עוגיות מגולגלות תמרים וטחינה

עוגיות מגולגלות הן עוגיות שמאוד אהובות אצלנו בבית. כיף וקל להכין אותן כי לא צריך להכין כל עוגיה בנפרד, ואז כל תהליך הכנת העוגיות מהיר יחסית, והבצק שלהן כל כך מעודן שפשוט תענוג לנגוס בהן. הפעם החלטתי לשתף אתכם במתכון שלי לעוגיות שמשלב שתי אהבות – תמרים וטחינה. שילוב נפלא יחד שנותן מגולגלות תמרים וטחינה שאי אפשר להפסיק לזלול.

מגולגלות תמרים

במתכון הזה החלטתי להעמיק את טעמי החלבה ושילבתי טחינה גם בבצק עצמו ולא רק במלית. וכיוון שבעוגיות הללו אין הרבה מרכיבים חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים וטובים ולכן בחרתי להשתמש בטחינה טורקיז – טחינה חדשה בשוק בטעמים מעודנים. הטחינה השתלבה טוב בבצק שאותו אני בדרך כלל מעשירה עם שמנת מתוקה והתקבל בצק בטעם טחינה עדין שממש שדרג את הטעם של העוגיות.

מגולגלות תמרים וטחינה

החומרים לכ-30 עוגיות טחינה ותמרים:

200 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם אבקת סוכר (אפשר להפחית כמויות עד 50 גרם, לא פחות)
כפית תמצית וניל
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
שקית או 2 כפיות אבקת אפיה [אפשר להשתמש מראש בקמח תופח]
3 כפות טחינה טורקיז
כ- 300 גרם ממרח תמרים – למלית
3-4 כפות טחינה טורקיז – למלית

**לקבלת בצק בטעם נייטרלי (במקום בטעם חלבה עדין) ניתן להמיר את הטחינה בשמנת מתוקה ולגירסה הצמחונית ניתן להמיר בשמנת צמחית.

ההכנה:

בצק פריך בטעם חלבה מעודן:

בקערת המיקסר מעבדים את החמאה או המרגרינה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הטחינה ומערבלים עוד קצת עד שהתערובת אחידה.


מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים בעדינות עד שהבצק מתחיל להתאחד. הוא עדיין יהיה בפירורים גסים אבל אם לוקחים מעט בצק בידיים ומהדקים יחד הבצק אמור להתאחד לגוש בצק רך.

מעבירים את הבצק למשטח עם ניילון נצמד, מאחדים לצורך מלבן ועוטפים בניילון.
מכניסים למקרר לכחצי שעה כדי לתת לבצק להתגבש ולהתייצב. השלב הזה לא חובה ועקרונית אפשר לעבוד עם הבצק גם ישר אחרי ההכנה. הקרור הקצר נותן לבצק שהות להתייצב ולהיות פחות דביק כי החמאה או המרגרינה שבו יתקשו קצת בקרור.

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן. אני גיליתי שהכי נוח לרדד בין 2 דפי אפיה. ככה הבצק לא נדבק למערוך ולא צריך לקמח אותו כדי לרדד. אני גם אוהבת ליישר את הקצוות כדי שתתקבל צורת מלבן מדוייקת אבל באפיה ביתית אין בעיה כמובן להשאיר קצוות פחות ישרים.

מורחים את מלבן הבצק בממרח תמרים ומעלים מורחים שכבת טחינה. אני בהתחלה פיזרתי את הטחינה לאורך המלבן ולאחר מכן יישרתי אותה עם פלטה. בתמונה – לפי היישור, זה פשוט נראה כל כך "אמנותי" שהייתי חייבת 🙂

בעדינות מגלגלים את הבצק לצורת רולדה ומעבירים לתבנית. כאן יש יתרון להכנה על נייר אפיה כי הוא מקל על הגלגול וההעברה.

חוזרים כמובן על הפעולה עם החלק השני של הבצק.


אופים את הגלילים במשך כ-20-25 דקות עד שהם מעט משחימים.

ועכשיו קבלו את הטריק שלי לעוגיות שפריכות גם במרכז שלהן:

מוציאים את הרולדות מהתנור ומצננים מעט ולאחר מכן פורסים לפרוסות, מניחים את הפרוסות כשהן שכובות בתבנית ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות של אפיה על מנת לוודא שמרכז העוגיות אפוי ויציב.

מגולגלות טחינה
מצננים את העוגיות, מסדרים אותן כשהחלק המעוגל כלפי מעלה ומפדרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

מגולגלות טחינה

העוגיות נשמרות עד שבוע בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או במקרר. אבל מניסיוני הן נוטות להתחסל מהר מאוד 🙂
והן נפלאות לטו בשבט

מגולגלות תמרים וחלבה

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מתחשק לכם עוד עוגיות? כנסו לקטגוריית העוגיות בבלוג ותמצאו שלל מתכוני עוגיות נפלאים.

מגולגלות תמרים וטחינה

Servings 30 עוגיות

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה או מרגרינה/נטורינה וכו'
  • 100 גרם אבקת סוכר אפשר להפחית עד 50 גרם
  • כפית תמצית וניל
  • 350 גרם קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה שקית
  • 3 כפות טחינה
  • 300 גרם ממרח תמרים כחצי חבילה
  • 3-4 כפות טחינה

הוראות הכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הטחינה ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים בעדינות עד שהבצק מתחיל להתאחד.
    מעבירים את הבצק למשטח מרופד בניילון נצמד, מאחדים את הבצק עם הידיים ומשטחים לצורך מלבן ועוטפים בניילון. מכניסים למקרר לכחצי שעה.
  • מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן. מורחים כל מלבן בממרח תמרים ומעליו מורחים שכבת טחינה. מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית.
  • אופים את הרולדות במשך כ-20-25 דקות בתנור שחומם ל 170 מעלות עד שהן מעט משחימות.
    מוציאים ומצננים מעט ולאחר מכן פורסים לפרוסות. מניחים את הפרוסות בתבנית כשהחלק המגולגל כלפי מעלה ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות של אפיה. הדבר יבטיח שהעוגיות יהיו אפויות מכל הצדדים ולא רכות במרכז.
  • מצננים ולאחר מכן הופכים את העוגיות חזרה כך שהחלק המעוגל כלפי מעלה ומפזרים אבקת סוכר.
  • בתיאבון 🙂
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

המתכון נכתב בשיתוף טחינה טורקיז

‏6 תגובות

  1. שני ב- 9 בדצמבר 2021 בשעה 8:19

    וואו נראה מעולהההה תודה!
    רק שימי לב ברשימת הרכיבים החלק העליון קצת מבולגן ולא שורה שורה כדאי לסדר שיהיה ברור יותר

  2. מיכל ב- 9 בדצמבר 2021 בשעה 10:57

    נראה מושלם!
    שאלה- האם ניתן להחליף את החמאה/מרגרינה בשמן?
    תודה רבה
    מיכל

  3. אורה שי ב- 11 בדצמבר 2021 בשעה 16:08

    בחומרים פעמיים טחינה

    • שמח במטבח ב- 12 בדצמבר 2021 בשעה 10:22

      אכן פעמיים כי יש טחינה גם בבצק וגם במלית ולכן הפרדתי וכתבתי פעמיים כדי שחלילה אף אחד לא יתבלבל

  4. הילה ב- 15 בדצמבר 2021 בשעה 11:48

    אם לא אוהבים אצלי תמרים, האם ניתן להחליף בממרח נוטלה?

    • שמח במטבח ב- 15 בדצמבר 2021 בשעה 12:51

      אין בעיה. כל ממרח שאוהבים יעבוד.

השאר תגובה