טרייפל מושחת עם בראוניז, קרמל, קרם מסקרפונה וגנאש שוקולד
מכירים את השאלה אז מה אתם מכינים לחג? אז השנה יש לי קינוח מדהים בשבילכם לארוחת החג – בין אם לערב ראש השנה ובין אם לארוחת חג אחרת – טרייפל מושחת עם בראוניז, רוטב קרמל, קרם מסקרפונה עשיר וגנאש שוקולד (!!!!).
הטרייפל הזה כל כך שווה שאתם הולכים מה זה להרשים בארוחה. חגיגה של טעמים, מרקמים וצבעים שיוצאת כל כך מפתה שאני לא מכירה אחד שלא ירצה לקפוץ ראש לכלי ובעזרת כף להתחיל לזלול ממנו.
טרייפל, אם בטעות עוד לא שמעתם על הקינוח הזה, הוא קינוח אנגלי במקור שמורכב משכבות של עוגה וקרם. לפעמים משלבים בו פירות ולפעמים מחליפים בין הרכיבים אבל דבר אחד בטוח – הוא מגיע בשכבות ובכלי מרכזי גדול שהכי כיף לגרוף ממנו את המנה באמצעות כף שחופרת עמוק עמוק בין כל השכבות.
אני בחרתי להכין את הטרייפל הכי מושחת שיכלתי לחשוב עליו – כזה שאפילו אחרון הסרבנים לא יוכל לעמוד בפניו. בראוניז פאדג'ים (אבל לא רכים מדי), שילוב של קרם קרמל וגנאש שוקולד שפשוט נוזלים מהכלי החוצה (הכי food porn). ובין לבין קרם עשיר של קציפת מסקרפונה – גבינת שמנת עשירה בלי החמיצות שיש לגבינות שמנת אחרות, והיא כל כך נהדרת שהולכת מושלם עם קינוחים כאלה.
ואל תיבהלו מרשימת הרכיבים – זה ממש לא הרבה בהתחשב בכך שיש פה 4 שכבות. כל אחד מהרכיבים בפני עצמו די פשוט וקל להכנה ואין בעיה להכין מראש (למעט אולי קרם המסקרפונה שעדיף להכין סמוך להרכבה).
החומרים (לכלי טרייפל בנפח כ- 2 ליטר)
לבראוניז:
120 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
120 גר' (1/2 כוס) סוכר חום דביק
כפית תמצית וניל
4 ביצים
210 גר' (1.5 כוסות) קמח לבן
קורט מלח
לקרם מסקרפונה
500 מ"ל (מיכל גדול או 2 מכילים קטנים) שמנת מתוקה (אני השתמשתי ב 38% של השף הלבן)
500 גר' (2 מיכלים) גבינת מסקרפונה (אני השתמשתי במסקרפונה של השף הלבן)
כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת סוכר
לקרמל מלוח
200 גר' (כוס) סוכר לבן
1/4 כוס מים
85 גר' חמאה
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל
לגנאש שוקולד
150 גר' שוקולד מריר
170 מ"ל שמנת מתוקה
ההכנה:
בראוניז
הכנת הבראוניז מאוד קלה ומהירה – אין צורך במיקסר או במיליון כלים. אני כותבת פה מתכון מקוצר ואם תרצו פרוט נרחב יותר על הכנת בראוניז אני ממליצה להכנס לפוסט הטיפים לבראוניז (שבו יש מתכון טיפה שונה אבל ההכנה היא באותו אופן ושניהם נפלאים).
בקערה גדולה ממיסים את החמאה והשוקולד יחד עד שהם הופכים לתערובת אחידה וחלקה (הכי נוח בפולסים של חצי דקה במיקרו עם ערבוב בין לבין). מוסיפים את 2 סוגי הסוכר ומערבבים. מוסיפים את תמצית הוניל והביצים ומערבבים טוב טוב. לבסוף מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה וללא גושי קמח (זהירות לא לערבב יתר על המידה).
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה.
כן.. הפעם זמן האפיה ארוך יותר כי אנחנו רוצים בראוניז יציבים יותר (אבל עדיין רכים במרכז).
כשהבראוניז מוכנים מצננים מעט ולאחר מכן מעבירים למקרר לקרור מלא.
כשהבראוניז קרים חותכים לקוביות קטנות.
רוטב קרמל
בסיר או בקלחת ממיסים את הסוכר יחד עם המים עד שמתקבל קרמל שחום – שימו לב שלא צריך לערבב את הסוכר (אפשר מקסימום לנער קצת את הסיר) פשוט לתת לו להתמוסס לאיטו עד שהוא הופך לקרמל. זה לוקח זמן וצריך להיות לייד הכיריים כי ברגע שהקרמל מתחיל להווצר זה קורה די מהר.
כשהקרמל מוכן מוסיפים לו את החמאה ומערבבים מהר. לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה, תמצית הוניל והמלח ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך וכל המטבח מתמלא בריח מדהים.
כיוון שהרוטב צריך להכנס לטרייפל שלנו כשהוא בטמפרטורת החדר מעבירים אותו מהסיר לכלי נפרד – אני מצאתי שהכי נוח להעביר לכוס מדידה יוצאת כמות של בערך כוס ורבע.
גנאש שוקולד
הכנת הגנאש קלה במיוחד – פשוט ממיסים יחד את השוקולד והשמנת במיקרו בפולסים של חצי דקה תוך ערבוב בין לבין עד שנהיה רוטב חלק ומבריק.
קרם מסקרפונה
בקערת המיקסר מניחים את השמנת המתוקה הקרה, המסקרפונה שהוצאנו מעט לפני מהמקרר כדי שתהיה בטמפרטורת החדר , אבקת הסוכר ותמצית הוניל ופשוט מערבלים עם וו הקצפה עד שנהיה קרם סמיך. כמה סמיך? ברמה שרואים את סימני המקצף עליו. הקרם עוד יסמיך בקרור אז אל תתפתו להקצפת יתר אבל שימו לב שהוא לא אמור להיות רך כמו קצפת אלא יותר סמיך.
מתוך הקרם אפשר להפריש מעט לקערה נפרדת ולהוסיף לו כחצי כוס מרוטב הקרמל וכך נקבל קרם נוסף שירכיב שכבה נוספת בטרייפל שלנו – קרם קרמל.
ולהרכבה
על השולחן מניחים את כל חומרי הטרייפל כאשר קרם הקרמל והגנאש בטמפרטורת החדר ולא רותחים ומכינים את הכלי שבו נרכיב את הטרייפל.
אפשר להרכיב בכלי עם דפנות ישרות, אבל אני בחרתי כלי מעט מעוגל – שנראה קצת כמו גביע – פשוט כי בעיני ההגשה בו מאוד מפתה ומושכת את העין. אגב, תופתעו לשמוע שהכלי הוא חד פעמי ולא מזכוכית ואני לא ממש זוכרת מאיפה רכשתי אותו אבל נראה לי שאפשר למצוא אותו בחנויות חד פעמי.
מתחילים בשכבה של בראוניז שפשוט מפוררים מעט לתוך הכלי
מעליהם שכבת קרם מסקרפונה.
מעל שכבת קרמל, כאשר מומלץ לשים את הקרמל בדפנות הכלי כדי שיבצבץ מהצד (הכי קל זה לזלף בעדינות עם כף מעל קרם המסקרפונה צמוד לדפנות).
מעל מניחים שכבת בראוניז נוספת ועליה קרם המסקרפונה שערבבנו עם הקרמל (שזה בעצם קרם הקרמל)
ומעליו שכבת גנאש שוקולד (שוב – דאגו לפזר בדפנות שיראו את השכבה)
וחוזר חלילה עד שמגיעים לקצה.
מעל הכל יוצקים קרם קרמל וגנאש שוקולד ומפזרים קוביות קטנות של בראוניז.
וכן.. זה נוזל ואפילו קצת מלכלך אבל זה גם מה שיגרום לאורחים שלכם להתעלף על הקינוח ולדרוש מהר לקבל כף כדי לזלול ממנו וכמה שיותר מהר.
וכמה שזה טעיםםם!!!
אז זה הקינוח שיש לי להציע לכם לראש השנה או לאחת מארוחות החג. הוא מאוד מרשים וטעים ברמות מטורפות והכי כיף פשוט לחלק אותו לאורחים עם כף גדולה שחופרים בה עד הסוף ומעבירים לצלחת. זה מבולגן וזה נהדר בדיוק כמו שהוא.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם חברת תנובה
נראה מדהיםםםם ורעיון מעולה!!!!
במה אפשר להחליף את המסקרפונה?
לא מתחברת לגבינות בשוקולד שלי… 🙂
גם אני לא אוהבת גבינות עם שוקולד, אבל המסקרפונה היא כמו קצפת ואין לה חמיצות כמו בגבינות אחרות
היי, במה אפשר להמיר את הקרמל? או אולי לוותר בכלל? לא אוהבת…
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
תודה וחג שמח:)
את יכולה לוותר על הקרמל ולהסתפק בגנאש
לגבי החמאה- אי אפשר להמיר פה בשמן אבל את יכולה להכין כל מתכון בראוניז אחר שאת אוהבת אם יש לך על בסיס שמן
מהיכן הכלי?
כתוב במתכון 🙂 מחנות חד פעמי
תודה רבה
נראה מעולה, אפשר להקפיא?
אפשר אבל אני חושבת שעדיף להקפיא את החלקים בנפרד, חוץ מקרם המסקרפונה, וביום ההגשה להכין ולבנות את המנה
וווואווו נראה מושלם!
מתי כדאי להרכיב את המנה? אפשרי יום לפני?
תודה!
תבנית ריבועית בגודל 24X24 או כל גודל דומה
נראה טוב
שכחת לציין את גודל התבנית עבור הבראוניז
תודה
יתוקן
24 על 24
ניראה נהדר
מקווה שאספיק להכין
ממש בא לי
תודה וחג שמח
תודה רבה <3
ושנה טובה
הי רות כרגיל עוד מתכון שיגנוב את ההצגה. מתי הכי כדאי להרכיב את המנה? כמה זמן זה צריך להיות במקרר? תודה
תודה רבה הילה יקרה
את הטרייפל אפשר להכין ביום ההגשה ואפשר גם יום יומיים מראש. הוא מחזיק מצויין במקרר. וכמובן – להחזיק במקרר עד להגשה.
נראה טוב ממש!
נראה לך שייצא שווה באותה מידה גם בכוסות אישיות?
הולכת לצד השני ולא בא לי לאכול איתם בכפות…
אין בעיה להכין גם כקינוח אישי
רק דאגי שהכלים האישיים יספיקו ל 4 שכבות.
ולגמרי מבינה אותך לגבי הצד השני 🙂 🙂
נראה מדהים אנסה לארוחת חג כל הכבוד
תודה רבה נטע
שנה טובה <3
הי! במידה ומכינה יום מראש ורוצה לשמור את המרכיבים בנפרד ולהרכיב ביום ההגשה האם לשמור במקרר? והאם ניתן להכין את כל המרכיבים מראש? תןדה!
הי עדי
אין בעיה להכין בראוניז, רוטב קרמל וגנאש מראש ורק לחמם מעט את רוטב הקרמל והגנאש לקראת ההרכבה. אולם את קרם המסקרפונה עדיף לא להכין יותר מכמה שעות מראש כיוון שהוא מתמצק בקרור.
הכנתי את הקינוח לערב החג, אחד הקינוחים המוצלחים ביותר. הפסיקו לאכול כשהקינוח נגמר וזה קרה תוך כמה דקות בהתלהבות רבה. תבורכי תודה ענקית שנה טובה ומתוקה נטע
תודה רבה נטע ושתהיה לך שנה מתוקה לא פחות מהטרייפל
היי המתכון נראה מדהים
האם ניתן להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינה לבנה? רוצה שהטעם יהיה יותר קליל…
כיוון שבמתכון הזה הקרם נסמך על המסקרפונה אז אם את מחליפה אותה בגבינה לבנה תצטרכי להוסיף 2-3 כפות של אינסטנט פודינג לייצב את הקרם וגם להמתיק אותו (כלומר להכין קרם גבינה כמו שמכינים לעוגת גבינה קרה)
היי רות. סירופ הקרמל לא יצא לי סירופ… יצא סמיך מאוד, כמעט כמו סוכריה ובמרקם גרגרי. יש לך מושג למה זה קרה? יש דרך לתקן?
הי מאיה
כדי לתקן את הסירופ שבעצם התגבש אפשר לחמם אותו ולהוסיף לו עוד קצת שמנת מתוקה (נניח 3-4 כפות) עד שיהיה חלק
אני קצת מפחדת מהקרמל. אני תמיד שורפת אותו. האם גם במתכון הזה הקרמל עלול להשרף בקלות? יש לך טיפ בשבילי?
אני מכירה את הבעיה
כשעובדים עם קרמל חשוב להיות כל הזמן לייד הסיר ולהוריד אותו מהאש כשהקרמל מוכן ושחום – ואם לא מוסיפים לו שמנת (כמו במתכון הזה) עדיף להעביר את הקרמל לכלי אחר.
אם את חוששת את יכולה לשים מעט מים עם הסוכר ואז הקרמל נוצר באופן יותר מבוקר. כי בקרמל שמכינים רק מסוכר השוליים של הסיר מתקרמלים יותר מהר מאשר הסוכר שנמצא במרכז הסיר.
מקווה שזה עזר לך ואם יש לך עוד שאלות אל תהססי לשאול
היי נראה מהמם
השאלה אם אפשר להכין בתבנית רגילה ואף לחתוך פרוסות ממנה
לא נראה לי שאני יכולה שכולם יאכלו ביחד מתוך הכלי
אין בעיה
אבל אני לא חושבת שהכוונה היא שכולם יאכלו שוב ושוב מהכלי, אלא שבעזרת כף גדולה מחלקים לאורחים לצלחות או לקעריות נפרדות
הי,
איזה פרי אפשר לשלב עם זה? מנסה לחשוב מה ילך טוב עם הקרמל..
הייתי הולכת על תותים.
אפשר המלצה לתחליף לסוכר? אני פחות מתחברת לסוכר בקינוחים שלי..
דרך אגב(; מתכון מצוין עם אתר נפלא!!!
בשרות טובות
נפגש בשמחות
עם הקינוחים(;
אפשר להכין עם תחליפי הסוכר הקיימים בשוק, לרובם יש כמה סוגים של סוכרים שמתנהגים כמו סוכר רגיל, סוכר חום וכו'. לא מבטיחה שסירופ הקרמל יצא מושלם עם תחליף אבל השאר כן.
וואו נראה מטורףף
מה זה סוכר דביק?
ובמה אפשר להחליף את הגבינת מסקרפונה
תודה רבה!!!
הי מיכל 🙂 סוכר חום דביק זה הסוכר החום הכהה (להבדיל מהדמררה שהוא לא דביק בכלל).
לגבי המסקרפונה – ממליצה לא להחליף כי היא מושלמת לקרם הזה אבל אם אין לך בנמצא אפשר להכין קרם וניל מקצפת ואינסטנט פודינג ואם את אוהבת קרמים חמצמצים את יכולה להחליף בגבינת שמנת 30% שומן אבל קחי בחשבון שלקרם יהיה טעם גבינתי ולא כולם אוהבים את זה.
רק דבר אחד לא הבנתי… איך אפשר לחלוק בקינוח המושלם הזה?? עכשיו הולכת להכין אותו!
מהממת 🙂 תודה