בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר הרכיבים וכוס ורבע מהמים ומתחילים ללוש במהירות איטית כ 2 דקות. במידת הצורך מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק, רך אבל לא דביק.
משמנים את הבצק, מכסים ומניחים לתפיחה של מינימום שעה. ניתן גם להתפיח למשך לילה במקרר.
"מפנצ'רים את הבצק ומחלקים אותו ל 10 חלקים במשקל 80-90 גרם. מכדררים לכדורים ומניחים על משטח משומן מעט לתפיחה של לפחות רבע שעה.
להכנת המלית מערבבים את הגבינות יחד
משטחים כל כדור בצק וממלאים בכף נדיבה של גבינות. סוגרים לכדור ומשטחים. מניחים בצד וממשיכים להכין כך את יתר הפיתות.
מחממים מחבת, מזלפים מעט שמן זית, משטחים את הפיתה מעט ומעבירים למחבת. מכסים במכסה ומאפשרים לפיתה לתפוח מעט. הופכים לצד שני וממשיכים לטגן עד להשחמה.
הפיתות טעימות במיוחד לאחר ההגשה אולם ניתן לאחסן אותן בקרור ולחמם שוב לפני ההגשה.