Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
מרק בצל
מרק בצל צרפתי מושלם
מצרכים:
מרק בצל
4
בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
50
גרם
חמאה
2
כפות
שמן צמחי
(חמניות, סויה, קנולה וכו)
2
שיני שום כתושות
2
כפות
קמח
1
כף
אבקת מרק בצל
1
כוס
יין לבן
1
ליטר
מים
אפשר להמיר בציר עוף או ירקות
מעט עלי תימין
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה קרוטונים וגבינה קשה (גרויאר, מוצרלה או כל גבינה אחרת שאוהבים)
הוראות הכנה:
מטגנים את הבצל עם החמאה והשמן עד שמתחיל להשחים.
קחו בחשבון שלוקח זמן לבצל להשחים ופשוט תערבבו מדי פעם בסיר.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים עם הבצל למשך כדקה.
מוסיפים קמח ומערבבים כך שהקמח ייטמע בבצל.
מוסיפים אבקת מרק בצל ומערבבים.
מוסיפים יין ומים, מתבלים בטימין, ובמלח ופלפל ומערבבים מעט.
מביאים את המרק לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
מבשלים במשך כשעה בביעבוע חלש יחסית עד שהמרק מסמיך ומעט שחום.
לפינוק מושלם - מגישים את המרק עם קרוטונים וגבינה מגוררת.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth