פאי דובדבנים וקרם וניל

פאי דובדבנים עם קרם וניל, איזה פינוק זה. כמה חבל שעונת הדובדבנים קצרה יחסית, אבל בתקופה זו של השנה אני כל כך נהנית מהם. בין אם בקינוחים שונים ובין אם לזלול אותם כמו שהם כי הם פשוט טעימים!

אז הפעם הכנתי לכם מתכון לפאי במילוי קרם פטיסייר ודובדבנים. שילוב מופלא במיוחד של בצק פריך, קרם עשיר ודובדבנים עסיסיים.

בסוף המתכון הוספתי גם מתכון מקוצר לטובת מי שרוצה לראות רק את הוראות ההכנה, אבל אני ממליצה לכם לא לפספס את ההסברים במתכון עצמו, כי שם יש יותר פירוט.

החומרים לפאי הדובדבנים:
(לפאי בקוטר 24 ס"מ או ל- 4 קלתיות אישיות)

לקלתית פאי:

350 גר' (2.5 כוסות) קמח לבן (לא תופח!)
100 גר' אבקת סוכר
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה אחת
2-3 כפות שמנת מתוקה

לקרם פטיסייר:

כוס (240 מ"ל) חלב
כפית תמצית וניל איכותית או משחת וניל
65 גר' (2/3 כוס) סוכר לבן
20 גר' (2 כפות) קורנפלור
3 חלמונים (כ- 50 גר')
לקיפול קצפת – חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

**לממהרים ניתן להכין קרם אינסטנט ממיכל שמנת מתוקה, כוס חלב ואריזת אינסטנט פודינג וניל, אולם כמובן שמומלץ להכין קרם פטיסייר.

למלית ולקישוט:
דובדבנים

**שלא בעונה ניתן להשתמש בכל פרי שאוהבים – פירות יער אחרים, תותים, קיווי, אננס, תפוזים וכו' וכ' רק צריך שיהיה להם מרקם רך.

ההכנה:

קלתית פאי:

בקערת מעבד המזון מניחים את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה הקרה  ומערבלים בפולסים עד שמתקבלת מין אבקה לבנה. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.


מוסיפים 2-3 כפות שמנת מתוקה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. משטחים על משטח מרופד בניילון נצמד, עוטפים ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.


לאחר שהבצק התקרר מרדדים אותו עד לעובי של כחצי סנטימטר, מעבירים לתבנית (או לתבניות האישיות), מהדקים בעדינות לדפנות ומיישרים עודפי בצק. מעבירים את הקלתית למקפיא לשעה לפחות.
אופים את הקלתית הקפואה בחום של 180 מעלות במשך כ- 20 דקות עד שהיא שחומה. מניחים להצטננות.

**להסברים מפורטים יותר לאיך מכינים בצק פריך ומסדרים בקלתית תוכלו להכנס למתכון לפאי הפקאן – צילמתי את כל שלבי ההכנה. בנוסף יש בבלוג פוסט מפורט על בצק פריך עם שלל הסברים על סוגי הבצקים השונים וההכנות.

קרם פטיסייר:

בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב, הסוכר ותמצית הוניל.


בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וקורנפלור.


כשהחלב על סף רתיחה מוסיפים אותו בהדרגה ותוך ערבוב לתערובת החלמונים (השוואת טמפרטורות) ולאחר מכן מחזירים הכל לסיר ומערבבים כל הזמן על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה.

מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד כך שייגע בחלק העליון של הקרם (למניעת קרום) ומצננים.
לפני ההגשה מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה ומאחדים אותו עם קרם הפטיסייר (מעבירים לקערה ומערבבים יחד בתנועת קיפול.

להרכבת פאי הדובדבנים 

ממלאים את הקלתית בקרם עד לגובה הדפנות

מפזרים מעל חצאי דובדבנים מגולענים

מזלפים מעל עוד מהקרם בעזרת שק זילוף עם צנטר משונן (צנטר כוכב)

ולסיום מקשטים את הפאי בדובדבנים שלמים.

הפאי טעים מייד לאחר ההכנה אבל לטעמי הוא אפילו משתבח אם שומרים אותו במקרר ומגישים לאחר כמה שעות כי הטעמים של הדובדבנים נספגים בקרם.

בתיאבון!

הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

פאי קרם ודובדבנים

Servings 4 פאיים אישיים

מצרכים:

בצק פריך

  • 350 גרם קמח לבן 2.5 כוסות
  • 100 גרם אבקת סוכר שקית
  • 200 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 2-3 כפות שמנת מתוקה/חלב/מים

קרם פטיסייר

  • 240 מ"ל חלב כוס
  • 65 גרם סוכר 2/3 כוס
  • כפית תמצית וניל
  • 3 חלמונים
  • 20 גרם קורנפלור 2 כפות
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה

דובדבנים למילוי ולקישוט

    הוראות הכנה:

    קלתיות בצק פריך

    • בקערת מעבד המזון מניחים את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה הקרה  ומערבלים בפולסים עד לקבלת פרורים.
    • מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים 2-3 כפות שמנת מתוקה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
    • משטחים על משטח מרופד בניילון נצמד, עוטפים ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
    • מרדדים את הבצק, מרפדים קלתיות אישיות או תבנית פאי ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
    • אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה (כ 20 דקות) ומצננים

    קרם פטיסייר

    • בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב, הסוכר ותמצית הוניל.
    • בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וקורנפלור.
    • שהחלב על סף רתיחה מוסיפים אותו בהדרגה ותוך ערבוב לתערובת החלמונים ולאחר מכן מחזירים הכל לסיר ומערבבים כל הזמן על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה.
    • מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד כך שייגע בחלק העליון של הקרם (למניעת קרום) ומצננים.
    • מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל קרם הפטיסייר.

    הרכבה

    • ממלאים את הקלתיות/קלתיות בקרם פטיסייר.
    • מסדרים חצאי דובדבנים על הקרם.
    • מזלפים מעל עוד קרם.
    • מקשטים בדובדבנים
    הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

    תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

     

     

    ‏2 תגובות

    1. בת שבע ב- 5 ביולי 2020 בשעה 20:16

      יצא מדהים..
      טעם נהדר

    2. אלינור ב- 20 ביולי 2020 בשעה 7:52

      נראה מעולה! כמה זמן כדאי לאפות את הקלתית אם אני משתמשת בתבנית אחת בגודל 24?

    השאר תגובה