שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

תפוחי אדמה דפוקים

בדרך כלל בארוחות חגיגיות בפוקוס הולך למנה העיקרית, אבל לפעמים קורה שהתוספות הן שגונבות את ההצגה.

כך קרה עם תפוחי האדמה הדפוקים הם פשוט להיט! אין ארוחה חגיגית שאני לא מתבקשת להביא את המנה הזאת (וכמובן קינוח, או שניים 🙂 ).
נכון, השם קצת מוזר ואולי לא הכי אטרקטיבי אבל זו הדרך הכי טובה שלי לתאר אותם. ולמה? פשוט כי דופקים עליהם כדי לקבל את המראה הקרוע ואת המרקם הקריספי הזה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.

תפוחי אדמה דפוקים

ההכנה עצמה פשוטה וקלה ואפשר לגוון ולתבל לפי התיבול המועדף עליכם, המתכון הזה הוא למעשה יותר המלצה לדרך הכנה.
אציין שהמתכון רץ ברשת כבר שנים, בשלל שמות וכינויים, ואני זכיתי להכירו מחברתי היקרה, עליזה דבירף שגם זיכתה אותו בשמו.

אז איך מכינים? פשוט מאוד:

1. מבשלים תפוחי אדמה  במים עד שהם מתרככים (אפשר גם לבשל מראש ולהשאיר בסיר ללא המים). אפשר את תפוחי האדמה הקטנים שנמכרים בשקית ואפשר תפוחי אדמה שנמכרים בתפזורת רק שאני ממליצה לא לעבור את הגודל הבינוני. יותר כיף שהם קטנים.
2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3.  מועכים מעט, שלא לומר "דופקים" את תפוחי האדמה עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת. אפשר לעשות את זה עם הידיים (אבל פחות נעים אם תפוחי האדמה חמים) או עם תחתית של כוס, אבל הטריק שלי הוא פשוט למעוך את תפוחי האדמה ביחד עם תחתית הסיר (ממילא צריך לשטוף אותו..) שימו לב לא למעוך יותר מדי רק עד שהם מתבקעים.
4. מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח גס ותימין או רוזמרין.

%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97%d7%99-%d7%90%d7%93%d7%9e%d7%94-%d7%9c%d7%a4%d7%a0%d7%99-%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%94
אוהבים תיבול אחר? אין בעיה – פפריקה, אבקת  מרק בצל (הולכת מעולה עם תפוחי אדמה אפויים), קצח, וכל תיבול אחר שאתם אוהבים – הכל הולך.
5. אופים בחום גבוה (200 ואפילו 220 מעלות) כחצי שעה עד שהם משחימים ומזהיבים.

מגישים חם מהתנור ואז הם הכי קריספיים.

20161016_190207

בתיאבון

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף

 

6 תגובות על “תפוחי אדמה דפוקים

  1. נטע
    16 בנובמבר 2016

    מה זה חם ? 200 מעלות?

  2. עידית
    18 בנובמבר 2016

    מעולה !!!

  3. עידית
    1 בדצמבר 2016

    כבר שישי שלישי ברציפות מהרגע שגיליתי 🙂 מ ע ו ל ה ופשוטטטטט

  4. malki
    19 ביולי 2017

    מזה תימין? תבלין בקופסה כמו פפריקה?

    • שמח במטבח
      20 ביולי 2017

      טימין מגיע גם כתבלין יבש וגם כעשב תיבול שקונים בסופר באזור של החסות, הפטרוזיליה וכו'.
      אני אוהבת לקנות כעשב תיבול ולשמור במקפיא וזה מחזיק חודשים רבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 1 באפריל 2017 על ידי ותויגה , .