עוגיות חמאה בצורות – או – איך מעבירים את החופש בקייטנת אמא
החופש הגדול כבר כאן. הוא היה ממש כייפי כשהיינו ילדים, אבל בשלב מסויים בחיים שאחרי התיכון מבינים שהחופש הגדול כבר לא ישוב לעולם להיות מה שהיה.
וכשיש ילדים אז בכלל החופש מקבל משמעות חדשה. מצד אחד זמן לבלות עם הילדים בכיף. ומצד שני, חלק נכבד ממנו מוקדש לשבירת הראש בכל יום מחדש איך לבלות איתם את היום בנעימים ולשרוד את כל ה "בא לי", "הוא לקח / אכל / שתה לי", "אמא תקני לי", "זה שלי", "הוא הרביץ לי" ועוד ועוד.
אז הפעם החלטתי להכין עם הגוזלים עוגיות חמאה ולהעסיק אותם בפעילות נחמדה שלוקחת לפחות שעה.
אז נכון שהחופש קצת קשה, אבל למרות זאת זה כיף גדול לבלות עם האוצרות שלנו יום שלם. לשמוע את פניני החוכמה שלהם, לראות אותם שמחים ונהנים מההפעלות ולגנוב חיבוקים קטנים. ככה סתם כי בא לנו 🙂
אז לכבוד השבועיים האחרונים של החופש – שהם לרוב הכי מפרכים כי אין יותר קייטנות – הכנתי לכם פוסט עם המדריך המפורט לאיך להכין עוגיות חמאה עם הילדים ולצאת מזה בשלום, עם חיוך על הפנים ועם עוגיות טעימות בבית.
ואם מתחשק לכם להכין עוגיות חמאה בשקט בבית בלי הילדים אז כאן תמצאו את המדריך המפורט להכנת בצק פריך (כולל לעוגיות חמאה שיד ילד לא נגעה בהם).
החומרים לשני מגשים של עוגיות חמאה:
3 כוסות (420 גר') קמח
1/2 כוס (100 גר') סוכר
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 ביצה
כפית תמצית וניל
**לגירסת פרווה משתמשים במרגרינה לסוגיה (מחמאה, נטורינה וכו')
ההכנה:
מניחים בקערה (גדולה..) את כל החומרים ונותנים לילדים ללוש אותם יחד עד שמתקבל בצק.
וכן.. תכינו את עצמכם לכך שמדובר בילדים, שהם יוציאו כל שניה את הידיים מהקערה, שקמח יעוף לכל עבר ושיהיה שמח במטבח. אבל העיקר שהילדים יצאו מרוצים. אה, ושבסוף יהיו לכם עוגיות חמאה טעימות (בחיי שהן טובות).
אחרי שהילדים מישמשו את הבצק, תעזרו להם עם הסיומת. צריך לדאוג שבסוף תקבל גוש אחד של בצק אחיד. בלי חתיכות גדולות של חמאה ובלי גושי קמח.
הדרך הכי קלה היא ללוש בידיים ואז להעביר ללישה קצרה קטנה על השולחן. אני נתתי לילדים ללוש עוד טיפה על השולחן – שיהיה להם כיף.
אם הבצק מרגיש לכם קצת יבש תוסיפו לו מעט מים או חלב, אם הבצק מרגיש לכם קצת רטוב תוסיפו לו טיפה קמח. בסופו ש דבר הוא אמור להיות נעים בידיים – לא דביק ולא יבש.
אם יש לכם זמן או אם אתם מכינים את העוגיות בלי הילדים, אפשר לעטוף את הבצק המשוטח בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעה. אבל גם אם לא תעשו זאת, הבצק הזה מאוד נוח לעבודה ואנחנו הצלחנו להכין עוגיות נהדרות גם בלי שלב הקירור.
עכשיו זה השלב שבו מחממים את התנור ל 160 מעלות בטורבו ומכינים תבניות עם נייר אפיה.
מחלקים את הבצק בין הילדים. מקמחים את משטח העבודה ונותנים לכל ילד לרדד את הבצק. מומלץ לשטח את הבצק ולקמח במעט את החלק העליון שלו כדי שהמערוך לא ידבק אליו. אם מדובר בילדים קטנים כדאי לעזור להם קצת מדי פעם כדי לוודא שיתקבל בצק בגובה אחיד שאפשר לקרוץ ממנו עוגיות חמאה יפות.
מחלקים לילדים קורצנים ונותנים להם לקרוץ עוגיות על גבי הבצק המרודד. אם מדובר בקטנטנים שאין להם סבלנות עדיף לא לחלק מראש את הקורצנים כי הם ינסו לקרוץ בבצק עוד לפני הרידוד (או שזה רק גוזלי הקטן שלי??).
בשוק יש קרצנים רבים בכל הצורות והדגמים. לילדים עדיף להשתמש באלה מפלסטיק ולא במתכתיים שיכולים לחתוך את האצבעות הקטנות שלהם. הפעם בחרתי באותיות, בצורות בסיסיות ובחיות. אבל כבר ראיתי מספרים, כלי תחבורה ועוד המון חותכנים.
ועוד טיפ שלי לקטנטנים – תדאגו שכל קורצן יישאר על הבצק וככה הילדים לא יקרצו עוגיות אחת על השניה. הטיפ הזה , תופס בעיקר לקטנים. גוזלי שלי קרץ "מכל הלב" ובכל מקום, והיינו צריכים לאחד את הבצק ולרדד שוב כדי לקבל עוגיות אחידות ויפות. אל דאגה, הבצק החזיק מעמד יפה והעוגיות יצאו פריכות למרות ההתעסקות.
לאחר שקרצנו על גבי הבצק ולא נשאר מקום לעוד, מורידים את החותכנים (למקרה שלא הורדנו קודם), ומעבירים את העוגיות בעדינות לתבנית עם נייר אפיה. אם מתקשים בהפרדה אפשר להעזר בסכין או במרית.
את הבצק שנשאר מאחדים, משטחים על משטח מקומח ושוב מרדדים, קורצים ומעבירים לתבנית. נסו כמה שפחות לעבד את הבצק אבל יחד עם זאת דאגו שיהיה אחיד וללא שכבות או חורים.
את העוגיות אופים בטמפרטורה של 160 מעלות במשך כ- 10 דקות עד שהן מתחילות להשחים. שימו לב לזמני האפיה כי כל תנור מתנהג אחרת.
ואם בא לכם לפנק את הילדים, אפשר לפני האפיה למרוח על העוגיות חלבון ביצה מעורבב עם מעט מים ולפזר עליהן סוכריות צבעוניות או פתיתי סוכר (אל דאגה, האפיה קצרה והסוכריות ישארו צבעוניות). החלבון ידביק את הקישוטים לעוגיות והמראה הסופי יהיה שמח ביותר.
בתאבון 🙂
מקווה שהכנת העוגיות עם הילדים תהיה מהנה לכם ולילדים גם יחד. ואם הכנתם עוגיות אשמח אם תשתפו אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק של שמח במטבח. זה תמיד משמח אותי לראות שהכנתם מתכונים מהבלוג, ובמיוחד אם מדובר בעבודה משותפת עם האוצרות הקטנים שלכם.
מאז הכנתי את העוגיות פעמים רבות עם הגוזלים. הנה עוד תמונות לעוגיות שהכנתי עם גוזלית 🙂
הקטנטונת ממש אהבה את הקונספט של חד קרן וסוכריות ורודות, וכיאה לאמא לבת אחרי שני בנים אני עפתי על זה 🙂
וכשמצאתי חותכני פאזל בכלל התלהבתי מהרעיון 🙂
לכמה עוגיות בערך מספיק הבצק?
זה תלוי בגודל ובעובי שבחרת לעוגיות. אצלי הבצק הספיק למלא 2 תבניות גדולות – משהו כמו 40-50 עוגיות.
ללא אבקת אפיה?
לא חייבים אבקת אפיה. אם תוסיפי העוגיות יהיו טיפה יותר גבוהות ומתפוררות. זה עניין של העדפה
מתכון מעולה! בצק ממש נוח לעבודה, יצאו לנו אחלה צורות 🙂 תודה!!
תודה רבה מירית 🙂 מאוד שמחה לשמוע שאהבתם
צריך קמח רגיל או תופח?
רגיל
תמיד רגיל אלא אם כן אני כותבת מפורשות קמח תופח 🙂
תודה (-:
איזה כיף! ינוסה כבר היום!
את שלב הסוכריות והחלבון לשים אחרי האפיה?
לפני האפיה.
עשיתי את זה עם בן שנתיים וחצי (אחיו התינוק לא השתתף ;))
היה כיפי, מדליק ויצא טעים
העביר לנו לפחות חצי שעה בכיף
תודה
שמחה לשמוע שאהבתם 🙂 זו באמת פעילות מהנה עם ילדים
אין בכלל מים במתכון. רק קמח וחמאה וביצה.
מקהלים משהו אבקתי לחלוטין. כן, כתבת להוסיף קצת מים מרגישים שהבצק צריך, אבל זה בכלל לא דומה לבצק
מהמם, יש אפשרות להוסיף קקאו לעוגיות חומות?
צריך להוריד 2 כפות קמח מהתערובת ולהחליף אותן בקקאו. להסבר מפורט יותר ראי את הפוסט שלי על בצק פריך.
היי יש לך מתכונים מדהימים חוץ מזה שאני רוצה להכין תעוגיות עם ילדי . שאלה : נתקעתי בלי קמח רגיל האם אפשר להישתמש בקמח עוגות או שזה לא קשור ..? האם מדובר באותו הקמח?
אפשר להשתמש בקמח עוגות/קמח עוגיות. זה קמח עם פחות גלוטן( מה שיעזור לעוגיות להיות יותר פריכות)
אפשר עם קמח תופח?
אפשר
לא חובה
עם רוצים ללוש במיקסר?אפשרי?עם איזה וו?
העוגיות משגעות.תודה
הי ענת
אין בעיה להכין במיקסר עם וו גיטרה
ותודה 🙂
היי, העוגיות יוצאות חזקות או פריכות ומתפוררות? צריכה להכין לגן ורוצה משהו שיחזיק. תודה על המתכונים והאתר הנפלא 🙂
הי מיטל
העוגיות יכולות לצאת כך או כך, זה תלוי בזמן האפיה. אם תאפי אותן עוד כמה דקות עד שישחימו הן יהיו חזקות יותר ויחזיקו. הפריכות גם תלויה במידת ההתעסקות עם הבצק. ככל שלשים אותו יותר כך הוא יהיה פחות פריך ומתפורר.
אין בכלל מים במתכון. רק קמח וחמאה וביצה.
מקהלים משהו אבקתי לחלוטין. כן, כתבת להוסיף קצת מים מרגישים שהבצק צריך, אבל זה בכלל לא דומה לבצק
כתוב בהוראות ההכנה שאם הבצק לא מתגבש אפשר להוסיף מים או חלב או שמנת מתוקה. אבל בגדול הכמויות אמורות להתאים. הבדלים יכולים לנבוע מגודל הביצים או מיכולת ספיחת הנוזלים של הקמח
אפשר לעשות עם נטורינה במקום חמאה
בהחלט
או ששמת את החמאה קרה ולא רכה
רכה
יוצא טוב בפרווה?
להמיר במרגרינה או שמן ?
אפשר להמיר במרגרינה בטעם חמאה או בשמן קוקוס באותו משקל. לא ממליצה להמיר לשמן רגיל
יופי של מתכון ואתר! הכנתי עם הקטנצ'יק ושמחתי שהזהרת מהמהמורות שבדרך.
תודה רבה לך 🙂
הכי כיף להכין עם הקטנטנים (למרות הבלאגן שנשאר אחר כך)
היי, איזה כיף, נראה כמו מתכון נהדר!
יש לי חותכנים עם פרטים גם בתוך הצורה, את חושבת שיראו אותם אחרי האפיה?
תודה רבה 🙂
הי אלה
אם תקרצי עמוק מספיק (אבל לא עד הסוף, כמובן) ואם הבצק יעבור קרור לאחר הקריצה ולפני ההכנסה לתנור אני מאמינה שהפרטים ייראו יפה גם אחרי האפיה. אני אופה הרבה עם קורצנים עם פרטים.
עשיתי עם קורצנים בדמותה של מיני מאוס עם פרטים. לא הקפאתי. לילדה לא היתה סבלנות. יצא מושלם.. תודה
איזה יופי שיצא לה מושלם. זה הכי חשוב
יש לי קורצנים עם חותמות . נראה לך שאם אקרוץ -הכיתוב ישאר על העוגיה?תודה
אפשר להשים מרגרינה במקום חמאה? ואם כן זה עדיין יהיה 200 גרם מרגרינה?
אין בעיה להשתמש במרגרינה. עדיין יהיה צורך ב 200 גר' .
היי
מחר מתכוונת לעשות עם הילד שלי. האם אפשר להחליף לקמח מלא או קמח כוסמין מלא? או לשלב בינהם?
ין בעיה. לטעמי האישי עוגיות שכאלה על טהרת הקמח המלא לא יהיו כל כך טעימות ועדיף לשלב קמח לבן עם מלא (גם בכוסמין)
המתכון לא מוצלח, הבצק יצא קשה יבש ולא אחיד, ואי אפשר היה לקרוץ ממנו עוגיות יפות. ממש עוגמת נפש לילדים.
אסתי יקרה,
חבל לי מאוד לשמוע שלא הצליח לך, אבל לפני שאת מאשימה את המתכון אני מציעה שתציצי בשלל התגובות שמעליך שמעידות על כך שרבים הצליחו להכין אותו (למעשה המתכון הזה הוא אחד מחמשת הנצפים בבלוג, כך שאולי הוא לא כל כך גרוע).
ברמה הפרקטית וכפי שכתוב במתכון – לכל קמח יש יכלת ספיגה משלו, שמשתנה לפי סוג החברה, מידת הלחות בבית, הטמפרטורה בחוד ועוד ועוד ולכן לפעמים צריך להוסיף קצת נוזלים לבצק אם הוא מרגיש יבש.
היי
האם אפשר להוסיף שוקולית או משהו אחר שיהפוך את העוגיות לקצת שוקולדיות?
הי רעות. אפשר להפחית 2 כפו קמח ובמקומן לשים 2 כפות אבקת קקאו כדי שיהיו עוגיות שוקולדיות. לא ממליצה להשתמש בשוקולית כי יש בה סוכר ועוד רכיבים והעוגיות לא יצאו בצבע שוקולדי מפתה עם שוקולית
היי
האם אפשר להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל לבצק כדי שיצא לילדים עוגיות בצבעים?
אין בעיה
רק קחי בחשבון שבאפיה הצבעים מבהרים ואז יוצא שצריך לשים קצת יותר צבע
הי, אם אני אכין את הבצק עכשיו, אני יכולה לשמור אותו במקרר עד מחר אחר הצהריים? יהיה אפשר לעבוד איתו בקלות עם ילדים אחרי קירור ארוך? תודה
אין בעיה לשמור יום במקרר
לאחר מכן וציאי ותני לו קצת להתרכך לפני שתרדדו.
העוגיות מעולות .יש לי כאלה עם חותמות.איך להשתמש בזה שהצורה על החותמת תישאר?תודה
הי ענתי
הטריק להשארת ההטבעה הוא להטביע די חזק (אבל לא עמוק מדי) ולקרר את העוגיות לפני שמכניסים אותן לתנור.
היי מתכון ממש טוב!
רציתי לישאול נגיד ואני מוותרת על שלב הסוכריות.. אז צריך עדיין ביצה או שלא צריך
שאלה טובה בהחלט – אם את לא רוצה את הסוכריות אין צורך למרוח את העוגיות בחלבון.
הי שלום,
כמה זמן העוגיות מחזיקות מעמד והאם אפשר להקפיא אותו אחרי האפייה?
תודה תודה
העוגיות מחזיקות מעמד עד שבוע (אולי יותר, אני פחות אוהבת עוגיות ששכבו שבוע בקופסה ותכלס הן תמיד נעלמות) פחות ממליצה להקפיא עוגיות מוכנות כי הן פחות טעימות לאחר הפשרה. משהו בפריכות נפגם. אפשר להכין ולהקפיא לפני האפיה ואז אפשר להחזיק גם חודש במקפיא.
אשמח לדעת כמה ימים אפשר לשמור את הבצק במקרר ?
אני ממליצה לא יותר מ 24 שעות. אם את חוששת שלא תספיקי שמרי הבצק במקפיא ופשוט תוציאי אותו קצת לפני ההכנה לשיש שיפשיר ויתרכך כדי שאפשר יהיה לרדד אותו.
שימי לב שהבצק הזה מאוד ידידותי לעבודה עם ילדים ושאפילו לא חייבים לקרר אותו לפני הרידוד
היי,
אם אפזר סוכריות ללא חלבון, הם יפלו?
רובן יפלו לאחר האפיה כי אין משהו שידביק אותן לבצק
הכנתי עם הילדים יצא מעולה.
תודה רבה על המתכון.
שמחה מאוד לשמוע. תודה שירן
אני מחנכת כיתת תקשורת, כיתה א׳ בחינוך מיוחד.
כבר פעם שניה שאנחנו עושים מסיבת אותיות עם המתכון שלך ונהנים מאוד!! יוצא המון אותיות והמתכון קליל ונוח למשתמש☺️
אני ממש ממש שמחה לשמוע 🙂 כיף שאתם נהנים ככה מהמתכון
חייבת לשתף, הכנתי היום, עם ילדים בני 5 ו-2, היה ממש כיף, חוויתי, טעים, ולהפתעתי, למרות ההתעסקות הרבה והמרובה (מאוד) בבצק, יצא ממש פריך.
ואף לא ויתרנו על הסוכריות. תודה!
איזה כיף לשמוע 🙂 אכן בצק שכיף להתעסק איתו ועובר יפה כל "התעללות" 🙂
הי, הבצק מתפורר. אפשר להוסיף מים או נוזל אחר?
בוודאי 🙂
היי.
אפשר לשים סוכריות עדשים?
אין בעיה
חייבים ביצה? רוצה להכין לגן ויש אלרגיה לביצים
אפשר גם בלי ואז תוסיפי עוד קצת שמת אם יהיה צריך
אם אערבב בבצק קצת שוקלד ציפס זה יהיה בסדר?
עקרונית אין בעיה.
יש אפשרות לשנות את הקמח לכוסמין ?
אפשר. רצוי כוסמין לבן או לכל היותר 70%. אפשר גם לשלב קמח לבן עם קמח כוסמין
ממליצה לנסות להוסיף קליפת לימון לבצק, מוסיף ממש 🙂
תודה. אני אישית לא אוהבת גרדת לימון בעוגיות שלי, אבל זה לגמרי עניין של טעם
תודה רבה!!! חיפשתי מתכון קל עם מצרכים זמינים ולא יקרים, למסיבה של הבת שלי בבית ספר . ואכן אני שמחה שבחרתי את המתכון הזה! הבצק היה מעולה, עם כל הטיפים המדויקים שלך שממש היו במקום. במיוחד לא ידעתי על ענין החלבון שמדביק את הסוכריות, תיכננתי לשים סוכריות ככה וזה היה בטח נופל אחרי האפיה..הצלת אותי:) תודה!
איזה כיף לשמוע 🙂 תודה!!
הי, אני מבקרת חדשה באתר. הכל נראה מעולה!
הכנתי את העוגיות פעמיים והן יצאו מעולות!
הבצק בהתחלה התפורר אך כפי שכתבת, קצת מים גיבשו אותו לבצק מאוד נוח לעבודה.
וסוף סוף מתכון בלי מלא סוכר!!
תודה רבה!!
תודה רבה גלית. שמחה שאהבת ותודה על המשוב המפורט והמפרגן
מתכון מקסים ומפורט!
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן מהסוג שממירים 1:1 (קמח תמי, קמח כרגיל וכו')
הי ענת רציתי לשאול לגבי קמח כוסמין במתכון?
אין בעיה עם כוסמין. אני ממליצה על כוסמין לבן
הייי
באיזה כוסות מדובר בכמויות? אפשר להשתמש בכוס חד-פעמית לשתייה קרה? תמיד מסתבכת עם עניין הכמויות..
כוסות אצלי בבלוג זה רק כוסות מדידה של 240 מ"ל
כוס חד פעמית זה כמות אחרת ואני לא משתמשת בה למתכונים בבלוג (סורי)
נראה מתכון מעולה, אם ממירים את החמאה לשמן קוקוס, מה הכמות לשמן קוקוס ? תודה רבה !!!
תודה יונית
מבחינת המרה שמן קוקוס שמים 80% מכמות החמאה במתכון.
הכנתי עם הילדון. הרבה בלאגן (כמו שהזהרת), אבל היה כיף, ויצא ממש מוצלח.
שאלה, יש דרך לשדרג את העוגיות? עוד תוספות שאפשר להוסיף? או דרך להפוך את העוגיות לכאלה עם ריבה באמצע?
תודה
הי טלי
בוודאי
כל שדרוג שאת עושה לעוגיות יעבוד כאן. לעוגיות סנדוויץ פשוט קורצים את הצורה שרוצים, בחצי קורצים חור באמצע, אופים וממלאים (יש לי סרטון של הכנה בערוץ היוטיוב של פודי תכתבי רות אופק עוגיות פרח פודי בגוגל ותגיעי לשם).
מעולה, תודה רבה!
מכינה פעם שנייה.
מתכון מעולה! בצק נוח לעבודה עם הילדים.
תודה רבה על השיתוף.
שמחה לשמוע רחלי 🙂 בהחלט בצק מושלם לעבודה עם ילדים
בטעות המסתי לגמרי את המחמאה, יש סיכוי לתקן את מרקם הבצק? עשיו זה ממש קרם
בעייתי כי הקמח נספג בחמאה וזה משפיע על המרקם. את יכולה לנסות לקרר ואז לעבוד על הבצק אבל לא מבטיחה שזה יצא טוב כמו עם חמאה רכה