחולקת לפלחים
  • 2-3 כפות מיונז אפשר דל קלוריות
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס פירורי לחם מוזהבים

הוראות הכנה:

  • חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים עד שתתרכך מעט ומסננים
  • בקערה מערבבים מיונז חרדל ושמן זית
  • טובלים את פרחי הכרובית בתערובת המיונז ולאחר מכן טובלים בפירורי לחם
  • מסדרים את הכרוביות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן במעט שמן.
    אם רוצים אפשר לשמן את הכרוביות מלמעלה בעזרת ספריי שמן (מאוד מוסיף)
  • אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך כ- 20 דקות עד ששולי הכרוביות מעט שחומים והכרוביות רכות
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏22 תגובות

  1. יעל וקנין-וייס ב- 4 בדצמבר 2020 בשעה 0:50

    אשמח לקבל מתכונים

    • שמח במטבח ב- 4 בדצמבר 2020 בשעה 9:26

      הי יעל. רושמת אותך לניוזלטר. תקבלי מייל לאישור ההרשמה

  2. אולגה רסקין ב- 4 בדצמבר 2020 בשעה 11:57

    אשמח לקבל מתכונים.תודה

  3. ענבל ב- 4 בדצמבר 2020 בשעה 13:04

    הי, יכול להיות מוצלח גם עם ברוקולי?

  4. אריקה יחזקאל ב- 4 בדצמבר 2020 בשעה 14:22

    אשמח להירשם לניוזלטר לקבלת מתכונים

    • שמח במטבח ב- 5 בדצמבר 2020 בשעה 8:42

      הי אריקה, יש לחצן ייעודי להרשמה לניוזלטר – גם במתכון עצמו וגם באתר.
      בכל מקרה, רשמתי אותך ותקבלי קישור להרשמה.

    • בר ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 21:08

      היי
      התנור לא צריך להיות על טורבו?
      20 דקות הכרובית בתנור וזה לא קרוב לתמונה של איך שיצא לך 🙁

  5. יעל ב- 4 בדצמבר 2020 בשעה 17:59

    מעונינת לקבל מתכונים

    • שמח במטבח ב- 5 בדצמבר 2020 בשעה 8:41

      הי יעל, יש לחצן ייעודי להרשמה לניוזלטר – גם במתכון עצמו וגם באתר.
      בכל מקרה, רשמתי אותך ותקבלי קישור להרשמה.

  6. לביא מרים ב- 5 בדצמבר 2020 בשעה 9:49

    היי :
    אשמח לקבל מתכונים.
    תודה מרים

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:57

      רשמתי אותך. תקבלי מייל אישור

  7. איל ב- 23 בדצמבר 2020 בשעה 11:15

    תודה על כל המתכונים הנהדרים.
    האם ניתן להכין מכרובית קפואה.

    • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2020 בשעה 10:16

      תודה רבה איל. פחות ממליצה להכין מכרובית קפואה כי בהפשרה היא נהיית מושי

    • נעמה ב- 5 במרץ 2021 בשעה 10:43

      האם ניתן עם חרדל רגיל?

      • שמח במטבח ב- 7 במרץ 2021 בשעה 6:49

        אין בעיה. למרות שאני ממליצה בחום על חרדל דיז'ון. ההבדל בטעמים הוא משמעותי.

  8. סיגל ב- 21 בפברואר 2021 בשעה 18:24

    שלום, האם יש לאפות על טורבו?
    ואם משמנים מלמעלה – האם להשתמש בשמן קנולה או זית?

    • שמח במטבח ב- 22 בפברואר 2021 בשעה 19:10

      אני אופה הכל בטורבו. לגבי השימון – העדפתי בשמן חמניות (קנולה או סויה יעבדו באותה מידה) אבל אפשר גם בשמן זית

  9. מירי סמו ב- 26 במרץ 2021 בשעה 10:47

    האם ניתן להכין יום מראש ועם פירורי מצה?

    • שמח במטבח ב- 26 במרץ 2021 בשעה 17:33

      עקרונית אפשר, אבל לדעתי הקריספיות של זה תהיה פחות מוצלחת בחימום חוזר.
      אפשר להכין גם בלי פירורי מצה ויוצא מש טעים. אתמול הכנתי עם ציפוי של מיונז, חרדל גרגרים ושמן זית וממש טרפנו את זה.

  10. תרצי ב- 1 ביולי 2021 בשעה 8:10

    הי😊
    תודה רבה על המתכון!
    אשמח לדעת אם אפשר להכין ללא מיונז ואם כן אז במה להחליף אותו.
    ביצה זה בסדר?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 21 ביולי 2021 בשעה 11:53

      הי תרצה, במתכון הזה אין טיגון ולכן המיונז הוא האחראי על הלחות של הכרובית. אם תכיני רק עם ביצה תקבלי חביתה על הכרובית ולכן לא מומלץ.

השאר תגובה