115גרםסוכר חום דביק (לא דמררה)!חצי כוס דחוסה. ראו הסבר בטיפים למתכון
1ביצה L
כפיתתמצית וניל איכותית
1/2כפיתמלח
280גרםקמח לבן2 כוסות
1כפיתאבקת אפיה
1/2כפיתסודה לשתיה
1כפיתקורנפלור
100גרםפצפוצי שוקולד מריר
150גרםפצפוצי שוקולד חלב
100גרםאגוזים (מלך, לוז, פקאן) - לא חובה
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה הרכה ושני סוגי הסוכר במשך 2-3 דקות. ההקצפה הארוכה לשפר את המרקם של העוגיות.
מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל והמלח וממשיכים לערבל במשך דקה או שתיים נוספות.
מנמיכים את מהירות המיקסר להכי נמוכה ומוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והקורנפלור. לאט ובהדרגה. שימו לא לא לערבל יותר מדי אלא רק עד לסיום הוספת הקמח.
מוסיפים את פצפוצי השוקולד ואת האגוזים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
בעזרת כף קפיצית בקוטר 5 ס"מ יוצרים כדורים ומכניסים אותם למקרר לכמה שעות או למקפיא לפחות לשעה. אם אין כף קפיצית מכדררים כדורים בידיים ומשתדלים שיהיו בגודל זהה.
מסדרים את העוגיות בתבנית במרחקים גדולים אחת מהשניה כי העוגיות משתטחות באפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך כ 10 דקות. כשהעוגיות מוכנות נותנים להן להתקרר לפני שמעבירים לכלי הגשה. העוגיות חמות ורכות כשהן יוצאות מהתנור.טיפ שלי - אם רוצים לעגל את העוגיות לצורת עיגול מושלמת משתמשים בקורצן עגול כשהן חמות ומגלגלים אותו בעדינות מסביב לעוגיות.