אורז כרובית מוקפץ עם ירקות – שמח במטבח מארחת את עז תלם

אחת הסיבות שהחלטתי להוסיף לבלוג שלי מתכוני בישול הייתה שהגעתי למסקנה שבאמצע השבוע אין לי הרבה תמריצים לבשל – הגוזלים אוכלים במסגרות והבעל אוכל בעבודה – ופעמים רבות אני מוצאת עצמי עמוסה בעבודה וללא זמן פנוי ויכולת לעסוק בבישולים במטבח.
מסיבה זו התחלתי לחפש מתכונים מהירים ומשביעים ולאט לאט גם לצלם אותם לבלוג ולשתף אתכם הקוראים.
השבוע התארחתי במטבח של חברי עז תלם, שבטח מוכר לכם מהבלוג The kitchen coach, שעכשיו גם עלה עם אתר מהמם באנגלית,  ולמדתי ממנו להכין הכין מנה מוקפצת סופר זריזה בשם "אורז כרובית מוקפץ".

עז עובד בימים אלה על כתיבת ספר חדש שכל כולו יוקדש לאחד הירקות האהובים עלי – הכרובית (קישור לפרטים על הספר ולהזמנה מוקדמת כאן: http://bit.ly/2iJj7M5 ) והצליח להפתיע אותי עם מגוון השימושים והמתכונים שאסף לצורך הספר.
עז סיפר לי שאחד הנושאים שהחליט לחקור לעומק בספר הכרובית הוא את היכולת שלה לתפקד כתחליף לפחמימות, בפרק שיקרא "דברים טובים קורים כשמגררים", והמוקפץ שלנו יופיע גם הוא בספר.

וכאן גם השוס – כששמעתי שאנחנו הולכים להכין מנה בשם "אורז כרובית מוקפץ עם ירקות" הייתי בטוחה שאנחנו הולכים להכין מוקפץ שיכלול אורז, כרובית וירקות, וכשהגעתי למטבח הופתעתי מאוד שלא ראיתי שום אורז באזור. עז הסביר לי שהמנה שלנו לא תכלול אורז, ושהכרובית תתפקד בה כתחליף לאורז ואפילו תיראה כמו אורז.

וזה מה שעז מספר על המנה:

אורז כרובית מוקפץ עם ירקות

"הרבה פעמים רוצים להכין מוקפץ, אבל לא תמיד מתחשק להכין את האורז או הנודלס המוכרים. הכרובית במתכון כאן לוקחת על עצמה את תפקידו של האורז בכבוד רב, ומצליחה גם לספוג את טעמי הרוטב וגם לחבר בין שאר הירקות שבמנה.
גרסאות שונות למנה רצות ברחבי הרשתות החברתיות בזכות סרטוני טייסטי, בגרסה שלי השתמשתי ברוטב פשוט של סויה, סוכר וחומץ שמכינים במחבת כדי לחסוך בכלים והתעסקות.
אתם מוזמנים לשחק עם הירקות שמצטרפים: בצל סגול, אפונה מוקפאת, סלרי ואפילו פטריות יכולים להצטרף, רק שימו לב לחתוך את הירקות לקוביות קטנות שיתערבבו היטב עם פתיתי הכרובית."

הכנת המוקפץ לוקחת חצי שעה הכנה וזה גם טבעוני!
אני רק יכולה לומר שהכנתי עם עז את המנה והיא באמת מהירת הכנה וממש ממש מוצלחת, כך שאני שמחה מאוד לשתף אותה אתכם 🙂

החומרים (ל – 3 מנות):

1 כרובית קטנה (משקל 800 גרם בערך)
1 פלפל אדום
1 קלח תירס (ניתן להחליף בחצי כוס גרגרי תירס קפואים ומופשרים)
1 גזר בגודל בינוני
3-4 כפות שמן זית (או שמן אחר לטיגון)
2 גבעולי בצל ירוק
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום (עז השתמש בסוכר חום "ג׳אגרי, שאפשר להשיג בחנויות טבע, אבל כמובן שאפשר גם סוכר חום "רגיל")
1 כף חומץ (עז השתמש בחומץ תפוחים אבל כל חומץ יעבוד)

אורז כרובית מוקפץ עם ירקות

אורז כרובית מוקפץ עם ירקות – ההכנה:

חותכים את הכרובית לתפרחות, שוטפים היטב ומגררים בפומפייה (ניתן גם לרסק בפולסים במעבד מזון – עד קבלת פירורים) אל קערה גדולה. הכרובית המגוררת תיראה ככה:

חותכים את הפלפל והגזר לקוביות קטנות, את גרגרי התירס חותכים מהקלח ומפרידים זה מזה (כמובן שאפשר גם להשתמש בחצי כוס גרגרי תירס קפואים ומופשרים) ואת הבצל הירוק חותכים לטבעות קטנות.

מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק וכשהשמן חם מוסיפים את הכרובית המגוררת (ואל תשימו את הכלי/קערה שבה גררתם את הכרובית בכיור, כי היא תחזור אליו לאחר ריכוך קצר)

מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות, עד שהכרובית מתרככת מעט. היא גם תשחים קצת וזה בסדר. אל תשכחו לערבב מדי פעם אחרת החלק התחתון ישחים והחלק העליון יישאר לבן ולא יתבשל.

מוציאים את פירורי הכרובית אל אותה קערה ונותנים למחבת/לווק להתחמם שוב. מוסיפים עוד קצת שמן ומוסיפים פנימה את הפלפל, התירס והגזר.

מטגנים את הירקות עוד דקה או שתיים עד שהם יתרככו קצת ואז מזיזים אותם לצד אחד של המחבת, ובצד הריק בונים את הרוטב: מוסיפים את רוטב הסויה, החומץ והסוכר  (שזה טריק שאני תמיד אוהבת כי אתם יודעים שאני בעד לכלוך מינימאלי של כלים 🙂 )

מערבבים טוב טוב את חומרי הרוטב בחצי הריק של הווק/מחבת ומביאים לרתיחה. כשהרוטב מבעבע בבועות גדולות מחזירים פנימה את פירורי הכרובית ומערבבים היטב.

טועמים מהמוקפץ ואם רוצים מוסיפים עוד סויה/חומץ לפי הטעם. מוסיפים לבסוף את רוב הבצל הירוק הקצוץ (משאירים קצת להגשה) ומערבבים פעם אחרונה לפני ההגשה.

מחלקים את המוקפץ בין צלחות הגשה ומעטרים בעוד בצל ירוק. מגישים (וטורפים) מיד.

אורז כרובית מוקפץ עם ירקות

אז זהו אורז הכרובית של עז. טעמתי ממנו תוך כדי ההכנה וכמובן לאחר שהכנו וצילמנו אותו וזה כל כך טעים שהייתי חייבת תוספת.
ההכנה עצמה, כפי שאתם רואים, היא קלי קלות ואני בהחלט מתכוונת לאמץ את המתכון, ולהשתמש במעבד המזון שלי כדי לקצר תהליכים.
אם יש לכם טריק שיחסוך ממני בישול מוקדם של התירס הקפוא ולכלוך עוד כלי אשמח לשמוע 🙂 לי יש תחושה שגם אם נוסיף אותו לסיר ונקפיץ אותו דקה או שתיים לפני שנוסיף את שאר הירקות זה יעבוד – מה דעתכם??

בכל מקרה, הבישולים עם עז עשו לי חשק עצום לשמוע ממנו על המתכונים הנוספים שיהיו בספר ואני חייבת לומר לכם שהתלהבתי מאוד. אני ממליצה לכם בחום להכנס לקישור, לתמוך בפרוייקט הכרובית של עז ולהזמין לעצמכם מראש עותק מהספר שלו:  http://bit.ly/2iJj7M5.

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי מה אתם אוהבים לבשל במטבח שלכם שהוא טעים וזריז,  וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

‏16 תגובות

  1. עז תלם ב- 19 בינואר 2017 בשעה 13:59

    שוב תודה רבה שבאת! היה כיף גדול 🙂

  2. בת-אל ב- 21 בינואר 2017 בשעה 15:51

    הצלה למכורים לפחמימות…… !!! תודה ( :

  3. מעריצה שלך!!! ב- 23 בינואר 2017 בשעה 12:35

    דיייייי
    למה את מביאה מתכונים לבישולים בריאים?
    בכלל לא מגרה, זה ממש מתאים לאמהות.
    תביאי מתכונים של דברים לאפיה, מתוקים, עוגות, עוגיות וכל הדברים הפצצתיים שאת יודעת לעשות.
    אני כל השבוע מחכה לניוזלטר שלך, ומה מקבלים???
    כרובבבבבבבב
    יאכסה.
    כמובן אני לא באה לפגוע בך, רק שממך אני מצפה ליותר ג'אנק פוד…….

    • שמח במטבח ב- 23 בינואר 2017 בשעה 13:20

      הי לך
      התגובה שלך הצליחה לשעשע אותי, במיוחד הקטע שזה מתאים לאמהות ?
      אני משתדלת להביא בבלוג מגוון של מתכונים שאני אוהבת וחושבת שהם שווים ומוצלחים. רובם מתכוני אפיה אבל מדי פעם כשיש לי מתכון מעולה שקשור בבישולים אני משתפת אותו פה בשמחה.
      אבל אל דאגה, ה"ג'אנק פוד" הוא אהבתי הראשונה. השבוע יהיה פוסט מתוק ומושחת שאני בטוחה שתאהבי.
      נ. ב. הכרובית הזו ממש טעימה ולא מרגישה כמו אוכל בריא( ואצלי מותר להגיד פיכסה על אוכל אם הוא לא טעים) שווה לך לבקש מאמא או מסבתא להכין.

  4. מעריצה שלך!!! ב- 24 בינואר 2017 בשעה 13:27

    אני רואה שאת מש קלטת אותי כבר,
    אני כבר מחכההה לשבוע הבא לראות כמה תשמיני אותי הפעם.
    וסתם, נולדה לי אחינית ראשונהההההה ואני מכינה כמויות של דברים לכל האירועים הנלווים.
    אל תדאגי, המתכונים שלך מככבים.

  5. סיגל ב- 24 בינואר 2017 בשעה 16:44

    מצויין!!
    שמתי הרבה יותר מדי כרובית אז הוספתי עוד ירקות, קישוא וכרוב, ורכז רימונים במקום סוכר. מהיר וטעים!

    • שמח במטבח ב- 24 בינואר 2017 בשעה 19:48

      נשמע שילוב טעים מאוד! רכז רימונים הוא כל כך טעים

  6. ענת ווקסמן ב- 17 בפברואר 2017 בשעה 14:45

    היי, יש לי כרובית חלוטה מראש (אני נוהגת לחלוט ולהקפיא שיהיה לי לשימוש מהיר). את חושבת שזה אפשרי להשתמש בה למתכון המטורף הזה?
    עוקבת מקרוב אחרי הבלוג!

    • שמח במטבח ב- 17 בפברואר 2017 בשעה 22:25

      הי ענת ותודה
      נראה לי שגם עם כרובית חלוטה המתכון יעבוד. אולי יהיה שווה לטגן אותה טיפה יותר שתהיה פחות "ספוגית"

  7. מירי ב- 19 באפריל 2017 בשעה 15:59

    מתכון נהדר! הכנו שבוע שעבר וכ"כ אהבנו שהשבוע הכנו שוב.
    תודה רבה(:

    • שמח במטבח ב- 19 באפריל 2017 בשעה 19:00

      תודה רבה מירי
      אכן מתכון נהדר ושימושי כל כך

  8. טלי ב- 31 באוגוסט 2017 בשעה 9:44

    הכנתי ויצא מעולה!!! השתמשתי בתירס קפוא. האמת שהוצאתי אותו בתחילת המתכון ועד שהגעתי לשלב הטיגון הוא היה מופר והקפצתי הכל ביחד ויצא נהדר!!
    מעולה!

  9. איתן ב- 20 באוקטובר 2017 בשעה 3:08

    היה לי כרובית וחיפשתי מה לעשות איתה..
    ראיתי את המתכון הזה אבל אלתרתי לו דברים משלי, הירקות שהשתמשתי בהם: בצל גזר ופטריות. והכרובית שכבר קיבלה מרקם של קוסקוס אבל בתיבול אסייתי של מוקפץ עם הרבה סויה ודבש.
    יצא מושלם! ב20 העמדתי לי אחלה מנה שבעולם!

    • שמח במטבח ב- 20 באוקטובר 2017 בשעה 9:25

      איתן, זה נשמע כל כך טעים שעשית לי חשק להכין מוקפת כרובית כזה (מתה על סויה ודבש). והכי כיף שמנה מוכנה ב 20 דקות

  10. מירי ב- 19 ביוני 2019 בשעה 11:34

    היי,
    איזה שילוב מוצלח את ועז תלם.

    אליך אני נכנסת כבא לי שחיתות מתוק ומושקעעע, ולאתר של עז כשבא לי בריא אבל טעים מאדדדד
    כשזה מתכון משולב אין מצב לא להכין!!!

    כבר מתקשרת לבעלי שאין כניסה בלי כרובית :)))

    נראה טעיםםםם!!!

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *