בראוניז בלי קמח
בראוניז הם הפינוק השוקולדי האהוב עלי במשך כל השנה. כי אין דבר יותר כייפי מריבוע קטן ושוקולדי שאני שולפת מהמקרר או מהמקפיא ומתפנקת איתו. האהבה הזו כבר גרמה לי לכתוב פה בבלוג את המדריך שלי עם כל הטיפים להכנת בראוניז מושלמים ולרבים מכם להתמכר יחד איתי.
ואני לא היחידה בבית שממש אוהבת בראוניז, גם הגוזלים מכורים 🙂
ולכן כששאלתי את הגוזלים שלי איזה קינוח ירצו לליל הסדר הם ענו בלי להסס שהם רוצים בראוניז וכמובן שהכנתי לכולנו בראוניז שווים, כשרים לפסח, שיצאו פאדג'יים ומפנקים במיוחד.
אחרי שפרסמתי תמונות ממאכלי החג שלנו בפייסבוק ובאינסטגרם מייד הוצפתי בבקשות לקבל את המתכון וכמובן שאצתי רצתי והכנתי שוב בראוניז כדי לצלם לכם.
אז קבלו את הבראוניז שלי לפסח. הם רכים ונימוחים מאוד וחייבים לזלול אותם אחרי קירור, אבל איזה פאדגיים הם… אתם כבר הולכים "להתעלף עליהם".
החומרים לתבנית 18 על 28 או תבנית 24 על 24 או שטח דומה:
150 גר' חמאה [לא, אי אפשר להחליף בשמן. אפשר במרגרינה/נטורינה/שמן קוקוס]
200 גר' שוקולד מריר
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
50 גר' (1/4 כוס) סוכר חום כהה דביק [אם לא מוצאים תשתמשו רק בסוכר לבן. אל תכינו עם דמררה]
3 ביצים
כפית תמצית וניל
קורט מלח
כף אבקת קקאו (לא להחליף בשוקולית!)
2 כפיות קורנפלור (אם יש בעיית כשרות לפסח לא חייבים)
100 גר' (שקית) שקדים או אגוזים טחונים דק (אפשר גם להחליף ב3/4 כוס קמח מצה, אבל עדיף עם השקדים)
חצי כוס פצפוצי שוקולד חלב
חצי כוס פצפוצי שוקולד לבן
**לגירסה "רגילה" מכינים עם כוס וחצי (210 גר') קמח ואז מוותרים על הקורנפלור והשקדים ואפשר גם לוותר על אבקת הקקאו.
ההכנה:
בראוניז זה דבר ממש ממש פשוט להכנה. כמה פשוט? גוזלית שהיא בת שנתיים ו- 5 חודשים הכינה אותם איתי.
מתחילים בלחמם תנור ל 180 מעלות בטורבו. אם אין טורבו תאפו חימום עליון ותחתון.
בינתים ממיסים במיקרו (או בסיר אדים או פשוט בסיר) חמאה ושוקולד עד שהם נמסים לגמרי.
מוסיפים סוכר לבן וסוכר חום ומערבבים טוב טוב. אם אתם לא מוצאים סוכר חום אל דאגה, תשתמשו רק בסוכר לבן (כלומר שימו כוס סוכר במתכון). מבטיחה שיהיה טעים בכל מקרה.
מוסיפים ביצים ווניל ומלח ומערבבים. מוסיפים קקאו וקורנפלור ומערבבים טוב שלא יהיו גושים של אבקות חלילה
ובסוף מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה.
בסוף מוסיפים את פצפוצי השוקולד – אני שמתי גם לבן וגם חלב. אתם יכולים לשים כל מה שבא לכם. אפשר גם אגוזים.
יוצקים את תערובת הבראוניז לתבנית ומיישרים.
אם מתחשק לכם אפשר להשתמש בתבניות שמגיעות עם הרשת שמפרידה מראש את הבראוניז למלבנים – פשוט מניחים בתבנית ואופים איתו. שימו לב שצריך לשמן טוב טוב עם ספריי שמן את הרשת לפני שמכניסים לתבנית.
את הבראוניז שלנו אופים בחום של 180 מעלות (זוכרים שחיממנו מראש?) במשך כ- 15-20 דקות עד שהחלק העליון נראה קצת יבש (זמן האפיה משתנה מתנור לתנור). מוציאים, מצננים על השיש ואחרי שהם מתקררים מעבירים למקרר או למקפיא שיתייצבו.
אם אתם אוהבים את הבראוניז שלכם יותר יציבים – תאפו קצת יותר. אני פשוט אוהבת את הבראוניז שלי מאוד מאוד רכים במרכז.
שימו לב שבגלל שמדובר בפאדג' בראוניז שהם די רכים במרכז, אני ממליצה לכם לקרר טוב טוב ורק אז להוציא מהתבנית, לחתוך (למי שאין לו תבנית מחולקת) ולהעביר לצלחת הגשה.
אם אתם משתמשים ברשת, תוציאו אותה כשהבראוניז הצטננו טיפה אבל לא כשהם התקררו לגמרי במקרר כי אז יהיה קשה לשחרר אותה.
הי,
נשמע נהדר….
אבל אני סוכרתית ולכן הייתי רוצה לנסות להכין בהתאם – ללא סוכר. האם אפשר להחליף את הסוכר בתחליף סוכרלוז?
בקמח השקדים – אני משתמשת כל השנה. אפשר להשתמש אולי בקמחים מיוחדים ללא גלוטן ?
את פיצפוצי השוקולד אשמח להחליף באגוזי מלך קצוצים ?
בתודה
עידית
הי עידית
אני לא יכולה לענות לך מבחינת תזונתית (זה כבר דיאטנית), אבל מניסיון שעשיתי עם "חצי סוכר" ועם סוכרלוז ועם הסוכר של סטיביה (לא זה שנראה כמו סוכרזית, זה שמגיע בשקית ונראה כמו סוכר) אין בעיה להשתמש בהם במקום הסוכר.
לגבי השקדים – את יכולה להחליף בקמחים אחרים, אני רק לא יודעת אם 100 גרם יספיקו וייתכן שיהיה צריך כמות של לפחות כוס וחצי.
לגבי הפצפוצים – אין בעיה להחליף באגוזים
עידית,
השתמשתי ב- sweetango (0 קלוריות) מצויין לסוכרתיים וגם ללא.
החיסרון היחידי הוא המחיר היקר(700 גר' 70 שקלים)
ללא טעמי לוואי.
תודה שולמית על השיתוף. חשוב
הי,
שאלה נוספת – האם אפשר להחליף את הסוכר – בסירופ מייפל ? ואם כן באיזו כמות ?
אי אפשר להחליף את הסוכר במייפל כיוון שהמייפל נוזלי בהרבה מהסוכר וזה ישפיע על כל הלחות של הבראוניז – שגם ככה די לחים כי אין בהם קמח
צריך לשמן גם את הרשת? הבראוניז בטח נדבקים
לא חייבים. זה לא נדבק. את התחתית כדאי לשמן קצת אבל גם לא חובה
מה זה פצפוצי שוקולד??
פצפוצי שוקולד זה שוקולד שמגיע בחתיכות קטנות
יש בכל מקום, כולל בסופר. אם את לא מוצאת את יכולה לקחת שוקולד ולחתוך לחתיכות קטנות עם סכין
כמה. שמן. קוקוס. אפשר. להכניס. במקום. חמאה
אותה כמות או עד 80 אחוז ממשקל החמאה
איפה קונים את התבנית של הבראוניז?
תודה
הי אילנה
יש בפוסט קישור לרכישת התבנית (מעל התמונה עם התבנית כתבתי איך אפשר לקנות אותה וצרפתי קישור לרכישה און ליין הוא צבוע באדום)
200 גר' שוקולד- הכוונה לשוקולד מריר?
אכן. ותודה על ההערה. תיקנתי במתכון
היי, במתכון מדוברב200 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר?
שוקולד מריר. תיקנתי גם במתכון אז תודה
תודה על המתכון הנהדר.
האם אפשר להכין במיקרוגל?
לא ניסיתי
האם אפשר להחליף חמאה בשמן?
לא
היי רציתי לשאול אם אפשרי לוותר על השקדים. וגם לא לשים במקום קמח מצה?
אי אפשר. השקדים מחליפים פה את הקמח שמחזיק את הבראוניז. בלי זה תקבלי פודינג אפוי.
רשמת סוכר חום דביק הכוונה לסוכר חום דמררה?
לא דמררה. יהיו לך מלא גושי סוכר בבראוניז וזה ממש יפגע במרקם. הוספתי על כך הערה במתכון
מה גודל התבנית הרצויה אם אין לי את התבנית המוצלחת (בינתיים)?
התבנית הזו היא 18 על 28. אפשר לאפות בכל תבנית בשטח דומה. אני גם אופה בתבנית ריבועית של 24 על 24 ויוצא נפלא
הכנתי ויצא מעולה! היכן שומרים את הבראוניז? במקרר? בחוץ?
שומרים במקרר או במקפיא. חשוב מאוד
אם מחליפים בקמח, הקמח הוא קמח תופח או רגיל?
קמח רגיל. לא שמים קמח תופח בבראוניז כי אז הם לא יהיו פאדג'יים
היי, במידה ואני מכינה את המתכון לאלרגיים לשקדים.
ראיתי כי במתכון כתוב כי ניתן להוסיף כוס וחצי קמח ולוותר על השקדים והקורנפלור. אך ראיתי גם כי ניתן להחליף להחליף את השקדים ב3/4 כוס קמח מצה.
האם ניתן פשוט להחליף את השקדים ב3/4 כוס קמח רגיל? ולהשאיר את הקורנפלור והקקאו.
במצב כזה אני ממליצה לך להכין את הבראוניז מהבלוג (ראי המתכון לבראוניז ה"רגילים") שם הכמויות מותאמות לקמח וללא שקדים או תחליפים ללא גלוטן
היי אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
אפשר
היי, מה יכול לשמש תחליף לביצים?
מתכון אחר שמראש בנוי על תחליפים. לא ניסיתי להכין את המתכון הזה בגירסה ללא ביצים ואני לא רוצה לתת המלצה שאני לא יודעת מניסיון אישי אם היא תעבוד מצויין במתכון.
כמה סה"כ גר' פצפוצי שוקולד (לצורך החלפה שוקולד רגיל)
והאם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן.
תודה
אותו משקל
לגבי קמח ללא גלוטן – מדובר במתכון ללא קמח כך שמראש יש בו המרות ללא גלוטן אז הפעם אין צורך לבצע החלפות.
היי, עד כמה אפשר להפחית בכמות הסוכר? תודה.
אם אין סוכר חום לשים עוד כוס וחצי סוכר לבן? או רק כוס וחצי סוכר לבן אחד על המתכון
אם אין תחליפי את הסוכר החום בסוכר לבן, כלומר שימי את כל כמות הסוכר בסוכר לבן.
כמה גרם שוקולד זה חצי כוס?
לתשובתך אודה
פה מדובר בתוספת לבראוניז וזה לגמרי "לפי העין". פצפוצי השוקולד שונים מסוג לסוג אז בעייתי לכתוב כמה זה בגרמים.
האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה או שהתוצאה תהיה פחות טובה?
לא מתאים פה. קמח תפוחי אדמה ייבש את הבראוניז
שלום לך,
אפשר שוקולד פרווה, במקום הפצפוצים החלבייםן?
אפשר להכין בסיר פלא? תוכלי להנחות אותי?
במקום קורנפלור לשים קמח תפו"א?
חג כשר ושמח!
אפשר להכין פרווה עם שוקולד מריר ומרגרינה/נטורינה. אין אפשרות להשתמש בקמח תפ"א, הוא סופח נוזלים אחרת ומשנה את המרקם של הבראוניז. ולגבי סיר פלא – מינה שאין בעיה אבל אישית לא יצא לי להכין במשהו שאינו תבנית שטוחה.
הכנתי דווקא עם שמן ויצא אששש
מאמצת את המתכון לכל השנה
1/3 כוס שמן…
מעולה מעולה מעולההה
האם אפשר קמח מצה? אם כן מה הכמות?
חג שמח
המתכון נבנה לפי החומרים שפרטתי שם ולא ניסיתי עם קמח מצה, אז קשה לי לומר לך כמה לשים.
האם אפשר להכין עם קמח כרגיל או רב תכליתי?
למתכון עם קמח אני ממליצה להכין עם המתכון הרגיל שלי לבראוניז. נמצא בפוסט נפרד בבלוג.