עוגת תפוחים וקינמון חגיגית פרווה

מבין כל עוגות הפרי עוגת תפוחים היא האהובה עלי מכולן. יש כל כך הרבה סגנונות ועיצובים ותמיד הן יוצאות נפלא.

לכבוד ראש השנה החלטתי להכין לכם עוגת תפוחים חגיגית במיוחד והיא אפילו בגירסת פרווה כדי שאלה מבינינו ששומרים יוכלו ליהנות ממנה. בסיס של עוגת קינמון עסיסית ומעליה שכבת תפוחים מקורמלים יפייפיה. היש חגיגית ממנה?

עוגת תפוח וקינמון לראש השנה

העוגה עצמה די קלה להכנה, כי הבסיס הוא של עוגה בחושה והקישוט הוא מתפוחים שמקרמלים במחבת וללא צורך באפיה נוספת. הסוד הוא בעיקר בסידור היפה של התפוחים מלמעלה.

החומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

לעוגת קינמון פרווה:

150 גר' מרגרינה/נטורינה – לגירסה חלבית משתמשים בחמאה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
120 גר' (1/2 כוס דחוסה) סוכר חום
3 ביצים
כפית קינמון
כפית תמצית וניל
280 גר' (2 כוסות) קמח לבן
שקית אבקת אפיה (2 כפיות)
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת צמחית/מתוקה

לקישוט תפוחים בקינמון

5 תפוחים בינוניים (אני השתמשתי בחרמון) חתוכים לפלחים ולא מקולפים
50 גר' מרגרינה/נטורינה לגירסה חלבית משתמשים בחמאה
120 גר' (1/2 כוס דחוסה) סוכר חום דביק
כפית קינמון
רבע כוס מים

עוגת תפוחים וקינמון פרווה

הכנת עוגת הקינמון:

שמים בקערת המיקסר את הסוכר הלבן, הסוכר החום והמרגרינה/נטורינה/חמאה חתוכה לקוביות ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית.

בסיס לבחושה קינמון

כשהתערובת אחידה וקרמית מעבירים מוסיפים את הביצים אחת אחת. בכל הוספה מגרדים את שולי הקערה עם לקקן כדי שכל התערובת תתערבל.

הכנת בחושה קינמון

מוסיפים את הקינמון ואת אבקת האפיה ומערבלים עוד טיפה.

הוספת קינמון לתערובת העוגה

מוסיפים את הקמח ואת השמנת הצמחית לסירוגין. מתחילים עם הקמח ומוסיפים שליש ממנו לתערובת. מערבלים בזהירות שהקמח לא יתפזר בכל המטבח.

הוספת קמח לתערובת העוגה

ממשיכים עם השמנת ומוסיפים חצי ממנה לתערובת.

הוספת שמנת לתערובת העוגה

לאחר מכן מוסיפים עוד שליש קמח, מערבלים ומוסיפים את החצי השני של השמנת ובסוף מוסיפים את יתרת הקמח. בסוף הערבול התערובת תהיה קרמית, סמיכה יחסית וקטיפתית.

תערובת עוגת קינמון

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת (עדיף לרפד את התחתית שלה בנייר אפיה אבל לא חובה).

אופים את העוגה בחום של 180 מעלות במשך כ- 35-45 דקות. העוגה מוכנה כשהיא שחומה, המרכז שלה לא רוטט וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

עוגת קינמון לפני אפיה

הטריק שלי לעוגות שיוצאות ישרות ויפות הוא להוציא את העוגה מהתנור בסיום האפיה, להעביר סכין דקה בדפנות התבנית ולהחזיר אותה לתנור הכבוי לעוד חצי שעה. העוגה תרד לאט לאט ובגובה אחיד ולא תהיה לנו אפיית יתר.

לאחר מכן מוציאים את העוגה מהתנור. נותנים לה להצטנן ועוברים להכנת התפוחים.

אפשר להכין את העוגה גם יום או יומיים מראש ולשמור עטופה היטב.

עוגה בחושה קינמון

קישוט התפוחים המקורמלים

את קישוט התפוחים אני מכינה מתפוחים אדומים דווקא ובחרתי שלא לקלף אותם כי הקליפה האדומה תורמת לדעתי ליופי של הקישוט. אם תרצו תוכלו גם לקלף אותם.

מגלענים את התפוחים ופורסים אותם לפרוסות של בערך חצי סנטימטר.

מניחים את התפוחים במחבת או קלחת רחבה ומוסיפים להם את הסוכר החום, הקינמון והמרגרינה/נטורינה/חמאה ומעט מים (בערך רבע כוס) כדי שהסוכר לא ייחרך.

הכנת קישוט תפוחים

מבשלים את התפוחים תוך ערבוב מדי פעם (בעדינות, שלא יישברו). לאחר כ- 5-10 דקות התפוחים יתרככו אבל לא יהפכו ל "מושיים" מדי ותראו שבמחבת יש עוד קצת נוזלים מהבישול.

מניחים לתפוחים להתקרר מעט – כדי שלא תקבלו כוויות בידיים כשתסדרו את הקישוט.

כשהתפוחים במצב שאפשר לגעת בהם עם היד מתחילים לסדר אותם על גבי העוגה. אני סידרתי מעגל חיצוני לכיוון אחד ומעגל פנימי לכיוון אחר כאשר במרכז הכנתי מעין פרח מפלח תפוח שגלגלתי.

לזיגוג התפוחים ולתוספת יופי לעוגה פיזרתי בעזרת כף ומברשת את הנוזלים שנשארו בסיר מעל התפוחים ומסביב לעוגה. הם ממש טעימים.

קישוט תפוחים וקינמון

עכשיו יש לכם עוגת תפוחים וקינמון לתפארת. עוגה חגיגית שתייפה כל שולחן חג ובמיוחד את שולחן ראש השנה 🙂

עוגת תפוחים וקינמון

שנה טובה ומתוקה לכולכם 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מחפשים רעיונות נוספים לראש השנה? אל תשכחו להכנס לקטגוריית ראש השנה בבלוג

והנה כמה רעיונות לקינוחים הכי שווים שלי אליכם לראש השנה:

עוגת כוורת

קינוח אישי של עוגת דבש ותפוחים

עוגת שכבות חגיגית עם דבש ואגוזים

טרייפל

 

השאר תגובה