שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

קרם גבינה ושוקולד במנות אישיות

למתכון שאביא בפניכם הגעתי לגמרי במקרה (כמו מתכונים רבים שלי): במהלך ההכנות לשבועות בדקתי גיוון לאחד המתכונים האהובים עלי (קישוט של לבבות שוקולד על עוגת הגבינה הקבועה שלי), ונותרתי עם תערובת מיותרת. מייד הכנסתי אותה לתנור יחד עם העוגה הגדולה, בתוך צנצנת שהיתה בסביבה.

למחרת, הגוזל הקטן שלי ראה את הכלי במקרר וביקש לטעום מהקרם. נעניתי בשמחה לבקשה ובזמן שזלל ממנו בהנאה גנבתי לו ביס (לבדוק איך יצאה תערובת השוקולד ללבבות). הטעם היה פשוט מדהים. אפילו אני, שאינני מחובבי השילוב של גבינה ושוקולד לא יכולתי לעמוד בפניו.

אז כמובן שהייתי חייבת לנסות ולשחזר את ההצלחה, לבדוק שוב את המתכון וכשהצליח – לאמץ אותו כמתכון מנצח אצלי במטבח.

לפעמים כיף לקחת את החיים במנות קטנות, הן יכולות להפתיע  – ובגדול.

והפעם יש לי הפתעה נוספת עבורכם – בנוסף למתכון המובא פה עם כל ההסברים להכנה, הכנתי לכם סרטון שבו אני מדגימה את ההכנה של העוגה, שלב אחרי שלב. ההכנה, אגב, די מהירה, למי שדואג, ובכלל לא מסובכת.

החומרים לכ- 8 מנות אישיות:

200 גר' שוקולד מריר מחולק לקוביות (או מטבעות שוקולד מריר)
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 גביעי גבינה לבנה 5% או 9%
1 מיכל שמנת חמוצה (אחוזי השומן לבחירתכם)
כוס (200 גר') סוכר
5 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
1/2 חבילה (40 גר') אינסטנט פודינג וניל

הערה – רצוי שהחומרים יהיו בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר.

לקישוט (אופציונלי):

קצפת ממיכל אחד של שמנת מתוקה
וכל קישור שעולה על רוחכם (שוקולד קצוץ, מרשמלו, מקופלת, תלתלי שוקולד, שערות חלבה, גנאש שוקולד, ריבת חלב ועוד ועוד)

DSC_5599

ההכנה:

לפני ההכנה מחממים את התנור ל150 מעלות בטורבו, ומרתיחים קומקום עם מים.

בסיר קטן מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה וכשהיא רותחת שופכים אותה על השוקולד. נותנים לתערובת לנוח 2 דקות ואז מערבבים את השוקולד והשמנת עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה.
לחלופין ניתן להמיס את השמנת והשוקולד יחד במיקרו – לחמם דקה, לערבב, ואם לא הכל נמס לחמם עוד חצי דקה ולערבב וחוזר חלילה.

כשתערובת השוקולד והשמנת חלקה ואחידה מניחים אותה בצד להצטננות ועוברים לתערובת הגבינה.

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (או בקערה גדולה) את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הסוכר, האינסטנט פודינג ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת. כל ביצה תתווסף כשהביצה שלפניה נטמעה בתערובת.

Bosch Blender 2

חשוב לא לערבל יותר מדי מהר לאורך זמן כי אנחנו לא רוצים שיכנס אויר לתערובת (זה מבטיח עוגה במרקם קרמי וחלק וגם שהעוגה לא תתפח ותיפול אחרי האפיה).

כל מה שנשאר עכשיו הוא להוסיף לאט לאט את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה שבמיקסר ולערבל הכל יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.

זה הכל התערובת מוכנה לאפיה – ממש פשוט, נכון?

מניחים על תבנית התנור מגבת דקה ומעליה מסדרים את הצנצנות. המגבת תדאג שהצנצנות יישארו במקום במהלך האפיה, כיוון שאנחנו נאפה את הצנצנות בתוך אמבטיה של מים.

יוצקים את התערובת לקערות. אני מוצאת שהכי נוח זה למזוג ישר מקערת המיקסר או להעביר לקנקן וליצוק בעזרתו.

מעבירים את התבנית עם הקערות לתנור ולפני שסוגרים את הדלת ממלאים את התבנית (בעדינות) במים הרותחים. המים צריכים להגיע לגובה של שליש עד חצי מגובה הקערות והם יבטיחו שהתערובת תהיה קרמית ושהיא לא תתפח באפיה.

DSC_5529

אופים את העוגות במשך כ- 40 דקות.

העוגות מוכנות כשהן עדיין קצת רוטטות במרכז. אל דאגה, הכל יתמצק בקרור.

משאירים את העוגות בתנור מכובה לפחות עשר דקות נוספות ועד שעה ורק אז מוציאים להצטננות ומעבירים למקרר (מכסים את הצנצנות כמובן, שלא יספחו ריחות מהמקרר).

את העוגות אפשר להגיש לאחר 4 שעות קרור, אבל הן הכי טעימות לאחר יום או יומיים במקרר. משום מה בעוגות גבינה השהייה במקרר רק עושה טוב למרקם של העוגה.

ניתן להגיש את העוגות כמו שהן או לקשט אותן ככל העולה על רוחכם.

אני בחרתי לקשט במעט קצפת ומעליה קישוטים (כוכבי שוקולד, מרשמלו לבבות ופרורי מקופלת) הנה כמה רעיונות: גנאש שוקולד, שערות חלבה, פקאנים מסוכרים קצוצים, תלתלי שוקולד, קליק וכו' וכו'.

בתאבון וחג שמח 🙂

עוגה-בצנצנת-לרוחב

ואם אתם עדיין מתלבטים איזו עוגה להכין, או רוצים להכין כמה עוגות לחג, יש לי הצעה נוספת עבורכם – עוגת גבינה עם לבבות שוקולד המתכון (וסרטון ההכנה) כאן

עוגת גבינה עם לבבות

 

13 תגובות על “קרם גבינה ושוקולד במנות אישיות

  1. זהבית שקד
    26 במאי 2015

    נראה מעולה!!
    יש משלוח!?

  2. ליזי
    29 במאי 2015

    יאמי… עושה חשק. נראה נפלא

  3. ליזי
    31 במאי 2015

    אהבה בצנצנת! רעיון מדליק ומוצלח מאד. הסרטון מעולה מסביר בקלות כל מה שצריך. תודה רות.

  4. ליאת
    3 ביוני 2016

    זה נראה טעים מאוד!
    האם ניתן להכין במקום הצנצנות בתבנית סיליקון של קאפקייק?

    • שמח במטבח
      4 ביוני 2016

      לא ממליצה. הקרם רך יחסית ואני לא בטוחה שישמור על הצורה שלו כשתחלצי אותו מהתבנית. עדיף להכין במנות אישיות (קעריות, צנצנות או כל כלי אישי שמתאים לתנור

  5. ים
    16 בפברואר 2017

    שאלה קצת מפגרת אולי אבל אפשר להשתמש בצנצנות זכוכית מריבות וכו' או שהן לא מתאימות לתנור?

    • שמח במטבח
      16 בפברואר 2017

      הי ים
      בכלל לא שאלה מפגרת. בהחלט אפשר להשתמש בצנצנות יפות של ריבה (וגם אלה של הפסטו יכולות להתאים, רק חשוב לשטוף טוב טוב והרבה, שלא יהיה ריח של פסטו לקינוח), רק רצוי שיהיו נמוכות

  6. עדית
    27 בפברואר 2017

    שלום.
    איפה את רוכשת את הצנצנות האלו?וגם איפה ניתן לרכוש את הצנצנות של המתכון עם רכיבים לעוגיות בצנצנת?
    תודה

    • שמח במטבח
      27 בפברואר 2017

      תודה רבה עידית
      הצנצנות מהוברמן. ניתן לרכוש דרך האתר שלהם

      • עדית
        28 בפברואר 2017

        סליחה על החפירה.
        אבל מה נפח הצנצנות במתכון הזה.
        חוצמזה הכל ככ מקסים ויפה.
        כייף לראות

        • שמח במטבח
          28 בפברואר 2017

          אם אנילא טועה אלה צנצנות של 350 מ"ל, אבל אני לא בטוחה כי הפוסט צולם לפני כמעט שנתיים.

  7. Carmela
    17 במאי 2017

    נראה מקסים. האם אפשר לאפות בתבנית עוגה עגולה?

    • שמח במטבח
      18 במאי 2017

      תודה כרמלה
      בעקרון אפשר לאפות בתבנית עגולה אבל, מאחר והקרם מעט רך הייתי מוסיפה חצי שקית של אינסטנט פודינג לתערובת כדי לייצב אותה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *