שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגיות חמאה בצורות – או – איך מעבירים את החופש בקייטנת אמא

החופש הגדול כבר כאן.

הוא היה ממש כייפי כשהיינו ילדים, אבל בשלב מסויים בחיים שאחרי התיכון (אצלי זה היה בצבא) מבינים שהחופש הגדול כבר לא ישוב לעולם להיות מה שהיה. ככה זה כשהופכים למבוגרים.

וכשיש ילדים אז בכלל החופש מקבל משמעות חדשה. מצד אחד זמן לבלות עם הילדים בכיף ומצד שני.. חלק נכבד ממנו מוקדש לשבירת הראש בכל יום מחדש איך לבלות איתם את היום בנעימים ולשרוד את כל ה "בא לי", "הוא לקח/אכל/שתה לי", "אמא תקני לי", "זה שלי", "הוא הרביץ לי" ועוד ועוד.

ולמרות זאת זה כיף גדול לבלות עם האוצרות שלנו יום שלם, לשמוע את פניני החוכמה שלהם, לראות אותם שמחים ונהנים מההפעלות ולגנוב חיבוקים קטנים. ככה סתם כי בא לנו 🙂

אז לכבוד השבועיים האחרונים של החופש – שהם לרוב הכי מפרכים כי אין יותר קייטנות, וחם, והילדים כבר לא יודעים מה לעשות עם עצמם כשאין מסגרות – הכנתי לכם פוסט עם המדריך המפורט לאיך להכין עוגיות עם הילדים ולצאת מזה בשלום, עם חיוך על הפנים ועם עוגיות טעימות בבית.

אז כן, זה מלכלך ומבלגן, כי לילדים קשה לעבוד בלי לפזר קמח לכל כיוון, לטעום כל שניה מהבצק (מודה שגם אני מחובבי הבצק החי), לריב עם האח שלהם על הקורצן שהם רצו להשתמש בו והוא העיז בחוצפתו להשתמש בו קודם, לקרוץ עוגיות כאילו אין מחר, גם אם זה אומר שקורצים אחת על השניה עד שכל הבצק נהרס וצריך ללוש אותו מחדש,  לקרוע את העוגיות שכבר הכינו יפה ושבאנו להעביר לתבנית, או להפוך את התבנית אחרי שכבר שמנו עליה את כל העוגיות (או שכל אלה מנת חלקן של אמהות של בנים שובבים ואנרגטים כמו הגוזלים היקרים שלי???).
אבל היי.. למרות הכל… זה יופי של זמן איכות עם הילדים, עם ערך מוסף של יצירה שהם יכולים להתגאות בה ולהינות ממנה לאחר מעשה ובסוף זה באמת כיף לבלות עם הילדים במטבח. רק צריך לזכור לשחרר.

בקיצור, קבלו את המדריך המפורט להכנת עוגיות עם הילדים. מקווה שגם אתם תהנו להכין עוגיות כמו שאנחנו נהננו.

DSC_8278

החומרים:

3 כוסות (420 גר') קמח
1/2 כוס (100 גר') סוכר
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 ביצה
כפית תמצית וניל

ההכנה:

מניחים בקערה (גדולה..) את כל החומרים ונותנים לילדים ללוש אותם יחד עד שמתקבל בצק. וכן.. תכינו את עצמכם לכך שמדובר בילדים, שהם יוציאו כל שניה את הידיים מהקערה, שקמח יעוף לכל עבר ושיהיה שמח במטבח. אבל העיקר שהילדים יצאו מרוצים. אה, ושבסוף יהיו לכם עוגיות טעימות (בחיי שהן טובות)

DSC_8244אחרי שהילדים מישמשו את הבצק, תעזרו להם עם הסיומת – צריך לדאוג שבסוף תקבל גוש אחד של בצק אחיד. בלי חתיכות גדולות של חמאה ובלי גושי קמח. הדרך הכי קלה היא ללוש בידיים ואז להעביר ללישה קצרה קטנה על השולחן. אני נתתי לילדים ללוש עוד טיפה על השולחן – שיהיה להם כיף.
אם יש לכם זמן או אם אתם מכינים את העוגיות בלי הילדים, אפשר לעטוף את הבצק המשוטח בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעה. אבל גם אם לא תעשו זאת, הבצק הזה מאוד נוח לעבודה ואנחנו הצלחנו להכין עוגיות נהדרות גם בלי שלב הקירור.

DSC_8257

עכשיו זה השלב שבו מחממים את התנור ל 160 מעלות בטורבו ומכינים תבניות עם נייר אפיה.

מחלקים את הבצק בין הילדים. מקמחים את משטח העבודה ונותנים לכל ילד לרדד את הבצק. מומלץ לשטח את הבצק ולקמח במעט את החלק העליון שלו כדי שהמערוך לא ידבק אליו. כמובן שאם מדובר בילדים קטנים כדאי לעזור להם קצת מדי פעם כדי לוודא שיתקבל בצק בגובה אחיד שאפשר לקרוץ ממנו עוגיות.

DSC_8267

מחלקים לילדים קורצנים ונותנים להם לקרוץ עוגיות על גבי הבצק המרודד. אם מדובר בקטנטנים שאין להם סבלנות עדיף לא לחלק מראש את הקורצנים כי הם ינסו לקרוץ בבצק עוד לפני הרידוד (או שזה רק גוזלי הקטן שלי??).

DSC_8275

בשוק יש קרצנים רבים בכל הצורות והדגמים. לילדים עדיף להשתמש באלה מפלסטיק ולא במתכתיים שיכותים לחתוך את האצבעות הקטנות שלהם. הפעם בחרתי באותיות, בצורות בסיסיות ובחיות. אבל כבר ראיתי מספרים, כלי תחבורה ועוד המון חותכנים.

DSC_8272

ועוד טיפ שלי לקטנטנים – תדאגו שכל קורצן יישאר על הבצק וככה הילדים לא יקרצו עוגיות אחת על השניה. הטיפ הזה , תופס בעיקר לקטנים. גוזלי שלי קרץ "מכל הלב" ובכל מקום, והיינו צריכים לאחד את הבצק ולרדד שוב כדי לקבל עוגיות אחידות ויפות. אל דאגה, הבצק החזיק מעמד יפה והעוגיות יצאו פריכות למרות ההתעסקות.

DSC_8298

לאחר שקרצנו על גבי הבצק ולא נשאר מקום לעוד, מורידים את החותכנים (למקרה שלא הורדנו קודם), ומעבירים את העוגיות בעדינות לתבנית עם נייר אפיה. אם מתקשים בהפרדה אפשר להעזר בסכין או במרית.

DSC_8299

את הבצק שנשאר מאחדים, משטחים על משטח מקומח ושוב מרדדים, קורצים ומעבירים לתבנית. נסו כמה שפחות לעבד את הבצק אבל יחד עם זאת דאגו שיהיה אחיד וללא שכבות או חורים.

את העוגיות אופים בטמפרטורה של 160 מעלות במשך כ- 10 דקות עד שהן מתחילות להשחים. שימו לב לזמני האפיה כי כל תנור מתנהג אחרת.

ואם בא לכם לפנק את הילדים, אפשר לפני האפיה למרוח על העוגיות חלבון ביצה מעורבב עם מעט מים ולפזר עליהן סוכריות צבעוניות או פתיתי סוכר (אל דאגה, האפיה קצרה והסוכריות ישארו צבעוניות). החלבון ידביק את הקישוטים לעוגיות והמראה הסופי יהיה שמח ביותר.

DSC_8310

בתאבון 🙂

מקווה שהכנת העוגיות עם הילדים תהיה מהנה לכם ולילדים גם יחד. ואם הכנתם עוגיות אשמח אם תשתפו אותי בתמונות שלכם בדף הפייסבוק של שמח במטבח. זה תמיד משמח אותי לראות שהכנתם מתכונים מהבלוג, ובמיוחד אם מדובר בעבודה משותפת עם האוצרות הקטנים שלכם.

facebook icon

 

 

 

27 תגובות על “עוגיות חמאה בצורות – או – איך מעבירים את החופש בקייטנת אמא

  1. דריה
    15 באוקטובר 2015

    לכמה עוגיות בערך מספיק הבצק?

    • שמח במטבח
      17 באוקטובר 2015

      זה תלוי בגודל ובעובי שבחרת לעוגיות. אצלי הבצק הספיק למלא 2 תבניות גדולות – משהו כמו 40-50 עוגיות.

  2. moran
    6 בינואר 2016

    צריך קמח רגיל או תופח?

    • שמח במטבח
      6 בינואר 2016

      רגיל
      תמיד רגיל אלא אם כן אני כותבת מפורשות קמח תופח 🙂

  3. moran
    6 בינואר 2016

    תודה (-:

  4. גלי
    17 בינואר 2016

    איזה כיף! ינוסה כבר היום!

  5. יפעת
    8 באוגוסט 2016

    את שלב הסוכריות והחלבון לשים אחרי האפיה?

  6. אביגייל
    23 באוגוסט 2016

    עשיתי את זה עם בן שנתיים וחצי (אחיו התינוק לא השתתף ;))
    היה כיפי, מדליק ויצא טעים
    העביר לנו לפחות חצי שעה בכיף
    תודה

    • שמח במטבח
      24 באוגוסט 2016

      שמחה לשמוע שאהבתם 🙂 זו באמת פעילות מהנה עם ילדים

  7. ורד
    9 בנובמבר 2016

    היי יש לך מתכונים מדהימים חוץ מזה שאני רוצה להכין תעוגיות עם ילדי . שאלה : נתקעתי בלי קמח רגיל האם אפשר להישתמש בקמח עוגות או שזה לא קשור ..? האם מדובר באותו הקמח?

    • שמח במטבח
      9 בנובמבר 2016

      אפשר להשתמש בקמח עוגות/קמח עוגיות. זה קמח עם פחות גלוטן( מה שיעזור לעוגיות להיות יותר פריכות)

  8. שירה
    13 בנובמבר 2016

    אפשר עם קמח תופח?

  9. ענתי
    27 בנובמבר 2016

    עם רוצים ללוש במיקסר?אפשרי?עם איזה וו?
    העוגיות משגעות.תודה

    • שמח במטבח
      29 בנובמבר 2016

      הי ענת
      אין בעיה להכין במיקסר עם וו גיטרה
      ותודה 🙂

  10. מיטל
    6 בדצמבר 2016

    היי, העוגיות יוצאות חזקות או פריכות ומתפוררות? צריכה להכין לגן ורוצה משהו שיחזיק. תודה על המתכונים והאתר הנפלא 🙂

    • שמח במטבח
      7 בדצמבר 2016

      הי מיטל
      העוגיות יכולות לצאת כך או כך, זה תלוי בזמן האפיה. אם תאפי אותן עוד כמה דקות עד שישחימו הן יהיו חזקות יותר ויחזיקו. הפריכות גם תלויה במידת ההתעסקות עם הבצק. ככל שלשים אותו יותר כך הוא יהיה פחות פריך ומתפורר.

  11. אפרת
    7 במרץ 2017

    יוצא טוב בפרווה?
    להמיר במרגרינה או שמן ?

    • שמח במטבח
      7 במרץ 2017

      אפשר להמיר במרגרינה בטעם חמאה או בשמן קוקוס באותו משקל. לא ממליצה להמיר לשמן רגיל

  12. K
    16 באפריל 2017

    יופי של מתכון ואתר! הכנתי עם הקטנצ'יק ושמחתי שהזהרת מהמהמורות שבדרך.

    • שמח במטבח
      17 באפריל 2017

      תודה רבה לך 🙂
      הכי כיף להכין עם הקטנטנים (למרות הבלאגן שנשאר אחר כך)

  13. אלה
    24 במאי 2017

    היי, איזה כיף, נראה כמו מתכון נהדר!
    יש לי חותכנים עם פרטים גם בתוך הצורה, את חושבת שיראו אותם אחרי האפיה?
    תודה רבה 🙂

    • שמח במטבח
      25 במאי 2017

      הי אלה
      אם תקרצי עמוק מספיק (אבל לא עד הסוף, כמובן) ואם הבצק יעבור קרור לאחר הקריצה ולפני ההכנסה לתנור אני מאמינה שהפרטים ייראו יפה גם אחרי האפיה. אני אופה הרבה עם קורצנים עם פרטים.

  14. ענתי
    22 ביוני 2017

    יש לי קורצנים עם חותמות . נראה לך שאם אקרוץ -הכיתוב ישאר על העוגיה?תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 19 באוגוסט 2015 על ידי ותויגה , , , , , , .