כיסונים ממולאים ב- 3 מרכיבים – כיסוני בצק פטנט במילוי מנגולד
עם כל חיבתי לשהיה במטבח, מרוץ החיים המודרני תמיד גורם לי לחפש מתכונים קלים ומהירי הכנה – כאלה שאני קוראת להם "רושם בקלי קלות" וכשאני מוצאת מתכון שכזה אני מאוד נלהבת ממנו ושמחה לשתף .
היום אשתף אתכם במתכון קליל לכיסונים ממולאים שמכינים מ- 3 רכיבים. יש בו בצק פטנט ומלית בזק (קיצור דרך מהסוג שאני אוהבת) והתוצאה – מאוד טעימה ומרשימה.
אל הבצק המופלא הזה התוודעתי כאילו בהזמנה, כשחברתי אבישג כץ ריילינגר שיתפה אותו באחת מקבוצות הפייסבוק בהן אני חברה. היא מספרת שהיא מכינה אותו שנים ושיש בו 2 רכיבים בלבד – קמח ויוגורט. וזהו!
משהו בפשטות שלו קרץ לי וגרם לי להחליט לנסות אותו ופשוט התאהבתי בבצק הזה.
כיאה לבצק קל הכנה, החלטתי לבחור גם במלית קלילה שלא תצריך ממני התעסקות, אבל בלי פשרות ובלי לפגוע בטעם הסופי של הכיסונים.
שידכתי לו מלית קנויה אך מוצלחת בעיני, שתתאים לכיסונים ותחמיא לטעמים שלהם – סלט מנגולד עם גרגרי חומוס ופלפלים פיקנטיים מסידרת "טעמי השוק" "אחלה". הסלט הזה טעים מאוד כשלעצמו ועובר אפיה או טיגון (כמלית) בצורה נהדרת.
התוצאה היתה כל כך מוצלחת שממש התאפקתי לא לחסל לבד את כל הכיסונים שהכנתי 🙂
אני כמובן שמחה לשתף אתכם במתכון ובבצק הפטנט ומקווה שתאהבו אותו כמוני.
החומרים:
מיכל (200 גר') יוגורט
כוס ו-3/4 (250 גר') קמח (רגיל – לא תופח)
קורט מלח
סלט מנגולד עם גרגרי חומוס ופלפלים מסידרת "אחלה"
ההכנה:
הכנת הבצק היא ממש קלי קלות. פשוט שמים בקערה את הקמח, היוגורט ומעט מלח ומערבבים
הבצק מתערבב ממש בקלות, לא חייבים אפילו מיקסר (אני סתם התעצלתי לערבב ידנית).
לאחר כדקה שתיים של ערבוב הוא מתגבש. אם נראה לכם שהבצק טיפה יבש אפשר להוסיף לו מעט חלב.
כשהבצק מוכן נותנים לו לנוח כ- 10 דקות ואז מרדדים אותו לעובי של כ- 3-4 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים.
אני השתמשתי בקורצן אבל זה ממש לא הכרחי. קערה קטנה או כוס רחבה יעשו את העבודה.
אתם תחליטו על הגודל של הכיסונים ולפי זה תבחרו את הקורצן.
מניחים על כל עיגול בערך כפית מהמלית, מקפלים ומהדקים את הקצוות.
עכשיו נשאר לכם לבחור באיזו דרך להכין:
אפשר לאפות בחום של 180 מעלות (ואז מברישים את הכיסונים בביצה לפני שמכניסים לתנור) במשך כ- 12 דקות.
ככה הם נראים לפני האפיה.
ואפשר לטגן במחבת עם מעט שמן זית.
אני הכנתי בשתי השיטות, והכל יוצא טעים. פשוט אהבתי יותר את המראה של הכיסונים המטוגנים.
זה הכל, הכי קל ומהיר שיש.
את הכיסונים אני ממליצה להגיש עם יוגורט שבו טובלים אותם (לא חייבים אבל זה ממש משדרג בעיני).
בקיצור – זה בעיני אחד ממתכוני הלהיט – קלים להכנה, מרשימים ובעיקר טעימים.
אתם חייבים, חייבים חייבים לנסות את זה!
ולפני שתשאלו – כמובן שכל מלית שתרצו תעבוד פה – פטה עם גבינה צהובה, מלית בשר טחון, תפוחי אדמה, סלטים אחרים (סלט פלפלים נשמע מעולה פה), אפילו מלית מתוקה (נסו עם מלית דובדבנים.. ואז מטגנים עם שמן רגיל או חמאה).
ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי איזה מליות אתם אוהבים בכיסונים שלכם, וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.
הפוסט נכתב בשיתוף עם שטראוס
שנים אני מחפשת מתכון לבצק קל לכיסונים… מקווה שמצאתי! כמובן שאדווח ותודה!
יש לי תחושה שתמו החיפושים. מחכה לעדכון
היי רות,
המתכון מקסים אך יש לי מספר שאלות.
1) מה מחליף את היוגורט למתכון פרווה?
2) אם רוצים להכין כיסונים מתוקים מה הרכיבים המחליפים?
3) מה מחליף את המלית במתכון שלך(לא הפרווה ולא המתוק)?
גם אני אשמח לגירסת הפרווה….
הי מלי
כפי שכתבתי בתגובות, לא ניסיתי אולם אני מאמינה שתחליף על בסיס סויה יתאים להחליף את היוגןרט
אבל… אני ממש ממליצה פה להצמד למתכון המקורי . יש בו בסך הכל 2 רכיבים לבצק ואם נשנה אחד מהם בהכרח נקבל תוצאה שונה.
נראה תהליך קצר ולעניין, אנסה בקרוב. מחמאות לעוגה/עוגיות שוקולד ומרנג, מככבות אצלינו, תודה.
גילי שחם
תודה רבה גילי, והחיתוכיות ששלחת לי נראות טעימות להפליא!
רעיון נפלא! תודה
תודה רבה אוסנת
יצא מושלם! זהו המתכון הכי קל, זול ומהיר שהכנתי בחיי. השימוש בסלט המנגולד המוכן זה ממש שוס. פעם הבאה אכין עם מלית שיותר מותאמת לילדים (פחות פיקנטי וחמצמץ) אבל עד אז אהנה לי מהכיסונים למבוגרים 🙂 תודה רבה על המתכון.
תודה מעיין, האמת שמלית המנגולד לא הרגישה לי פיקנטית, אבל אכן פחות לילדים (לא נורא, זה אומר שנשאר יותר לכם המבוגרים 🙂 ). אני מתכננת להכין לגוזלים כיסונים במילוי גבינות.
היי רות. אשמח לשיתוף המרכיבים של מלית הגבינות. תודה ושבת שלום. מעין
הי לך
כאמור במתכון, שילוב של פטה, קוטג' וגבינה צהובה יהיה נהדר כמלית
נראה מתכון שחייבים לנסות. האם לדעתך אפשר להקפיא את הכיסונים ואז להפשיר ולאפות/לטגן ?
הי קטי
אני אישית איני חסידה של הקפאת חומרים מראש, במיוחד כשמדובר במתכון כל כך קליל, אבל אני מעריכה שאפשר לעשות זאת.
דבר אחד בטוח – הבצק הזה לא מתאים להכנה מראש והשהיה במקרר, אבל בתור כיסונים נראה לי שהקפאה לא תהיה בעייתית
היי, האם הבצק מתאים גם לאידוי?
לא ניסיתי אז אני לא יכול לתת לך תשובה מדוייקת. יש לי תחושה שהבצק הזה יצא מאוד חיוור באידוי ולא בהכרח חיוור במובן הטוב של המילה.
היי רות,
המתכון מקסים אך יש לי מספר שאלות.
1) מה מחליף את היוגורט למתכון פרווה?
2) אם רוצים להכין כיסונים מתוקים מה הרכיבים המחליפים?
3) מה מחליף את המלית במתכון שלך(לא הפרווה ולא המתוק)?
הי עלמה
בעצם את מבקשת מתכון חדש מתוק ופרווה ? אני אישית אינני אוהבת מתכונים שמבוססים על תחליפים כי הם לרוב אינם מוצלחים כמו המקור. ואני מעדיפה לתת פה מתכונים שאני יודעת שהצליחו.
יחד עם זאת – לא ניסיתי בגירסת פרווה אבל אני מעריכה שאפשר להחליף את היוגורט בתחליף על בסיס סויה. לא מבטיחה שהתוצאה תהיה טובה כמו המקור.
לגבי מליות מתוקות – הכל הולך. יתכן שבעתיד אפרסם פה גירסה מתוקה לכיסונים.
תודה רבה
מתנצלת מראש אם השאלה מוזרה… נראה שהבצק יתאים לאוזני המן? תמיד מחפשת את המתכון הכי פשוט ושני מרכיבים זה נראה לי הכי פשוט שיש
הי דנה והשאלה שלך לא מוזרה
אני חוששת שהבצק פחות יתאים לאזני המן פשוט כי הוא יהיה רך ולא פריך.
יצא מעולה!!!
הכנתי חלק עם רוטב פיצה וגבנ"צ, חלק עם טפנאד זיתים שחורים ופטה וחלק עם ריקוטה, גבינת שמנת וריבת דובדבנים.
הכל יצא טעים טעים טעים 🙂
איזה שילובים נפלאים!
אני חייבת לנסות את הגירסה המתוקה עם הדובדבנים
נראה מעולה. אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין?
נראה לי שאפשר (לא ניסיתי) בתגובות פה היו כאלה שניסו ודיווחו שהצליח להן. אני ממליצה להכין חצי לבן חצי כוסמין.
נראה מושלם!!!! איך שאני אוהבת מתכונים קלים 🙂
חייבת לנסות, תודה על המתכון!
תודה רבה ליאת.
גם עלי המתכונים המהירים הם החביבים ביותר 🙂
הי רות
באיזה יוגורט השתמשת?
והאם נראה לך שזה יעבוד עם עוד סוגי קמחים כמו כוסומין?
תודה רבה!!
הי תהילה
השתמשתי ביוגורט 3% ביו – נראה לי שהיה של שטראוס (בצבע לבן עם כיתוב צבעוני) אבל אני כבר לא זוכרת. כל יוגורט יתאים (נראה לי שיצא מעולה עם יוגורט יווני למשל או יוגורט כבשים של יוגורמה).
לגבי כוסמין – יש מצב שיעבוד, נראה לי שבתגובות פה נכתב שהצליח. ממליצה לעשות חצי חצי בפעם הראשונה
המתכון נראה מעולה, יש לך טיפ איך המילוי לא בורח החוצה בזמן הסגירה. מניסיונות אחרים שלי לא משנה כמה גדול אני עושה את העיגול או כמה מעט מילוי אני שמה תמיד בורח ולא מסתדר
הבצק כאן די גמיש ולכן אני מותחת אותו כשאני סוגרת את החצי העליון, ואז אני מהדקת טוב טוב עם האצבעות. אפילו לא קיפלתי. בטיגון המילוי לא ברח, באפיה היו כמה שהמילוי קצת נזל אבל הרוב נשארו סגורים.
כמה כיסונים יוצאים מהבצק? (ובאיזה גודל בערך)
תודה:)
לי יצאו בערך 15 כיסונים. זה באמת תלוי בגודל. אני הכנתי בינוניים יחסית.
היראה מצויין טעים וקליל רוצה להכין אך בדיוק התחלתי שומרי משקל יש לך משק כמה קלוריות מכיל ריסון אחד?
תודה
הי רות
סורי, אבל לא עשיתי חישוב קלורי. מה שכן – שימי לב שאם את אופה את הכיסונים נראה לי שזה ממש לא מנה מושחתת – הרי אין פה שומן בבצק, והמלית אמנם קנויה אבל את תמיד יכולה לסנן אם את חושבת שיש בה שמן עודף, אוו פשוט למלא במשהו אחר לבחירתך (שילוב של ירקות שאת אוהבת, גבינות וכו').
בהצלחה עם שומרי משקל 🙂
היי! רק רציתי לכתוב שהיום הכנתי לראשונה את הבצק הזה (רק עם מילויים שונים) ויצא מטריף! תודה רבה! אחלה של בצק: רך, גמיש והכי חשוב טעים!
שבת שלום 🙂
אכן בצק נפלא. שמחה לשמוע שאהבת 🙂
שבת שלום
אם אני רוצה שהבצק של הכיסונים יהיה פרווה מה אני מחליפה את היוגורט
הי רחל
לא ניסיתי בגירסת פרווה. ייתכן שיצליח עם מעדן סויה.
תודה
הי
המילוי של החומוס כבר לא קיים
מה אפשר במקום?
תודה
הי האם ניתן להחליף יוגורט בשמנת חמוצה? תודה
עקרונית זה יכול לעבוד.