טרייפל מושחת עם בראוניז, קרמל, קרם מסקרפונה וגנאש שוקולד

מכירים את השאלה אז מה אתם מכינים לחג? אז השנה יש לי קינוח מדהים בשבילכם לארוחת החג – בין אם לערב ראש השנה ובין אם לארוחת חג אחרת – טרייפל מושחת עם בראוניז, רוטב קרמל, קרם מסקרפונה עשיר וגנאש שוקולד (!!!!).
הטרייפל הזה כל כך שווה שאתם הולכים מה זה להרשים בארוחה. חגיגה של טעמים, מרקמים וצבעים שיוצאת כל כך מפתה שאני לא מכירה אחד שלא ירצה לקפוץ ראש לכלי ובעזרת כף להתחיל לזלול ממנו.

טרייפל מושחת עם בראוניז, קרם מסקרפונה, קרמל וגנאש שוקולד. צילום: רות אופק

טרייפל, אם בטעות עוד לא שמעתם על הקינוח הזה, הוא קינוח אנגלי במקור שמורכב משכבות של עוגה וקרם. לפעמים משלבים בו פירות ולפעמים מחליפים בין הרכיבים אבל דבר אחד בטוח – הוא מגיע בשכבות ובכלי מרכזי גדול שהכי כיף לגרוף ממנו את המנה באמצעות כף שחופרת עמוק עמוק בין כל השכבות.

טרייפל מושחת . צילום: רות אופק

אני בחרתי להכין את הטרייפל הכי מושחת שיכלתי לחשוב עליו – כזה שאפילו אחרון הסרבנים לא יוכל לעמוד בפניו. בראוניז פאדג'ים (אבל לא רכים מדי), שילוב של קרם קרמל וגנאש שוקולד שפשוט נוזלים מהכלי החוצה (הכי food porn). ובין לבין קרם עשיר של קציפת מסקרפונה – גבינת שמנת עשירה בלי החמיצות שיש לגבינות שמנת אחרות, והיא כל כך נהדרת שהולכת מושלם עם קינוחים כאלה.

ואל תיבהלו מרשימת הרכיבים – זה ממש לא הרבה בהתחשב בכך שיש פה 4 שכבות. כל אחד מהרכיבים בפני עצמו די פשוט וקל להכנה ואין בעיה להכין מראש (למעט אולי קרם המסקרפונה שעדיף להכין סמוך להרכבה).

טרייפל מושחת עם בראוניז, קרם מסקרפונה, קרמל וגנאש שוקולד. צילום: רות אופק

החומרים (לכלי טרייפל בנפח כ- 2 ליטר)

לבראוניז:

120 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
120 גר' (1/2 כוס) סוכר חום דביק
כפית תמצית וניל
4 ביצים
210 גר' (1.5 כוסות) קמח לבן
קורט מלח

לקרם מסקרפונה

500 מ"ל (מיכל גדול או 2 מכילים קטנים) שמנת מתוקה (אני השתמשתי ב 38% של השף הלבן)
500 גר' (2 מיכלים) גבינת מסקרפונה (אני השתמשתי במסקרפונה של השף הלבן)
כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת סוכר

לקרמל מלוח

200 גר' (כוס) סוכר לבן
1/4 כוס מים
85 גר' חמאה
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל

לגנאש שוקולד

150 גר' שוקולד מריר
170 מ"ל שמנת מתוקה

ההכנה:

בראוניז

הכנת הבראוניז מאוד קלה ומהירה – אין צורך במיקסר או במיליון כלים. אני כותבת פה מתכון מקוצר ואם תרצו פרוט נרחב יותר על הכנת בראוניז אני ממליצה להכנס לפוסט הטיפים לבראוניז (שבו יש מתכון טיפה שונה אבל ההכנה היא באותו אופן ושניהם נפלאים).

בקערה גדולה ממיסים את החמאה והשוקולד יחד עד שהם הופכים לתערובת אחידה וחלקה (הכי נוח בפולסים של חצי דקה במיקרו עם ערבוב בין לבין). מוסיפים את 2 סוגי הסוכר ומערבבים. מוסיפים את תמצית הוניל והביצים ומערבבים טוב טוב. לבסוף מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה וללא גושי קמח (זהירות לא לערבב יתר על המידה).
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה.
כן.. הפעם זמן האפיה ארוך יותר כי אנחנו רוצים בראוניז יציבים יותר (אבל עדיין רכים במרכז).
כשהבראוניז מוכנים מצננים מעט ולאחר מכן מעבירים למקרר לקרור מלא.
כשהבראוניז קרים חותכים לקוביות קטנות.

רוטב קרמל

בסיר או בקלחת ממיסים את הסוכר יחד עם המים עד שמתקבל קרמל שחום – שימו לב שלא צריך לערבב את הסוכר (אפשר מקסימום לנער קצת את הסיר) פשוט לתת לו להתמוסס לאיטו עד שהוא הופך לקרמל. זה לוקח זמן וצריך להיות לייד הכיריים כי ברגע שהקרמל מתחיל להווצר זה קורה די מהר.
כשהקרמל מוכן מוסיפים לו את החמאה ומערבבים מהר. לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה, תמצית הוניל והמלח ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך וכל המטבח מתמלא בריח מדהים.
כיוון שהרוטב צריך להכנס לטרייפל שלנו כשהוא בטמפרטורת החדר מעבירים אותו מהסיר לכלי נפרד – אני מצאתי שהכי  נוח להעביר לכוס מדידה יוצאת כמות של בערך כוס ורבע.

גנאש שוקולד

הכנת הגנאש קלה במיוחד – פשוט ממיסים יחד את השוקולד והשמנת במיקרו בפולסים של חצי דקה תוך ערבוב בין לבין עד שנהיה רוטב חלק ומבריק.

קרם מסקרפונה

בקערת המיקסר מניחים את השמנת המתוקה הקרה, המסקרפונה שהוצאנו מעט לפני מהמקרר כדי שתהיה בטמפרטורת החדר , אבקת הסוכר ותמצית הוניל ופשוט מערבלים עם וו הקצפה עד שנהיה קרם סמיך. כמה סמיך? ברמה שרואים את סימני המקצף עליו. הקרם עוד יסמיך בקרור אז אל תתפתו להקצפת יתר אבל שימו לב שהוא לא אמור להיות רך כמו קצפת אלא יותר סמיך.

מתוך הקרם אפשר להפריש מעט לקערה נפרדת ולהוסיף לו כחצי כוס מרוטב הקרמל וכך נקבל קרם נוסף שירכיב שכבה נוספת בטרייפל שלנו – קרם קרמל.

ולהרכבה

על השולחן מניחים את כל חומרי הטרייפל כאשר קרם הקרמל והגנאש בטמפרטורת החדר ולא רותחים ומכינים את הכלי שבו נרכיב את הטרייפל.
אפשר להרכיב בכלי עם דפנות ישרות, אבל אני בחרתי כלי מעט מעוגל – שנראה קצת כמו גביע – פשוט כי בעיני ההגשה בו מאוד מפתה ומושכת את העין. אגב, תופתעו לשמוע שהכלי הוא חד פעמי ולא מזכוכית ואני לא ממש זוכרת מאיפה רכשתי אותו אבל נראה לי שאפשר למצוא אותו בחנויות חד פעמי.

מתחילים בשכבה של בראוניז שפשוט מפוררים מעט לתוך הכלי
מעליהם שכבת קרם מסקרפונה.
מעל שכבת קרמל, כאשר מומלץ לשים את הקרמל בדפנות הכלי כדי שיבצבץ מהצד (הכי קל זה לזלף בעדינות עם כף מעל קרם המסקרפונה צמוד לדפנות).
מעל מניחים שכבת בראוניז נוספת ועליה קרם המסקרפונה שערבבנו עם הקרמל (שזה בעצם קרם הקרמל)
ומעליו שכבת גנאש שוקולד (שוב – דאגו לפזר בדפנות שיראו את השכבה)
וחוזר חלילה עד שמגיעים לקצה.
מעל הכל יוצקים קרם קרמל וגנאש שוקולד ומפזרים קוביות קטנות של בראוניז.

וכן.. זה נוזל ואפילו קצת מלכלך אבל זה גם מה שיגרום לאורחים שלכם להתעלף על הקינוח ולדרוש מהר לקבל כף כדי לזלול ממנו וכמה שיותר מהר.

וכמה שזה טעיםםם!!!

אז זה הקינוח שיש לי להציע לכם לראש השנה או לאחת מארוחות החג. הוא מאוד מרשים וטעים ברמות מטורפות והכי כיף פשוט לחלק אותו לאורחים עם כף גדולה שחופרים בה עד הסוף ומעבירים לצלחת. זה מבולגן וזה נהדר בדיוק כמו שהוא.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" ולשתף אותי בתמונות של העוגות שלכם לחג.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם חברת תנובה

‏15 תגובות

  1. פיטנגו ב- 30 באוגוסט 2018 בשעה 13:34

    נראה מדהיםםםם ורעיון מעולה!!!!

    במה אפשר להחליף את המסקרפונה?
    לא מתחברת לגבינות בשוקולד שלי… 🙂

    • שמח במטבח ב- 1 בספטמבר 2018 בשעה 14:30

      גם אני לא אוהבת גבינות עם שוקולד, אבל המסקרפונה היא כמו קצפת ואין לה חמיצות כמו בגבינות אחרות

  2. גילי ב- 30 באוגוסט 2018 בשעה 13:54

    היי, במה אפשר להמיר את הקרמל? או אולי לוותר בכלל? לא אוהבת…
    אפשר להמיר את החמאה בשמן?
    תודה וחג שמח:)

    • שמח במטבח ב- 1 בספטמבר 2018 בשעה 14:29

      את יכולה לוותר על הקרמל ולהסתפק בגנאש
      לגבי החמאה- אי אפשר להמיר פה בשמן אבל את יכולה להכין כל מתכון בראוניז אחר שאת אוהבת אם יש לך על בסיס שמן

  3. איילת סופר ב- 30 באוגוסט 2018 בשעה 14:22

    מהיכן הכלי?

    • שמח במטבח ב- 1 בספטמבר 2018 בשעה 14:28

      כתוב במתכון 🙂 מחנות חד פעמי

      • איילת סופר ב- 3 בספטמבר 2018 בשעה 13:05

        תודה רבה

  4. קטי ב- 30 באוגוסט 2018 בשעה 14:36

    וווואווו נראה מושלם!
    מתי כדאי להרכיב את המנה? אפשרי יום לפני?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 1 בספטמבר 2018 בשעה 14:28

      תבנית ריבועית בגודל 24X24 או כל גודל דומה

  5. מעיין ב- 31 באוגוסט 2018 בשעה 7:10

    נראה טוב
    שכחת לציין את גודל התבנית עבור הבראוניז

  6. הילה בן הרוש ב- 2 בספטמבר 2018 בשעה 17:16

    הי רות כרגיל עוד מתכון שיגנוב את ההצגה. מתי הכי כדאי להרכיב את המנה? כמה זמן זה צריך להיות במקרר? תודה

    • שמח במטבח ב- 4 בספטמבר 2018 בשעה 13:41

      תודה רבה הילה יקרה
      את הטרייפל אפשר להכין ביום ההגשה ואפשר גם יום יומיים מראש. הוא מחזיק מצויין במקרר. וכמובן – להחזיק במקרר עד להגשה.

  7. מיוש ב- 5 בספטמבר 2018 בשעה 8:12

    נראה טוב ממש!
    נראה לך שייצא שווה באותה מידה גם בכוסות אישיות?
    הולכת לצד השני ולא בא לי לאכול איתם בכפות…

    • שמח במטבח ב- 5 בספטמבר 2018 בשעה 20:10

      אין בעיה להכין גם כקינוח אישי
      רק דאגי שהכלים האישיים יספיקו ל 4 שכבות.
      ולגמרי מבינה אותך לגבי הצד השני 🙂 🙂

השאר תגובה