כרובית קריספית אפויה בתנור
פרחי כרובית מטוגנת היו אחד הנשנושים שהכי אהבתי בילדותי. אמא שלי היתה עומדת ומטגנת לנו כרוביות כמו שניצל ואני, שלא יכולתי לעמוד בפיתוי הייתי מתגנבת לשיש וזוללת מהם 😆
עכשיו כשאני כבר אמא בעצמי אני אוהבת להכין נשנושי כרובית, אלא שאני שונאת טיגונים. ממש שונאת. ולכן שכללתי כל מיני שיטות להמנע מטיגונים (ראו גם את השניצל האפוי ואת הצ׳יפס בתנור שהפך ללהיט הסטרי ושבר שיאי כניסות בבלוג)
הכל התחיל כשפירסמתי את התמונות של הכרובית בסטורי האינסטגרם שלי. כמות הפניות שקיבלתי אחרי ששיתפתי את התמונה היתה מדהימה!! מלא ביקשו לקבל את המתכון הכתוב ולא רק בסטורי.
אז ברור שברגע שהתפניתי ישבתי לכתוב לכם את המתכון, שיהיה לכם מסודר בבלוג ותוכלו לחזור אליו בכל פעם שתרצו להכין 🙂
החומרים לכרובית בינונית:
כרובית בינונית מחולקת לפרחים וחלוטה במים רותחים עד שהיא מעט רכה
2-3 כפות מיונז
כפית חרדל דיז׳ון
כף שמן זית
בערך כוס פירורי לחם (עדיף מוזהבים)
מעט שמן לשימון התבנית
ההכנה:
בשלב הראשון חולטים את פלחי הכרובית במים רותחים למשך כמה דקות עד שהם מעט רכים. אפשר גם להכין בלי השלב הזה אבל אז זמן האפיה יתארך.
בקערה קטנה מערבבים את המיונז, החרדל ושמן הזית עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם רוצים אפשר לשים קצת יותר חרדל, או להוסיף עוד תיבול אבל זה הבסיס ואיתו תמיד אפשר לשחק.
בצלחת נפרדת מכינים את פירורי הלחם – עדיף להשתמש בפירורי לחם מוזהבים כי ככה נקבל חטיפי כרובית שחומים וזהובים שנראים כאילו הם יצאו מטיגון.
טובלים כל פרח בתערובת המיונז. אם רוצים אפשר לעשות את זה עם מברשת – מה שנוח לכם. לאחר מכן טובלים כל פלח בפירורי הלחם.
אם מתחשק לכם לתבל את פירורי הלחם אפשר להוסיף להם טימין, רוזמרין, אורגנו או כל עשב תיבול או תערובת תיבול שאתם אוהבים.
את הפלחים המצופים מסדרים על תבנית תנור ששימנו במעט שמן. אם רוצים אפשר גם לשמן מעל עם מעט ספריי שמן.
אופים את הכרוביות בתנור שחומם ל 180 מעלות בסביבות ה 20 דקות.
שימו לב שפירורי הלחם לא ישחימו לכם מדי באפיה, רק קצת בקצוות אז המבחן למוכנות של הכרובית הוא הרכות שלה.
עכשיו יש לכם נתחי כרובית אפויים לתפארת, שאי אפשר יהיה להפסיק לנשנש.
ואם אתם רוצים לשדרג את ההגשה אפשר להכין מטבל מהיר לכרובית. המטבח המסורתי הוא משמנת חמוצה שמערבבים עם כפית מיונז ועשבי תיבול (אני תיבלתי בבצל ירוק, אבל טימין גם ילך פה מעולה). רוצים להכין על בסיס אחר? קחו יוגורט 3% פשוט ותוסיפו לו עשבי תיבול וטיפונת מלח ותקבל עוד מטבל נפלא שלא תאמינו כמה שהוא טעים עם הכרובית.
וכן.. אני יודעת שטחינה גם הולכת מעולה עם כרובית, אז זו תמיד אופציה (מאמינים שאני פחות בקטע של טחינה??).
אוהבים כרובית בתנור? מחפשים רעיון מדליק נוסף? לחברי היקר והמוכשר עז תלם יש מתכון נהדר לכרובית שלמה בתנור
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר וגם לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!
כרובית קריספית אפויה
מצרכים:
- כרובית בינונית מחולקת לפלחים
- 2-3 כפות מיונז אפשר דל קלוריות
- 1 כפית חרדל דיז׳ון
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס פירורי לחם מוזהבים
הוראות הכנה:
- חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים עד שתתרכך מעט ומסננים
- בקערה מערבבים מיונז חרדל ושמן זית
- טובלים את פרחי הכרובית בתערובת המיונז ולאחר מכן טובלים בפירורי לחם
- מסדרים את הכרוביות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן במעט שמן.אם רוצים אפשר לשמן את הכרוביות מלמעלה בעזרת ספריי שמן (מאוד מוסיף)
- אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך כ- 20 דקות עד ששולי הכרוביות מעט שחומים והכרוביות רכות
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
אשמח לקבל מתכונים
הי יעל. רושמת אותך לניוזלטר. תקבלי מייל לאישור ההרשמה
היי התנור לכרובית בטורבו או 2 פסים?
טורבו עדיף
אשמח לקבל מתכונים.תודה
הי, יכול להיות מוצלח גם עם ברוקולי?
בהחלט
אשמח להירשם לניוזלטר לקבלת מתכונים
הי אריקה, יש לחצן ייעודי להרשמה לניוזלטר – גם במתכון עצמו וגם באתר.
בכל מקרה, רשמתי אותך ותקבלי קישור להרשמה.
היי
התנור לא צריך להיות על טורבו?
20 דקות הכרובית בתנור וזה לא קרוב לתמונה של איך שיצא לך 🙁
שאלה חשובה 🙏 האם יש משהו שיכול להחליף את פירורי הלחם ❓ לאנשים שלא אוכלים גלוטן…..
אפשר להכין עם פירורי לחם ללא גלוטן או לפורר משהו אחר שאוהבים. הפירורים פה עושים את הקראנץ
יש לך במקרה רעיון להחליף את החרדל במשהו אחר?
אפשר גם בלי חרדל. פשוט כאן החרדל ממש מוסיף לטעם ולא מורגש כטעם של "חרדל"
מעונינת לקבל מתכונים
הי יעל, יש לחצן ייעודי להרשמה לניוזלטר – גם במתכון עצמו וגם באתר.
בכל מקרה, רשמתי אותך ותקבלי קישור להרשמה.
היי :
אשמח לקבל מתכונים.
תודה מרים
רשמתי אותך. תקבלי מייל אישור
תודה על כל המתכונים הנהדרים.
האם ניתן להכין מכרובית קפואה.
תודה רבה איל. פחות ממליצה להכין מכרובית קפואה כי בהפשרה היא נהיית מושי
האם ניתן עם חרדל רגיל?
אין בעיה. למרות שאני ממליצה בחום על חרדל דיז'ון. ההבדל בטעמים הוא משמעותי.
שלום, האם יש לאפות על טורבו?
ואם משמנים מלמעלה – האם להשתמש בשמן קנולה או זית?
אני אופה הכל בטורבו. לגבי השימון – העדפתי בשמן חמניות (קנולה או סויה יעבדו באותה מידה) אבל אפשר גם בשמן זית
האם ניתן להכין יום מראש ועם פירורי מצה?
עקרונית אפשר, אבל לדעתי הקריספיות של זה תהיה פחות מוצלחת בחימום חוזר.
אפשר להכין גם בלי פירורי מצה ויוצא מש טעים. אתמול הכנתי עם ציפוי של מיונז, חרדל גרגרים ושמן זית וממש טרפנו את זה.
הי😊
תודה רבה על המתכון!
אשמח לדעת אם אפשר להכין ללא מיונז ואם כן אז במה להחליף אותו.
ביצה זה בסדר?
תודה!
הי תרצה, במתכון הזה אין טיגון ולכן המיונז הוא האחראי על הלחות של הכרובית. אם תכיני רק עם ביצה תקבלי חביתה על הכרובית ולכן לא מומלץ.
בוצע כלשונו. הצלחה עצומה. (עדין מידי עבור טחינה) נפלא עם מטבל יוגורט. השבוע אנסה עם ירקות נוספים ואספר תגובות. תודה.
תודה רבה סבתא אתי. כיף לשמוע שאהבת
ברשותי יש רק כרובית קפואה, קשה להשיג כרובית טריה בחזקת נקיה מתולעים. יש דרך להכין איתה את המתכון?
אפשר בעקרון אבל קחי בחשבון שכרובית קפואה הופכת ליותר רכה בהפשרה.
יצא פשוט מושלם. קל להכנה וטעים כמו במסעדות
איזה כיף לשמוע 🙂 שמחה מאוד שאהבת
לא מצליחה להרשם לניוזלטר
ולא מצליחה לראות את המתכונים באינסטגרם
אשמח לקבל מתכונים
כולל לביבות תפו״א שפורסם היום עם זוקיני ומוצרלה
תודה
שלומית
הי שלומית,
ההרשמה לניוזלטר פשוטה – לוחצים על הלינק ומכניסים פרטים. עשיתי זאת עבורך ואת תקבלי מייל לאישור ההרשמה.
לגבי האינסטגרם – לא רואים שם מתכונים, רואים שם תמונות של המתכונים, ניתן להכנס למתכונים מהאינסטגרם דרך הסטורי ודרך לינק שנמצא בפירוט עלי בפרופיל. לגבי הלביבות – הן נמצאות בעמוד הראשי של הבלוג ממש למעלה. את גם יכולה לכתוב בחלון החיפוש "לביבות" ולהגיע אליהן.
חג שמח 🙂
תודה על המתכון הנפלא. חנוכה שמח 🌸
תודה לך יעלה 🙂
פעם ראשונה שקניתי כרובית שלמה ומצאתי את המתכון שלך שנראה מעולה!
אשמח לעזרתך- איך אני מפרקת את הכרובית לפרחים?
תודה!
תודה עדי. אני מפרקת את הכרובית לפרחים בשלבים. הופכת אותה ועם סכין קטנה יחסית מתחילה לפרק מהבסיס פלחים של פרחים. אם יש פרחים גדולים מאוד אני חותכת אותם לחצי.
האם אין מלח ופלפל במתכון?
הי שמחה. אכן אין במתכון מלח ופלפל. מלח לא צריך כי יש מספיק טעמים מהתיבול ופלפל אין כי אני בעוונותי לא אוהבת פלפל (אבל ממש..) ולכן לא משתמשת במתכונים שלי. את כמובן מוזמנת להוסיף אם את אוהבת.
אני זקוקה לתחליף למיונית (גם אני לא אוהבת טחינה) נכדתי טבעונית
הי יעל, אפשר להכין עם מיונז טבעוני. או להכין בלי מיונז אבל אז צריך יותר שומן שיתן לחות לכרובית ויתפוס את פירורי הלחם