סינרול – סטיקי באנס

העוקבים הותיקים של הבלוג יודעים שמאפי שמרים הם אהבה ענקית שלי. יש משהו כל כך מפנק, מנחם ומחמם לב במאפה שמרים חם מהתנור. אחד המאפים האהובים עלי ממשפחת מאפי השמרים הוא סינרול. שושנים של בצק שמרים עשיר, במלית קרמלית מלאת קינמון, והפעם יש לי גם שדרוג למאפה הממכר הזה – תחתית מקורמלית עם אגוזי פקאן, שבארה"ב הופכת את הסינרול ל "סטיקי באנס".

סינרול

אם עדיין לא ניסיתם את זה אתם פשוט חייבים! זה סינרול מהחלומות! בצק שמרים רך ועשיר ואוורירי, עם מלית קרמלית וקינמונית ומעל הכל סירופ קרמלי שנוצר בתחתית התבנית, בזכות טריק קטן בהכנה. וכשהופכים אותם, והקרמל נספג בסינרול זה בכלל עונג צרוף!!

סטיקי באנס

החומרים ל כ- 9 סינרולים:

לבצק שמרים עשיר

560 גרם קמח לבן (4 כוסות) – אפשר גם קמח לחם או קמח חלה
כף שמרים יבשים (או חצי קוביית שמרים טריים)
70 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
2 ביצים – רצוי גודל L
150 גרם חמאה רכה
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
1/2 כפית מלח

למלית ולתחתית הטופי קרמל:

200 גרם חמאה רכה
240 גרם (כוס דחוסה) סוכר חום דביק
2 כפות סירופ תירס או דבש או סירופ מייפל
כפית גדושה קינמון
100 גרם פקאנים

סינרול - סטיקי באנס

מתחילים בהכנת בצק השמרים לסנירול. את זה אפשר לעשות גם ערב מראש

בקערת המיקסר מניחים את הקמח והשמרים היבשים ומערבבים מעט. מוסיפים מעל את יתר החומרים – סוכר, ביצים, חמאה, חלב, והמלח ומתחילים לערבל עם וו לישה במהירות נמוכה. לאחר דקה או שתיים של ערבול בודקים את הבצק ואם הוא מרגיש יבש מוסיפים לו עוד קצת חלב בהדרגה. ממשיכים לערבל עוד כ 5 דקות עד שמתקבל בצק רך, גמיש ולא דביק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ונותנים לבצק לתפוח במשך כשעתיים. הבצק לא תופח הרבה כי הוא מאוד עשיר בחמאה וביצים. אפשר גם לתפיח במשך שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן להעביר למקרר ללילה.

כך נראה הבצק לאחר התפיחה.

מכינים את המלית והתחתית הקרמלית

כידוע לכם אני בנאדם שאוהב קיצורי דרך ולאחר שראיתי שבכל פעם שאני מכינה סינרול התחתית של המאפה נהיית מקורמלת בזכות המלית שנוזלת לתחתית התבנית החלטתי להתחכם ולהכין אקסטרא מלית שתהיה בתחתית התבנית מראש ותיצור שכבה עוד יותר קרמלית, כמו שיש בסטיקי באנס.

לכן אני מכינה מראש תערובת אחת ומשתמשת בה גם לתחתית התבנית וגם למילוי של השושנים.

ההכנה מאוד פשוטה, מערבבים את כל חומרי המלית יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם החמאה לא מספיק רכה לערבוב אפשר להכניס את הקערה ל 10 שניות במיקרו (לא יותר) ולערבב שוב.

מסדרים תחתית קרמל פקאן (לא חובה) לסינרול

משתמשים בשליש מכמות המלית לריפוד תחתית התבנית בשכבה דקה. פה השתמשתי בתבנית בגודל 25 על 25 סנטימטר. אפשר גם תבניות קצת יותר גדולות או קצת יותר קטנות אבל זה בגדול השטח.

שימו לב שאין צורך בשכבה עבה מאוד של מלית כי במהלך האפיה חלק מהמלית נוזל גם מהסינרולים עצמם.

מעל הקרמל מסדרים את שברי הפקאנים. אפשר גם להשתמש בפקאנים שלמים אבל לדעתי יותר יפה שברים. מניחים בצד ועוברים לעיצוב הסינרולים שלנו.

כשהבצק תפח והתייצב מרדדים אותו למלבן כדי לחתוך ממנו 9 רצועות לסינרולים. אפשר לרדד למלבן ארוך ומראש ליצור 9 רצועות אבל אני אישית מעדיפה לחלק את הבצק לשני חלקים ולחתוך רצועות בצורה יותר נוחה.

איזה גודל? לאחר כמה ניסיונות הגעתי למסקנה שהכי טוב זה רצועות באורך של 30 סנטימטרים ורוחב של 5 סנטימטרים.

וחזרה להכנות – מרדדים את הבצק, מורחים עליו שכבה נדיבה של המלית, חותכים לרצועות ומגלגלים. אפשר גם לגלגל את כל הבצק ורק לאחר מכן לחתוך ממנו שבלולים. מה שנוח לכם.

וקבלו טיפ שמשדרג את ההכנה – הבצק הזה מאוד עשיר ולפעמים מתרכך שקשה לגלגל אותו. לכן אני מחלקת ל 2 חלקים. מרדדת אותו על נייר אפיה ואם במהלך ההכנה אני מרגישה שהוא רך מדי אני מעבירה את נייר האפיה עם הבצק לתבנית שטוחה ומכניסה אותו למקרר או למקפיא לכמה דקות. וכשהבצק מתייצב חוזרת לעבוד.

את הסינרולים שעיצבנו מעבירים בזהירות לתבנית ומסדרים אותם בצורה סימטרית יחסית. את עודפי הבצק אני שמה בתבניות מאפינס ואופה בנפרד לטעימות קטנות.

מניחים לסינרולים לתפוח עד שהם מכפילים את הנפח שלהם. זה לוקח כ 45 דקות.

ולשלב האפיה

אופים את הסינרולים שלנו בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהם שחומים מלמעלה.

מוציאים ומניחים להם להצטנן מעט אבל הופכים אותם לצלחת הגשה כשהם עדיין חמים, אחרת הקרמל יידבק לתבנית ולא תצליחו להפוך אותם.

סינרול קינמון

תראו איזה סינרול שמנמן ומקורמל קיבלנו פה. מבטיחה לכם שאחרי שתטעמו מהם תתמכרו לדבר הנפלא הזה ולא תפסיקו לחלום עליהם 🙂

רוצים ציפוי גבינת שמנת על הסינרול? תציצו כאן למתכון. רוצים לנסות מלית אחרת? קבלו מלית תפוזים מעניינת.

מחפשים עוד רעיונות למאפי שמרים מפתים ועסיסיים? אל תפספסו את קטגוריית השמרים בבלוג .

סטיקי באנז

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

סינרול

סינרול - סטיקי באנס. שושני שמרים במלית קינמון עם תחתית מקורמלת עם שברי פקאנים.

Equipment

  • תבנית מלבנית בגודל 25 על 25 ס"מ

מצרכים:

לבצק שמרים לסינרול

  • 560 גרם קמח לבן 4 כוסות
  • כף שמרים יבשים
  • 70 גרם סוכר לבן שליש כוס
  • 2 ביצים
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 120 מ"ל חלב חצי כוס

למלית ותחתית קרמל קינמון

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 240 גרם סוכר חום דביק כוס דחוסה
  • 2 כפות סירופ תירס או דבש או מייפל
  • כפית גדושה קינמון

הוראות הכנה:

מכינים בצק שמרים

  • בקערת המיקסר מניחים את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים מעל את יתר החומרים ומערבלים עם וו לישה במשך כ 5 דקות עד לקבלת בצק רך חלק ולא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לו לתפוח במשך כשעתיים. ניתן להעביר למקרר לאחר שעה ולתת לבצק לתפוח במשך לילה (או מינימום 4 שעות). הבצק לא תופח הרבה כי הוא עשיר מאוד וזה בסדר.

מכינים את המלית והתחתית הקרמלית

  • מערבבים בקערה חמאה, סוכר חום, סירופ תירס וקינמון עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. אם החמאה לא מספיק רכה אפשר לחמם 10 שניות במיקרו ולערבב שוב.
  • מעבירים שליש מתערובת הקרמל לתבנית ומפזרים מעל שברי פקאן.
  • מרדדים את הבצק למלבן ארוך (או לשני מלבנים) מורחים מעל את המלית וחותכים לרצועות בגודל 30 על 5 ס"מ. מומלץ לקרר את הבצק בין השלבים כדי שיהיה קל יותר לעצב אותו.
  • מגלגלים כל רצועה לשבלול ומסדרים את הרצועות בתבנית.
  • מתפיחים את השבלולים בתבנית במשך כ 45 דקות עד להכפלת הנפח ולאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהסינרולים שחומים.
  • מצננים את הסינרולים מעט והופכים לצלחת הגשה כשהתבנית עדיין קצת חמה כדי שהסינרולים לא יידבקו לתבנית כשהקרמל יתקרר.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏10 תגובות

  1. נטלי ב- 4 בנובמבר 2021 בשעה 8:12

    איך אני אוהבת! נראה מעולה ♥

  2. הודיה ב- 4 בנובמבר 2021 בשעה 9:10

    יאוו 🙂 🙂
    את לא מרינה בדיוק אתמול התחשק לי וחיפשתי מתכון באתר שלך ולא היה
    תבורכי!!

    • הודיה ב- 4 בנובמבר 2021 בשעה 9:11

      *מאמינה

    • שמח במטבח ב- 4 בנובמבר 2021 בשעה 9:33

      איזה כיף לשמוע. שמחה שבאתי לך בזמן 🙂

  3. בלהה בן-שלום(טסה) ב- 4 בנובמבר 2021 בשעה 13:17

    היי @ השמח שתכתבי את המילוי של הגבינה 🤳🙏🏼תודה רבה @ וזה נראה מעולה אלופה🙋‍♀️

    • שמח במטבח ב- 4 בנובמבר 2021 בשעה 18:20

      הי בלהה
      יש לינק לציפוי הגבינה, ראי בתחתית הפוסט.

  4. לירז הוד ב- 11 בנובמבר 2021 בשעה 12:08

    שלום רות1
    נראה מתכון מדהים. שאלה :האם המתכון יכול להתאים להכנה במכשיר המולטיקייק?
    ראיתי לפני 5 שנים מתכון מצולם שלך לסינרול במולטיקייק שנראה טוב
    2. אם כן ניתן להכין במולטיקייק איך ניתן למנוע מהמילוי לא להדבק לתחתית תבנית הקאפקייק ושישאר יותר מילוי בתוך כל סינרול-קאפקייק?
    תודה על המענה:
    לירז.

  5. טליה ב- 13 בינואר 2022 בשעה 14:18

    ניסיתי לשאול בתגובות למתכון של העוגת קסם 3 שכבות אבל זה משום מה לא נתן😬
    העוגה נראת מדהימה! תןדה רבה על המתכון! רציתי לשאול האם לצנן את העוגה קודם בטמרטורת החדר או להעביר ישר מהתנור למקרר?

    • שמח במטבח ב- 15 בינואר 2022 בשעה 19:25

      תודה טליה. עכשיו אני רואה את התגובה.
      את העוגה אני מצננת בטמפרטורת החדר לפני שמכניסה למקרר

השאר תגובה