בלינצ'ס ספירלה
בלינצ'ס הוא אחד המאכלים שהכי כיף לשחק איתם בשבועות. מתוקים, מלוחים, מקופלים לחבילות קטנות או מגולגלים או מקופלים למשולש כמו קרפ. יש כל כך הרבה רעיונות. אבל היום אני רוצה לשתף אתכם בבלינצ'ס חדש שהלהיב אותי מאוד – בלינצ'ס ספירלה!! בלינצ'סים דקים ושחומים עם קישוט של ספירלה שוקולדית. מקפיץ ישר את המנה והופך אותה ליפייפיה!
את הרעיון לבלינצ'ס האלה ראיתי אצל בלוגרית רוסיה ונדלקתי! הפעלתי חברות שיתרגמו לי את המתכון, למרות שהיו לי ניחושים משלי להכנה, וישר רצתי לנסות אותו על הגוזלים, שהתלהבו מאוד מהמראה וזללו מהם.
לכבוד שבועות החלטתי להכין מנת בלינצ'ס חגיגית עם שני סוגי מילוי – מלית מסקרפונה מתוקה ומלית קצת יותר נייטרלית וחמצמצה עם קרם פרש. ככה כל אחד יכול לבחור מה מתאים לו יותר.
החומרים לכ- 8 בלינצ'ס:
כוס (140 גרם) קמח
2 כפות (20 גרם) סוכר לבן
כוס (240 מ"ל) חלב
חצי כוס (120 מ"ל) מים
2 ביצים
2 כפיות (30 מ"ל) שמן
כפית וחצי אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
למלית מתוקה:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר או אבקת סוכר
מיכל (200 גרם) גבינת מסקרפונה collection של תנובה
למלית פחות מתוקה:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
מיכל (200 גרם) קרם פרש השף הלבן
**אם לא מוצאים קרם פרש בסופר אפשר להשתמש בשמנת חמוצה 30%
ההכנה:
להכנת בלילת הבלינצ'ס בעקרון מערבלים יחד את כל החומרים בבלנדר או במעבד מזון או בקערה עם בלנדר מוט.
אבל… אין בעיה גם להכין ידנית – מתחילים עם הקמח ואליו מוסיפים את שאר החומרים, כאשר את החלב והמים מוסיפים בהדרגה, עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה בלי גושים ומעט נוזלית.
מפרישים כמות של מצקת, או מצקת וחצי, לקערה נפרדת ואותה מערבבים עם אבקת הקקאו עד שהתערובת חלקה.
מעבירים את תערובת השוקולד לבקבוק לחיץ. אם אין לכם בקבוק לחיץ אפשר גם שקית זילוף אבל הכי נוח והכי מדוייק זה עם בקבוק לחיץ.
מחממים את המחבת ומשמנים אותה מעט. מנגבים את עודפי השמן עם נייר סופג.
מתחילים לזלף את דוגמת הספירלה על המחבת – בתנועה אחת עגולה מלמעלה.
כשהתערובת מתייבשת מעט (זה קורה די מהר) יוצקים עליה כמות של בערך מצקת מבלילת הבליצ'ס ומטים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה. אם חלילה יש "חורים" בבלינ'ס אפשר להשלים עם מעט בלילה שתשימו מעליהם עם כפית.
כשהבלינצ'ס מתחיל להתגבש ואפשר להפוך אותו עם מרית הופכים אותו על צידו השני ומטגנים עוד זמן קצר רק כדי שהחלק התחתון שלו יתייבש טיפה ומעבירים לצלחת. לאט לאט עורמים את הבלינצ'סים המוכנים אחד על השני.
אני יודעת שיש כאלה שלא הופכים ורק מטגנים על צד אחד אבל אני מעדיפה להפוך ולמנוע מצב שיידבקו אחד לשני.
להכנת המלית
אם בוחרים במלית מתוקה מקציפים את השמנת המתוקה עם גבינת המסקרפונה ו- 2 כפות סוכר או אבקת סוכר לקצפת יציב.
אם בוחרים במלית פחות מתוקה וטיפה חמצמצה מקציפים את השמנת המתוקה עם קרם פרש עד לקבלת קצפת יציבה. ניתן גם לקרר את המלית הזו שתהיה יותר יציבה.
מעבירים את המלית לשקית זילוף (לא חייבים, זה פשוט מקל על ההרכבה).
ממלאים את הבלינצ'ס
מניחים בלינצ'ס על צלחת ומזלפים פס של מלית באחד מצדדיו. מגלגלים בעדינות את הבלינצ'ס עד לקבלת גליל ארוך. ניתן להגיש אותו כמו שהוא או לקרר ואז לחתוך לחצאים.
והרי לכם בלינצ'סים יפייפיים, מיוחדים וכמובן טעימים בטירוף שאין אחד שיעבור ליידם בשולחן החג וישאר אדיש אליהם.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
הפירסום בשיתוף תנובה
בלינצ'ס ספירלה
מצרכים:
לכ- 8 בלינצ'ס
- 140 גרם קמח כוס
- 20 גרם סוכר 2 כפות
- 240 מ"ל חלב כוס
- 120 מ"ל מים חצי כוס
- 2 ביצים
- 30 מ"ל שמן 2 כפות
- 8 גרם אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי) כפית וחצי
למלית מתוקה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 20 גרם סוכר או אבקת סוכר 2 כפות
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
למלית פחות מתוקה ומעט חמצמצה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 גרם קרם פרש (אם אין -אפשר שמנת חמוצה 30%)
הוראות הכנה:
הכנת בלינצ'ס
- בבלנדר או מעבד מזון או בקערה עם בלנדר מוט מערבלים את כל החומרים לקבלת תערובת חלקה.אפשר גם בקערה עם מטרפה - מתחילים בקמח ובחומרים למעט הנוזלים ולאט לאט מוסיפים את החלב ואת המים.
- מפרישים מצקת-מצקת וחצי של הבלילה לקערה נפרדת ומערבבים עם אבקת הקקאו לתערובת חלקה. מעבירים לבקבוק לחיץ או לשקית זילוף.
- מחממים מחבת, משמנים מעט ומנגבים עם נייר סופג. מזלפים צורת ספירלה על המחבת ונותנים לה להתייבש מעט.
- יוצקים על ספירלת השוקולד כמות של מצקת מתערובת הבלינצ'ס ומטים את המחבת כך שתכסה את כולה.
- מטגנים את הבלינצ'ס עד שניתן להפוך אותם. הופכים ומטגנים לזמן קצר נוסף. מעבירים לצלחת וככה עורמים את הבלינצ'סים המוכנים.
הכנת מלית והרכבת המנה
- למילוי מתוק מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר/אבקת סוכר והמסקרפונה עד לקבלת קצפת יציבה.
- למילוי פחות מתוק ומעט חמצמץ מקציפים את השמנת עם הקרם פרש לקצפת יציבה.
- מזלפים פס של מלית על הבלינצ'ס כשצידו היפה כלפי מטה ומגלגלים. ממשיכים כך עם כל הבלינצ'סים
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
רות יקרה!
תענוג לראות את מתכונייך!
רציתי לשאול האם ניתן להמיר את הקקאו בקפה נמס באותה כמות?
האם יש לך רעיונות חלופיים אחרים לקקאו ליצירת הספירלה המשגעת?
פחות מתחשק לי תוספת טעם שוקולדית אלא משהו מעודן יותר..
הרבה תודה מראש ובברכת חג שמח ככל האפשר!
ורד
הי ורד
אפשר בעקרון להמיר את הקקאו בקפה (הייתי שמה כמות קטנה יותר) קחי בחשבון שבגלל שמדובר בפס קטן יחסית אין פה טעם שוקולדי חזק וזה בעיקר מייפה את הבלינצ'סים.
חד שמח 🙂
תודה רבה מקרב לב על המענה ועל המתכונים המשמחים אדרבא בעיתות שכאלה…
תודה יקירה על המילים החמות. שמחה שיכלתי לשמח במעט בימים כאלה
חג שמח <3
היי רות, מקווה שהימים הטרופים האלה עוברים עלייך בקלות.. שאלה אני רוצה לעשות את המלית בלי מסקרפונה שתהייה פחות שמנה אפשר פשוט להקציף עם אינסטנט או גבינת שמנת אחרת???
הי טל, תודה על ההתעניינות. מקווה שגם עליך עוברים ימים קלים. לגבי המלית – כל מלית שתרצי תתאים פה. אין בעיה גם לקצפת אינסטנט, למלית של גבינה לבנה עם קצפת או כל מלית שאת אוהבת