שיני שום כתושות – לפחות 2 ואפשר כמובן יותר לפי הטעם
מעט יין – אדום או לבןמה שאוהבים או מה שיש בבית
אפשרויות לגיוון במרינדה - בנוסף או במקום אחד החומרים
דבש במקום או בנוסף לסילאן,
שורש ג'ינג'ר מגורר,
קטשופ או רסק עגבניות,
רוטב טריאקי,
ריבת משמש או ריבת תפוזים או ריבת תפוחים,
רוטב צ'ילי מתוק
תיבול שאוהבים – פפריקה, כורכום וכו'
הוראות הכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה בקערית ומערבבים את חלקי העוף עד שיצופו במרינדה. אם יש זמן מומלץ להשרות את העוף במרינדה לפחות שעה ורצוי אפילו לילה לפני.
מחממים את התנור ל 200 מעלות ומסדרים את חלקי העוף בתבנית.
מערבבים את תפוחי האדמה והבטטות עם שארית המרינדה ומסדרים מסביב לעוף. **קיצור דרך - שמים את העוף והירקות בתבנית ומערבבים יחד עד שיצופו במרינדה ולאחר מכן מסדרים יפה בתבנית.
מכסים את התבנית בנייר אפיה רטוב ומעליו מכסה או נייר כסף שיאטום את התבנית.
מתחילים את האפיה ב200 מעלות לחצי שעה, לאחר מכן מנמיכים את התנור ל 150 מעלות ואופים לפחות שעה וחצי-שעתיים ורצוי ל 3-4 שעות. ולסיום מורידים את הכיסוי, מעלים ל 180 מעלות בטורבו, ואופים עוד רבע שעה נוספת עד להשחמה.**רצוי במהלך האפיה לבדוק שהנוזלים לא התאדו מהתבנית (ואז מוסיפים עוד קצת מים) ואם אפשר - להפוך את חלקי העוף לפחות פעם אחת.