שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגת שוקולד מהירה ומדהימה

שנים היה לי מתכון קבוע לעוגת שוקולד. כזה שאני מכינה בעינים עצומות, שתמיד מצליח ושכולם אוהבים (גדולים וקטנים).

ואז, ביום שישי אחד, נזכרתי ברגע האחרון שלא הכנתי עוגה לארוחת הערב המשפחתית, פתחתי את המקרר והמזווה ומצאתי את החומרים לעוגת השוקולד הקבועה שלי, אלא שלא היו לי מספיק ביצים. מה עושים??? החלטתי לאלתר והוספתי מיכל שמנת חמוצה לבלילה. ובשביל שלילדים יהיה שמח קישטתי את העוגה בעדשים צבעוניות שנאפו יחד עם העוגה.

בסיום ארוחת שישי חתכנו מהעוגה ו… לא הפסקנו להתלהב, גדולים וקטנים כאחד. היא יצאה פשוט מושלמת! שוקולדית, נימוחה, מוצקה ופשוט טעימה.

מאז הספקתי להכין את העוגה הזו שוב ושוב, למפגשים עם חברות, לחברים של הילדים שבאו לבקר, לארוחה משפחתית, והיום גם למסיבת הסיום בגן. המתכון הוכיח את עצמו כלהיט ובכל פעם מחדש. העוגה יוצאת בדיוק כמו שרציתי ונעלמת מהר מאוד מהתבנית. והיא גם מעולה כעוגת שוקולד חמה המוגשת במנות אישיות. אז כמובן שלא אשמור מתכון כל כך מוצלח לעצמי ואני משתפת אתכם בשמחה.

אציין, שהפעם בניגוד להרגלי לא צילמתי את שלבי ההכנה, פשוט כי מדובר במתכון הכי קל בעולם – מערבבים הכל בקערה, שופכים לתבנית והופ לתנור.

בהמשך הפוסט תוכלו גם לראות רעיונות וגיוונים לעוגה שיהפכו אותה מבחושה רגילה לעוגה חגיגית יותר

DSC_0028

החומרים לשתי תבניות אינגליש חד פעמיות או לתבנית עגולה 24 ס"מ או לכ- 8 מנות אישיות:

200 גר' חמאה (ניתן להחליף ב 3/4 כוס שמן)
250 גר' שוקולד מריר מחולק לקוביות
כוס סוכר לבן
3 ביצים (לעוגה גבוהה יותר ניתן להכין עם 4 ביצים)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כוס קמח
מעט מלח
כפית תמצית וניל
לקישוט: עדשים צבעוניות [לא חובה כמובן].

ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו.

בקערה גדולה ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים אחד אחרי השני לפי הסדר הבא: סוכר, שמנת, ביצים, מלח ותמצית וניל. אחרי כל הוספה מערבבים עד שכל התערובת חלקה (מומלץ לערבב עם מטרפה).

מוסיפים קמח ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת ואין גושים (ולמי ששאל, לא, אין צורך באבקת אפיה).

יוצקים את התערובת לתבנית/תבניות ומכניסים לתנור ללא הסוכריות.

לאחר 10 דקות (בתבניות אינגליש) או 15 דקות (בתבנית עגולה) מוציאים את התבניות, מפזרים את העדשים על פני העוגה ומחזירים לאפיה של 10 דקות נוספות (סה"כ 20 דקות באינגליש קייק ו- 25-30 דקות בתבנית עגולה). העוגה יוצאת קצת רטובה אבל יציבה.

חשוב לצנן את העוגה לפני ההגשה כי אז היא מתייצבת ומתקבל באמצע מרקם קרמי שאי אפשר להפסיק לזלול ממנו.

עוגת שוקולד

**אם מכינים במנות אישיות זמן האפיה יהיה כ- 10 דקות ואת הסוכריות יש לשים אחרי כ- 5 דקות של אפיה (אחרת הן עלולות לשקוע בבלילה).

**כמובן שקישוט הסוכריות אינו חובה ואפשר לוותר עליו ולהגיש את העוגה כמו שהיא או לקשט בכל קישוט אחר שתרצו כגון גנאש שוקולד (100 גר' שוקולד מומס עם 100 מ"ל שמנת מתוקה), אבקת קקאו, אבקת סוכר, קישוטים מוכנים ובקיצור – כל קישוט שתבחרו.

DSC_0034

רוצים עוגה במראה יותר "מפונפן"? אין בעיה – אפיה בתבנית עם צורה מיוחדת עושה כבר חצי מהעבודה. כאן למשל אפיתי את העוגה בתבנית של סילקומארט, לאחר שהתקררה ציפיתי בגנאש שוקולד וקישטתי את השביל שנוצר עקב צורת התבנית בפצפוצי קראנץ.

DSC_0730
ומה עם זילוף של שושנים מקצפת או מגנאש מוקצף? (100 גר' שוקולד שממיסים עם 100 גר' שמנת מתוקה, מניחים להתקרר ולאחר מכן מקציפים עם עוד 100 מ"ל שמנת מתוקה).
dsc_4968
רעיון נוסף הוא לזלף קשקושים לכל מיני כיוונים. אני גם הוספתי כמה כדורי קליק לקישוט.
dsc_7178-%d7%a2%d7%95%d7%aa%d7%a7
ועוד רעיון – לצפות את העוגה בגנאש ואחר כך לעבור עליו עם כף למראה גלי ו"לא מתאמץ"
dsc_7607
וכאן יצקתי על העוגה את הגנאש שהכנתי עם קצת יותר שמנת מתוקה, קישטתי עם קצפת שזילפתי ובאמצע קישטתי בפרורי מקופלת. תאמינו או לא, גם זה היה די מהיר. dsc_7820
או קישוט של פרחים ממיני עדשים מעל גנאש שוקולד (העדשים של מיימונס)
בכל מקרה, ואיך שלא תכינו, העוגה תהיה מדהימה.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

76 תגובות על “עוגת שוקולד מהירה ומדהימה

  1. לי
    29 ביוני 2015

    קשה לקרוא הפוסט- המודעות עולות עליו

    • hahppykitchen1
      29 ביוני 2015

      תודה לי. אבדוק הנושא, אולם אצלי במחשב ובנייד לא עולות מודעות על הפוסט.

  2. פיית העוגיות
    29 ביוני 2015

    אין כמו מתכון קל ומוצלח לרגע האחרון 🙂
    ואם יש בו שוקולד – עוד יותר טוב!

    • hahppykitchen1
      29 ביוני 2015

      תודה יקירה. לפעמים זה כל מה שצריך 🙂

  3. טל
    30 ביוני 2015

    מדובר בשמנת חמוצה של כמה אחוזי שומן?

    • hahppykitchen1
      1 ביולי 2015

      אני השתמשתי ב 15% אבל אין בעיה להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן שונים (9% או 30%) לפי הטעם והדיאטה. לא ממליצה על פחות מ 9%

  4. פאתן
    30 ביוני 2015

    הייי
    אין אבקת אפייה???

    • hahppykitchen1
      1 ביולי 2015

      אכן אין. במתכון הזה אין צורך במתפיחים למיניהם.

  5. נורית
    4 ביולי 2015

    תודה רבה על מתכון מעולה !! העוגה טעימה מאוד !!
    הכנתי אותה בגרסת פרווה והמרתי את החמאה בשמן ואת השמנת החמוצה בשמנת פרווה של השף הלבן (באותה כמות) שפכתי עליה גנאש שוקלד שהכנתי משוקולד מריר + שמנת פרווה של השף הלבן.
    יצאה טעימה מאוד !!
    מומלצת …..
    תודה.

  6. דנה
    25 ביולי 2015

    היי,
    מה קוטר לתבנית עגולה? 26 מספיק טוב?
    מכנסים את כל החומרים לקערה של השוקולד והחמאה ומערבבים עם מטרפה ביד או שאפשר במיקסר?
    תודה ?

  7. דנה
    27 ביולי 2015

    תודה רות 🙂
    תוכלי בבקשה להשיב אם אפשר לערבל במיקסר או שעדיף עם מטרפה ביד?

    • שמח במטבח
      30 ביולי 2015

      הי דנה, כפי שכתוב במתכון, אפשר להכין גם בלי מיקסר

  8. הילה
    19 באוגוסט 2015

    היי, תודה על המתכון!
    אפשר להמיר את השמנת חמוצה ביוגורט ביו 1.5 אחוז??

  9. חנה
    30 בספטמבר 2015

    רות שלום

    אפיתי את העוגה שלך בערב חג האחרון
    לא היה לי שמנת חמוצה לפי התגובות ראיתי שניתן להמיר אז החלפתי בגיל
    לא היה לי מספיק חמאה אז חצי מהכמות החלפתי בשמן לפי היחס שכתבת
    ויצא לי פשוט עוגה וואוו , ממש ממש טעימה
    תודה לך

    • שמח במטבח
      1 באוקטובר 2015

      הי חנה, כיף לשמוע שהעוגה יוצאת מוצלחת גם עם גיוונים. תודה ששיתפת בתגובה וחג שמח 🙂

  10. אורית
    1 בדצמבר 2015

    רציתי בבקשה לדעת כמה סוכר לשים?

    • שמח במטבח
      2 בדצמבר 2015

      זה כתוב במתכון ברשימת הרכיבים – כוס סוכר

  11. כלנית
    1 בדצמבר 2015

    למה אין אופציה להדפסת המתכון או שיש ואני לא מוצאת??

    • שמח במטבח
      2 בדצמבר 2015

      הי כלנית,
      כרגע אין פורמט מוכן להדפסה. פשוט מסמנים את החלק שרוצים להדפיס ומדפיסים.

  12. נדיה
    28 בדצמבר 2015

    שלום, בכל פעם שאני מכינה עוגת שוקולד היא יוצאת לי נורא נמוכה, אני מכינה עם אותו המתכון מלמד חצי כמות חמאה ושוקולד, האם זה קריטי? או מכיוון שהתבנית שלי בגודל 26 קוטר..

    • שמח במטבח
      28 בדצמבר 2015

      הי נדיה
      בוודאי שזה קריטי אם את מורידה חצי מכמות השוקולד והחמאה. המתכון לא כולל הרבה רכיבים…
      בנוסף, המתכון הוא לעוגה בקוטר 24 ולכן גם הכנה בתבנית 26 גורמת לכך שהעוגה תהיה נמוכה.
      אם את מעוניינת בעוגה גבוהה תכיני לפי המתכון במדוייק ותוסיפי כפית אבקת אפיה לקמח.

      • נדיה
        28 בדצמבר 2015

        תודה!

  13. סוניה
    7 במרץ 2016

    אכלתי את העוגה אצל גיסתי והיא הייתה פשוט מ ד ה י מ ה! היא הפנתה אותי לבלוג שלך אז מקווה לנסות בעצמי בקרוב!

  14. מידן
    17 באוגוסט 2016

    היי רות.
    יש לי שאלה.
    אפשר לאפות את העוגות הללו בתבנית VORTEX של SILICOMART?
    ואם כן, האם יש צורך בטבעת ביטחון והאם להניח על תבנית התנור או על הרשת?

    תודה מראש!

    • שמח במטבח
      24 באוגוסט 2016

      אין בעיה לאפות בתבניות של סילקומארט, הן מתאימות גם לאפיה, ואינן מצריכות טבעת. מומלץ להניח אותן על תבנית ולא ישר על הרשת כיוון שהתערובת של העוגה די רכה

  15. לירית
    28 באוגוסט 2016

    תודה על המתכון.
    שתי תהיות….
    1. הכנתי עם שמן, כי לא הייתה ברשותי חמאה ויצא טיפה מאכזב אני מניחה שעם חמאה הטעם יותר שוקולדי???
    2. הוספתי את העדשים אחרי זמן אפיה מומלץ במתכון, והן לא נתפסו לי בעוגה. להכניס אותם בהתחלהז?

    • שמח במטבח
      28 באוגוסט 2016

      הי לירית
      מצטערת לשמוע שיצא קצת מאכזב עם שמן, אבל… זו לא עוגה שמיועדת להכנה עם שמן (זה משנה לגמרי את המרקם) ולכן גם לא כתובה האופציה הזו במתכון.
      החמאה, אגב, לא משפיעה על הטעם השוקולדי אלא על המרקם הסופי של העוגה.
      לגבי העדשים – צריך להוסיף אותן כ 5 דקות לאחר האפיה. בסוף האפיה הן לא נצמדות לעוגה כי היא כבר מוכנה (זה גם מפורט בהוראות ההכנה).

      • לירית
        28 באוגוסט 2016

        תודה על התגובה, רק דבר אחד קטן… שימי לב שבמתכון רשום שניתן להחליף בשמן
        ואת העדשים רשום להוסיף אחרי רבע שעה ול 5 דקות..
        חבל שזה לא מדוייק…

        • שמח במטבח
          29 באוגוסט 2016

          לגבי השמן אני אעבור שוב על המתכון. לגבי העדשים – אם רשמתי אחרי רבע שעה סימן שעשיתי זאת (העוגה בתבנית האינגליש הוכנה בדיוק לפי המתכון ומייד אחריה פרסמתי את המתכון)

  16. טליה
    28 באוגוסט 2016

    היי רות, אם אין לי טורבו בתנור, ניתן פשוט על 180 מעלות רגיל?

  17. הילה בן הלוי
    3 באוקטובר 2016

    אפשר להמיר את השמנת בגבינה לבנה? אין לי שמנת חמוצה…

    • שמח במטבח
      3 באוקטובר 2016

      פחות מומלץ. אפשר להכין גם בלי השמנת החמוצה

  18. ספי
    15 באוקטובר 2016

    הי רות
    בכל ניסיון שעשיתי, עם כל עוגה בחושה, העוגה מתבקעת לי באמצע ופני העוגה אינם אחידים. יש ״שבר סורי אפריקאי״ על העוגה
    למה זה ואיך נפטרים מזה? אני רוצה עוגה ישרה כמו שלך (:

    • שמח במטבח
      15 באוקטובר 2016

      האמת שהמתכון הזה מניב עוגה בלי שבר אבל אחד הטריקים שלי הוא שבסוף האפיה אני מעבירה סכין מסביב לדפנות התבנית ואז מחזירה לתנור הכבוי, שתצטנן ותצנח קצת. זה עובד פלאים

  19. ריבי
    17 באוקטובר 2016

    נאפתה אתמול כקבלת פנים לילדה אחת שחזרה מלונדון. יצאה מצוינת והמתכון אומץ לאוסף המשפחתי. תודה!

  20. נועה
    20 באוקטובר 2016

    אני מארחת בקרוב וחשבתי להכין את העוגה לקינוח ולקשטה בגנאש מוקצף.
    בשל כמות האנשים הגדולה חשבתי להשתמש בתבנית די גדולה.
    האם להכפיל את הכמויות כמו שהן? אולי רק פי 1.5?

    • שמח במטבח
      21 באוקטובר 2016

      אין בעיה להכפיל כמויות. את יכולה גם להכין פי אחת וחצי אבל להכפיל את כמות הביצים כך שתצא עוגה קצת יותר גבוהה

  21. טליה
    22 בדצמבר 2016

    אז בשביל פרווה במה את ממירה את השמנת חמוצה

    • שמח במטבח
      23 בדצמבר 2016

      מוותרת על שמנת חמוצה ומוסיפה עוד ביצה או שתיים

  22. מאיה בן דור
    23 בדצמבר 2016

    אפשר להכין את העוגה יום קודם להגשה?
    במידה וכן איפה לשמור?
    תודה!

    • שמח במטבח
      23 בדצמבר 2016

      אין בעיה להכין יום לפני וגם יומיים לפני
      שומרים במקרר וכשעה לפני ההגשה להוציא

  23. לירז הוד
    26 בדצמבר 2016

    שלום רות!!
    התוודעתי למדור שלך לאחרונה.בתור חובבת אפיה גדולה וגם אני נוטה להכין מתכונים בריאים יותר
    שעתאימו גם לאלו במשפחה שיש להם סוכרת.השאלה האם ניתן להמיר במתכון הזה לתחילף סוכר
    { כמו אבקת סוכרלוז} ? והאם ניתן להכין במקום קמח רגיל עם קמח מלא 70% או קמח כוסמין 70%?
    בתודה מראשףלירז.

    • שמח במטבח
      26 בדצמבר 2016

      הי לירז ותודה
      ראשית, זה בלוג ולא מדור 🙂 האתר כולו שלי…
      לגבי מתכונים בריאים יותר – תמיד ניתן לעשות המרות לכמו סוכר ולקמחים מלאים יותר, אבל אם לא ציינתי זאת בבלוג סימן שלא ניסיתי בעצמי ולכן לא אוכל לתת המלצה מדוייקת. מה שכן, אוכל לומר לך שכשאני ממירה מקמח לבן לקמחים מלאים מסוגים אחרים אני תמיד מקפידה לא להמיר יותר מ 50 אחוז מכמות הקמח, אחרת המאפה יוצא דחוס ופחות טעים.
      חג שמח 🙂

  24. רעות
    31 בדצמבר 2016

    היי רות,
    רציתי לשתף שעשיתי את העוגה הערב כהכנה לחגיגות יומולדת שנה לקטנה שלי בשבוע הבא והתקשתי ממש להפסיק ליישר את העוגה! ואו! ממש ממש ממש טעימה, הרגישה לי כמו סופלה משובח במסעדה יותר מעוגת יומולדת פשוטה. תודה על המתכון הכייפי הזה, בדיוק מה שהייתי צריכה היום. שבת שלום ?

    • שמח במטבח
      31 בדצמבר 2016

      תודה רבה רעות והמון מזל טוב לקטנטונת שחוגגת יומולדת( וגם לאמא שלה) שתהיה לכן שנה נהדרת

  25. מעריצה שלך!!!!
    2 בינואר 2017

    שאלה.
    איך העוגה יוצאת לך ישרה למעלה???
    לי זה תופח באפיה וזה יוצא ממש קמור או קעור (אני לא יודעת מה ההגדרה……..)
    את יודעת, ניראה כמו כיפה כזה ואם אני צריכה לקשט אניצריכה לחתוך ואז זה יוצא כזה גרוע שיותר עדיף להשאיר קעור או קמור……..(תחליטי לבד……..)
    אז מה את עושה???

    • שמח במטבח
      2 בינואר 2017

      יש פה כמה טריקים
      קודם כל, המתכון – העוגה הזו יוצאת יחסית ישר . גם אם היא עולה ויש לה "בטן" כשהיא מצטננת רוב הבטן יורדת.
      מעבר לזה הטריק הכי טוב שלי הוא שכשהעוגה מסיימת את האפיה אני מוציאה אותה לרגע מהתנור, מעבירה סכין דקה מסביב לדפנות שלה ואז מחזירה אותה לתנור שתצטנן לה שם במשך 5-10 דקות. זה עוזר לעוגה להתיישר
      ואם כל זה לא עוזר – אני פשוט מיישרה אותה בעדינות עם סכין מסור כשהיא קרה (וכן.. גם לי לא תמיד יוצא ישר ככה, זה בהחלט מאתגר)

      • מעריצה שלך!!!!
        2 בינואר 2017

        תודה רבה!!!!
        פשוט אני צריכה להכין השבוע………
        איפה את קונה את הסכין/מסור שלך??? הוא שבה את ליבי!!!!!!!!

        • שמח במטבח
          2 בינואר 2017

          יש לכל מיני חברות, ניתן למצוא בחנויות המתמחות, בחנויות כלי בית וכמובן בחנויות שעוסקות רק בסכינים. אני מאוד אוהבת לעבוד עם הסכינים של ארקוסטיל ושל ארקוס. ישנו גם מותג בשם ברוקס של לובלינסקי שיש לו סכינים טובות.

  26. גלי
    27 בינואר 2017

    היי הכנתי את העבודה יצאה מעולה קיבלתי גם עם גנאש וגם עם סוכריות אשמח לצלם לך

  27. רונית
    13 במרץ 2017

    הכנתי, קל להכנה, אבל בתנור לא התבשל הביפנימו. גם אחרי 40 ד' כשמחדירים סכין היא יוצאת רטובה מאוד. הנמכתי ל160 לאפיה ממושכת יותר, לא עזר. בסוף התחיל להשרף מלמעלה אז הסתפקתי בכך שבפנים רך.

    • שמח במטבח
      13 במרץ 2017

      הי רונית
      שימי לב שכתוב במתכון שהעוגה לא יוצאת יבשה מבפנים ושבצינון היא מתייצבת. אמנם היא לא צריכה לצאת רטובה או נוזלית מבפנים אבל אחרי 40 דקות היא אמורה בהחלט להיות מוכנה ואולי אפילו קצת יותר מדי מוכנה.

  28. שירי
    29 במרץ 2017

    בכמה להכפיל בשביל עוגה גדולה לגן? (עגולה 28 או מלבנית גדולה)

    • שמח במטבח
      29 במרץ 2017

      פי אחת וחצי
      את יכולה גם להכין את העוגה שנמצאת במתכון "בראוניז פארק היורה" היא מראש בכמות שמתאימה לתבנית מלבנית
      http://wp.me/p6jnLR-Qw

  29. תמר
    2 ביוני 2017

    שלום רות
    אני רוצה להכין את העוגה הזאת בתבנית סיליקון של סיליקומארט. האם אין סיכוי שהעוגה תתפרק כשאנסה להפוך אותה? יש לך איזשהו טיפ?

    • שמח במטבח
      5 ביוני 2017

      אל דאגה תמר. הכנתי את העוגה גם בתבניות של סילקומארט וברגע שהעוגה מתקררת ומתמצקת היא יוצאת מהתבנית בקלות. כמובן שצריך להוציא בעדינות ובלי "מעיכות"

  30. נוי
    21 ביוני 2017

    היי רות! העוגה נשמעת נפלא ואני רוצה להכין אותה! אהבתי במיוחד את רעיון הקישוט עם העדשים!
    חשבתי להוסיף כקישוט גם תלתלי שוקולד (קטנטנים בצבע חום-לבן שקונים בחנויות המתמחות) כדי שיהיה יותר מרשים. האם להכניס אותם אז לאפייה ביחד עם העדשים או שהם יאבדו את צורתם? אני מפחדת שאחרת הם לא ייתפסו בעוגה.
    בנוסף, רציתי לדעת האם העוגה חייבת להיות במקרר?
    תודה רבה!

    • שמח במטבח
      21 ביוני 2017

      הי נוי ותודה 🙂
      את תלתלי השוקולד יהיה בעייתי להוסיף בשלב האפיה כיוון שהם יימסו לך בתנור. אפשר לשלב אותם בעוגה לאחר האפיה מעל ציפוי קליל של גנאש.
      לגבי הקרור – אני ממליצה לקרר במקרר ואז העוגה מאוד נימוחה. אבל אפשר גם להגיש כשהיא חמימה. במקרה כזה תאפי טיפה יותר, שהעוגה לא תהיה רטובה במרכז (הרטיבות הזו מתייצבת במקרר למרקם פאדג'י שממש כיף לזלול)

  31. דידי
    26 ביוני 2017

    היי רות, נהנית מהמתכונים שלך ממש!
    מכינה את העוגה לגדול שלי ליומולדת בגן… אשמל למתכון לגנש שוקולד…
    תודה!!

    • שמח במטבח
      26 ביוני 2017

      הי דידי
      שמחה מאוד לשמוע שאת נהנית מהמתכונים ומקווה שאמשיך להפתיע עם מתכונים שישמשו אותך
      לגבי הגנאש – מדובר בקרם שעשוי משוקולד ושמנת ביחסית שווים שאותם אני ממיסה יחד במיקרו. לעוגה בקוטר 24 ס"מ אני בדרך כלל מכינה גנאש מ 100 גר' שוקולד מריר ו 100 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס) שמנת מתוקה. פשוט מניחים יחד בקערה ומחממים במיקרו – בהתחלה דקה ולאחר מכן מערבבים ומחזירים לחימום של חצי דקה בכל פעם.

      • דידי
        26 ביוני 2017

        תודה רבה!!! אגב כוכבי הפולנטה להיט ענק!!!
        ובנתיים עוד שאלה, אם אפשר להמיר את העוגה לתבנית מלבנית?

      • דידי
        26 ביוני 2017

        תודה רבה!!! אגב כוכבי הפולנטה להיט ענק!!!
        ובנתיים עוד שאלה, אם אפשר להמיר את העוגה לתבנית מלבנית? חד פעמית.

      • עדי
        27 ביוני 2017

        טוב עשיתי עוגה אחת ב24 ועוד שתיים באינגליש ויצרתי את הסיפרה חמש…
        משום מה לא הצלחתי להקציף את הגנאש (היה חם מידי?) אז שפכתי אותו מעל הגנש הכהה ששפכתי לפני כן והספיק להתקשות במקרר, מעל עשיתי קצפת עם קצת שאריות מהגנאש הקודם וקישטתי בעדשים.. יצא מעולה!!! ושוקולדי טעים ברמות!!! השמנת החמוצה נותנת קונטרה מעולה!!!
        הצלחה מסחררת!! תודה!!

        • שמח במטבח
          30 ביוני 2017

          וואו, עדי, נשמע שיש פה ילד (או ילדה) בן 5 שזכה לעוגת יומולדת מהממת! שמחה מאוד שאהבת את העוגה. אשמח אם תשתפי תמונה בדף הפייסבוק של שמח במטבח, כי סיקרנת אותי לראות איך יצא.
          ולגבי הגנאש המוקצף – הוא צריך להתמצק במקרר ורק אז אפשר להקציף אותו. יכול להיות שבאמת לא היה מספיק קר

  32. גליה
    27 ביוני 2017

    אין לי שמנת חמוצה כרגע במקרר… אפשר שמנת מתוקה במקום?

  33. מאיה
    3 ביולי 2017

    היי

    האם ניתן לשים רק 200 גרם שוקולד ובמקום לצפות בקרם שוקולד ?

    תודה

    • שמח במטבח
      4 ביולי 2017

      הי מאיה, לא הבנתי – האם כוונתך ל 200 גר' שוקולד בבלילת העוגה? אם כן – אז אפשר
      לגבי הציפוי – אשר לצפות בכל ציפוי שאת אוהבת. אני לא יודעת לאיזה קרם שוקולד התכוונת אבל אם מדובר בקרם שעשוי משוקולד ושמנת או שוקולד וחומר אחר אז אין בעיה

      • מאיה
        4 ביולי 2017

        תודה רבה 🙂 ענית לי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 29 ביוני 2015 על ידי ותויגה , , , , .