עוגיות אוראו ביתיות

בתקופה האחרונה עוגיות אוראו הן העוגיות הכי אהובות אצלנו בבית בקרב הגוזלים (בגיזרת העוגיות הקנויות כמובן…), אז ברור שהייתי חייבת לנסות להכין אותן בעצמי, בגירסה ביתית משלי. הפעם החלטתי להכין אותן יחד עם חבר יקר שזכיתי להכיר דרך הרשת ושהפך לחבר אמת גם בחיי היום יום והוא הקונדיטור המוכשר ואלוף העוגות המעוצבות אייל רווח שאת האינסטגרם והבלוג שלו אתם בטח מכירים, ואם לא, כנסו מייד ומבטיחה שתתמכרו.

עוגיות אוראו

אז אייל הגיע אלי למטבח ויחד היתה לנו חגיגה שלמה של אפיה, כפי שמכורי אפיה שכמותנו אוהבים. הכנו אוראו ביתי שהמתכון שלו יעלה כאן ובנוסף הכנו ממתק משגע וממכר שאייל קורא לו "חיתוכיות קסם קונפטי" שאותו קישטנו בהמון קונפטי צבעוני שזה הכי אייל והכי אני. את המתכון של החיתוכיות תמצאו בקישור הזה.

וכמה מילים על האוראו – כהרגלי לפני פירסום המתכון עשיתי בבית לא מעט ניסיונות למתכונים שמתיימרים להתקרב למקור ואני משתפת אתכם בגירסה שלדעתי יצאה הכי מוצלחת. היא מבוססת על המתכון של סטלה פארקס. פארקס היא אופה אמריקאית אגדית שכתבה את הספר BRAVETART שהוא ספר אפיה ממש מושלם עם המון מתכונים מתוקים ומפתים. הגירסה שלי כוללת כמה שינויים מהמתכון המקורי לאחר שבניסיונות שלי מצאתי שהחלפת הסוכר הלבן בסוכר חום והוספת ביצה לבצק נותנים מרקם טוב יותר לעוגיות.

אוראו בצלחת

החומרים לכ- 20 עוגיות:

לעוגיות אוראו:

115 גרם חמאה
120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום כהה (הדביק – לא דמררה!!)
כפית תמצית וניל
ביצה אחת
35 גרם (רבע כוס) אבקת קקאו הולנדי
175 גרם (כוס ורבע) קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח

למלית :

170 גרם חמאה רכה
240 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופציה למי שרוצה לגוון: סוכריות צבעוניות.

אוראו עם יד

מתחילים בהכנת בצק אוראו

בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל עד שהתערובת אחידה ובהירה. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עוד דקה.

מוסיפים לתערובת את אבקת הקקאו ומערבלים בעדינות ובמהירות איטית עד שכל התערובת אחידה. אני ממליצה לכם לנפות את אבקת הקקאו לקערת המיקסר כדי לוודא שלא יהיו לכם גושים בבצק.

לבסוף מוסיפים את הקמח, הסודה לשתיה והמלח ומערבלים לאט ובעדינות עד שהבצק מתאחד. אפשר ורצוי לסיים את הערבול ידנית עם מרית.

יתקבל בצק די רך יחסית אבל יציב וזה בסדר שהוא לא יהיה "גוש בצק" כמו בבצק פריך.
את הבצק מעבירים לנייר אפיה ומשטחים אותו עם לקקן עד כמה שאפשר . לאחר מכן מכסים בנייר אפיה נוסף ומרדדים את הבצק בין שני הניירות עד שמתקבל בצק דק יחסית (אבל לא דקיק).את הבצק המשוטח מכניסים למקרר או למקפיא שיתייצב קצת לפני שנקרוץ ממנו עיגולים כי במצב הזה הוא רך מדי לעבודה.

כשהבצק התייצב קורצים ממנו עיגולים בעזרת חותכן שטבלנו במעט קמח או אבק קקאו (או קמח מעורבב עם אבקת קקאו) זה יעזור לבצק להשתחרר מהקורצן. אנחנו בחרנו להכין את העוגיות עם דוגמה גלית ולא עגולה אבל זה לגמרי בחירה שלכם איך לעצב אותן. יש כאלה שגם מרדדים את הבצק עם מערוך עם צורות (ככה למשל זה מופיע בספר bravetart).

את העוגיות מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשאירים קצת רווחים ביניהן, כי הן תופחות מעט באפיה. את העודפים אוספים, משטחים ומרדדים ומחזירים למקרר להתייצבות לפני שקורצים עוד עוגיות.
לפני האפיה אני ממליצה להכניס את העוגיות למקרר לכמה דקות להתייצבות נוספת, אבל זה לא חובה. הן יוצאות נהדר בכל מקרה.

אופים את העוגיות במשך כ- 8-10 דקות עד שהן יציבות מכל הצדדים ולא רטובות במרכז. שימו לב שזמן האפיה יכול להשתנות מתנור לתנור וגם תלוי בקוטר העוגיות שבחרתם. פה בתמונה הכנתי עוגיות טיפה יותר גדולות (קוטר 5 ס"מ) אז זמן האפיה היה ארוך יותר מעוגיות בקוטר 3 ס"מ.

כשהעוגיות מוכנות נותנים להן להצטנן ועוברים להכנת המלית.

אני אומרת מראש שבספר יש דרך הכנה קצת שונה של המלית שכוללת בישול שלה. הגעתי למסקנה שאני מעדיפה להכין את המלית בדרך קצת אחרת שנותנת מלית בהירה, יציבה ונוחה יותר לעבודה, כי המלית המבושלת מתקשה מהר ואז קשה לזלף אותה.

מתחילים בהקרמת החמאה על ידי ערבול שלה במיקסר, גם כן עם וו גיטרה, עד שהיא בהירה וקצת תפוחה. זה יבטיח לנו מלית יותר יציבה ויותר לבנה.


רק לאחר מכן מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הוניל וקורט המלח וממשיכים לערבל (בהתחלה לאט!) עד שהתערובת אחידה ואז מערבלים עוד איזה 2 דקות כדי שהיא תהיה תפוחה ובהירה וקרמית.
אם רוצים שהמלית תהיה צבעונית ושמחה אפשר להוסיף לב כשהיא מוכנה סוכריות צבעוניות (מסוג שאתם יודעים שלא מאבד צבע מהר, כאלה שקונים בחנויות המתמחות).

את המלית מעבירים לשקית זילוף -ככה יותר נוח למלא את העוגיות. למרות שאם אין לכם כוח לזילופים אפשר למלא גם עם כפית.

ולמילוי עצמו – מסדרים את העוגיות בזוגות כך שאחת הפוכה כדי שנשים עליה את המלית ומזלפים בעדינות מהמלית על חצי מהעוגיות. אני בחרתי למלא במלית עבה יחסית אבל אפשר גם למלא בשכבה דקה יותר.

ושלב אחרון – מכסים כל חצי בעוגיה ולוחצים בתנועה של חצי סיבוב. זה הטריק לקבל מלית שנמרחת על כל העוגיה בצורה אחידה.

ועכשיו כל מה שנשאר זה… לזלול 🙂

אל תשכחו גם לבקר אצל אייל .

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

אוראו מבט על

מתחשק לכם עוד עוגיות? כנסו לקטגוריית העוגיות בבלוג ותמצאו שלל מתכוני עוגיות נפלאים.

עוגיות אוראו ביתיות

Servings 20 עוגיות

מצרכים:

לבצק עוגיות אוראו

  • 115 גרם חמאה רכה
  • 120 גרם סוכר חום כהה (הדביק - לא דמררה!!) חצי כוס דחוסה
  • כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 35 גרם אבקת קקאו הולנדי רבע כוס
  • 175 גרם קמח לבן כוס ורבע
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 2/4 כפית מלח

למלית

  • 170 גרם חמאה רכה
  • 240 גרם אבקת סוכר 2 כוסות
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • אופציה - סוכריות צבעוניות

הוראות הכנה:

מכינים בצק עוגיות

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה סוכר ותמצית וניל.
  • מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהתערובת תפוחה ואחידה.
  • מוסיפים אבקת קקאו ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח סודה לשתיה ומלח ומערבלים עד שהבצק אחיד. אפשר לסיים את הערבוב ידנית עם מרית. הבצק יהיה מעט רך וזה בסדר.
  • משטחים את הבצק על נייר אפיה. מכסים בנייר אפיה נוסף ומרדדים לבצק דק יחסית. מקררים את הבצק במשך לפחות 10 דקות שיתייצב.
  • קורצים עיגולים עם קורצן. רצוי לטבול את הקורצן בקמח או באבקת קקאו (או בתערובת של שניהם). מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפיה. דואגים לרווח בין העוגיות כי הן תופחות קצת באפיה. אם יש לכם זמן צננו את הבצק במשך כ- 10 דקות להתייצבות.
  • אופים את העוגיות בתנור שחומם ל 170 מעלות במשך כ 10 דקות עד שהן יבשות במרכז. שימו לב שזמן האפיה תלוי בתנור שלכם ובגודל העוגיות, אם הן קטנות הן יהיו מוכנות קודם.
    מניחים לצינון ומכינים את המלית.

מכינים את המלית

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה למשך דקה או שתיים עד שהיא רכה ומעט תפוחה.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר הוניל והמלח ומערבלים במשך כמה דקות נוספות. זמן הערבול הארוך יבטיח קרם לבן ותפוח.
  • מעבירים את המלית לשקית זילוף.
  • מסדרים את העוגיות בזוגות כך שאחת מהן מונחת הפוכה ומזלפים על המחצית ההפוכה את הקרם. מכסים בעוגיה הנוספת ולוחצים מעט בתנועה סיבובת - זה יאפשר לקרם להמרח באופן אחיד ויפה.
  • בתיאבון
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

השאר תגובה