עוגיות חמאה בצורות – או – איך מעבירים את החופש בקייטנת אמא

החופש הגדול כבר כאן. הוא היה ממש כייפי כשהיינו ילדים, אבל בשלב מסויים בחיים שאחרי התיכון מבינים שהחופש הגדול כבר לא ישוב לעולם להיות מה שהיה.

וכשיש ילדים אז בכלל החופש מקבל משמעות חדשה. מצד אחד זמן לבלות עם הילדים בכיף. ומצד שני, חלק נכבד ממנו מוקדש לשבירת הראש בכל יום מחדש איך לבלות איתם את היום בנעימים ולשרוד את כל ה "בא לי", "הוא לקח / אכל / שתה לי", "אמא תקני לי", "זה שלי", "הוא הרביץ לי" ועוד ועוד.

אז הפעם החלטתי להכין עם הגוזלים עוגיות חמאה ולהעסיק אותם בפעילות נחמדה שלוקחת לפחות שעה.

הכנת עוגיות חמאה עם הילדים

אז נכון שהחופש קצת קשה, אבל למרות זאת זה כיף גדול לבלות עם האוצרות שלנו יום שלם. לשמוע את פניני החוכמה שלהם, לראות אותם שמחים ונהנים מההפעלות ולגנוב חיבוקים קטנים. ככה סתם כי בא לנו 🙂

אז לכבוד השבועיים האחרונים של החופש – שהם לרוב הכי מפרכים כי אין יותר קייטנות – הכנתי לכם פוסט עם המדריך המפורט לאיך להכין עוגיות חמאה עם הילדים ולצאת מזה בשלום, עם חיוך על הפנים ועם עוגיות טעימות בבית.

ואם מתחשק לכם להכין עוגיות חמאה בשקט בבית בלי הילדים אז כאן תמצאו את המדריך המפורט להכנת בצק פריך (כולל לעוגיות חמאה שיד ילד לא נגעה בהם).

קורצים עוגיות חמאה על בצק פריך

החומרים לשני מגשים של עוגיות חמאה:

3 כוסות (420 גר') קמח
1/2 כוס (100 גר') סוכר
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 ביצה
כפית תמצית וניל

ההכנה:

מניחים בקערה (גדולה..) את כל החומרים ונותנים לילדים ללוש אותם יחד עד שמתקבל בצק.

וכן.. תכינו את עצמכם לכך שמדובר בילדים, שהם יוציאו כל שניה את הידיים מהקערה, שקמח יעוף לכל עבר ושיהיה שמח במטבח. אבל העיקר שהילדים יצאו מרוצים. אה, ושבסוף יהיו לכם עוגיות חמאה טעימות (בחיי שהן טובות).

הילדים מערבבים בידים בצק לעוגיות חמאה

אחרי שהילדים מישמשו את הבצק, תעזרו להם עם הסיומת. צריך לדאוג שבסוף תקבל גוש אחד של בצק אחיד. בלי חתיכות גדולות של חמאה ובלי גושי קמח.

הדרך הכי קלה היא ללוש בידיים ואז להעביר ללישה קצרה קטנה על השולחן. אני נתתי לילדים ללוש עוד טיפה על השולחן – שיהיה להם כיף.

אם הבצק מרגיש לכם קצת יבש תוסיפו לו מעט מים או חלב, אם הבצק מרגיש לכם קצת רטוב תוסיפו לו טיפה קמח. בסופו ש דבר הוא אמור להיות נעים בידיים – לא דביק ולא יבש.

אם יש לכם זמן או אם אתם מכינים את העוגיות בלי הילדים, אפשר לעטוף את הבצק המשוטח בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעה. אבל גם אם לא תעשו זאת, הבצק הזה מאוד נוח לעבודה ואנחנו הצלחנו להכין עוגיות נהדרות גם בלי שלב הקירור.

איחוד הבצק בידיים

עכשיו זה השלב שבו מחממים את התנור ל 160 מעלות בטורבו ומכינים תבניות עם נייר אפיה.

מחלקים את הבצק בין הילדים. מקמחים את משטח העבודה ונותנים לכל ילד לרדד את הבצק. מומלץ לשטח את הבצק ולקמח במעט את החלק העליון שלו כדי שהמערוך לא ידבק אליו. אם מדובר בילדים קטנים כדאי לעזור להם קצת מדי פעם כדי לוודא שיתקבל בצק בגובה אחיד שאפשר לקרוץ ממנו עוגיות חמאה יפות.

הילדים מרדדים בצק פריך לעוגיות חמאה

מחלקים לילדים קורצנים ונותנים להם לקרוץ עוגיות על גבי הבצק המרודד. אם מדובר בקטנטנים שאין להם סבלנות עדיף לא לחלק מראש את הקורצנים כי הם ינסו לקרוץ בבצק עוד לפני הרידוד (או שזה רק גוזלי הקטן שלי??).

קורצים אותיות לעוגיות חמאה

בשוק יש קרצנים רבים בכל הצורות והדגמים. לילדים עדיף להשתמש באלה מפלסטיק ולא במתכתיים שיכולים לחתוך את האצבעות הקטנות שלהם. הפעם בחרתי באותיות, בצורות בסיסיות ובחיות. אבל כבר ראיתי מספרים, כלי תחבורה ועוד המון חותכנים.

חותכנים לעוגיות חמאה

ועוד טיפ שלי לקטנטנים – תדאגו שכל קורצן יישאר על הבצק וככה הילדים לא יקרצו עוגיות אחת על השניה. הטיפ הזה , תופס בעיקר לקטנים. גוזלי שלי קרץ "מכל הלב" ובכל מקום, והיינו צריכים לאחד את הבצק ולרדד שוב כדי לקבל עוגיות אחידות ויפות. אל דאגה, הבצק החזיק מעמד יפה והעוגיות יצאו פריכות למרות ההתעסקות.

גוזלי קורץ עוגיות חמאה עם חותכנים

לאחר שקרצנו על גבי הבצק ולא נשאר מקום לעוד, מורידים את החותכנים (למקרה שלא הורדנו קודם), ומעבירים את העוגיות בעדינות לתבנית עם נייר אפיה. אם מתקשים בהפרדה אפשר להעזר בסכין או במרית.

עוגיות חמאה לפני אפיה

את הבצק שנשאר מאחדים, משטחים על משטח מקומח ושוב מרדדים, קורצים ומעבירים לתבנית. נסו כמה שפחות לעבד את הבצק אבל יחד עם זאת דאגו שיהיה אחיד וללא שכבות או חורים.

את העוגיות אופים בטמפרטורה של 160 מעלות במשך כ- 10 דקות עד שהן מתחילות להשחים. שימו לב לזמני האפיה כי כל תנור מתנהג אחרת.

שלום כיתה א' מעוגיות חמאה

ואם בא לכם לפנק את הילדים, אפשר לפני האפיה למרוח על העוגיות חלבון ביצה מעורבב עם מעט מים ולפזר עליהן סוכריות צבעוניות או פתיתי סוכר (אל דאגה, האפיה קצרה והסוכריות ישארו צבעוניות). החלבון ידביק את הקישוטים לעוגיות והמראה הסופי יהיה שמח ביותר.

בתאבון 🙂

עוגיות שלום כיתה א

מקווה שהכנת העוגיות עם הילדים תהיה מהנה לכם ולילדים גם יחד. ואם הכנתם עוגיות אשמח אם תשתפו אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק של שמח במטבח. זה תמיד משמח אותי לראות שהכנתם מתכונים מהבלוג, ובמיוחד אם מדובר בעבודה משותפת עם האוצרות הקטנים שלכם.

 

 

 

‏63 תגובות

  1. דריה ב- 15 באוקטובר 2015 בשעה 17:03

    לכמה עוגיות בערך מספיק הבצק?

    • שמח במטבח ב- 17 באוקטובר 2015 בשעה 7:03

      זה תלוי בגודל ובעובי שבחרת לעוגיות. אצלי הבצק הספיק למלא 2 תבניות גדולות – משהו כמו 40-50 עוגיות.

  2. moran ב- 6 בינואר 2016 בשעה 9:40

    צריך קמח רגיל או תופח?

    • שמח במטבח ב- 6 בינואר 2016 בשעה 9:54

      רגיל
      תמיד רגיל אלא אם כן אני כותבת מפורשות קמח תופח 🙂

  3. moran ב- 6 בינואר 2016 בשעה 9:56

    תודה (-:

  4. גלי ב- 17 בינואר 2016 בשעה 11:38

    איזה כיף! ינוסה כבר היום!

  5. יפעת ב- 8 באוגוסט 2016 בשעה 11:36

    את שלב הסוכריות והחלבון לשים אחרי האפיה?

  6. אביגייל ב- 23 באוגוסט 2016 בשעה 19:38

    עשיתי את זה עם בן שנתיים וחצי (אחיו התינוק לא השתתף ;))
    היה כיפי, מדליק ויצא טעים
    העביר לנו לפחות חצי שעה בכיף
    תודה

    • שמח במטבח ב- 24 באוגוסט 2016 בשעה 20:07

      שמחה לשמוע שאהבתם 🙂 זו באמת פעילות מהנה עם ילדים

  7. ורד ב- 9 בנובמבר 2016 בשעה 16:40

    היי יש לך מתכונים מדהימים חוץ מזה שאני רוצה להכין תעוגיות עם ילדי . שאלה : נתקעתי בלי קמח רגיל האם אפשר להישתמש בקמח עוגות או שזה לא קשור ..? האם מדובר באותו הקמח?

    • שמח במטבח ב- 9 בנובמבר 2016 בשעה 17:28

      אפשר להשתמש בקמח עוגות/קמח עוגיות. זה קמח עם פחות גלוטן( מה שיעזור לעוגיות להיות יותר פריכות)

  8. שירה ב- 13 בנובמבר 2016 בשעה 18:42

    אפשר עם קמח תופח?

  9. ענתי ב- 27 בנובמבר 2016 בשעה 9:52

    עם רוצים ללוש במיקסר?אפשרי?עם איזה וו?
    העוגיות משגעות.תודה

    • שמח במטבח ב- 29 בנובמבר 2016 בשעה 11:41

      הי ענת
      אין בעיה להכין במיקסר עם וו גיטרה
      ותודה 🙂

  10. מיטל ב- 6 בדצמבר 2016 בשעה 10:41

    היי, העוגיות יוצאות חזקות או פריכות ומתפוררות? צריכה להכין לגן ורוצה משהו שיחזיק. תודה על המתכונים והאתר הנפלא 🙂

    • שמח במטבח ב- 7 בדצמבר 2016 בשעה 9:26

      הי מיטל
      העוגיות יכולות לצאת כך או כך, זה תלוי בזמן האפיה. אם תאפי אותן עוד כמה דקות עד שישחימו הן יהיו חזקות יותר ויחזיקו. הפריכות גם תלויה במידת ההתעסקות עם הבצק. ככל שלשים אותו יותר כך הוא יהיה פחות פריך ומתפורר.

  11. אפרת ב- 7 במרץ 2017 בשעה 16:23

    יוצא טוב בפרווה?
    להמיר במרגרינה או שמן ?

    • שמח במטבח ב- 7 במרץ 2017 בשעה 22:26

      אפשר להמיר במרגרינה בטעם חמאה או בשמן קוקוס באותו משקל. לא ממליצה להמיר לשמן רגיל

  12. K ב- 16 באפריל 2017 בשעה 20:08

    יופי של מתכון ואתר! הכנתי עם הקטנצ'יק ושמחתי שהזהרת מהמהמורות שבדרך.

    • שמח במטבח ב- 17 באפריל 2017 בשעה 6:54

      תודה רבה לך 🙂
      הכי כיף להכין עם הקטנטנים (למרות הבלאגן שנשאר אחר כך)

  13. אלה ב- 24 במאי 2017 בשעה 17:05

    היי, איזה כיף, נראה כמו מתכון נהדר!
    יש לי חותכנים עם פרטים גם בתוך הצורה, את חושבת שיראו אותם אחרי האפיה?
    תודה רבה 🙂

    • שמח במטבח ב- 25 במאי 2017 בשעה 6:19

      הי אלה
      אם תקרצי עמוק מספיק (אבל לא עד הסוף, כמובן) ואם הבצק יעבור קרור לאחר הקריצה ולפני ההכנסה לתנור אני מאמינה שהפרטים ייראו יפה גם אחרי האפיה. אני אופה הרבה עם קורצנים עם פרטים.

    • עדי ב- 5 במאי 2018 בשעה 16:21

      עשיתי עם קורצנים בדמותה של מיני מאוס עם פרטים. לא הקפאתי. לילדה לא היתה סבלנות. יצא מושלם.. תודה

      • שמח במטבח ב- 7 במאי 2018 בשעה 14:02

        איזה יופי שיצא לה מושלם. זה הכי חשוב

  14. ענתי ב- 22 ביוני 2017 בשעה 14:26

    יש לי קורצנים עם חותמות . נראה לך שאם אקרוץ -הכיתוב ישאר על העוגיה?תודה

  15. שירה ב- 24 באוגוסט 2017 בשעה 16:00

    אפשר להשים מרגרינה במקום חמאה? ואם כן זה עדיין יהיה 200 גרם מרגרינה?

    • שמח במטבח ב- 26 באוגוסט 2017 בשעה 17:05

      אין בעיה להשתמש במרגרינה. עדיין יהיה צורך ב 200 גר' .

  16. אסתי ב- 28 באוגוסט 2017 בשעה 14:21

    המתכון לא מוצלח, הבצק יצא קשה יבש ולא אחיד, ואי אפשר היה לקרוץ ממנו עוגיות יפות. ממש עוגמת נפש לילדים.

    • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2017 בשעה 8:45

      אסתי יקרה,
      חבל לי מאוד לשמוע שלא הצליח לך, אבל לפני שאת מאשימה את המתכון אני מציעה שתציצי בשלל התגובות שמעליך שמעידות על כך שרבים הצליחו להכין אותו (למעשה המתכון הזה הוא אחד מחמשת הנצפים בבלוג, כך שאולי הוא לא כל כך גרוע).
      ברמה הפרקטית וכפי שכתוב במתכון – לכל קמח יש יכלת ספיגה משלו, שמשתנה לפי סוג החברה, מידת הלחות בבית, הטמפרטורה בחוד ועוד ועוד ולכן לפעמים צריך להוסיף קצת נוזלים לבצק אם הוא מרגיש יבש.

  17. רעות ב- 18 בדצמבר 2017 בשעה 8:28

    היי
    האם אפשר להוסיף שוקולית או משהו אחר שיהפוך את העוגיות לקצת שוקולדיות?

    • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2017 בשעה 9:06

      הי רעות. אפשר להפחית 2 כפו קמח ובמקומן לשים 2 כפות אבקת קקאו כדי שיהיו עוגיות שוקולדיות. לא ממליצה להשתמש בשוקולית כי יש בה סוכר ועוד רכיבים והעוגיות לא יצאו בצבע שוקולדי מפתה עם שוקולית

  18. מדריכה ב- 24 בדצמבר 2017 בשעה 11:52

    היי
    האם אפשר להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל לבצק כדי שיצא לילדים עוגיות בצבעים?

    • שמח במטבח ב- 26 בדצמבר 2017 בשעה 13:36

      אין בעיה
      רק קחי בחשבון שבאפיה הצבעים מבהרים ואז יוצא שצריך לשים קצת יותר צבע

  19. רונית ב- 27 בדצמבר 2017 בשעה 20:41

    הי, אם אני אכין את הבצק עכשיו, אני יכולה לשמור אותו במקרר עד מחר אחר הצהריים? יהיה אפשר לעבוד איתו בקלות עם ילדים אחרי קירור ארוך? תודה

    • שמח במטבח ב- 28 בדצמבר 2017 בשעה 9:11

      אין בעיה לשמור יום במקרר
      לאחר מכן וציאי ותני לו קצת להתרכך לפני שתרדדו.

  20. ענתי ב- 22 בינואר 2018 בשעה 15:43

    העוגיות מעולות .יש לי כאלה עם חותמות.איך להשתמש בזה שהצורה על החותמת תישאר?תודה

    • שמח במטבח ב- 23 בינואר 2018 בשעה 14:03

      הי ענתי
      הטריק להשארת ההטבעה הוא להטביע די חזק (אבל לא עמוק מדי) ולקרר את העוגיות לפני שמכניסים אותן לתנור.

  21. ❤❤ ב- 23 בינואר 2018 בשעה 7:26

    היי מתכון ממש טוב!
    רציתי לישאול נגיד ואני מוותרת על שלב הסוכריות.. אז צריך עדיין ביצה או שלא צריך

    • שמח במטבח ב- 23 בינואר 2018 בשעה 14:02

      שאלה טובה בהחלט – אם את לא רוצה את הסוכריות אין צורך למרוח את העוגיות בחלבון.

  22. נעמי ב- 1 ביולי 2018 בשעה 18:38

    הי שלום,
    כמה זמן העוגיות מחזיקות מעמד והאם אפשר להקפיא אותו אחרי האפייה?
    תודה תודה

    • שמח במטבח ב- 5 ביולי 2018 בשעה 19:35

      העוגיות מחזיקות מעמד עד שבוע (אולי יותר, אני פחות אוהבת עוגיות ששכבו שבוע בקופסה ותכלס הן תמיד נעלמות) פחות ממליצה להקפיא עוגיות מוכנות כי הן פחות טעימות לאחר הפשרה. משהו בפריכות נפגם. אפשר להכין ולהקפיא לפני האפיה ואז אפשר להחזיק גם חודש במקפיא.

  23. הילה ליבו ב- 30 באוקטובר 2018 בשעה 15:57

    אשמח לדעת כמה ימים אפשר לשמור את הבצק במקרר ?

    • שמח במטבח ב- 1 בנובמבר 2018 בשעה 11:50

      אני ממליצה לא יותר מ 24 שעות. אם את חוששת שלא תספיקי שמרי הבצק במקפיא ופשוט תוציאי אותו קצת לפני ההכנה לשיש שיפשיר ויתרכך כדי שאפשר יהיה לרדד אותו.
      שימי לב שהבצק הזה מאוד ידידותי לעבודה עם ילדים ושאפילו לא חייבים לקרר אותו לפני הרידוד

  24. שולמית ב- 6 בנובמבר 2018 בשעה 13:11

    היי,
    אם אפזר סוכריות ללא חלבון, הם יפלו?

    • שמח במטבח ב- 7 בנובמבר 2018 בשעה 21:32

      רובן יפלו לאחר האפיה כי אין משהו שידביק אותן לבצק

  25. שירן ב- 17 בנובמבר 2018 בשעה 19:07

    הכנתי עם הילדים יצא מעולה.
    תודה רבה על המתכון.

    • שמח במטבח ב- 17 בנובמבר 2018 בשעה 20:02

      שמחה מאוד לשמוע. תודה שירן

  26. ספיר שלם ב- 21 בנובמבר 2018 בשעה 9:02

    אני מחנכת כיתת תקשורת, כיתה א׳ בחינוך מיוחד.
    כבר פעם שניה שאנחנו עושים מסיבת אותיות עם המתכון שלך ונהנים מאוד!! יוצא המון אותיות והמתכון קליל ונוח למשתמש☺️

    • שמח במטבח ב- 22 בנובמבר 2018 בשעה 19:12

      אני ממש ממש שמחה לשמוע 🙂 כיף שאתם נהנים ככה מהמתכון

  27. עדי ב- 22 בנובמבר 2018 בשעה 19:47

    חייבת לשתף, הכנתי היום, עם ילדים בני 5 ו-2, היה ממש כיף, חוויתי, טעים, ולהפתעתי, למרות ההתעסקות הרבה והמרובה (מאוד) בבצק, יצא ממש פריך.
    ואף לא ויתרנו על הסוכריות. תודה!

    • שמח במטבח ב- 23 בנובמבר 2018 בשעה 8:40

      איזה כיף לשמוע 🙂 אכן בצק שכיף להתעסק איתו ועובר יפה כל "התעללות" 🙂

      • .. ב- 28 במאי 2019 בשעה 18:06

        הי, הבצק מתפורר. אפשר להוסיף מים או נוזל אחר?

  28. ליהי ב- 25 בינואר 2019 בשעה 15:42

    אם אערבב בבצק קצת שוקלד ציפס זה יהיה בסדר?

  29. רעות ב- 1 בנובמבר 2019 בשעה 10:49

    יש אפשרות לשנות את הקמח לכוסמין ?

    • שמח במטבח ב- 4 בנובמבר 2019 בשעה 18:15

      אפשר. רצוי כוסמין לבן או לכל היותר 70%. אפשר גם לשלב קמח לבן עם קמח כוסמין

  30. חמוטל ניב ב- 13 בנובמבר 2019 בשעה 19:50

    ממליצה לנסות להוסיף קליפת לימון לבצק, מוסיף ממש 🙂

    • שמח במטבח ב- 16 בנובמבר 2019 בשעה 9:11

      תודה. אני אישית לא אוהבת גרדת לימון בעוגיות שלי, אבל זה לגמרי עניין של טעם

השאר תגובה