Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
הדפסת מתכון מקוצר
Pin
עוגת בננות
עוגת בננות קלה ומהירה
Equipment
2 תבניות אינגליש חד פעמיות
או תבנית עגולה בקוטר 22 או 24
מצרכים:
3
בננות בינוניות מעוכות
כ 300 גרם
200
גרם
סוכר לבן
אפשר לשלב סוכר לבן וסוכר חום דביק
3
ביצים גודל M
120
מ"ל
שמן
חצי כוס
כפית
תמצית וניל
210
גרם
קמח לבן
כוס וחצי
2
כפיות
אבקת אפיה
150
גרם
שוקולד מריר קצוץ דק או שוקולד צ'יפס
לקישוט
2 בננות חצויות לאורך (לא חובה)
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות בטורבו ומכינים על תבנית 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה.
מועכים את הבננות ומערבבים בקערה עם הסוכר, ביצים, שמן ותמצית הוניל. אפשר להכין בקערה עם מטרפה ואפשר עם המיקסר.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שהקמח נטמע בתערובת.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ או פצפוצי השוקולד ומערבבים בעדינות. אם משתמשים בפצפוצי שוקולד אפשר לערבב אותם עם כף קמח לפני ההוספה כדי שלא ישקעו בתערובת.
מחלקים את התערובת בין 2 התבניות - שימו לב למלא עד 3/4 גובה כי העוגה תופחת.
מקשטים מעל בשני חצאי בננה לכל עוגה (לא חובה אבל זה יפה).
אופים בחום 170 מעלות במשך כחצי שעה עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה
תייגו באינסטגרם
@happykitchen_ruth