בראוניז בלי קמח

בראוניז הם הפינוק השוקולדי האהוב עלי במשך כל השנה. כי אין דבר יותר כייפי מריבוע קטן ושוקולדי שאני שולפת מהמקרר או מהמקפיא ומתפנקת איתו. האהבה הזו כבר גרמה לי לכתוב פה בבלוג את המדריך שלי עם כל הטיפים להכנת בראוניז מושלמים ולרבים מכם להתמכר יחד איתי.

ואני לא היחידה בבית שממש אוהבת בראוניז, גם הגוזלים מכורים 🙂

ולכן כששאלתי את הגוזלים שלי איזה קינוח ירצו לליל הסדר הם ענו בלי להסס שהם רוצים בראוניז וכמובן שהכנתי לכולנו בראוניז שווים, כשרים לפסח, שיצאו פאדג'יים ומפנקים במיוחד.

בראוניז כשרים לפסח

אחרי שפרסמתי תמונות ממאכלי החג שלנו בפייסבוק ובאינסטגרם מייד הוצפתי בבקשות לקבל את המתכון וכמובן שאצתי רצתי והכנתי שוב בראוניז כדי לצלם לכם.

זו גם היתה הזדמנות נפלאה לנסות את תבנית הבראוניז ששלחה לי יונית צוקרמן חברתי האהובה מהבלוג מלכת המטבח. המיוחד בה הוא שהיא מגיעה עם רשת שמחלקת את התערובת מראש למנות של בראוניז.

אז קבלו את הבראוניז שלי לפסח. הם רכים ונימוחים מאוד וחייבים לזלול אותם אחרי קירור, אבל איזה פאדגיים הם… אתם כבר הולכים "להתעלף עליהם" (כמו שיוניתוש אומרת תמיד בסטוריז שלה).

בראוניז לפסח

החומרים לתבנית 18 על 28 או תבנית 24 על 24 או שטח דומה:

150 גר' חמאה [לא, אי אפשר להחליף בשמן. אפשר במרגרינה/נטורינה/שמן קוקוס]
200 גר' שוקולד מריר
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
50 גר' (1/4 כוס) סוכר חום כהה דביק [אם לא מוצאים תשתמשו רק בסוכר לבן. אל תכינו עם דמררה]
3 ביצים
כפית תמצית וניל
קורט מלח
כף אבקת קקאו (לא להחליף בשוקולית!)
2 כפיות קורנפלור (אם יש בעיית כשרות לפסח לא חייבים)
100 גר' (שקית) שקדים או אגוזים טחונים דק (אפשר גם להחליף ב3/4 כוס קמח מצה, אבל עדיף עם השקדים)
חצי כוס פצפוצי שוקולד חלב
חצי כוס פצפוצי שוקולד לבן

**לגירסה "רגילה" מכינים עם כוס וחצי (210 גר') קמח ואז מוותרים על הקורנפלור והשקדים ואפשר גם לוותר על אבקת הקקאו.

ההכנה:

בראוניז זה דבר ממש ממש פשוט להכנה. כמה פשוט? גוזלית שהיא בת שנתיים ו- 5 חודשים הכינה אותם איתי.

מתחילים בלחמם תנור ל 180 מעלות בטורבו. אם אין טורבו תאפו חימום עליון ותחתון.

בינתים ממיסים במיקרו (או בסיר אדים או פשוט בסיר) חמאה ושוקולד עד שהם נמסים לגמרי.

מוסיפים סוכר לבן וסוכר חום ומערבבים טוב טוב. אם אתם לא מוצאים סוכר חום אל דאגה, תשתמשו רק בסוכר לבן (כלומר שימו כוס סוכר במתכון). מבטיחה שיהיה טעים בכל מקרה.

מוסיפים ביצים ווניל ומלח ומערבבים. מוסיפים קקאו וקורנפלור ומערבבים טוב שלא יהיו גושים של אבקות חלילה
ובסוף מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה.

בסוף מוסיפים את פצפוצי השוקולד – אני שמתי גם לבן וגם חלב. אתם יכולים לשים כל מה שבא לכם. אפשר גם אגוזים.

יוצקים את תערובת הבראוניז לתבנית ומיישרים.

וכאן מגיע החלק המגניב בתבנית של יונית – יש לה רשת שמפרידה מראש את הבראוניז למלבנים – פשוט מניחים בתבנית ואופים איתו. שימו לב שצריך לשמן את הרשת לפני שמכניסים לתבנית.

את הבראוניז שלנו אופים בחום של 180 מעלות (זוכרים שחיממנו מראש?) במשך כ- 15-20 דקות עד שהחלק העליון נראה קצת יבש (זמן האפיה משתנה מתנור לתנור). מוציאים, מצננים על השיש ואחרי שהם מתקררים מעבירים למקרר או למקפיא שיתייצבו.

אם אתם אוהבים את הבראוניז שלכם יותר יציבים – תאפו קצת יותר. אני פשוט אוהבת את הבראוניז שלי מאוד מאוד רכים במרכז.


שימו לב שבגלל שמדובר בפאדג' בראוניז שהם די רכים במרכז, אני ממליצה לכם לקרר טוב טוב ורק אז להוציא מהתבנית, לחתוך (למי שאין לו תבנית מחולקת) ולהעביר לצלחת הגשה.

הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

מחפשים עוד מתכונים שוקולדיים? אל תפספסו את קטגוריית שוקולד בבלוג

‏28 תגובות

  1. עידית ב- 12 באפריל 2020 בשעה 12:04

    הי,

    נשמע נהדר….
    אבל אני סוכרתית ולכן הייתי רוצה לנסות להכין בהתאם – ללא סוכר. האם אפשר להחליף את הסוכר בתחליף סוכרלוז?
    בקמח השקדים – אני משתמשת כל השנה. אפשר להשתמש אולי בקמחים מיוחדים ללא גלוטן ?
    את פיצפוצי השוקולד אשמח להחליף באגוזי מלך קצוצים ?

    בתודה
    עידית

    • שמח במטבח ב- 13 באפריל 2020 בשעה 19:07

      הי עידית
      אני לא יכולה לענות לך מבחינת תזונתית (זה כבר דיאטנית), אבל מניסיון שעשיתי עם "חצי סוכר" ועם סוכרלוז ועם הסוכר של סטיביה (לא זה שנראה כמו סוכרזית, זה שמגיע בשקית ונראה כמו סוכר) אין בעיה להשתמש בהם במקום הסוכר.
      לגבי השקדים – את יכולה להחליף בקמחים אחרים, אני רק לא יודעת אם 100 גרם יספיקו וייתכן שיהיה צריך כמות של לפחות כוס וחצי.
      לגבי הפצפוצים – אין בעיה להחליף באגוזים

  2. עידית מורגנשטרן ב- 12 באפריל 2020 בשעה 12:15

    הי,
    שאלה נוספת – האם אפשר להחליף את הסוכר – בסירופ מייפל ? ואם כן באיזו כמות ?

    • שמח במטבח ב- 13 באפריל 2020 בשעה 19:05

      אי אפשר להחליף את הסוכר במייפל כיוון שהמייפל נוזלי בהרבה מהסוכר וזה ישפיע על כל הלחות של הבראוניז – שגם ככה די לחים כי אין בהם קמח

  3. לאה לוי ב- 12 באפריל 2020 בשעה 14:06

    צריך לשמן גם את הרשת? הבראוניז בטח נדבקים

    • שמח במטבח ב- 13 באפריל 2020 בשעה 19:02

      לא חייבים. זה לא נדבק. את התחתית כדאי לשמן קצת אבל גם לא חובה

  4. דורה ב- 12 באפריל 2020 בשעה 14:14

    מה זה פצפוצי שוקולד??

    • שמח במטבח ב- 12 באפריל 2020 בשעה 16:31

      פצפוצי שוקולד זה שוקולד שמגיע בחתיכות קטנות
      יש בכל מקום, כולל בסופר. אם את לא מוצאת את יכולה לקחת שוקולד ולחתוך לחתיכות קטנות עם סכין

  5. אילנה ב- 12 באפריל 2020 בשעה 15:16

    איפה קונים את התבנית של הבראוניז?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 12 באפריל 2020 בשעה 16:26

      הי אילנה
      יש בפוסט קישור לרכישת התבנית (מעל התמונה עם התבנית כתבתי איך אפשר לקנות אותה וצרפתי קישור לרכישה און ליין הוא צבוע באדום)

      • מיכל ב- 13 באפריל 2020 בשעה 8:33

        200 גר' שוקולד- הכוונה לשוקולד מריר?

        • שמח במטבח ב- 13 באפריל 2020 בשעה 18:37

          אכן. ותודה על ההערה. תיקנתי במתכון

  6. עינת שיפר ב- 13 באפריל 2020 בשעה 7:36

    היי, במתכון מדוברב200 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר?

    • שמח במטבח ב- 13 באפריל 2020 בשעה 18:37

      שוקולד מריר. תיקנתי גם במתכון אז תודה

  7. חגית ב- 13 באפריל 2020 בשעה 14:51

    תודה על המתכון הנהדר.
    האם אפשר להכין במיקרוגל?

  8. רחלי ניוביץ ב- 13 באפריל 2020 בשעה 19:56

    האם אפשר להחליף חמאה בשמן?

  9. רחל אלייב ב- 13 באפריל 2020 בשעה 22:52

    היי רציתי לשאול אם אפשרי לוותר על השקדים. וגם לא לשים במקום קמח מצה?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:54

      אי אפשר. השקדים מחליפים פה את הקמח שמחזיק את הבראוניז. בלי זה תקבלי פודינג אפוי.

  10. ספיר יחזקאל ב- 14 באפריל 2020 בשעה 12:31

    רשמת סוכר חום דביק הכוונה לסוכר חום דמררה?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:51

      לא דמררה. יהיו לך מלא גושי סוכר בבראוניז וזה ממש יפגע במרקם. הוספתי על כך הערה במתכון

  11. אבישג הר ציון ב- 14 באפריל 2020 בשעה 14:07

    מה גודל התבנית הרצויה אם אין לי את התבנית המוצלחת (בינתיים)?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:51

      התבנית הזו היא 18 על 28. אפשר לאפות בכל תבנית בשטח דומה. אני גם אופה בתבנית ריבועית של 24 על 24 ויוצא נפלא

  12. יפית אזולאי ב- 15 באפריל 2020 בשעה 8:11

    הכנתי ויצא מעולה! היכן שומרים את הבראוניז? במקרר? בחוץ?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:47

      שומרים במקרר או במקפיא. חשוב מאוד

  13. לירון ב- 15 באפריל 2020 בשעה 17:41

    אם מחליפים בקמח, הקמח הוא קמח תופח או רגיל?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:46

      קמח רגיל. לא שמים קמח תופח בבראוניז כי אז הם לא יהיו פאדג'יים

השאר תגובה